3 av 4 AB-läsare håller inte med det politiskt korrekta kändisgarnityret

Bästa läsare!

Ett antal kändisar och några psykologer har skrivit ett öppet brev i Aftonbladet där de ber regeringen att stoppa avvisningarna av afghanska ungdomar som Migrationsverket bedömer saknar asylskäl.

De skriver bland annat:

Strax före klockan tio på kvällen den 28 mars lyfte ännu ett chartrat plan från Landvetters flygplats med slutdestination Kabul. Många ombord hade kommit till Sverige som barn men fyllt arton under den långa väntan på Migrationsverkets beslut. Andra hade fått sina åldrar uppskrivna, efter osäkra metoder.

Det stora problemet är att Migrationsverket och andra berörda myndigheter in i det längsta undvikit att konfrontera uppgifterna om uppgiven ålder på ”barnen”, allt för att undvika avslöja att det som pågår är ett systematiskt fuskande. Insatsen för att dölja detta fusk är omfattande, från myndighetenens ovilja att genomföra ålderstester till mediernas illustrationer av ”ensamkommande flyktingbarn” med pressbilder på småbarn, fastän det handlar om fysiskt vuxna människor som valt att uppge en lägre ålder. Samma medier har betecknat kritik mot detta som rasism och främlingsfientlighet. Och de som vågar ta plats i det offentliga rummet och kritisera detta bedrägeri blir omedelbart attackerade av ett nätverk som består av politiskt korrekta celebriteter. Resultatet är urholkad välfärd för miljontals svenska skattebetalare och deras barn och åldrande föräldrar.

Men dessa kändisar har förmodligen en gång för mycket suktat efter stjärnglans baserat på godhetsiver, för i en omröstning kopplad till deras artikel säger 3 av 4 läsare att man inte håller med kändisarnas begäran att låta alla ungdomar från Afghanistan få uppehållstillstånd i Sverige.

Om vi bortser från att jag alltid anser att det är suspekt att en mängd människor kan samsas om budskapet i ett gemensamt brev – själv skriver jag bara under sådana om jag är brevets upphovsman, och övriga undertecknare snyltar på min prestation – så kan man notera att de använder samma berättelser som den agendasatta pressen. Det handlar om afghaner som aldrig bott i Afghanistan eftersom de vuxit upp med sina föräldrar i flyktingläger i Iran; de saknar familj, anhöriga och ”allt som kan liknas vid ett sammanhang”. Kändisarna säger dock ingenting om alla dessa återkommande fall av mirakulösa återföreningar av familj och släkt så snart minst ett av familjernas ankarbarn fått uppehållstillstånd. Det sägs ingenting heller om att de flesta – nästintill alla – ”ensamkommande flyktingbarn” betalat stora summor för att komma till Sverige. Hur har ”barnen” tjänat ihop dessa pengar? Om man utesluter verkligheten som består i att släkten sponsrat biljetterna så kan man tro att Mellersta östern och Främre orienten kryllar av unga entreprenörer som kan tjäna ihop för regionen flera årslöner redan som ”barn”.

Att dessa ungar återvänder till ”något utan sammanhang” stämmer inte. De har kulturellt sett mer med Afghanistan att göra, även om de bott i Iran under några år, än vad de har med det sekulära Sverige att göra med vår mänskliga kvinnosyn och respekt för djur och natur, bara för att nämna ett fåtal exempel.

Kändisarna skriver också att skräcken inför ”vad en framtid i Afghanistan för med sig” leder till att ”barnen” inte orkar fortsätta att leva. Jag har redan berört ämnet i ett tidigare inlägg, men kändisarnas lösning är kontraproduktiv. Vår välfärdsstat – som kändisarna anser att vi aldrig får ifrågasätta – klarar inte av att vara hela världens socialbyrå och psykmottagning. Inte ens våra inhemska ungdomar får den hjälp de behöver. Vi skall inte bedriva en politik som uppmuntrar ”flyktingar” till destruktivitet, vare sig det handlar om cruising över Medelhavet eller blockera järnvägar med sina ömtåliga kroppar (som dock uppfyller de flesta krav vid en militär rekrytering). Att säga nej till de som saknar giltigt asylskäl, samt att hänvisa flyktingar till platser i deras hemregioner, är till större gagn för alla berörda parter. Detta är mer humanistiskt och mänskligt hållbart än den godhetsknarkande lösning som kändisarna förespråkar.

Det positiva med debattinlägget på Aftonbladet är att vi fått en översiktlig lista på artister och nöjesprofiler som vi kan välja bort att stödja på grund av deras politiskt korrekta idéer:

Björn Kjellman
Shima Niavarani
Pernilla Wahlgren
Måns Herngren
Helen Sjöholm
Rennie Mirro
Lill Lindfors
Nour el Refai
Björn Gustafson
Lilla Namo
Petter
Martina Montelius
Suzanne Osten
Jane Friedmann
Sofia Helin
Shirley Clamp
Jonas Gardell
Helena af Sandeberg
Peter Magnusson
Rolf Lassgård
Fredrik Lindström
Hannes Holm
Peter Jöback
William Spetz
Henrik Schyffert
Rikard Wolff
Agnes-Lo Åkerlind
Martina Haag
Kjell Bergqvist
Philip Zandén
Gunilla Röör
Lotta Tejle
Bruno Glenmark
Micael Bindefeld
Ann-Louise Hansson
Ullakarin Nyberg, psykiater och suicidexpert
Magnus Kihlbom, barn- och ungdomspsykiater, psykoanalytiker
Christer Sjödin, leg. läk, psykoanalytiker
Jan Swaling, leg psykolog, psykoanalytiker
Marianne Cederblad, professor em. barn- och ungdomspsykiatri
Görel Hedtjärn, leg psykolog, psykoterapeut

Detta var alla goda nyheter jag kunde se idag. Låt oss fröjdas över det lilla.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till 3 av 4 AB-läsare håller inte med det politiskt korrekta kändisgarnityret

 1. hllviken skriver:

  Ha ha ha! Jag var nyss inne där och röstade 🙂

 2. ulsansblogg skriver:

  Den svenska befolkningen belastas nu med oerhörda kostnader för svenska naiva politikers vansinniga beslut vad det gällde militärt engagemang i Afghanistan.
  https://ulsansblogg.wordpress.com/2017/04/01/vad-astadkom-svenska-naiva-politiker-i-afghanistan/
  .

  • Björngunnar skriver:

   Frågan är om de är naiva eller sataniska och jobbar åt fan själv.
   Det är min åsikt att riksdagen består av till djävulen avlönade drängar som lyder sin herres minsta vink.
   I den andra ändan i te.x Afganistan så sitter kvinnor o barn övergivna av sina män, härtill hjälpta av horskocken i riksdagen.
   Fan gnuggar sina händer och myser…
   Min son har varit där som soldat och överlevde vistelsen.

   • Björngunnar skriver:

    När det gäller opiumproduktionen i Afganistan så var den helt borta när USA kom dit.
    Man kan dra slutstsen att det bl.a var för att starta opiumproduktionen som muslimerna tagit bort, jag ser här paraleller med boxarupproret i kina där det brittiska imperiet tvingade Kina med vapenmakt att importera opium som förstörde deras folk.
    Det är inte så värst många stenar som man behöver vända på för att hitta ormen som ligger bakom det mesta av ond karaktär som händer, massinvandring, knarkhandel, koncentrerad politikermakt, ett håglöst folk,mm,mm,mm.
    Min son hade föresten frågat efter att ha sett opiumodlingar, vad skall vi göra åt dem?
    Svaret var, lägg er inte i!

 3. Mjölner skriver:

  Internera alla riksdagens ledamöter med strängaste häktesrestriktioner(även SD). Tillsätt interims-regering. Röj upp och sanera förvaltningarna innan det utlyses något nytt val. Inför personval. Utlys folkomröstning om utträde ur EU. Skilj juridik och rättsväsen från politiken och se till att lagföra nuvarande makthavare samt konfiskera deras banktillgodohavande både i Sverige och utomlands.Vi måste hugga huvudet av ormen annars är Sverige förlorat.

  • Peter Harold skriver:

   ”Internera alla riksdagens ledamöter med strängaste häktesrestriktioner(även SD). Tillsätt interims-regering.”

   Normalt sett anser jag som libertarian att det är en mänsklig rättighet att diskriminera, men i det här fallet tar jag dig i handen vad gäller att inte diskriminera något parti från äran att bli häktade. Jag tror att det inte befogat att göra ett enda undantag förrän vi gått genom riksdagsprotokollen och hittat någon som utmanat åttaklövern.

 4. Risto Matinen skriver:

  Det är bra att antisvenska fulmedia, såsom AB, låter omröstningen stå kvar. Förr har de väl inte dragit sig för att radera om resultatet gick dem emot?

  Hur som helst är vurmandet för invasionsbabbarna helt sjuk! Hur skulle det låta från de antivita om istället för som nu att invällarna är 70-80 % våldtäktsföra och vapenföra män, hade varit kvinnor istället? Då hade de varit emot massinvasionen! Särskilt hos de värsta, som i FI = FolkmordsInitiativ…

  Och dessa vidriga batikhäxor, som i stora stycken ligger bakom just denna skit: Om det vore unga thailändskor som påstods vara 14-18 år gamla?

  Så här ser skäggbarnen vanligen ut, tillsammans med äckliga batikhäxor:

  För övrigt finns sådana häxor även i vår lilla stad. Frugan berättade att en kristen häxa anställd på socialförvaltningen hade låtit två skäggbarn flytta in hos sig och hon fick sparken rakt av.

  Kan ta åt mig lite där, för jag känner förvaltningschefen och frugan har flera gånger sagt till mig att hennes chef säger oftare och oftare att Risto har rätt, men jag fick ta mycket skit i början…

  • Risto Matinen skriver:

   Tillägger att min 24-årige son ser betydligt yngre ut än de flesta skäggbarnen på bilden ovan, och sonen har inte ett barnsligt uttryck, utan är normal.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s