Välfärd åt alla, i synnerhet om du är terrorist…

Bästa läsare!

Det är tydligen en del prat om kulturminister Alice Bah’s medverkan i SVT:s Agenda angående mottagandet av islamistiska terrorister som återvänder till Sverige. Det råder upprörda känslor eftersom den enda myndighet som visat dessa bastarder någon som helst uppmärksamhet är den svenska säkerhetspolisen…

Det har hittills betraktats av förnuftiga människor som ett skämt att svenska myndigheter – företrädesvis våra kommuner som enligt lag drabbas av det primära ansvaret – skall förse hemvändande terrorister med bostad, socialbidrag och utbildning efter att ha varit i tjänst hos islamistiska terrororganisationer i Mellersta östern. Dessvärre är detta inte ett skämt; socialtjänstlagen gör ingen skillnad på terrorister och hederliga människor så länge som rättsväsendet inte kan göra sak mot gärningsmännen.

Givetvis finns det en komplexitet i frågan som gör det svårt att agera konsekvent och korrekt. Var går gränsen mellan terrorism och frihetskamp? IS hade inte funnits ifall USA och Storbritannien gett fan i att jaga Saddam Hussein från makten under den falska förespeglingen att Hussein var allierad med al-Qaida (Historie-koll: CIA var allierad med al-Qaida).

I vilket fall som helst kan vi konstatera att IS och de associerade islamistiska terrororganisationerna ägnat sig åt brott mot mänskligheten, och detta skall bekämpas i alla led. Och när jag säger ”i alla led” menar jag från den lägsta fotsoldaten och hela vägen upp till de västerländska regeringarna som i hemlighet eller öppet stött de organisationer som bistått de islamistiska organisationerna. Dokumentation finns, det är bara att sätta igång att åtala.

När det kommer till de hemvändande fotsoldaterna som enligt svensk lag är helt oskyldiga (p.g.a. att lagen varit otillräcklig) finner jag än en gång det värt att påpeka det absurda med det svenska välfärdssystemet, och hur burleskt det kan bli när staten skall ansvara för alla medborgares trygghet istället för att medborgarna får makt att sköta detta själva genom frivillig samverkan.

Vi svenskar har en hög grad av solidaritetstänkande. Jag tror att en vanlig svensk aldrig skulle låta någon människa dö av svält. Visst händer det i olyckliga fall p.g.a. vissa omständigheter, t.ex. att den svältande inte blir uppmärksammad (vare sig av medmänniskor eller myndigheter), men faller någon ihop av hunger på gatan så blir den omhändertagen på ett eller annat sätt. Så jag känner mig trygg med att det inne i varje svensk medborgares hjärta finns empati.

Denna – skall jag säga medfödda? – empati torde räcka långt när det gäller att distribuera hjälp till hederliga hjälpbehövande människor. Och denna hjälp kan distribueras helt utan statens och lagstiftarnas kommando och direktiv, utan att en enda krona tas in med tvång såsom det sker idag med hjälp av skatteverket.

Det är upp till givaren att ställa villkor för hjälpen. Och givaren kan låta bli att ställa villkor.

Nu har vi istället en infekterad debatt om hur pass mycket hjälp hemvändande terrorister skall få. Det mest absurda är att lagen ger dem rätt till hjälp, utan att vi ”givare” kan ställa upp villkor för denna hjälp. Anledningen är att ”hjälpen” distribueras genom ett system som staten sköter (och låt er inte luras av att Alice Bah säger att ”det är kommunernas ansvar”, eftersom det ansvaret är påtvingat från staten).

Utan staten hade vi medborgare haft full frihet att diskriminera de återvändande terroristerna p.g.a. deras beteende, och de skulle därmed inte haft incitament att vända tillbaka till Sverige. Deras hemkomst hade inte varit angelägenhet för någon annan än dem själva och möjligtvis deras närmsta släktingar och vänner. Vi andra hade inte behövt slösa ett enda öre på dessa svin. Och vi hade sluppit höra Alice Bah försvara det oförsvarbara – att svenska skattebetalare skall bekosta terroristers välfärd. I vart fall i detta sammanhang.

När det gäller frågan om hur terroristerna skall avradikaliseras så är det än mer bekymmersamt att staten vill vara involverad men ställa kraven på kommunerna. Blind leder blind. Vem blir avradikaliserad när ens dåliga gärningar belönas med bostad, socialbidrag och utbildning? Radikaliseringen är ju i detta fall en del av deras framgångskoncept – plus att de ser sin kamp mot västerlandet som sanktionerad av deras gud.

Hälsar eder Peter Harold

SVT:http://www.svt.se/nyheter/inrikes/demokratiministern-kommunerna-behover-hjalp

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Välfärd åt alla, i synnerhet om du är terrorist…

 1. Björngunnar skriver:

  Det Du beskriver har en helt logisk förklaring på det ockulta ( dolda) planet.
  Som en till det samhälle normala människor vill ha står en världsregering där människorna befrias från all makt.
  På deras agenda står utrotandet av den vita rasen, ankorna.
  Marx var en agent till Rothshields liksom Baah Kunke är.

  https://www.henrymakow.com/2015/04/Karl-Marx-Was-Rothschilds-Third-Cousin%20.html

  • Peter Harold skriver:

   Mitt tvivel begränsas i detta fall blott till det argumentet att Alice Bah verkar alltför inkompetent för att medvetet vara en agent för Rödskyltarna. Men det utesluter ju inte att hon utför just det uppdraget.

  • Peter Harold skriver:

   Mitt tvivel begränsas i detta fall blott till det argumentet att Alice Bah verkar alltför inkompetent för att medvetet vara en agent för Rödskyltarna. Men det utesluter ju inte att hon utför just det uppdraget.

   • Björngunnar skriver:

    Jag började ikväll att allvarligt fundera på vad vi egentligen håller på med i det här fd. landet.
    Jag menar att ankor till skillnad från hajar kan ju bara flyga sin kos.
    Till Bali te.x.
    Mycket bättre klimat och Inga svenska idioter.
    Idéen kom när jag råkade börja läsa Nevil Shutes där vägen slutar.
    Undras om Peter läst den och Läsaren eller nån Anna, n?
    Det handlar om flygning och flygplan och lite romantik samt intressanta betraktelser om religion.
    Läser man den här boken kommer man ur björnsaxen som det mentalt innebär att bo i Sverige och det känns för djävla bra!

    • Peter Harold skriver:

     Ja, ibland frestas jag av tanken att fly från mitt land. Vad blir kvar när vi lämnat det? Och då får jag visionen av att bulldozers river omkull kapellet på Skogskyrkogården och ger plats för en jättemoské, och att alla våra gravar täcks med asfalt för moskébesökarnas parkeringsplats.

     • Björngunnar skriver:

      Hon tar en anka och steker den och klär den som om den vore av guld.
      Hon lägger ankan på altaret och prästen kommer och stänker vatten på den medans hon ber.
      Och gudens själ kommer ut ur altaret och han tar ankans själ ur den stekta ankan som man sedan äter upp…

    • Anna skriver:

     Tack för boktipset, BG! Ska söka efter den på bibblan i dag. Behöver verkligen vidga vyerna. Nevil Shutes ”Där vägen slutar” hette den så?

 2. Vauen skriver:

  Hipsterminister Alice Blaha Kunke visar här vad som händer när man låter samhället ‘överfeminiseras’. Normala människor förstår att medborgare inte ska behöva utså ens en minimal risk med att ha dessa terrorister bland oss, och framför allt ska vi inte behöva ge dem en enda krona till någonting alls. Sverige är ett skämt!

  • Peter Harold skriver:

   Jag tycker också att hon åskådliggör ett av den svenska liberalismens problem, nämligen oförståelsen av proportioner och bristen på konsekvent tänkande. När jag insåg detta för flera år sedan tvingade jag mig själv att vända liberalismen ryggen och bli libertarian.

   Liberalisten försöker hitta den optimala balansen mellan olika handlingar som skall ställa utföraren i bästa dager. I detta fall att ta avstånd från terrorism men samtidigt vara en humanist som har empati med personer som varit lierade med terrorister, d.v.s. ge dem hus, bidrag och skola eftersom det är vad man utlovar alla andra (som är villiga att rösta på en). Och i 9 fall av 10 kommer liberalen aldrig att hitta den optimala balansen, och istället ge överproportionerligt stöd till ondska. Du har samma sak med liberalers relativism ang. massövervakning; man säger sig vara emot, men att man undantagsvis accepterar bara för att öka säkerheten.

   Bra benämning på hennes titel, förresten!

   • Vauen skriver:

    Liberaler och Socialister har det ju funnits så länge jag levat, och resonemang som hennes hörde man inte förr!?

    • Peter Harold skriver:

     De har blivit sämre med åren. Mycket sämre. Mycket tokigare. Nä, vänta. Marita Ulvskog har varit ung en gång i tiden där har vi en människa som varit riktigt tokig.

 3. Läsare skriver:

  1980 fanns det i stort sett inga araber i Sverige. Alltså fanns det i stort sett inget arabrelaterat problem i Sverige.

  Förra sommaren var jag på ett större köpcenter som jag känner till ganska väl. Är inte där ofta, kanske två, tre gånger om året.

  Helt plötsligt frågade jag mig själv: Var är svenskarna?

  Fullt med araber överallt. Araber, araber och åter araber. Nästan inga negrer, en del andra blattar, men det som stack ut var araberna och att jag för första gången kände mig som en vit minoritet på köpcentret, mitt på ljusa dagen.

  Först åker araber till MÖ och lever på mina skattepengar. Sedan när de åker till Sverige skall de gå före i bostadskön och jag skall betala deras körkort och gymkort.

  Jag säger som blattarna: Fuck sverige.

  • Peter Harold skriver:

   يأخذ السويدي الماضي العلم
   Övers: ”Sista svensken tar med sig flaggan”

  • Anna skriver:

   Ja, precis. Båda sidor hatar sverige. Av motsatta anledningar. Den gemensamma nämnaren grundar sig i avskyn. Undras vad Hare Krishna har att säga om detta. Ibland vill jag bara sätta på min en sån där särk, ta en tamburin och skutta omkring på stan och tralla. Skratta åt alltihop.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s