Gärningsmannen

Bästa läsare!

Så här ser förararen av Spendrupslastbilen ut, utan pixling (givetvis oskyldig tills motsatsen bevisats) enligt vittnesmål. Törs vi gissa att systemmedierna kört opixlat om killen varit några nyanser ljusare i hyn..? I vilket fall som helst skall vi nu matas med budskapet om att det inträffade inte har någonting att göra med islam. Det är nog säkert som amen i kyrkan.

Vad vill Donald Trump säga om det här…?

För övrigt, är det inte haram att befatta sig med alkoholhaltiga bryggarbilar?

Hälsar eder Peter Harold

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Bild | Det här inlägget postades i Stadsliv. Bokmärk permalänken.

33 kommentarer till Gärningsmannen

 1. Benny skriver:

  Oj, vad ska Lotta Bouvin på SVT komma dragandes med denna gång nu när terrorn drabbar Sverige? Hon skyllde ju på Putin för terrordådet i S.t Petersburg, hon påstod fräckt att ryssarna fick skylla sig själv eftersom man inte integrerade muslimer lika bra som t ex Sverige m.m. Hur f-n ska man integrera folk som INTE vill bli integrerade i något samhälle? (Bouvin är förresten helt bakom flötet och hur hon fått sitt smörjobb är helt obegripligt.) Nå, nu i dessa tider när Trump kommit ”ur garderoben” så kanske man ska fundera på vilken relation man ska ha till detta otäcka land (USA) som tror de ostraffat kan göra vad de vill internationellt? Svenska politiker är givetvis alldeles för korkade för att begripa något utan bara står vid sidan och applåderar galenskaperna. Har man inte tänkt på att man själv kanske snart befinner sig i samma situation som Assad med en massa importerade islamister som vill ta makten? Fast vid det laget har väl politikerråttorna redan flytt landet för länge sedan.

 2. Anna skriver:

  Jag tippar hursomhelst på att de här mördarna är födda i Sverige. Föräldrarna araber och uppvuxna i Reinfeldts berömda ”utanförskap” i ngn förort typ västerorts Hässelby/ Rinkeby. Hjärntvättade av särk- beklädda och get- pippande muhammedaner i av staten sponsrade muslimska föreningar / arab- kyrkor. Hatet flödar från deras uppsyn, omöjligt att missa för vilken observant svensk som helst. Kanske någon av de fått draghjälp av ngn influgen inavlad kusin. Resten är typiska arab- ”killar” i förorten. Varje gång sånt här händer slås jag av att ingen fundamentalist fanns på platserna… De har självklart blivit förvarnade.

  • Peter Harold skriver:

   Jag tror att mycket i din teori kan komma att bekräftas, Anna. Det som bekymrar mig är dock risken att polisen tar fel killar. Jag har fått en indikation på att det kan finnas ”målvakter” som ödslar bort rättsväsendets tid och resurser, för att sedan bli friade.

 3. Anna skriver:

  Åh fasen. Nu ser jag på tv 4 nyheter att ” den gripne sägs ha erkänt”…

  • Läsare skriver:

   Nästa terrorist. Två tummar upp ger han för terroristdådet:

   • Anna skriver:

    Det är vanligt förekommande i Stockholm att snorungar gör tummen upp för allt som Sverige råkar ut för. Avskyn mot svenskar och polisväsendet är större än rädslan och empatin infinner sig inte eftersom det inte händer ”de”.

    ”Äntligen” tänker de- äntligen får Svenssons känna sig rädda. ”Respekt mannen” Respekt.

    Man känner för att vrida nacken på de. Så många är skadeglada just nu. Det är så det blivit. Fattade ingen detta för länge sen?
    Om jag och sonen blivit dödade av våra härliga grannar hade det blivit en folkfest. Hur kan detta ha undgått er?

    • Peter Harold skriver:

     Vi är illa ute. Och medierna tackar oss för att vi låter bli att reagera.

    • Läsare skriver:

     Inte mig i alla fall. Men det vet du Anna nog vid detta laget.

     Lyssnad på Karlavagnen P4. Tio till midnatt varje dag och många svenskar lyssnar på det. Allmänheten kan ringa in och komma på live radio. Om man mot all förmodan kan passera filtret, så ringer de upp dig. Givetvis inga kontroversiella åsikter, om det inte är en uppenbar psykpatient på fri fot.

     Alla var rörande överens om att det har ABSOLUT ingenting att göra med islam eller massinvandringen att göra. På slutet gick programledaren in och läxade upp en korkade allmänheten att detta hade absolut inget med nån ökenvidskepelse att göra.

     Fridolinen var också med och förklarade att Sverige var fullt av ”invandrarkärlek” eller nått sånt.

     Känns verkligen fint det som Anna beskriver, att småblattarna känner och visar tydligt deras skadeglädje när svenskar råkar illa ut. Om de sedan får vapenträning betald av svenskarna dessutom, värnplikten.

     Halva Sveriges arme kommer att bestå av Sverigehatande blattar med AK. Det blir nog bra skall du se. Not

   • Peter Harold skriver:

    Men vad i h-e…

    Har de ingen respekt för ett land i sorg?

  • Anna skriver:

   En linslus? Jahaja. Märsta. Trevligt… Järfälla och Märsta har varit de områden jag direkt tryckt bort förut då jag febrilt letade efter lägenhetsbyten. Södertälje har jag faktiskt övervägt. Södertälje har ju rätt lydiga andra och tredje- generationsblattar. Curlade av systemet. Men Märsta kändes redan då inrikes- flyget flyttade till Arlanda och området var nybyggt- otrevligt.

   • hllviken skriver:

    Han verkar glädjas åt oskyldiga människors lidande och död…
    Han förtjänar att synas i medier hur mycket som helst!

    • Anna skriver:

     Ja. Eller så fattar han ingenting. Han ser ju inte direkt intelligent ut. Eller så känner han sig bara som hemma. Han kanske äntligen känner sig som hemma nu när kriget kommit hit. Amen- guuud så levande jag känner mig! Det här är ju precis som hemma på MIN gata i Bagdad!? Inte vet jag. Mitt namn är Berit men alla kallar mig Beirut…. 🤣

  • Peter Harold skriver:

   En blattus linslusius tycker jag det ser ut som. Inte helt ovanligt med sådana. Han ser väldigt munter ut.

 4. Risto Matinen skriver:

  På översta bilden är det två polismän som omhändertar babben med misstänkt jihadistskägg och de två polishästsvansarna nederst på samma bild gör vad då?

  Ut med babbarna, tvärstopp för ny babbeinvasion, och de som vägrar åka hem ska elimineras! Så kommer det att bli, för eller senare…

  • Anna skriver:

   Ja, man kan faktiskt fråga sig varför kvinnliga poliser finns, åtminstone på gatan. Men jag kan ju säga att jag träffat på riktigt bitiga tjejer i mina da’r när jag jag tränade. Men det verkar ju inte vara byggarrjejer eller tyngdlyftare eller boxar/ kampsports- tjejerna polisen rekryterat. Polisen verkar ju bara vilja ha blonda politiskt korrekta bimbo- brudar i sin kår. Det finns gott om Karl- Alfreds med tuttar där ute. Men det där med spenat- dieten är väl kruxet. När man ska få saker gjorda kan man inte vara så petig med hur man fick saker gjorda. Kontrollfreaket staten anställer fel folk, oavsett kön. Poliser är liksom könsstympade och hjärnympade. Till och med min brorsa som är snut har ruttnat, efter 26 år i yrket…

   • Peter Harold skriver:

    Jag har inte någonting emot att det finns en mix av olika människor hos polisen. Det kan också vara så att vissa personer som är i nöd (och det kan också vara fråga om en gärningsman som befinner sig i en nödsituation) har lättare att öppna sig gentemot en kvinnlig polis mer än en manlig. Men att låta tjejpoliser jobba ensamma är dumt. Sedan kommer man inte ifrån att det anställts många kvinnliga poliser som har dålig attityd, vilket omintetgör de fördelar som man kunde förvänta sig hos en dito.

  • Peter Harold skriver:

   Jag tror att vi skall vara glada över att hästsvansarna har en underordnad roll i den här situationen… 😉

 5. Gunnar Strandell skriver:

  Min bakgrund som tekniker gör att jag fastnar för den nedre bilden. Den ger en del fakta som behövs när man läser inlägg på nätet eller i sociala medier.
  1. Lastbilen har en framaxel och två bakaxlar. Den får väga 26 ton lastad i EU.
  2. Betongsuggor stoppar inte en sådan lastbil och det hjälper inte att de är smyckade. En ligger på gatan och spåren efter lastbilen tyder på att den släpat en annan under sig och att den gjort hål i kylaren.
  3. Bakgavellyften står på glänt och det är OK med uppgifter från föraren som blev av med bilen som sägs ha gått bak för att lasta av då bilen blev stulen.
  4. Man får inte lämna en bil med nycklarna i utan tillsyn, men det har man om man är i eller vid en lastbil under lastning eller lossning.
  5. Möjlighet att kunna låsa dörrarna på en bil som har motorn igång finns som önskemål för sopbilar i Paris.

  • Peter Harold skriver:

   Nu lastar man inte en bryggarbil till maxlast (men man kör med boggien nere ända tills man tömt hela lasten och eventuellt även om man går med fullt flak med returglas, men nog är den tillräckligt tung för att flytta på betonglejonen utan större problem. Däremot skall markfasta pålar kunna slå sönder styrningen/framaxeln, och eventuellt också kunna hindra vidare framfart (som t.ex. pålarna vid riksdagshuset).

   När jag körde distributionsbil i Stockholm var det vanligt att man tog ur nyckeln om man lossade ute på gatan, men jag misstänker att bilen blev kapad medan chauffören var på väg att öppna liften och se att han stod rätt (ibland kan man behöva flytta på bilen någon decimeter för att gavelplanet skall hamna rätt gentemot trottoarkanten. Så lastbilen torde ha varit kapad medan motorn fortfarande var igång?

   De flesta distributionsbilar har extra batterier för att kunna köra med bakgavelliften utan att få batteritorsk. Det var dock ovanligt med extrabatterier när jag körde, men ack vad det hade behövts, i synnerhet när man levererade på Södermalm där liften åkte upp och ner tre-fyra-fem gånger vid varje stopp, och nästa ställe låg 50 m bort…

   • Läsare skriver:

    Jag fattar bara inte hur någon vågar lämna bilen, än mindre en lastbil igång eller ens med nycklarna i. Har aldrig kört lastbil men jobbat på styckegodsterminal.

    Roligast var när gröngörlingarna skulle backa till första gången. De fick alltid det kortaste släpet med den kortaste dragstången. Då var de svettiga hehe …

    Slutade alltid med att nån äldre fick backa till.

  • Läsare skriver:

   Tvåaxlad väger tio ton utan last. Boggi, dvs treaxlad som ölbilen 13 ton utan last. 26 ton fullastad och säg 80 km timmen.

 6. Antisemiten skriver:

  Utan sionistiska judar och deras jävla stor israel och den judiska sionistiska elit som infiltrerat våra regimer i västvärlden och fått oss att sätta hela mellanöstern och den muslimska världen i brand med följden att en massa hatiska muslimska flyktingar vällt in över Europa hade detta i Stockholm inte hänt. Det är omöjligt att hindra dåraktiga hatiska muslimer att begå illdåd däremot kan man göra något åt kallt beräknande sionistiska judar. Jag håller judarna ansvariga för detta och hatar dem för vad de gör!

 7. Mjölner skriver:

  Undras hur det står till med politikerföraktet, kan det tänkas ligga på ca 87%, kanske rentav ännu högre? Vi har nu fått ytterligare en och utomordentligt fet ”utmaning” av en av Mohammeds och islams soldater. Vad tänker den avdankade svetsaren göra åt detta? Importera fler krigare eller revidera den värdelösa värdegrunden eller samla på sig fler ”utmaningar”=problem. Det är sorgligt att konstatera, svetsaren är själv en del av alla problem=utmaningar tillsammans med hela riksdagens alla ledamöter.

  • Anna skriver:

   Har precis hoppat av ett 26-timmars arbetspass med 3 raster, pga det här katastrofläget. Lika bra det eftersom jag lös och ledig ändå aldrig kan hålla mig ifrån att hålla käften… Jag är bra på att fokusera på det jag ska göra när jag slipper vara bara människa. Jag har en ny slogan åt Röfven:

   Den största utmaningen är den att vara S V E N S K !

   Är för trött för att förklara vad jag tänker, om jag tänker. Men håll med om att ingenting annat har varit svårare för någon människa i hela världen någonsin, rent intellektuellt. Som svensk i dag har man att välja på att antingen hata sig själv, förneka sitt ursprung och sin identitet eller att älska allt, även om det innebär din egen förintelse. Den där satans kyrkan avskyr jag förmodligen ännu mer än den halal-stinkande moskéen på medis. För att den bär på mitt arv och den dödar mig och mitt arv sakta men jäävligt säkert. Jag blir mer och mer säker på handen när jag upprepar att svensken måste vara det dummaste folkslaget på hela jordklotet någonsin. Tänk att mitt jobb är att rädda de jag egentligen avskyr som mest. Ödets ironi!? När ska de dumma inse att de är just dumma?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s