Sydsvenskans nazistanklagelse mot Folkets Demonstration visar med all önskvärd tydlighet vad som är fel med gammelmedierna

Bästa läsare!

Jag flanerade igår omkring på Djurgården – närmare bestämt där greve Noppe brukar ta sina omtalade vinterbad – och lyssnade på podcasten Ingrid och Konrad. Just när jag passerade vattnet berättade Ingrid i slutet av programmet om att Folkets Demonstration skulle hålla en manifestation till stöd för polismannen Peter Springare i Trelleborg, och jag insåg att det var just då i detta ögonblick. Mina tankar gick till demonstranterna och jag undrade om de frös lika mycket om stussen som jag. Nytvättade jeans tycks inte isolera särskilt bra, verkar det som.

Jag har från annan håll fått veta att demonstrationen tycks ha avlöpt ganska väl. Som väntat var det ett hundratal personer som mött upp, och man fick till och med medieuppmärksamhet. Sydsvenska Dagbladet, allmänt kallat för Sydsvenskan, skildrar bakom en betalvägg evenemanget på detta sätt:

sb-sydsvenskan-folkets-demonstartion

Större delen av svenska folket vet att Peter Springare har rätt. Visst, innerst inne önskar vi att han tagit en grogg för mycket och bara raljerade, Men år 2017 kommer gå till året då det beryktade invandrarvåldet sprider sig till de platser där ”det finns för många vita”, för att uttrycka sig på ett vis som bara är värdigt svensk statstelevision. Och utvecklingen är logisk; i takt med att shariapolisen etablerar sig i förorterna måste de värsta vandalerna – de som drivs av lustan att förgöra för förgörandets egen skull, mer än av ideologisk övertygelse – kommer de söka sig till nya områden att förstöra. Nu senast Globen-arenan.

Men åter till nazistchocken i Trelleborg… där ett 100-tal personer anslutit sig till den partipolitiskt oberoende organisationen Folkets Demonstration. Jodå, det finns säkert aktiva medlemmar i Nordiska Motståndsrörelsen i Trelleborg. Det är nog en ganska given reaktion när ett samhälle tvingas genomgå en omställning till multikulturalism; år 2015 hade staden 43 359 invånare, varav 6786 personer var födda utomlands. Jag tror inte alla dessa hade Danmark som födelseort. Men NMR har ingenting med Folkets Demonstration att göra; tvärtom, de befann sig uppe på ett tak eftersom de inte var inbjudna.

Att så göra som Sydsvenskans Olle Lögneus och vinkla rapporteringen för att belägga både Peter Springare och Folkets Demonstration med nazistanstrykningar är höjden av oanständighet. Och detta är bara vad man ser om man inte passerar tidningens betalvägg.

Det blir inte mer nyanserat bakom betalväggen heller:

Klockan är 13.30 på lördagen och på Rådhustorget i Trelleborg har några hundra människor samlats. Lögneus skriver:

Vid podiet står en man i svart cowboyhatt. Han har en blågul svensk flagga instucken i jackan. Och han raljerar om muslimer som håller på att förstöra Sverige.

Och detta är bara någon dag efter att terroristexperten Magnus Norell och hans två medförfattares rapport om hur Muslimska Brödraskapet har etablerat sig i Sverige uppmärksammades av medierna (även Lögneus själv noterade häromdagen ett ”om detta är sant är det fruktansvärt”).

Nästa stycke:

– President Trump har helt rätt när han påpekar att det går åt helvete för Sverige på grund av en sinnessjuk invandringspolitik, skriker han på svensk-danska.

Olle Lögneus tillägger att talaren – Hans Erling Jensen – var tills för ett par år sen SD-politiker i Sjöbo innan han uteslöts ur partiet på grund av sitt muslimhat. På Facebook skrev Erling Jensen bland att ”muslimer bör skickas hem till Muslimistan eller slås ihjäl”. De flesta som säger sig känna Erling Jensen beskriver honom som en man med pondus och gott hjärta, så vi kan nog utgå från att han personligen förespråkar repatrieringen framför att behandla muslimer på samma sätts om de skulle behandla oss i de muslimska länderna ifall vi tvingade på dem våra egna seder och bruk.

Att Sydsvenskan inte gillar arrangörerna av Folkets Demonstration framgår ganska tydligt:

Folkets Demonstration är en löst sammansatt grupp människor långt ut på den högerpopulistiska kanten, grundad av SD-politikern Johan Widén från Enköping.

Gruppen har tidigare anordnat manifestationer, bland annat i Stockholm. Då har, enligt antirasistiska Expo, arrangemangen dragit till sig kända namn från den rasbiologiska rörelsen och nazister ur Nordiska motståndsrörelsen.

Budskapet är alltid detsamma: Den muslimska massinvandringen för med sig våldtäkter och mord, Sverige håller på att gå under – och ”PK-medierna” ljuger och förvränger sanningen.

”Antirasistiska EXPO”… är ett uttryck som alltid får mig att småle. ”Antirasistisk” är inget annat än ett kodord för ”vänsterextremism”. Tack vare att vänstern kapat begreppet ”antirasism” har man drivit fram en polaritet i Sverige som snarare främjat rasism, i det att den som inte bekänner sig till vänsterns tolkning av verkligheten kallas för rasist, och personerna hälsas bara välkomna utav de som är genuint rasistiska.

Olle Lögneus borde ta sig en funderare på den eventuella konsekvensen av att bara nazister visar sitt stöd till Folkets Demonstration för deras krav på regeringens avgång och en vettigare invandringspolitik, och etablissemanget väljer att exkludera dessa partipolitiskt obundna röster.

Man kan också inflika att Folkets Demonstration lockat till sig väldigt många tokiga vänstertomtar. Fast dessa står ju 30 meter längre bort och kallar sig för ”motdemonstranter”. Jag har bevittnat två av Folkets Demonstrationens manifestationer, och jag har aldrig hört någon av talarna yttra någonting som saknar sans. Från motdemonstrationernas sida är det värre. Där finner man element som polisen borde ha omhändertagit för länge sen.

Lite längre ner i Sydsvenskans text:

Peter Springare polisanmäldes för hets mot folkgrupp, men utredningen lades ner. En ny förundersökning om dataintrång har inletts. Men framförallt fick Springare en enorm uppbackning i sociala medier. Just nu har Facebookgruppen ”Stå upp för Peter Springare” 192 248 medlemmar.

Olle Lögneus artikel publicerades igår, den 5 mars. idag, den 6 mars har ”Stå upp för Peter Springare” över 220’000 medlemmar. Nästan 30’000 nya medlemmar sedan Olle satt på sin stol och fes fram sin text, vilket skedde för nästan mindre än ett dygn sedan. Det är fantastiskt. Detta tyder mer på att Peter Springare är det svenska folkets hjälte, mer än nazisternas.

Olle! Till nästa gång – se till att tänka på vad du skriver så att du inte skriver vad du tänker. Och be din chef om tillstånd att ägna dig åt journalistik istället för politisk aktivism. Det ligger faktiskt i din arbetsgivares eget intresse att försöka vinna tillbaka läsarnas förtroende. Ja, om nu inte Alice Bah tänker hålla er under armarna igen med nytt presstöd för att ni skall kunna fortsätta som statsunderstött propagandaorgan. Ni uttryckte förhoppningar om detta för inte så länge sen.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Medierna. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Sydsvenskans nazistanklagelse mot Folkets Demonstration visar med all önskvärd tydlighet vad som är fel med gammelmedierna

 1. Anna skriver:

  Ja, det finns bara en sak att säga här: Skitbra! 2017 blir året som skutan vänder. Jag hoppas verkligen att Sverige hädanefter slutar att bli ett populärt resmål för såväl välfärdsturister som terrorister.

 2. Sofia skriver:

  Tjeckiska poliskåren hade i fredags en stödmanifestation för Peter Springare utanför Svenska Ambassaden i Tjeckien:

  http://www.facebook.com/groups/279528999133185/permalink/320230948396323/

 3. Läsare skriver:

  Helt klart för många vita. Kort video

  SVT om för många vita

  • Läsare skriver:

   En vit kvinna med en fungerande hjärna.

  • Vauen skriver:

   Nästa basketmatch jag kollar på ska jag lyssna om dom kommenterar att det är ”väldig mycket svarta män här”.

   Låter som hen talar om någon ohyra! Snacka om rasister!

   • Peter Andersson skriver:

    Våldtäktsmän som jobbar i grupp anser jag iaf jag vara ohyra – vet inte din åsikt om det – men DEN står jag för, och att INTE se att det är just Islamiseringen av Sverige och den okontrollerade lavinen av immigranter som vällt in i Sverige som orsakat alla gruppvåldtäkter dom senaste åren är att blunda inför problemet. Säger bara en sak: Peter Springare.

    • Anna skriver:

     Problemet är väl egentligen att våldtäktsmännen inte ens någonsin-. skulle hålla med eller inse, att de just ÄR våldtäktsmän. Just därför ska de inte ens vara här. Våldtäkten har begåtts av de som inser att detta skulle ske. Det vill säga svenska politiker och även de medborgare som röstat in våldtäkstmännen i systemet. Utan deras röster hade förövarna inte ens varit här. Utan dessa människor hade inte jag heller, blivit ”kriminellt belastade” för att det ibland även händer att offren ryter till över gränsen för det tillåtna, enligt rättsstaten. Systemet hänger inte med… Systemet hänger sig.

 4. Läsare skriver:

  Blattar. Blattar, Blattar, Blattar, Blattar ….

  Nytt bråk utspelade sig på söndagen på Hylliebadet i Malmö. Tre personer fördes därifrån i polisbil.
  Den kommunala och nybyggda badanläggningen utkanten av Malmö har till och från sedan invigningen haft bekymmer med ordningsproblem.

  https://www.flashback.org/t2818292

 5. Kanonbra Peter! Jag är ju huvudfunktionär i FD och vart mäkta förbannad på hans dravel. Man undrar om han ”rökt” på som en calle sa.

 6. Thomaz Wiberg skriver:

  Kanonbra artikel Peter, jag fick mig själv en släng av hans vinklade PK slev…
  Horribel människa den här journalisten..

 7. Lasse Wilhelmson skriver:

  Själv har jag inte så mycket till övers för den sionistanstrukna FD, men helt oavsett vad man tycker om det, så är det nödvändigt att avslöja dem som horar åt sina uppdragsgivare i media. Jag har verkligen svårt för att låta bli att läsa dina texter Peter 🙂

  Här är en bra artikel om Expo av Mohammed Omar
  https://lassewilhelmson.wordpress.com/expo-exponerar-eller-morklagger/

 8. kbrel skriver:

  Kanonbra. Märkligt jag såg inga främlingsfientlig i Trelleborg på lördagen!

 9. Som ni ser har jag här på Folkets Demonstration svarat på ”Malmö Olles” (liksom Bagdad Bob) skrivande om mig. Han säger i en mail till mig att det han skriver är korrekt. Det gör honom ju helt opålitlig, lite som när en pedofil försvarar sig med: ”Men 4 åringar tycker om sex!”

  Tack i övrigt för ett bra blogg-inlägg!

  PS! Jag går in för ett byte av befolkningar: Lika många miljoner kristna (och andra förtryckta icke-islamistiska minoriteter) från muslimska länder till Europa, som det finns troende muslimer i Europa, som sedan kan resa hem där de förmodas att må bäst! Det måste väl vara en vin-vin handel?

 10. Tuti skriver:

  Tack! Bra skrivet av dig. Jag tog mig friheten att dela ut ditt inlägg på vår sida ”Folkets Demonstration” du fick mycket respons. 😊
  Kommer att följa din blogg.

 11. Anonym skriver:

  Olle Lögnare

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s