Thomas Mattsson bor på, Erik Johansson!

sb-expressen-gs-hemma

Bästa läsare!

Enligt Fria Tider har den eminente Granskning Sverige-redaktören ”Erik” fått hembesök av det Bonnierägda politiska aktivistorganet Expressen. [LÄNK] Hembesöket motiveras av Expressen därför att man vill veta varför ”Erik” valt att verka i anonymitet och hur länge, och ifall han tjänat pengar på verksamheten.

Det är ju givetvis en lögn att Expressen gjort hembesöket hos ”Erik” p.g.a. att man vill ha svar på dessa frågor. ”Erik” har redan gett svar till journalister som kontaktat honom och Nina Drakfors för att få veta mera om den allt populärare sajten som med ideella krafter granskar Sveriges makthavare. Och ”Erik” har lämnat ganska ärliga och tydliga svar; han har valt att publicera sig anonymt för att slippa bli utsatt för repressalier från människor som inte är positivt inställda till att den politiskt korrekta agendan inom mediesfären och den politiska världen ifrågasätts. De frågor Expressens utskickade torped ställer kunde lika gärna ha skickats med e-post, eller tagits per telefon.

Så det faktum att Expressen dyker upp på tamburen hemma hos ”Erik” handlar inte om faktasökande, utan är en ren och skär maktdemonstration: ” – Vi fann dig, och från och med nu kan vem som helst komma åt dig!”. Det är samma upplägg som när Expressen började jaga enskilda medborgare för att de kommenterat anonymt inom olika diskussionsforum.

Man skall inte underskatta den psykologiska effekten av att ett medieföretag dyker upp oanmäld. Reportern är inte ute efter fakta, utan vill enbart komma åt att kunna skildra en av karaktärerna i mediedramat. Vi vet att nyhetsdramaturgin behöver tre karaktärer; boven, offret och hjälten.

I detta hembesök skildras givetvis ”Erik” som boven. Hans brott är att utan att uppge sitt riktiga födelsenamn ringa ”offret” – t.ex. en journalist eller politiker eller tjänsteman – och ställa olika frågor och sedan skildra för allmänheten vad vederbörande svarat. Och ”hjälten” i det här fallet försöker Expressen spela, men det går här inte så himla bra, och det går inte särskilt bra på andra ställen heller – även om Thomas Mattsson har en självgod uppblåst bild över sin egen person och sitt ruttnande företag vars läsare börjar vända dem ryggen till.

I skrivande stund vet jag inte hur ”avslöjandet” gått till. Har någon läckt ”Eriks” rätta namn? Har han själv slarvat med att hålla sin identitet höljd i nödvändigt dunkel?

I grund och botten spelar det naturligtvis ingen roll om Erik heter Erik, Fabian, Maria eller Peter. Frågorna som ställs är desamma, och ”Erik” är inte ensam om att tjäna Granskning Sveriges lyssnare. Vad som kan vara besvärligt är att med sin rätta identitet kan medierna och andra aktivister agera som man gör mot andra politiska oliktänkare som man vill oskadliggöra; man gör hembesök, man pratar med släktingar, grannar, arbetskollegor, kanske rent av med arbetsgivaren. Allt för att göra personen socialt stigmatiserad. Och för att skrämma andra från att agera mot den maktbärande överklassen som utgörs av den svenska journalistkåren – PK-flocken!

Erik Johansson, du får välja att kalla dig vad f-n du vill, men fortsätt med det goda jobb du gjort med att granska Sverige. Visserligen delar jag inte din syn i precis alla livsfrågor, men jag har stor respekt för det du gör, och dina granskande frågor mot journalister och andra makthavare påminner mig själv som människa att jag blott skall göra det som jag själv tror på med mitt hjärta, för att en dag kunna ge ett ärligt svar när en sådan som du slagit mitt nummer.

För övrigt bor Thomas Mattsson på [redacted] i Stockholm, som ligger på promenadavstånd från Expressenredaktionen på Marieberg, om än att hans plufsiga utseende och ohälsosamma rondör ger sken av att han låter sig transporteras till jobbet på ett fysiskt mindre ansträngande sätt. Han hälsar dig nog välkommen eftersom han ju var angelägen om att skicka någon som ställde frågor till dig, ”Erik”. Förhoppningsvis har han i alla fall slutat att begå vapenbrott, som han tidigare dömts för.

Fula fiskar hos Bonniers… Vapenbrottslingar och mördare; de har alla slags typer på sina lönelistor.

Hälsar beundraren Peter Harold

ERIK JOHANSSONS VIDEOKLIPP:
(Obs! Estetiskt känsliga läsare kan ta anstöt av Expressenmedarbetarens utseende!)

Bidrag till Erik Johansson swischas på: 0707730230.

THIS IS ”GRANSKNING SVERIGE”:

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Medierna. Bokmärk permalänken.

49 kommentarer till Thomas Mattsson bor på, Erik Johansson!

 1. Vauen skriver:

  Som sagt, media är ute och granskar folket åt makten igen! Vem hade annat att dom skulle ta till det knepet en gång till … Jösses vad patetiska dom är! Bonnier har landets största tidningar, varför bry sig om vad en privatperson gör på nätet?!

  När du säger mördare syftar du på Wallner då, eller finns det fler?:

  http://www.friatider.se/vansterextrem-knivmordare-redaktor-pa-dn

  • Peter Harold skriver:

   Hittills bara en enda bekräftad mördare, nämnde Wallner. Fast jag skulle definitivt inte utesluta att det finns fler.

   • Travkungen dog under mystiska omständigheter. Hittades död i skogen med ett hagelgevär. Officiellt avskrivet som självmord. Tror inte Robban är så dum att han gjorde det själv. Han har råd att köpa sådana tjänster.

    • Peter Harold skriver:

     Med tanke på vilka raseriutbrott Robert Ashberg kan få så skulle jag inte utesluta att en förlorad säck med pengar skulle få honom att lacka ur och jaga regenten av Solvalla med pumpgevär.. Fast det är väl broder Aschberg som är på Bonniers, så det räknas inte, hehe… 😉

     • När han var utanför min dörr och pillade med brevlådan så umgicks jag för ett ögonblick med tanken att med all kraft sparka till brevlådan med förhoppningen att hans fingertoppar skulle tvärt klippas av och ramla ned på golvet. Att snabbt som fan samla upp dem och spola ned dem i toaletten så att det inte skulle gå att sy fast dem igen. Var dock inte insatt i att den gamle skallige juden hade så kort stubin. Kanske tur att jag aldrig förverkligade planerna då. Hade väl förmodligen också slutat i skogen då. Tack vare sina kontakter hade det väl stått i polisrapporten att undertecknad hade slagit ihjäl sig själv med trubbigt föremål (brännbollsracket).

      Apropå det andra fallet, Peter. Känner du till om privatpersoner kan begära ut obduktionsprotokoll eller är det bara myndighetspersoner som har dylika rättigheter? Hade varit intressant att själva rota lite i det fallet nämligen. Tror nämligen inte ett ögonblick på självmords-teorin. Han umgås tydligen även med DN-mördaren, så ingenting skulle förvåna mig. Undrar om det kommer gå ut ett ping till hans dator om någon börjar rota i fallet igen?

      • Peter Harold skriver:

       Lustigt att du nämner det, för jag diskuterade saken med en person som bor i närheten av området.

       Jag misstänker att bildmaterial kan vara belagt med sekretess, men man har ju sett andra förundersökningsprotokoll på nätet. Jag skall försöka lyfta frågan med någon polisbekant.

    • Vauen skriver:

     Bägge piporna tömda, eller?

 2. Kilroy skriver:

  Jag har levt så pass länge att jag har bestämt mig för att om någon av maktens hejdukar gör hembesök hos mig och trycker upp en mikrofon som orchen på filmen gör kommer jag sätta en kofot genom skallen så hårt att man kommer tvingas slå ut den med slägga om den inte ska följa det ljugande Judas-avskummet med i graven. Det kommer bli en så total bärsärk så att om någon, t.ex. fotografen lyckas komma levande undan kommer han/de drabbas av livslånga psykiska besvär pga att de bevittnat bestialiteten i min gärning. Beroende på vilken tidning de är utsända från kommer jag snabbt ta mig in till deras redaktion och genomföra en operation vilket kommer få Breiviks att liknas vid en söndagsskoleutflykt. Sen kommer jag ta så många med mig av ZOG:s maffianätverkets skyddskår och våldsgruppering polisen jag bara kan och hinner innan jag sluter mina ögon. Jag vill helt ärligt att chefredaktörer tillsammans med alla medlemmar ur de ”svenska” ökända ljugande mediefamiljerna och de värsta omskuret-sugande ”journalisterna” dödas brutalt. Och naturligtvis många många fler.

  • Peter Harold skriver:

   I fallet med den här journalisten kan vi ju anföra att en slägga i hans skalle får betraktas som en gratis skönhetsoperation, och inte våld…! 🙂

   *Väntar på att denna blogg kommer lyftas fram som ”Näthatarna som stödjer chhefen för trollhärden”…* 😉

 3. Anonym skriver:

  Etiskt känsliga? Kanske estetiskt eller etniskt?

 4. zanning skriver:

  Mitt förslag till vad vi ”trollhärdar” kanske ska börja kalla PK-MSM-folket… SMITTHÄRD

  • Peter Harold skriver:

   Förvrängningsbranschen. För till skillnad från Granskning Sverige så gör ju MSM sitt i vinstsyfte, och går man inte med visnt så vill man ha pengar via statskassan.

 5. Björngunnar skriver:

  Fritjof Persson önskar hela svenska folket en trevlig helg!

 6. Anna skriver:

  Det finns många sätt för MSM att bryta ner folk som inte håller med. På ett nästintill osynligt vis, till och med. Man kan påverka skolpersonal att frysa ut och särbehandla ens barn, sprida falska rykten och se till så att någon omyndigförklaras. Förr i tiden hette det verkligen just att omyndigförklara. Numera får man ju inte göra detta. Officiellt sett. Men inofficiellt går det alldeles utmärkt och dessutom helt och hållet i skymundan, eftersom ingen vågar ta i detta med tång ens. Sverige är ett av de få länder med ”demokrati” som tillåter detta och till och med uppmuntrar myndigheter och tjänstemän att göra det. Den som vågar käfta emot bör vara pensionerad eller ekonomiskt oberoende, ej ha minderåriga barn samt ej vara beroende av ”sitt goda rykte”.

  • Peter Harold skriver:

   Du har helt rätt i det.

   Ofta när folk tillbeds att säga vad de skulle göra ifall de vann en eller tio miljoner på Lotto, så svarar de att de tänker betala av bostadslånet, köpa ny bil, lägga om taket, resa på drömsemester för hela släkten utom svärmor, skänka till Röda korset, och så vidare.

   Jag tror att om jag skulle vinna 1 miljon kronor så skulle jag investera de pengarna i att vara föredömligt uppriktig.

   • Vauen skriver:

    Ja tänk att få sitta i TV4 soffan och skrapa fram en mille, och svara att man ska ge pengarna till Nordfront. Bara känslan att se minerna! (Inte för att jag är NS)

    • Då hade du garanterat haft ”en god man” veckan efter.

    • Anna skriver:

     Haha! Precis vad jag hade sagt! Jag hade ju inte gjort det, kanske bara en sådär 50 lax hade jag skänkt till NF. Resten av pengen hade jag köpt en liten stuga för i ett härligt och fritt land där det inte bara är varmt väder, utan också där man får värma upp sin själ några månader om året. Mer än så räcker inte en mille till. Men man kan ju hyra ut stugan till turister övriga månader då man inte kan vara där och få in lite pengaflöde…

    • Peter Harold skriver:

     HAHA! *asgarv*

     Vet du, jag har faktiskt den typen av humor plus att jag kan bli lite oberäkneligt spontan, sp jag skulle mycket väl kunna tänka mig att göra något sådant.

 7. Benny skriver:

  Tja, skulle något as från fulmedia ringa på hos mig skulle jag plantera mitt basebollträ i huvudet på denna tjockskalle och låta hundarna slita ut inälvorna på kadavret! Jag har följaktligen satt upp skyltar vid grindarna till tomten ”VARNING FÖR HUNDEN” och beträdande av tomten sker på egen risk, vilket även verkar fungera på Jehovas Vittnen, tiggande snorungar runt påsk och diverse månglartyper som springer omkring kränger gud vet vad! Lugnt och skönt med andra ord…Jag blir faktiskt uppriktigt häpen över hur timid denna ”Eriks” reaktion är på trakasserierna från ”reportern” jag skulle fått ett raseriutbrott nästan direkt in en sådan situation. Men så är jag nästan lika koleriskt lagd som Kalle Anka när jag blir uppretad så då gäller att hålla sig undan.

 8. Sture skriver:

  Jag skulle vilja föreslå att använda brandsläckaren om någon blir angripen av en sådan ”journalist”.

 9. Vauen skriver:

  Det här senaste GS klippet du la upp är väldigt bra. Jag har alltid ansett att internationell granskning av vår situation är det som kan göra mest nytta.

  Heja GS!

 10. Ping: Nu börjar WordPress strypa Skrivarens Blogg | Peter Harold – Skrivarens blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s