Kanske statsministern skulle ta en dag ledig och surfa runt bland ”hatmedierna”?

Bästa läsare!

Jag såg att en person länkat till sajten Nyheter Idag och fått kritik för detta. Orsaken till kritiken var att artiklarna på Nyheter Idag är vinklade, enligt sagesmannen. Till skillnad från SVT, SR, TT, Metro, Aftonbladet, Expressen, DN, SvD, GP då…?

Visst, man kan rapportera nyheter torrt och koncist, men all journalistik är vinklad.

Låt oss säga att en damm har brustit i nedre Norrland. Reportern kan beskriva att dammen brustit p.g.a. att den flödade över. Det är sant. En annan reporter kanske väljer att skriva att dammen flödade över p.g.a. att det regnat för mycket. Detta kan också vara sant. En tredje reporter kanske gräver djupare och kommer fram till att dammen brast därför att den flödade över eftersom dammskötaren inte såg till att börja sänka vattennivån i magasinet när denne meddelades prognoserna om kommande regnoväder i avrinningsområdet. Alla tre reportrarna talar sanning, men de har vinklat sina nyheter olika.

När det kommer till nyhetssajter som Avpixlat, Fria Tider, Nyheter Idag och flertalet av de andra så noterar jag att de har sitt ganska uppenbara urval av nyhetsämnen som kanske gör dem begränsade i jämförelse med t.ex. Bonnierägda Dagens Nyheter.

På den sistnämnda kan vi läsa om ”Därför flashade FO&O-Felix pungen” jämte dagens ”Trump-är-galen”-artikel. På Fria Tider lockar man istället med rubriker som ”‘Gatubarn’ fast för rån, våld och våldtäkt mot kvinnor” och ”Muslimsk friskola tvingar flickor sitta längst bak i bussen” (vilket handlar om en skolbuss som en muslimsk friskola fraktar sina barn med). DN uppmärksammar också samma ämne, bl.a. genom att live-sända från den muslimska friskolans presskonferens där rektorn hävdar att ”detta är ingenting som vi står för”. Och därmed är saken utagerad.

Statsminister Stefan Löfvén (S) utbrister i Expressen: ” – Det är avskyvärt. Det hör inte hemma i Sverige. Här åker vi buss tillsammans oavsett om vi är tjej eller kille, kvinna eller man”. Jag är förvånad över att inte säger ”Det här är inte okej” för det brukar vara hans slagkraftigaste one-liner…

Fast sedan har vi ju ett bevis på hur intolerant statsministern är här eftersom han inte räknar upp alla de andra könen som HBTQ-lobbyn hittat på. Dessa måste vara oerhört kränkta nu när han inte räknar upp alla andra kön utöver de två cisheteronormativa könen; är inte demigirl, demiboy, genderqueer, genderless, gender questioning, gender fluid, agender, transgender, third gender, bigender och pangender välkomna ombord på din buss, Löfvén? Varför hatar du dessa oskyldiga icke normativa människor så mycket att du exkluderar dem…?

Ok, slut på sarkasmen. För stunden.

Nu kommer rapporten om könssegregerade skoltransporter via TV4:s ”Kalla fakta”. Då är det helt ok att man kritiserar en företeelse som är så normal för en muslimsk sfär att man som skolpersonal aldrig reagerat tidigare över fenomenet att flickorna kliver på genom bakdörren och pojkarna genom framdörren, och först nu gör avbön och inte vill kännas vid vad man gjort. Notera statsministerns ord: ” – Det är avskyvärt!” (även om jag själv tycker att gruppvåldtäkter är värre än att man använder olika bussdörrar eftersom det senare faktiskt påskyndar på- och avstigning, men det är ju en smaksak).

Att detta kommer som en chock för Stefan Löfvén är ganska avslöjande.

Karln kan knappast ha haft kontakt med verkligheten. Inte ens när han försökt har han lyckats med sin reality check, som t.ex. när han besökte ett hem för ”ensamkommande ungdomar” – som ger omsorg åt barn som flytt från krig efter att förlorat sina anhöriga – och fann sig vara omgiven av personer som inte varit tonåriga på ett bra tag, och som definitivt inte såg ut som värnlösa barn.

Omedelbart efter statsministerns postning på Facebook om besöket så ömsom grät och ömsom skrattade vi andra åt eländet. Skrattade därför att han lyckades framställa sig som naiv, korkad och dum. Grät därför att vi ännu en gång påmindes om att vi har en statsminister som är naiv, korkad och dum.

Statsministern borde faktiskt – för landets skull – stänga av telefonen, låsa in sig på sitt arbetsrum, plocka fram asken med pappersnäsdukar och surfa ut på webben (utan att gå via Pornhub, det var inte därför jag lägger till näsdukarna). Gärna börja med att läsa i kommentarsfälten på sitt eget Facebook- eller Twitterkonto. Därefter surfa vidare till de alternativa medierna. Om statsministern finner faktafel hos de alternativa medierna borde han skriva om det i de öppna kommentarsfälten. Men jag är inte bombis på att han har tillräckligt mycket kunskap för att hitta några.

Däremot borde det bli en aha-upplevelse för honom att läsa sådant som inte filtrerats av grindvakterna hos Bonnier och Schibstedt och kommunisterna ute på Gärdet. Vinklat? Jodå, definitivt. Precis som det är vinklat och filtrerat hos systemmedierna.

Finns det ett uns av intellektuell förmåga kommer Stefan Löfvén att inse att han är den högsta ansvariga för detta system som han låtsats ha kontroll över, men som överraskar honom när en TV-kanal ser att pojkar och flickor går in genom olika bussdörr. Löfvén borde ha misstänkt att någonting var fel redan när alternativa medier uppmärksammade på samma slags omständigheter på fotografier som systemmedierna oklokt släppt ut, utan att de själva reflekterat över vad man ser – som t.ex. bilden från en muslimsk förskola där pojkarna sitter mitt på golvet och flickorna hålls ute i rummets ytterkant, precis som vid en muslimsk gudstjänst (och judisk för den delen, vilket ni påpekade i kommentarsfältet igår). Hade Löfvén surfat på ”hatsajterna” hade inte den islamiska könssegregationen i Vällingby kommit som en chock.

Det är på sociala medier och inom alternativa nyhetsmedier vi dagligen uppmärksammar det som du inte märker förrän någon inom systemmedierna släpper igenom det, Stefan Löfvén. Vi ser verkligheten. Vi lever med den, till skillnad från våra politiker. Och värst av allt, vi måste leva med konsekvenserna av deras politik. Många av oss vill använda näsdukarna till att torka våra tårar när vi ser hur vårt land förfaller i rekordtakt. Bl.a. på grund av statsministern och hans regering. Jag önskar att det var statsministern som grät och som kände med sig med sitt eget folk när han.

Men nu har statsministern fått komma ut med ett nytt ”inte okej”, och den muslimska friskola som avslöjats ha sysslat med könssegregation har fått försvara sig i systemmedierna. Löfvén och etablissemangets anhängare må tro att allt är frid och fröjd, men felen i systemet kvarstår. Vi har ett maktetablissemang som stödjer de krafter som man under några få ögonblick tar avstånd från. Det är inkonsekvent, och det är ohederligt.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Kanske statsministern skulle ta en dag ledig och surfa runt bland ”hatmedierna”?

 1. Sofia skriver:

  Om Stefan läser alternativmedia:

 2. ristomatinen skriver:

  Nu hoppas jag ha hittat rätt inloggning.

 3. ristomatinen skriver:

  Är det en tillfällighet, att de värst drabbade invasionsländerna (Sverige överlägset sämst och Tyskland på klar andra plats) har ”ledare” som är barnlösa?

  Fredrik den Onde är inte barnlös, men var likt förbannat svenskarnas värsta förrädare någonsin. Rövén kan slå det, men jag tror/hoppas inte han lyckas. Hoppas båda småningom, men helst inom kort, döms till döden genom hängning utan chans till benådning…

  • Haruen al-Manacka skriver:

   Han bara tror han är pappan…

   • Peter Harold skriver:

    Heheheh… ditt nick! 🙂

   • ristomatinen skriver:

    Fredrik den Onde inbillar sig vara pappa? Kanske blev han varse inte vara det. Men psykopater bryr sig inte ens om det. De kan sälja sin mor för en spottstyver om det skulle handla om det. Tyvärr handlar det om oss…

    Normalt ser man på sina barn utseendemässigt. Mina tre barn är nästan sjukt lika mig och varandra till utseendet.

    Det borde ändå vara en korrekt iakttagelse. Dock har vi att göra med psykopater.

 4. Läsare skriver:

  Nordstan har under lång tid haft problem med stora ungdomsgäng som hängt på köpcentret. Gängen har skapat en otrygghet hos många besökare. En otrygghet som många parter nu arbetar för att minska.   Arbetet har väckt intresse hos statsministern som därför bestämde sig att besöka Nordstan.

  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/lofven-besokte-nordstan

  ”Hög tid att stå upp för kärleken”

  Svt OPINION · Tenoren Rickard Söderberg om att omedelbart ge HBTQ-personer, som annars riskerar att dödas, en fristad i Sverige.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s