Mer okritisk sharia-reklam från statskontrollerade SVT

Bästa läsare!

Låt oss slå fast en sak. Vi skulle inte kunna ha vår svenska livsstil i vårt land om vår lag baserades på islamsk sharia såsom den praktiseras i flertalet av de muslimska teokratierna. Kvinnor skulle vänligt men bestämt – eller kanske inte ens vänligt – bli ombedda att dölja sitt hår för att inte fresta någon man att våldta henne. Den årliga festivalen där homofiler visar upp sin syn på estetik skulle vara ett big No-No, och detta ”No” skulle inte kunna relativiseras bort lika lätt som att poliser visst åker till svenska ”No-Go”-zoner. Vi skulle inte heller ha en särskilt lång insatstid för expedierandet av Lars Vilks, utan han hade förmodligen varit död vid det här laget och hans kvarlevor lämnade åt hundarna som f.ö. attackeras med käppar eftersom de betraktas som orena. Inga fläskkotletter på ICA. Våra djur skulle bli systematiskt slaktade enligt religiös ritual.

Jag vet, de första som skulle må illa av ett Sharia-Sverige är judarna. Men utan att använda termen ”självförvållat” så är det lite av ett mysterium för mig att de judiska samfunden i Sverige förespråkar tolerans för islam, samtidigt som de vet att det inte finns något annat folk som är så tolerant som svenskarna gentemot judarna, samtidigt som bokstavstroende muslimer både här i Sverige och annorstädes betraktar Israels barn som paria – framför allt i kontext med bosättningarna på palestinskt territorium. Den enda förklaring jag kan se är att de judiska ideologerna njuter av att exponera sitt eget folk för fara och smälek – vilket inte är första gången om vi ser tillbaka på historien.

Men allt detta sagt har ingen relevans hos Sveriges Television. I en artikel med rubriken ”Terrorstämplade Wafaa: ‘Sharia är lösningen’” intervjuar man barnbarnet till grundaren av Muslimska Brödraskapet i Egypten. [LÄNK SVT]

Läser man hela intervjun finner man ingenstans ett problematiserande över denna islamistiska rörelse, såsom det alltid annars sker när någon vit medelålders högerorienterad person uttalar sig eller gör något. Tvärtom. Man gör ett synnerligen mänskligt porträtt av en människa som vill att den muslimska religionen skall bli alla människors lag.

– Politisk islam är nödvändigt i en rättslös stat, säger Wafaa Hefny, som enligt den egyptiska staten är terrorist.

– Som min morfar sade, så är det muslimska brödraskapet nationens ande, en ande som hoppas väcka upp människor till möjligheten till ett rent samhälle, med rättvisa på jorden.

Wafaa Hefny är barnbarn till Muslimska brödraskapets grundare, Hassan al Banna. Korrespondenterna träffar henne i sin lägenhet i Nasser City, en stadsdel i Kairo.

Det finns redan många andra skribenter som påpekat att SVT:s korrespondenter hyser en förkärlek till att frottera sig med terrorister och våldsverkare. Även här hemma i Sverige har kriminella tolkningsföreträde när deras dåd återges, i synnerhet om de stöds av den politiska vänstern. Och den svenska vänstern har ett gott öga till de ideologier som förtär det traditionella samhället.

Hela artikeln i SVT – signerad Edgar Mannheimer – är i praktiken ett reklamblad för sharia. De intervjuade får inga kritiska motfrågor på sina påståenden:

Målet är att få människor att återgå till etik och moral och styrka deras relation till Allah, vilket kommer leda till att de beter sig bättre, deras familjer kommer bli gladare och samhället gynnas. Det här är visionen för Muslimska brödraskapet, det är en humanistisk grupp.

SVT vill inte ge sig i polemik med islams syn på rättsskipning heller:

– Om sharia faktiskt implementeras – oavsett var i världen – kommer det lösa de socioekonomiska problemen. Till exempel, om du vill stoppa en tjuv. Vissa tycker att det är vidrigt att man skulle hugga av dem händerna. Men om den här personen har stulit dag ut och dag in och har varnats flera gånger men bara fortsätter och fortsätter – har något socialt system hittat en lösning för detta? Jag är troende, och tror på att Gud som skapade oss, också skapade en lösning, säger Wafaa.

Ja, Muslimska Brödraskapet är terroriststämplade av egyptiska staten. Ingenstans beskriver SVT varför. Kanske som straff för att Muslimska Brödraskapet skapat så många skolor och sjukhus, månntro?

Muslimska brödraskapet grundades av Wafaas morfar år 1928, och har varit en skugga i det egyptiska samhället i över 80 år. Innan revolutionen tilläts aldrig organisationen komma till makten i Egypten. Istället ägnade man sig åt välfärdsinsatser som att rusta upp skolor och sjukhus.

Och hur ser framtiden ut för sharia? Vinner den fler anhängare?

Turkiet, säger Wafaa utan någon som helst tvekan. Turkiet är på väg att, väldigt smidigt, implementera sharialagar med hela samhällets uppbackning. Det är därför hela världen kämpar emot Turkiet. Men folket backar det – sekulära före islamister – för att det har lett till en bättre ekonomi. Om man implementerar sharia förbättras alla aspekter av livet, säger Wafaa.

Den tillhörande faktarutan till artikeln säger kortfattat:

•Sharia är enligt islam den gudomliga lagen, och dess tolkning fiqh innebär mer konkreta lagar baserade på religiösa texter.
•I flera stater baserar man lagen på sharia

När såg vi en sådan här artikel om Donald Trump? Eller om en Sverigedemokrat? Eller ens en vanlig hederlig moderat, utan att texten spetsas med giftiga insinuationer? Jag tror inte sådana artiklar publiceras, i vart fall inte hos SVT.

Varför publicerar SVT artiklar som dessa? En misstanke är att detta är en medveten provokation så att vi skall titta på deras TV-reportage. En annan misstanke är att de hoppas på en häftig reaktion, och att man återigen skall få påstå sig vara utsatta för hat från intoleranta rasister. Vad vi medborgare skriver i våra enskilda kanaler må fördömas, men det som systemmedierna skriver får inte ifrågasättas, hur dumt det än är skrivet. Och denna artikel som slår ett slag för sharia är något av de dummaste som publicerats denna vecka.

Min kritik är dock ur ett mediekritiskt perspektiv, och som jag anfört här ovan är det stötande att en totalitär ideologi som islam/sharia kan avhandlas så okritiskt, samtidigt som samma mediebolag systematiskt beskriver USA:s president Donald Trump i ständigt negativa termer, och till och med förvränger hans ord för att passa in i sin agenda.

Jag upprepar mig: Den dag jag har något som helst inflytande över svensk politik så skall jag verka för att SVT, SR och UR läggs ner. Vi har ett demokratiproblem när ett mediebolag styrs och upprätthålls av staten.

Hälsar eder Peter Harold

 

 

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet, Dumburk, Politik. Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till Mer okritisk sharia-reklam från statskontrollerade SVT

 1. Ron (GB) skriver:

  Är det möjligt för svenskar att på något sätt blockera SVT i en TV-mottagare och därmed undvika TV-licensen?

 2. Läsare skriver:

  Och vem är ”Hela artikeln i SVT – signerad Edgar Mannheimer?

  En jude.

 3. Sofia skriver:

  Besläktat på något vis – fast på vårt eget territorium:

  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/62336?programid=407

 4. Vauen skriver:

  I arabisk kultur är salukin en högt värderad jakthund. Nomaderna lät dem ofta bo inne i tältet om natten i och med att dom är så värdefulla. Det där med rent och orent är inte så enkelt, som denna artikeln ger sken av.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Alcohol_in_Iran

  Tror nog att vi kunde få fortsätta äta stekt fläsk med potater och kall öl även under muslimskt styre! Däremot är det nog slut med mycket annat. I Iran får man spö om man gör en rockvideo t ex.

  Men jag håller med om att media är usla på att ställa svåra frågor till dylika individer, men det har dom varit sen decennier. Det är lite märkligt med tanke på att Islam generellt står för konservativa värden och förbud mot riba. Varken MSM eller bankerna har nått att vinna på Islam.

  • Läsare skriver:

   Men utan att använda termen ”självförvållat” så är det lite av ett mysterium för mig att de judiska samfunden i Sverige förespråkar tolerans för islam,

   samtidigt som de vet att det inte finns något annat folk som är så tolerant som svenskarna gentemot judarna, samtidigt som bokstavstroende muslimer både här i Sverige och annorstädes betraktar Israels barn som paria – framför allt i kontext med bosättningarna på palestinskt territorium.

   Den enda förklaring jag kan se är att de judiska ideologerna njuter av att exponera sitt eget folk för fara och smälek – vilket inte är första gången om vi ser tillbaka på historien.
   _________

   Läs kapitel i boken: Holocaust Victims Accuse

   http://www.israelversusjudaism.org/holocaust/victims.cfm

   Det är ingen lång text så se nu till att läs!

   Titta på det så kallade ‘israel’ idag. Benjamin Netanyahu är östjude och ashkeNazi-jude.

   Det går en tydlig gräns mellan öst och västsidan. Gränsen mellan Tyskland och Polen är gränsen.

   Västjudarna, Tyskland, Frankrike, England, Amerika, Kanada, Sverige, Danmark och Norge ser sig själva som hivjudar, östjudarna är obildade ghettotrash i deras ögon.

   Östjudarna FÖRAKTAR västjudarna. Och samma gäller Västjudarna.

   Det här är helt centralt för att förstå rivaliteten och hur dessa judar tänker beroende på om de är öst eller Västjudar.

   På 1880-talet började västjuden Edmund Rothschild, England att köpa upp land i Palestina och betala Västjudar för att invadera Palestina. Det var ett fiasko och skälet var att inga Västjudar ville flytta till Palestina. Varför skulle de lämna ett bekvämt liv i Västeuropa för att bo i en öken?

   Den politiska zionismen slog aldrig igenom bland de judiska massorna i väst. I öst däremot fick den politiska zionismen bred uppslutning bland de judiska massorna.

   Edmund Rothschild skulle alltså inte ha haft problemet med judar som inte ville flytta till Palestina om han värvat bland östjudarna, det var bara ett litet problem, Rothschild var västjude och litade inte på östjudarna.

   Politisk zionism blev ett projekt för elitjudarna i väst. Om inte Västjudarna hade dragit i trådarna hade det inte funnits ett ‘israel’ som vi känner det idag.

   Paradoxen och det som än idag skapar spänningar mellan väst och östjudarna är att det var Västjudarna som gjorde det praktiskt möjligt att skapa ‘israel” på pappret, men de som gjorde den politiska zionismen på plats i Palestina möjlig var och är östjudarna.

   Alla ledare i ‘israel’ är och har hela tiden varit östjudar.

   De mest hårdkokta och extremistiska zionistjudarna är alla östjudar – och de föraktar allihopa västjudar.

   För en zionistjud är en västjud som inte vill flytta till ‘israel’ en död jude. En extremistiska östjud, och de flesta östjudar är extremzionister tvekar inte att döda en västjude om de anser att medlen gagnar målet.

   När judar har mördat judar är det med få undantag östjudar som mördat västjudar. Ta SS Patria som klockrent exempel. SS Patria var ett skepp som kommit till Palestina med några hundra västjudar ombord. Dessa vägrade gå iland och bosätta sig i Palestina.

   Till vilken nytta var då dessa västjudar för zionistjudarna? Inget, de kan lika gärna vara döda och därför sprängde östjudarna SS Patria i luften och några hundra västjudar blev mördade av östjudar.

   Ett återkommande och stort problem när jag har försökt att begripa mig på vad de olika judarna håller på med är de ologiska handlingarna.

   Men det som är ologiskt för oss icke-judar, blir fullt logiskt när du förstår hur judarna tänker.

   Tänk som en extremzionistisk östjude. Vad skall du med en västjude som föraktar dig som östjude och inte vill bosätta sig i ditt ‘israel’ till?

   Vad skall du ha den västjuden till?

   Östjuden hatar vita folk, Östjuden hatar västvärlden och om denna Östjuden kan få väst att ta in miljoner muslimer är bara det värt besväret. Om dessutom Östjuden kan få bara en enda västjude att flytta från väst till ‘israel’, då är det hela en win-win för den zionistiska Östjuden.

   Get it?

   • Läsare skriver:

    Varför västjudar hjälper östjudar att få väst till att importera miljoner och åter miljoner araber är därför att västjudarna hatar det vita väst mer än de hatar östjudarna.

    Västjudarna sågar själva av den gren de sitter på. Och de skiter i vilket därför att de kan alltid flytta till ‘israel’.

    • Läsare skriver:

     Om jag kunde få tag på den @#*¥£₩ som skrivit ”rättsstavningsprogrammet” till mobiler. Det måste ha varit den sämsta programmeraren i hela historien.

     Frågan är varför gör ingen något åt det?

     • Ron (GB) skriver:

      Gissning (efter viss generell insyn i IT-branschen):

      Programmerarna jobbar mot extremt korta deadlines och har ofta taskigt betalt.
      Man har hög kompetens inom programmering men det är inte alls säkert att den svenska stavningskontrollens språkprogrammerare har varit svenskar.

      Det är dyrt att uppdatera ett stavningsprogram, så om det fungerar ”tillräckligt bra” så anser man uppenbarligen att det är bra nog. Uppdateringar kommer sannolikt när nästa mobilmodell släpps.

      • Anna skriver:

       Ett typexempel på att de som programmerat programmet inte har svenska som modersmål är när man skriver ”skälv” men menar ju att skriva ”själv”. Vad fasen är skälv? Finns väl inte ens något sådant ord? Jordskalv. Nu ”skälver” det igen.. ? Jag brukar roa mig med att kolla hur många stavfel och skrivfel jag möter. På dagens meny i går hittade jag 7 stavfel. Att de inte ens bemödar sig visar ju att svenskan inte anses så viktig. Inte ens busshållplatserna visar ju rätt stavade platser.

       • Ron (GB) skriver:

        En hel del texthantering sker också maskinellt/automatiskt. Det är inte säkert att texten har lästs av någon person överhuvudtaget.

        Det finns system för import av flerspråkiga ordlistor per automatik. Så länge som folk köper produkterna så är det bara att köra vidare (på 50 språk samtidigt).

        Kombinera automatisk texthantering med deadlines på 24 timmar eller kortare så blir resultatet därefter…

        • Anna skriver:

         Ja, självklart sköts det maskinellt. Men skillnaden mellan andra länder är att läsarna inte påtalar att orden är felaktiga. I andra länder tycks felen rättas. Är ju alltid en människa i båda ändar. Sändare/ mottagare. ?

   • Läsare skriver:

    Danmark och Norge ser sig själva som HOV-judar, östjudarna är obildade ghettotrash i deras ögon.

  • Peter Harold skriver:

   Haha! Och hans fundersamma blick dessutom…! 🙂

  • Sofia skriver:

   Ytterligare en statsminister i Sverige som……………..

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s