Kanske polisens kris beror på att de har för mycket pengar?

Bästa läsare!

Politiker, opinionsbildare och vanligt folk tycks vara överens om någonting: den svenska polisen behöver mer pengar och mer resurser.

Vet ni om att samtliga regeringar sedan Göran Perssons dagar som statsminister ökat polisens anslag? År 2010 sköt den dåvarande borgerliga fyrpartiregeringen till 1,1 miljarder kronor, och 2013 ökade anslaget med 250 miljoner. 50 miljoner av detta tillägg var öronmärkta till polisens omorganisation, som vi ser har resulterat i ett polisväsende som fungerar så illa att man skriker efter ännu mera pengar. Justitiedepartementet räknade då med att hela polisens förändringsarbete skulle kosta 230 miljoner kronor. För den potten skulle man få nya visitkort, nya brevpapper och nya telefonkataloger, samt en viss summa att dela ut till äldre poliser som fått nog av dumheterna.

Den nuvarande sittande regeringen har lovat att skjuta till pengar till polisstatens budget. Tillskottet blir 100 miljoner kronor år 2017, 280 miljoner kronor år 2018, 700 miljoner kronor för 2019.

Jag undrar om regeringen är rätt ute? Låt oss jämföra med regeringens och tidigare regeringars satsningar på integration. Det har aldrig gett önskat resultat, och i vissa fall tycks det enda mätbara resultatet på satsningarna vara att pengarna tar slut.

Vi har haft socialdemokratiska regeringar som satsat på integration ända sedan ordet uppfanns, och läget blir bara värre och värre trots alla satsningar. Vi har haft borgerliga regeringar som trott att det som inte fungerat tidigare av någon magisk anledning börjar fungera nu, och plockar från skattebetalarnas fickor och delar ut till organisationer och myndigheter som skall se till att mottagarna av pengarna röstar rätt. Och de gör de, utan att integrationen blir bättre.

Lika lite som integrationen blivit en framgångssaga, lika lite tycks det svenska polisväsendet kunna beskrivas med positiva termer. Visserligen kan Dan Eliasson få vilken organisation som helst att drabbas av kallbrand, men erfarenhet visar att politikernas favoritlösning att ösa på med mer pengar inte hjälper. Inga pengar hjälper när metoderna är felaktiga.

Kanske borde man dra åt kranen istället? Beatrice Ask satsning på 230 miljoner för att göra om polisorganisationen var inte bara bortkastade pengar, utan uppenbarligen också en kontraproduktiv satsning.

Givetvis finns det en kompenserande faktor i alla dessa extraanslag. Politikerna har misskött verksamheten, och naturligtvis måste skadorna åtgärdas, och man vräker ut nya pengar för att dölja symptomen.

Ett alldeles utmärkt exempel är kravallerna i Rinkeby i förra månaden (som gav Trump vatten på sin kvarn). I ena änden av stadsdelen härjar ligisterna, och i den andra står polisen grupperad i en evighet. När så väl polisen börjat röra på sig (någon från trakten påpekade för mig att det var buset som börjat jaga efter poliserna) och en av dem avlossar sin pickadoll så blir resultatet 100 fria busar och en polis anmäld för tjänstefel. Wow, hur många miljoner extra behövs för detta?

Ett annat exempel på hur felspenderade våra skattepengar är demonstreras i det videoklipp som visar hur tre kvinnliga konstaplar skall gripa en våldsverkare på en flyktingförläggning i södra Stockholm.

Något övervåld från polisernas sida kan inte registreras. Tvärtom, ordet ”undervåld” dyker upp i mitt huvud. Det är helt uppenbart att poliserna inte har kontroll över situationen, och när gärningsmannen tar upp sten från ett buskage börjar flickpoliserna att springa iväg, varvid gärningsmannen vandaliserar utryckningsfordonet tills han blir trött och går in i baracken för att vila sig…

Så här arbetar den svenska polisen efter att politiker som Gudrun Schyman och andra galna feminister fått vara med och bestämma om vilka principer som skall råda.

Polisskolan har direktiv om att släppa in fler kvinnliga aspiranter och godkänna dem eftersom ”kvinnor har en medfödd intuition att lösa konflikter utan våld”, som det heter. Skitsnack. Dessa kvinnliga poliser försökte använda våld – helt i enlighet med vad de lärt sig på utbildningen – för att sätta handfängsel på gärningsmannen. Att de retirerade och lät gärningsmannen fortsätta att vandalisera polisbilen var inte en strategisk reträtt. Det var passivt, och underdånigt. Den pinsamma upplösningen skulle aldrig ha uppstått; filmklippet borde ha slutat med att poliserna satte gärningsmannen i baksätet, iförd handbojor.

Den svenska polisen har blivit feminiserad. Och detta faktum kan inte kompenseras med att man skickar nationella insatsstyrkan för att göra attack-raider mot molnfilmande hotellgäster som ligger och sover. [länk] Svensk polis har spårat ur. De behöver inte mer pengar att bränna upp. De måste lära sig att hushålla med det de har, och börja leverera.

Tills polisen fått fason på sin verksamhet skall politikerna ta ut huvuden ur sina arslen och ändra lagen så att alla medborgare har rätt att skydda sina liv och sin egendom på sådant sätt som nöden kräver. Såväl integrationspolitiken som statens styrelse över polisväsendet visar att makten måste föras bort från politiken och överlämnas i medborgarnas händer igen. Kalla det för ”revolution”, men detta är vad som måste ske. Om inte Sverige skall förintas.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff, Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Kanske polisens kris beror på att de har för mycket pengar?

 1. MartinA skriver:

  Integrationen är problemet, segregationen är lösningen.

  • Risto M skriver:

   I bästa fall! Eliminering är lösningen. Ingen till ska hit, alla ska ut som inte försörjt sig själv och resten av ska ut eller dödas som motsätter dig det självklara.

   För eller senare kommer den frågan upp, hur korkad, naiv eller ond du är!

   • MartinA skriver:

    Nå, jag tänker inte göra planer för andra människor. Det som är viktigt nu är att värna andra svenskar och europeer.

 2. Vauen skriver:

  Totalt misslyckande!

  Hade dom använt mer våld, och killen blivit skadad hade resten av de boende gjort uppror, och SVT et al hade ”fördömt” men varit förstående i alla fall ”för deras situation…” Snuten kan bara misslyckas vad dom än gör, det som hände var det bästa för nu har vi på film beviset på att Sverige är precis som Fritjof säger ockuperat av en folkmordsregering som förstör polisen!

  Inte undra på att det ser ut som det gör i förorten när dom sänder in Farbror Barbro dialogpoliser och dagisfröknar för att ta tag i situationen!

 3. Rune skriver:

  Här ser man klart att fruntimmerspoliser inte klarar sina uppgifter. Det finns väl ingen som respekterar dem?

 4. Risto M skriver:

  Kvinnliga poliser, ska vi ha några? Nej, det tycker inte jag. De är underlägsna i nästan alla situationer, såsom visat ovan.

  Invällarna torde inte ha något problem med dem, så länge de inte hade order om att döda…

 5. Björngunnar skriver:

  Svaren på alla frågor har Fritjof.
  En riktig analys ligger bakom de åtgärder som behöver vidtagas.
  Titta på alla hans videor!


 6. Kalle skriver:

  Du har en poäng där.
  Det är lite som vilken arbetsplats som helst, jag kan ta IT-branschen som exempel. Eller finansbranschens IT-avdelningar. I Sverige byggdes dessa upp av vanliga svenska förortspojkar eller unga män med namn som Johansson, Holm etc från ingenting i dataålderns barndom – helt utan vare sig högskolor eller universitetsexamen. Många av dem blev snudd på världsbäst inom systemdesign och programmering men blev vare sig speciellt högavlönade eller rika. Deras drivkrafter låg på ett annat plan, utveckla de smartaste lösningarna, nöjda med att bli respekterade som experter etc. De var helt enkelt först och blev kvar i konkurrens med 10000-tals andra. Införandet av IT inom finansbranschen gjorde ju att moderbolagen som banker, mäklarfirmor etc började tjäna grisigt mycket pengar och kunde sparka massor av rutinarbetande administratörer och personal inom backoffice och folk inom manuella hanteringar av information som distribuerades på papper etc. Men denna allt större pengahög fick en baksida som jag såg klart. Det började gödslas med pengar på oduglingar på datasidan inom programmering, systemutveckling etc. (Ni skulle bara veta hur många miljarder som plöjts ner i svenska bankers it-projekt som havererat och lagts ner.. Rena lekstugan och i påfallande många fall där misslyckandena varit gigantiska har kvinnor styrt). Och detta faktum var inte heller något som ledde till någon konkurrensnackdel eftersom alla inom respektive bransch gjorde likadant. Så idag sitter det halvmesyrer, inkvoterade oduglingar på ras, hudfärg och kön som lyfter oförtjänt höga löner på den ringa insats de gör från det självspelande piano som Johansson, Holm, Lennbom och grabbarna redan byggt. Och idag är dessa killar borta pga pension, utlandsflytt från dårhuset etc. Men deras gamla system lever i förvånande grad vidare ännu och det som deras ersättare gör mindre bra på en dag skulle de utfört på en kvart – dessutom bra och rätt. Så skulle det minskas på pengar till övergödda verksamheter skulle de tvingas hushålla och se till att bara de bästa blir kvar eller nyrekryteras. Samma sak inom polisen. Vem tror att 2 polismän (eller en 1) skulle gjort dessa 3 poliskvinnors jobb sämre?.. Så stryp pengarna, då skulle de vara tvungna att se till att få bort oduglingarna och se till att de dugligaste premieras (om de nu vill att jobbet ska göras bättre?). Dan Eliasson är ju betald för att förstöra, vara oduglig och extremt överbetald. Skulle han få lön efter prestation (om det inte går ut på att förstöra, för det gör han ju bra) så skulle han få betala miljoner varje månad.

 7. tomtom skriver:

  Vilket dj-va skämt! Den enda person som verkade kunna kontrollera våldsverkaren blev snabbt bortmotad. Väktare gjorde ju inte saken bättre. Om man får tro media så är risken större att få stryk av polisen om man filmar moln från sitt hotellfönster än om man hotar polisen med stenar och andra tillhyggen.

 8. Läsare skriver:

  POLISEN I ANGERED FÅR STRYK!

  Det finns skäl varför blattarna bara skrattar år ”polisen” och svenskarna. Men de flesta svenskar är för korkade för att fatta.

  Visst, de flesta svenskar är snälla, verkligen jättesnälla, men ingen respekterar folk som bara viker sig och ställer sig på alla fyra och särar på skinkorna.

 9. Risto M skriver:

  En annan liknelse:

  Förvisso är den svenska försvarsministern numera man, men har han nog testosteron eller är det ett hen?

 10. Läsare skriver:

  invandrare är grovt överrepresenterade vid våldtäktsbrottslighet.

  I rapporten, som kan läsas/laddas ned HÄR, har man tittat på och sammanställt data från samtliga akademiska studier som kartlagt invandrares våldtäktsbrottslighet i Sverige i modern tid – totalt 13 studier publicerade mellan 1990 och 2016.

  I rapportens inledning slår man direkt fast följande:

  all tillgänglig forskning, publicerad från 1990 fram till i dag (november 2016) och som mäter invandrares brottslighet i Sverige, redovisar en tydlig och mycket stor överrepresentation vid våldtäktsbrottslighet hos personer med utländsk bakgrund. Samtidigt finns det ingen studie som pekar på motsatsen. Inte sällan nämns också just våldtäktsbrott av forskarna som den typ av brottslighet som är särskilt utmärkande för personer med utländsk bakgrund, i synnerhet kulturellt avlägsen eller utomeuropeisk sådan.

  http://avpixlat.info/2017/04/03/ny-rapport-slar-fast-att-invandrare-ar-grovt-overrepresenterade-vid-valdtaktsbrottslighet/http://www.friatider.se/drogade-f-rde-bort-str-p-och-gruppv-ldtog-svenska-men-b-da-slipper-utvisning

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s