Barack Obamas bror lägger ut ex-presidentens kenyanska födelsebevis – Obama var illegitim som president?

Bästa läsare!

Här är nyheten som borde vara på förstasidorna. Barack Obamas halvbror Malik Obama har lagt ut ett foto på ex-presidentens kenyanska födelsebevis:

Födelsebeviset är utfärdat på Coast Province General Hospital i Mombasa, Kenya. År 2011 lät Vita huset publicera vad man uppger är det officiella födelsecertifikatet på Barack Obama II, och det är utfärdat i Hawaii. Malik Obama har sedan länge gett uttryck för att Vita husets födelsecertifikat är en förfalskning.

Den amerikanska motsvarigheten till regeringsformen stipulerar att den som skall väljas till president måste vara född i USA:

Article II Section 1 Clause 5:
No Person except a natural born Citizen, or a Citizen of the United States, at the time of the Adoption of this Constitution, shall be eligible to the Office of President; neither shall any Person be eligible to that Office who shall not have attained to the Age of thirty five Years, and been fourteen Years a Resident within the United States.

Detta blev en kontrovers redan i samband med att Barack Obama ställde upp som presidentkandidat för Demokraterna vid valet 2006. Många hävdade att han inte var född i USA utan i Kenya, men etablerade medier valde att utmåla dessa anklagelser som konspirationsteoretiska och/eller rasistiska. Om det bevisats att Barack Obama inte var född i USA som han uppgav inför primärvalet så skulle han inte vara en giltig kandidat.

Malik Obama – som nu publicerar ett dokument som ser ut att vara det kenyanska födelsebeviset – har också utmålats som en tvivelaktig person av systemmedierna. Svenska Expressen hade i höstas ett reportage med rubriken ”Trumps nya fulknep – tar in Obamas halvbror” [länk]. Washington Post publicerade i samband med detta uppgiften att Malik Obama har mellan 3-12 fruar och inte anammar amerikanska värderingar. [länk] Nå, vad kan man förvänta sig av folk som tillhör den muslimska kulturen? Vadan denna intolerans, WaPo? 😉

Förutom ”rasister” och ”konspirationsteoretiker” så har även den dåvarande senatorn Hillary Clinton pekats ut som understödjare av de som ifrågasatt Obamas födelseland. Det rör sig i form av en anvisning från hennes strategichef som uppmanade henne att i sina kampanjtal lägga in att hon ”är född i det amerikanska mittlandet, i en mellanklassfamilj, i mitten av förra århundradet”. Detta för att särskilja hennes rival och markera att han är mindre amerikansk än henne.

De medier som rapporterat om Maliks tweet menar att dokumentet är en förfalskning som varit ute på e-bay, och att Maliks twitterflöde är ”bisarrt”.

Sista ordet är nog dock inte sagt ännu.

Delstaten Hawaii annekterades av USA 7 juli 1898 efter att en föregående statskupp år 1893 avsatt den regerande monarken, och folket utropat en republik. USA hade sedan 1887 arrenderat Pearl Harbour där man anlade en flottbas.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Barack Obamas bror lägger ut ex-presidentens kenyanska födelsebevis – Obama var illegitim som president?

  1. Vauen skriver:

    I stort sett allt är fejk med Obama.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s