[911] Rättvisan till salu i USA – Saudiarabien lägger högsta budet?

Bästa läsare!

Kristen Breitweiser, en av de fyra kvinnorna i intressegruppen The Jersey Widows, har skrivit ett öppet brev till president Donald Trump inför dennes möte med den saudiske kronprinsen Mohammed Bin Salman. Kristen är änka till en av 911-offren, Ron Breitweiser, som arbetade i en av de två World Trade Center-skyskraporna som attackerades i terrordådetden 11 september 2001. Tillsammans med tre andra änkor boende i förorten New Jersey bildade hon en grupp som verkat för att terrorattackerna under 911 skall utredas ordentligt.

Jersey-änkorna samarbetar med andra anhörigföreningar som bildats efter terrordådet. Kristen Breitweiser spelade en mycket viktig roll när anhörigföreningarna hejdade Henry Kissinger från att leda den av Bush-regeringen tillsatta 11 september-kommission. Anhörigföreningarna var inbjudna till ett informationsmöte med Kissinger, och när det var dags för frågor reste sig Kristen upp och frågade ” – Mr Kissinger, har du några saudiska klienter?”. Kissinger mumlade till svar, och bad en assistent att få en kopp kaffe. Kristen som varit advokat tills hon och maken skaffat barn gav sig inte, och konkretiserade sin fråga: ” – Har du någon klient vid namn bin Laden?”. Kissinger höll på att ramla ur stolen; mycket riktigt var familjen bin Laden en av hans många klienter. Kort därpå meddelade Kissinger att han inte hade tid att leda 11 september-kommissionen…

Kristen Breitweisers aktuella öppna brev till Donald Trump är en utsökt överskådlig sammanställning över Saudiarabiens misstänkta kopplingar till terrordåden den 11 september. Ifjol offentliggjordes de berömda 28 sidorna i kommissionens rapport som Bush-regimen hemligstämplade (vissa enskilda namn och uppgifter är fortfarande hemliga), och det är lätt att förstå Kristen och de andra anhörigas frustration eftersom ingenting hänt efter offentliggörandet.

Hon påpekar att de 28 sidorna visar på flera komprometterande uppgifter som borde följas upp av rättsväsendet. Hon citerar några punkter ur rapporten:

On page 415: “While in the United States, some of the September 11 hijackers were in contact with, and received support and assistance from, individuals who may be connected to the Saudi Government.… [A]t least two of those individuals were alleged by some to be Saudi intelligence officers.”

On page 417: One of the individuals identified in the pages as a financial supporter of two of the 9/11 hijackers, Osama Bassnan, later received a “significant amount of cash” from “a member of the Saudi Royal Family” during a 2002 trip to Houston.

On page 418: “Another Saudi national with close ties to the Saudi Royal Family, [deleted], is the subject of FBI counterterrorism investigations.”

On pages 418 and 419: Detained al Qaeda leader Abu Zubaida had in his phone book the unlisted number for the security company that managed the Colorado residence of the then-Saudi ambassador to the United States, Prince Bandar bin Sultan.

On page 421: “a [deleted], dated July 2, 2002, [indicates] ‘incontrovertible evidence that there is support for these terrorists inside the Saudi Government.’”

On page 426: Bassnan’s wife was receiving money “from Princess Haifa Bint Sultan,” the wife of the Saudi ambassador. (Her correct name is actually Princess Haifa bin Faisal.)

On page 436: The general counsel of the U.S. Treasury Department, David Aufhauser, testified that “offices [of the Saudi charity al-Haramain] have significant contacts with extremists, Islamic extremists.” CIA officials also testified “that they were making progress on their investigations of al-Haramain.… [T]he head of the central office is complicit in supporting terrorism, and it also raised questions about [then-Saudi Interior Minister] Prince Nayef.”

Dessa 28 (29) sidor hemligstämplades när kommissionens rapport publicerades p.g.a. att informationen kunde vara känslig för USA:s relation med andra länder. När Barack Obama ifjol lät publicera dessa sidor gjorde han det med kommentaren att det inte finns något av sådan dignitet att hemligstämpeln varit motiverad. Cirkulera, här finns ingenting att se. Vilket är en lögn som systemmedierna upprepat, eller använt som svepskäl för att slippa rapportera om saken.

Men Kristen Breitweisers brev handlar om någonting som är betydligt mer aktuellt och viktigt. Ifjol godkändes JASTA (Justice Against Sponsors of Terrorism Act), en lag som gör det möjligt för enskilda att stämma annan stat för inblandning i terrordåd. Barack Obama lade in sitt veto mot lagen, men detta veto är inte längre aktivt efter den andra omröstningen. Detta har gett anhörigfamiljerna hopp och lust att lämna in en stämningsansökan mot Saudiarabien.

Men Saudiarabien har svarat med att försöka få JASTA upplöst. Man har anlitat 14 lobbyingföretag för detta, däribland Podesta Group som ägs av John Podesta som var Hillary Clintons kampanjchef vid senaste valet, och han har varit rådgivare åt Barack Obama (men kanske mest uppmärksammad för sina pizza-mejl). Saudiarabien spenderar miljontals kronor på sina kampanjer.

Lobbyingfirmorna har uppvaktat kongressledamöter för att ”informera” dem om ”de risker som USA utsätter sig för” genom denna lag. Det kritiska argumentet är att medborgare i USA skall kunna stämma regeringar i utlandet som bistått terrorister så ”finns det en risk att medborgare i utlandet kan börja stämma USA:s regering för samma sak”.

Två senatorer har välvilligt ställt upp på kampanjen att stoppa JASTA. Det är Lindsey Graham och John McCain, senaste aktuella för att på plats drivit upp stridigheterna i Syrien och Ukraina i slutet av förra året. Vilket är en tydlig indikation på hur pass skum den Saudiarabiska regeringen är. Hela brevet som Kristen Breitweisers skrivit till Trump kan läsas här [länk Consortium News].

Rättvisan är till salu i USA – och Saudiarabien försöker vinna budet.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

31 kommentarer till [911] Rättvisan till salu i USA – Saudiarabien lägger högsta budet?

 1. Björngunnar skriver:

  Bin Laden har inget att göra med sprängningarna av WTC!
  Byggnad 7, Salomon Brothers en byggnad 47 våningar hög föll i din helhet till marken på 6 sekunder.
  Det är Inga övernaturliga krafter inblandade och inga kamelförare.
  Mossad kallas de.

  • Björngunnar skriver:

   Det här vet naturligtvis Trump men jag tror det är hans livförsäkring.
   Mördas Trump släpps sanningen …

  • Peter Harold skriver:

   Ja, och nej. Firma bin laden har ju enligt uppgift anlitats för att skeppa material och personal till terrornätverken. Dessa institutioner hänger ju samman – vilket man ser när man väl börjar lyfta på stenarna.

   • Björngunnar skriver:

    Låt oss inte lyfta på stenar utan hålla oss till enkel fysik, om det är så att någon påstår att fysikens lagar inte längre existerar och att en byggnad faller så snabbt som den faller så är vi inte längre i det fysiska universumet och det handlar om något annat och det kallas isåfall vidskepelse .
    Så fråga nummer ett, gäller fysikens lagar?
    Ja eller nej?
    Om ja så låt oss diskutera en byggnad 7 som inte blev påflyget av något flygplan men ändå föll i fritt fall.
    Fritt fall är när något faller utan motstånd mot marken.
    Så fort föll byggnad 7 , Salomon Brothers till marken.
    Hur är det fysiskt möjligt?
    Jo den bärande kraften i byggnaden upphörde samtidigt,i alla dess bärande delar
    Hur kan all bärande kraft upphöra samtidigt i hela byggnaden?
    Vänligen förklara detta!
    Detta är fråga nummer två.

    • Peter Harold skriver:

     Det mest spektakulära är väl att den del av byggnaden som hade bäst bärighet började rasa först, följt av resten av byggnaden.

     • Björngunnar skriver:

      När man spränger hus, controlled demolition, så vill man ha huset i en snygg hög på marken.
      Därför börjar sprängningssekvensen i mitten av huset och om du tittar på videor från sprängningen av WTC 7 så syns det att taket faller in först i mitten av byggnaden, bildar ett V, detta är en vetenskap och några klåpare är det inte frågan om, alla balkar måste sprängas bort i en datoriserad sekvens.
      Det räcker väl att konstatera att byggnad 7 är sprängd på det sättet.
      Om jag sedan tillägger att jag inte tror att några plan var inblandade i detta så medför det bara förvirring eftersom alla inklusive jag själv sett och trott på de datoranimerade filmerna där plan försvinner in i tornen.

      • Peter Harold skriver:

       Japp, det är precis det jag menar. Om man någonstans under 11 september kan hitta ett fenomen som liknar en kontrollerad rivning så är det WTC7. Jag har sett ett klipp där man filmat ett hus som rasat ihop av sig själv, och där var rörelsen mindre reguljär.

       • Björngunnar skriver:

        Om vi nu är överens om att byggnad 7 är sprängd låt oss titta på tornen för de är också sprängda med samma teknik.
        Jag gör en liten utvikningar om påstådda flygplan , dessa även om de flög in flygplan i tornen kan de inte få dem att rasa.
        Betänk att husen är oskadade under och över flygplanens hypotetiska inslagspunkter.
        Hur skulle huset försvagats på annat ställe än där det påstådda planet flög in?
        Men plötsligt försvagas bägge tornen på samma sätt och faller på samma sätt som byggnad 7 till marken i enorma dammoln.
        Det kan bara vara av en och samma orsak, husens balkar sprängs med anbringade laddningar och dessa laddningar utlöses med ett datorprogram.
        Vem hade tillgång till husen?
        Och så till överkursen, det fanns Inga flygplan och det går inte att fälla dessa torn med flygplan, men folk har sett de dataanimerade filmerna, hört de pålaggda skriken av skräck.
        Det finns en video där en kille tar Hollywoods film på planet som skär in som en het kniv i smör och så lägger han in ett plan till som flyger parallellt och när han lagt in alla dataeffekter är hans version identisk med Hollywoods.
        Så för att avrunda det hela, judarna utförde raserandet av samtliga byggnader.
        Bin Laden , det är ju helt löjligt, hur skulle han kunnat smita in i husen osedd och apterat laddningarna ??
        Det är en parallell till resonemangen om islam fördärvlighet som naturligtvis även den är skapad av judar.
        Dessa judar som Jesus för 2000 är sedan påstog att de hade djävulen till far.

        • Peter Harold skriver:

         ”Det kan bara vara av en och samma orsak, husens balkar sprängs med anbringade laddningar och dessa laddningar utlöses med ett datorprogram.
         Vem hade tillgång till husen?”

         Synnerligen olyckligt att jag inte hittar mina anteckningar, men en ledtråd kanske kan vara den rivningsfirma som sägs ha haft kontor i ett av tvillingtornen? De var specialiserade på att riva stålkonstruktioner med termit.

         • Björngunnar skriver:

          Hittade just denna video och där sägs exakt samma sak förhoppningsvis på ett mer undervisande sätt än i mina skriverier.

  • Läsare skriver:

   Judarna gjorde 9/11. Det enda skälet till att 9/11 var möjligt var att US Airforce var saboterat på 9/11.

   We were there to document the event, Mossadjudar på TV i Palestina, 40 sekunder:

  • Enligt somliga källor var han redan död eller dog omkring den tiden.

 2. Vauen skriver:

  ”Förorten New Jersey”? Det är en stat väl!?

 3. Björngunnar skriver:

  • Björngunnar skriver:

  • Peter Harold skriver:

   I ärlighetens namn skall man påpeka att just den omständigheten att WTC1, 2 och 7 föll samman gav arkitekterna mycket lärdom av det inträffade, vilket kan vara en av anledningarna till att skyskrapan i Dubai inte rasade samman p.g.a. eldsvådan. Bl.a. att man aldrig skall förstärka bärande balkar med termit och dynamit… 😉

   • Björngunnar skriver:

    Det finns Inga tekniska fel på byggnaderna.
    Ägarna däremot förtjänar all uppmärksamhet.
    Neocons kallas för judarna i folkmun.
    Frågan är om inte Sverige är ännu mer infiltrerat av dem?
    Ponera att riksdagshuset sprängs och att Putin utpekas som förövaren…
    Då bör man genast arbeta på det judiska spåret.
    Bin Laden lämnade aldrig sin ursprungliga arbetsgivare.

   • Björngunnar skriver:

    Finns en del guldkorn i denna video.
    Nu är vi mogna att börja resonera, vilka gjorde det INTE!
    OCH !
    VILKA gjorde det!

 4. michaelnilsson228 skriver:

  Se denna video om vem som låg bakom 11 september;

  Det var två radiostyrda militärplan som flögs in i WTC 1 och WTC 2. Militärplan är kraftigare byggda än vanliga flygplan och ska klara av att göra undanmanövrar i hög fart.
  Innan planen träffade byggnaderna sköts en laserstråle in i byggnaden från planen. Det är därför man kan se nosen på planet komma ut på andra sidan av WTC 2 för att planets kropp åkte i den tunnel laserstrålen gjorde. Se denna video;

  När planen flyger in i byggnaderna ser det ut som ”en varm kniv som skär i smör”, det är någon slags sprängämne som försvagar fasaden precis innan planen tränger in i byggnaderna. Se dom raka avbrutna linjerna på fasaden där planet trängde in i WTC 1. Se denna video; https://youtu.be/px-nflAtHJY

  • Peter Harold skriver:

   Att Dick Cheney är insyltad står utan tvivel, och det vore dessutom osannolikt ifall inte Mossad dragit i en och annan tråd, även om tråden är oerhört lång. Däremot är jag inte övertygad om den komplexa teorin att det var radiostyrda militärplan som flög in i tvillingtornen. Den här kuppen behöver inte sådana komplicerad beståndsdelar eftersom man klarar sig alldeles fullständigt utmärkt genom att ge al-Qaidaagenter direktiv om att iscensätta både flygkapning och självmordsuppdrag.

   Jag har absolut ingenting emot att teorierna om radiostyrda plan prövas (även de ordinarie planen kan fjärrstyras). Men detta är inte väsentliga beståndsdelar i kuppen, utan det viktiga att få fram är vilka som initierade kuppen samt vilka som genomförde den.

   • Björngunnar skriver:

    För att forsätta diskussionen.
    Vilka sprängde Estonia?
    Det gjordes en dyrbar modell på skeppsbyggnadslaboratoriet i Göteborg.
    När bogvisiret sprängdes bort strömmade vatten in och modellen vände kölen upp, alltid samma resultat vid upprepade försök.
    Men när en ventil i modellens botten öppnades strömmade den innestängda luften ut och modellen sjönk.
    Ventilen motsvarar det sprängda hålet i skrovet.
    Ansvarig för Estonia var zionisten Carl Bild , det han sa var att Bin Laden låg bakom kollapsen av WTC och att bogvisiret orsakade att Estonia sjönk.
    En mängd betongplattor beställdes i Holland för att täcka över Estonia skrov men pga. den lösa bottenstrukturen gick det inte att dölja skrovet.
    Istället infördes dykförbud.
    Naturligtvis gick det inte för sig att bärga Estonia då hade ju alla kunnat se det sprängda hålet i skrovet.
    De sista fordonen som kördes ombord på Estonia hade ex Sovjetiska vapen, troligen kärnvapen som sin last.
    Och nu har jag på ett litet mer omständigt sätt förklarat det Läsaren i ett par ord beskrev.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s