Drottninggatan 2017.04.08 – här tog första kapitlet i dystopin slut.

Bästa läsare!

Jag avlade ett besök vid Drottninggatan i Stockholms centrum idag. Jag hade visserligen lovat mig själv att inte åka dit över huvud taget. Men jag tog en långpromenad, och eftersom Hagaparken var mitt mål så hamnade jag trots allt där mitt i eländet.

Det var rörande. De byggstängsel som är uppsatta medan Klarabergsgatan byggs om hade klätts med blommor, och hela gatan var fylld med människor som visade vördnadsfull respekt för offren av gårdagens terrordåd, och även hedrade polisen som skänkte en känsla av trygghet med sin närvaro medan alla människor evakuerade stadskärnan till fots under fredagskvällen.

Jag pratade med en polisbekant igår och frågade lite lättsamt vad han skulle göra för nytta nu när attentatet redan var ett faktum. Han svarade med handen mot hölstret att han skulle se till att nästa terrorist inte skulle lyckas med vad den förste gjort. I verkligheten hade poliserna vid Drottninggatan till huvuduppgift att se till att hålla alla civila borta från gatan så att kriminalteknikerna skulle kunna få jobba ifred med sitt dokumenteringsarbete. Resten patrullerade staden för att avskräcka alla försök att skapa oordning.

Kriminalteknikerna var sannolikt klara idag på eftermiddagen eftersom brandkåren var på plats och skötte saneringen av gatan. Motorolja, kylarvätska, hydraulolja och allt blod från offren tvättades bort med absol, högtryckssprutor och sopmaskiner.  Drottninggatan kommer snart vara skinande ren igen, för de borde ju på köpet få bort alla tilltrampade tuggummin som gjort vägen till en inverterad stjärnkarta.

Under tiden blev det allmänt känt att 11-åriga Ebba Åkerlund som varit försvunnen sedan igår var en av de fyra dödsoffren.  Nu är hon det första offret vi har ett ansikte på, och det förstärker den smärta vi alla känner efter detta dåd. Åtminstone vi vanliga dödliga.

Några som var duktiga på att hålla tillbaka känslorna var nog medierna, i vart fall till en grad som gjorde att rapporteringen kändes avhumaniserad, med några få undantag. Det var viktigt för studion att poängtera att terrordådet inte berodde på något politiskt fel i vårt land, till skillnad från SVT:s tidigare reaktion på terrordådet i St. Petersburg häromveckan då nyhetsankaret ville insinuera att Ryssland har sig själv att skylla eftersom landet inte tagit hand om sin muslimska minoritet. Det starkaste exemplet däremot på humanistiskt yttrande i TV skall visst ha varit ett samtal med en präst som ansåg att vi måste kunna förlåta efter terrordådet.

Jag fick också syn på Miljöpartiet i nyhetsflödet. Vi vet sedan tidigare att de har en tämligen avslappnad syn på terrorism, bl.a. kategoriserar man terrordådet i USA den 11 september 2001 som en olycka. Miljöpartiet håller stilen; den kvinnliga partiledaren stod på nyss nämnda Klarabergsgatan med mungiporna uppåt framför TV-kamerorna, och den manliga förklarade stolt att vi bemöter terrorism med främlingskärlek med en min som skvallrade om att det dåd som förfärade oss alla sunda och friska svenskar, i hans ögon istället var en god anledning till att sprida sin s.k. anti-rasistiska pekoral. Jag skall tänka på det den dag Gustav Fridolin blir sprängd i bitar av en terrorist. Om jag nu kan hålla mig från skratt då.

Alla var inte andaktsfulla. Vid Sergels torg stod klungor av våra nya medborgare, våra s.k. pensionsräddare. De var inte riktigt nöjda med att se bara blomhavet, utan valde att samla sig runt kompisen som spelade upp filmklippen med den framrusande lastbilen och de flyende människorna. De högljudda entusiastiska ropen inför våldet i filmklippen påminde om publikens reaktioner på en fotbolls- eller ishockeymatch. Jag mådde illa. Jag hade redan fått kämpa för att hålla tillbaka tårarna när jag anlände till platsen.

Jag lämnade Sergels torg med en känsla av att ha läst första kapitlet i en mycket tragisk dystopi. Någonstans kommer detta resultera i en konfrontation. Förr eller senare. Ju senare, desto större är risken att vi är på den förlorande sidan, därför att vi gång på gång förlåter det våld och den harm som riktas mot vårt land.

Jag förklarade mitt sinnelag för Lilla Fröken Harold. Jag gav henne sammanhangen; massinvandring, enklaviseringen, arabisering, bidragsträsket, imamernas kluvna tungor, politikernas insikt om att invandrares röster är lättast att köpa, mediernas förskönande bilder av mångkultur och tystnad om våld mot etniska svenskar, feminisering av polisen och infantilisering av nyhetsflödet och skolan, och så vidare.

Lilla Fröken Harold summerade det hela med ett ungdomligt perspektiv: Sverige har förvandlats en tonårig emo med självskadebeteende.

Hälsar eder Peter Harold

Bonus:
https://www.liveleak.com/view?i=34a_1491673004

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Stadsliv. Bokmärk permalänken.

65 kommentarer till Drottninggatan 2017.04.08 – här tog första kapitlet i dystopin slut.

 1. hllviken skriver:

  Detta reportage är det enda som känns relevant i sammanhanget.

 2. Läsare skriver:

  Självskadebeteende. Men inte bara det, patienten saknar sjukdomsinsikt.

  Elisabeth Åsbrink, DN: bekämpa terrorism med småprat, leende och medmänsklighet

  Kvinna dog efter att ha blivit påkörd av motorcykel (tensta) https://www.flashback.org/t2828486 http://www.friatider.se/henrik-schyffert-uppmanade-svenskar-att-inte-vara-r-dda-nu-r-han-sj-lv-livr-dd katastrofen, som kan avläsas i grov kriminalitet, utbrett missbruk, bidragsfusk, usla skolbetyg, splittrade familjer och skyhög arbetslöshet. GP:s reporter Christer Lövkvist berättar i dag den dystra historien om de frånvarande fädernas folk.

  http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6tebo Enligt Thomas Sandin ligger olycksplatsen i ett uttalat problemområde och polisen tar nu krafttag mot den vårdslösa körningen.”

  • hllviken skriver:

   Åsbrinksläkten är ledande och tjänar multum på globalistpolitiken.
   Det är klart att de vill att svensken ska sövas så inte hen fattar vad som pågår.

 3. hllviken skriver:

  Statistik från 2014 – det är värre nu för Sveriges del;

 4. Lasse Wilhelmson skriver:

  Väl stämt Peter!

  I flera sk trådar och grupper på FB den 8 april har jag publicerat nedanstående vilket faktiskt lett till bra diskussioner. Brukar ibland avvisa de som bara vill ha enkla svar med – Jag tänker inte breda allas mackor. Jag tror det är nödvändigt att försöka få så många som möjligt att tänka och forska själva, i stället för att konsumera åsikter.

  4 enkla frågor om ”terrorismen” i Väst

  1. Kan det verkligen vara slumpen som har skapat det tidsmässigt nära sambandet mellan så gott som samtliga anti-terroristövningar inom Västvärldens stater och själva terroristhandlingen?

  2. Om den så kallade arbogakvinnan kan får ett skäggbarn att utföra mord på en nära anhörig till henne mot löfte om rundlig ersättning, giftemål och därmed permanent uppehållstillstånd och medborgarskap: är det då inte rimligt att motsvarande kompetens även finns inom de myndigheter som är inblandade i anti-terroristövningar?

  3. Om notoriska felparkerare kan anlita så kallade målvakter för att undgå upptäckt och ställas inför rätta: är det då inte rimligt att motsvarande kompetens även finns inom de myndigheter som är inblandade i anti-terroristövningar?

  4. Qui Bono?

  • hllviken skriver:

   Det är uppenbarligen så.
   MANKURISK KANDIDAT finns i flera varianter.
   Islamister lever i organiserade intresseföreningar globalt och vissa av dess ledare har en egen agenda som de underlydande inte känner till. En ledare beordrar underlydande att utföra terrordåd som gynnar ledarens agenda men utföraren tror något helt annat.
   Dessa slutsatser har jag kommit fram till efter flera års studier.

   • Björngunnar skriver:

    Nu är inte islamister det som i första hand bör symbolisera djävulen och när vi pratar om att manchurisk kandidat utfört själva körandet av lastbilen så bör man fråga sig, vem, vilka skapade den manchuriska kandidaten!
    Vem skapade Trump?
    Man ville ju gärna tro att Trump var på riktigt och att djävulen dragit det kortaste strået i en demokratiskt röstningsförfarande.
    Det kommer inte att bli ett annat resultat i Sverige än i USA.
    Demokrati är en illusion, med den insikten skulle det svenska folket kunna räddas.
    Djävulen har också kopplat ett ekonomiskt grepp om svenskarna som därmed blivit till manchuriska kandidater.
    Enda chansen som jag ser är en kraftig decentralisering av samhället, centralmakt oberoende om den kallar sig demokratisk eller kommunistisk kommer alltid att behärskas av fan själv.
    Vi har ett typexempel med Sverigedemokraterna som när de blev populära kuppades av djävulens folk.

  • Vauen skriver:

   Mycket bra frågor Lasse. Jag är lite less på allt just nu, och ganska illa berörd. Men dina frågor är precis de jag alltid söker svar på.

   Jag vet att muslimer generellt inte tjänar på detta. Den feta killen i klippet och Fridolin, som än så länge bara är en tjockskalle, har samma uppgift – att polarisera! Media är till för att styra allmänheten och dom är såklart bra på det, så i dessa dagar är det viktigt att hålla huvudet kallt, vi vet från tidigare fall att media ljuger!

   Är vi helt säkra på att det inte var skottlossning? Bodde jag i Sthlm skulle jag gå ut och leta kulhål idag. Lita INTE på media. Vi vet att dom har ljugit om alla dessa incidenter hittills!

   • Björngunnar skriver:

    Drottninggatan var en false flag.

    • Vauen skriver:

     Dammegaard och Fetzer på samma gång är mer än vad jag tål! 😉

     • Björngunnar skriver:

      Ok. Jag har aldrig hört talas om nån av dem tidigare.
      På en skala om du jämför dem med Dan Eliasson då?

      • Vauen skriver:

       Dan Eliasson är Satan så då lägger ribban högt! Men Fetzer är en pratmakare som säger precis vilket skit som helst som låter bra för stunden, han var bisittare till Barrett på False Flag Weekly News förr, men Dr Barrett, som normalt accepterat väldigt vidlyftiga resonemang, stod inte ut med honom så Fetzer fick gå. Och Dammegaard är lite för pårökt för mig, han ser ledtrådar till en falseflag i frukostflingorna tom skulle jag tro!

   • Anna skriver:

    Det har kommit in skottskadade.

    • Peter Harold skriver:

     Jag hörde också att det skulle ha kommit larm om skottskadade till akuten, men jag hittade ingenting i nyhetsflödet senare. Känns som att medierna haft stort fokus på att få oss svenskar att känna oss glada och lyckliga istället över att vi är så snälla och sansade när vi blir attackerade.

    • Vauen skriver:

     Var? Källa?

     • Anna skriver:

      St. Göran och KS har fått in skottskadade i lördags. När det händer är polisen alltid med och vaktar den skjutna/ skjutne. Personalen har sträng sekretess…

      • Peter Harold skriver:

       DN skriver: ”Rapporter om skottlossning kommer från många människor från flera ställen runt om i Stockholm, bland annat Stockholms centralstation och Mall of Scandinavia. Senare konstaterar polisen att det inte finns några tecken på att skottlossning har ägt rum i samband med lastbilsattacken.”

       Hur går vi vidare med det här?

  • Peter Harold skriver:

   Jag höll på med fråga 1 i natt. Ska publicera under dagen.

 5. Anonym skriver:

  läser att skribenten enbart noterar en grupp personer på platsen för blommor odyl ser tittar på sina telefoner om massakern och tjoar .. men varför inte konfrontera dessa personer?? Jag drar mig aldrig för att ifrågasätta oacceptabelt beteende, oavsett var och vem! Alla måste göra detta!

  • Anna skriver:

   Det komiska är ju att det brukar vara de halta och lytta som vågar påpeka och som åker på däng.. i alla fall i stockholm, eller fjollträsk som norrlänningar kallar huvudstaden. Folk i rullstol/ permobil eller de gamla som lätt tappar balansen vid minsta knuff och som därpå bryter lårbenshalsen… Säger rätt mycket om stadens medborgare, tycker jag. Friska i kroppen men i övrigt aldrig så sjuka…

 6. Jonas Bangkok skriver:

  Lek med tanken att det istället handlat om en Breivik copycat som kört ner och lemlästat tiotals hucklen i Skärholmens centrum. Skulle vi uppmanas att vara lugna, ”gå vidare som vanligt med livet”, visa tolerans etc etc?

  Vi vet svaret – reaktionen från systemmedia och poliker hade blivit diametralt motsatt. ALLT hade gjorts för att egga upp stämningen och etniska svenskar hade fått be om ursäkt för sin existens.

  Det har nu gått så långt att jag bara väntar jag på att ett Mp-språkrör ska hävda att det hela lika gärna kan röra sig om en trafikolycka – och dessutom komma undan med det

  • Anna skriver:

   Varenda vettig människa umgås med den här tanken vareviga gång det ”rapporteras” om den här lilla ”incidenten” som verkar ha urartat till en riktig folkfest i dagarna två…

   Jag vill bara lägga en stor spya på de här skitmänniskorna, så enorm att de drunknar i den. Tänker på den där brittiska sketchen när den enormt fete mannen sitter på restaurang och äter, äter och äter. Spyr och spyr medans alla i omgivningen låtsas som att det hela är heeeelt normalt. Omgivningen matar en med sån gallretande massa skit att det är oundvikligt att inte spy. De kommer att drunkna i sina egen skit. Fast eftersom de är för dumma för att fatta att de är dumma, kommer de att drunkna när någon mindre dum i deras omgivning ger tillbaks. What goes around comes around…

 7. Pingback: Inövad manual Först övar dom! Sen smäller det! Ebba, 11 år, dog! | Helena Palena

 8. Risto Matinen skriver:

  Bra artikel skrivare!

  Som ett brev på posten kommer dock ogrundade/svaggrundade påståenden om att jihadistiska terrorattentat är ”hoax” eller falskflaggning. Några fantasipåståenden som skulle peka på det är:

  Att en polis bär gasmask, tolkas som att det är för att skrämmas. Det kanske är bra att några poliser gör det, för de vet inte heller vad hela hotet är.

  Att tre-fyra personer hinner springa in i en butik och rädda sig några sekunder innan terroristen kör förbi, tolkas som att det är iscensatt för att en sådan attack går för snabbt att det ska hinnas uppfattas. Kockoo!

  Människorna springer ifrån faran, istället till den (sic!). Bara korkade eller förvirrade springer till faran.

  Det fanns övervakningsfoton på den misstänkte, för det borde det inte finnas, eftersom han skulle ha blivit krossad i förarhytten. Ostjesus! Att det inte hittats någon kropp i hytten saknar tydligen relevans.

  Och varifrån skulle iscensättarna ha skaffat liken och likdelarna?

  Tidigare idag hade TV4 en sändning från Sergels torg: Manifestation för kärlek
  Blev spyfärdig! Och naturligtvis kryllade det av babbar på scenen. Nej, terror bekämpas inte med kärlek och tolerans, utan med precis motsatta medel.

  En polis som håll med mig skriver om ämnet: TERRORDÅDET – STOCKHOLMSSNUT

  Kanske har fler än jag sett denna bild av en tokpräst:

  Aldrig i helskotta att vi ska förlåta!

  • Björngunnar skriver:

   Först skall vi bedöma allt material förutsättningslöst, sedan dra slutsatser.
   Du gör tvärtom, idiotförklarar alla med en annan åsikt än du själv.

   • Risto Matinen skriver:

    Först skall vi bedöma allt material förutsättningslöst, sedan dra slutsatser.
    Du gör tvärtom, idiotförklarar alla med en annan åsikt än du själv.

    Nej, jag gjorde inte tvärtom! Jag bemötte alla påståenden som kom från en länk ovanför.

    Har tittat på flera videor som påstår att muhammedanterroristattacken var falskflaggad. Ingen var övertygande. Orkar inte titta på en till såsom din ovanför. Beskriv åtminstone kort vad som där talar för och berätta gärna vilka fel jag begått i min kommentar ovanför.

  • Vauen skriver:

   Lär vara fejk, ska ha dementerats av prällen själv.

   F ö verkar dådet mer påminna om IKEA morden, asyl nekad invandrare hittar svennejävlar att mörda … Och dessa finns det många så vi får nog räkna med fler dåd om vi inte låser in dem. Svensk kriminalvård måste bli avskräckande för dessa individer.

  • Det är synd att du inte kollar upp bättre! Detta är en falsk riggning, som Richard Jomsdorf (SD) lagt ut!

   • Risto Matinen skriver:

    Jaså? Vad är falskt och vad finns det för bevis eller ens indicier som talar för det? Har terrorattentatet inte ens skett? Är det skådespelare inblandade?

 9. livsglimtar skriver:

  Mycket bra inlägg!

 10. Eva skriver:

  Jag ber dig respektera den 11-åriga flickans anhöriga och ta bort namn och bild på henne ur din artikel, då de har gått ut med en önskan om detta.

 11. Björngunnar skriver:

  Vad jag inte förstår, varför lämnar en islamist Uzbekistan, det bör vara alla muslimers paradis och till råga på allt komma till det av djävulen styrda Sverige!
  Hur kan personen sedan köra lastbilen i full fart in i Åhlens, kliva ur och ta sig till Märsta?

  • hllviken skriver:

   Det allra märkligaste är att de flesta verkar inte förstå denna självklara fråga.

  • Vauen skriver:

   Det är svårt att försörja sig i Uzbekistan, folk utvandrar för att få jobb.

  • Anna skriver:

   För att föraren inte var han i Märsta? Jag tippar på den där tjommen på bilden P.H publicerade. De andra är väl med i hans ”gäng”…

  • hllviken skriver:

   Jag syftade på den enda meningen med frågetecken efter!

  • Risto Matinen skriver:

   Islamizter förföljs i Uzbekistan, såsom det bör, och inte daltas med och stödjas som i Absurdistan. Så alla/de flesta invällare från Uzbekistan torde vara just islamizter.

   Enligt SCB finns det ca 3700 personer i detta land ifrån Uzbekistan. Vilka de räknar med framgår inte, så de som är under asylparasitutredning kanske inte ens ingår.

   Kruxet är att lastbilen inte kördes i full fart, utan i tämligen låg fart. Det kan man se på skadorna i fronten från bilder efter att bilen bärgats.
   Enligt ett vittne efter kraschen: ”…slog människor mot förarhytten med ett järnrör för att gärningsmannen inte skulle ta sig ut.

   Vad det nu är värt, men det spekuleras ju hej vilt. Så jag spekulerar i att om vittnet har rätt, ryggade de/den som försökte hindra terrorbabben från att komma ur hytten tillbaka, när det började brinna. I kalabaliken hann han smita ut, ta sig till tunnelbanan och vidare till Arlanda Express. En sammanfattning av händelseförloppet kan läsas här

 12. bjornwiklund skriver:

  Reblogga detta på bjornwiklund och kommenterade:
  ”Sverige har förvandlats en tonårig emo med självskadebeteende.”

 13. gmiksche skriver:

  Fick tårar i ögonen när jag läste ditt inlägg.

 14. Pingback: Dessa satans medlöpare | Varjager's Weblog

 15. Vauen skriver:

  http://www.dn.se/debatt/generaliseringar-om-islam-gor-det-svart-stoppa-terrorn/

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Eli_G%C3%B6nd%C3%B6r

  ”Eli Göndör, född 14 april 1958 i Hägersten, Stockholms kommun, är en svensk frilansskribent, författare och mellanösternvetare. Eli Göndör är son till den ungersk-judiske förintelseöverlevaren Ferenc Göndör. Han flyttade 1977 till Israel där han gjorde militärtjänst som fallskärmsjägare och fick senare graden sergeant med befälsbefogenheter. Han är sedan 2000 åter bosatt i Sverige och har bland annat arbetat som informatör vid Svensk Israel-Information 2002-2006. Har en fil.kand. i Mellanösternkunskap från Stockholms universitet.”

  Det som sägs i DN-artikeln tycker jag låter ganska bra. Jag blir lite förvirrad när politiker talar om risken för rasism mot invandrare efter detta dåd. Det är inte svenskar som begår våld! Det finns ett stort problem med rasism bland minoriteter som måste belysas. Vi ska absolut döma muslimer efter samma måttstock som alla andra. Har man tjänstgjort i en organisation som bedriver terror mot civilbefolkning så skall man sitta i fängelse, punkt slut! Varenda IS-Jihadist eller Fallskärmsjägare från IDF bör genast lagföras!

  Det minsta man kan begära av en minoritet som vill kalla sig svensk är att dom är 100% lojala med Sverige. För IDF är samma skit som ISIS. Med en liten skillnad: ISIS hade inte funnits utan IDF. Vi vet att USA, vars kongress är köpt av bl a AIPAC går Israels ärenden när dom härjar i ME.

  http://yournewswire.com/clinton-email-we-must-destroy-syria-for-israel/

  Det är allmänt känt att Väst och Israel och Saudi stöder ISIS et al. Nu senast med att bomba Syrien. Muslimer tjänar generellt inget alls på det som kallas muslimsk terror. För är det inte väldigt konstigt att dessa terrorister inte angriper dem som förtrycker dem, utan mest civila mål som USA/Israel vill bli av med (muslimer i ME) eller polarisera mot Islam (befolkning i Väst)!? Och är det inte konstigt att vår invandringspolitik är utformad så att mest bara unga män i vapenför ålder kan ta sig hit, och att säkerhetstjänster och politiker ofta känner till dessa våldsverkare innan dåden, och låter dem stanna!?

  Så tyvärr är artikelns avsändare förmodligen inte den som skall hålla i frågan utan medskyldig som sergeant i IDF!

  http://ifamericaknew.org/

  Borgerlig media är som vanligt helt köpta av främmande makt och anlitar en sionistisk aktivist till att debattera Sveriges framtid. Jävla nollor!

  • Björngunnar skriver:

   Snacka om att kasta sten i glashus.
   Göndör borde slängas ut liksom mediaägarna.
   När fienden kontrollerar riksdagen och media, vilket resultat kan man förvänta sig?
   Kallas demokrati!

   • Vauen skriver:

    Chutzpah, det gäller att hålla i bollen om man ska vinna. Därför bedriver sionister entrism i alla politiska läger. Så att dom kan framhäva Israels påstådda existensberättigande baserade på myter från några tusen år sedan. Med detta som underlag debatterar vi medans Israel bedriver krig mot civilbefolkningen i Palestina. Ett trick för att få tiden att gå och normalisera övergreppet som invasionen innebär för de som levt i Palestina.

    Israeler bör ta sitt pick o pack och flytta hem till Europa och USA. Andra ska inte behöva deltaga i deras hittepå fantasier om makt från Gud!

 16. Björngunnar skriver:

  Spekulationer om terrordådet.
  Men, jag tror att det var ett styrstag som blev kvaddat av ett av betonglejonen som gjorde bilen svårstyrd och därför inte kunde styras in i riksdagshuset.
  Och bomben , det var ett självmordsprojekt som inte nådde ända fram.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, det är högst sannolikt att styrstaget gick sönder. Finns inte en chans att stötfångaren kan stå emot, och vi ser att lejonet släpats framför en bit, så det har onekligen blivit en ”fullträff”. Undrar om terroristen tänkt att plöja sig hela vägen till Drottninggatan? Skulle jag haft rollen som självmordsbombare hade jag nog kört samma route, men istället för att stjäla en lastbil skulle jag valt att hyra en från t.ex. Volvo lastvagnar och fylla den med bangbang-saker och köra hela vägen ner till Riksdagshuset.

 17. Björngunnar skriver:

  Spekulationer om Drottningatan.
  Allt är nog inte rätt men i huvudsak så.

  http://blueshift.nu/terrorattacken-i-stockholm-ahlens-var-inte-slutmalet-det-var-regeringen/

  • Sune skriver:

   Då var det ju synd att Lejonen stod ivägen för lastbilen. Å andra sidan är det ju en flera hundra meter från Åhléns och politiker- råttfällan. Varför inte kidnappa en av lastbilarna som stod i gamla stan, i så fall?

   • Peter Harold skriver:

    Svårt att få upp farten i Gamla stan med lastbil… Jag har provat! 😉

    • Vauen skriver:

     Att försöka köra över folk på en gågata med flyktvägar åt alla håll är över huvud taget svårt tror jag. Jag gissar dom gjort denna lärdom nu och inriktar sig på andra mål?!

     • Peter Harold skriver:

      Det blir bra TV av att jaga folk med lastbil… Dessutom är det en förhållandevis billig metod för gärningsmännen. Åkeriet betalar bränslet, och tillgängligheten är oändlig. Nästan.

      • Björngunnar skriver:

       Jag tror att bland de teorier som lagts fram så har Blueshift kommit närmast, dådet var planerat av frimurarna, det var inte en ”ensam galning” typ Krister Pettersson.
       Lastbilen skulle köras in i riksdagshuset och det var ett angrepp, en typisk false flag, som skulle väcka hat mot muslimer.
       Sveriges riksdag heter det men vilken främmande makt
       styr riksdagen?
       Attacken misslyckades såtillvida att bilen initialt blev skadad och blev mycket svår att styra.
       Vem vet förresten vad som fanns inuti lastbilen?
       Föraren var förmodligen kraftigt narkotikapåverkad.
       Det förklarar att han körde över människor utan att bry sig.
       Jag har själv köpt en fin skinninredning på skroten till den Citroën XM som jag ägde då.
       Föraren till bilen som hamnade på skroten hade tagit sats och försökt köra genom räcket och över Gavleån men bilen hade blivit hängande på underedet på åkanten.
       Jag tror lastbilen var full av sprängämnen och meningen med terrorattacken var inte att köra över folk på Drottninggatan.
       Ville man åstadkomma maximala förluster i människoliv fanns det väl bättre ställen?
       En attack mot ”Sveriges riksdag” ,zioniststyrd, skulle spä på muslimhatet och tidigarelägga ett inbördeskrig.
       Akilov var så fullpumpad med droger att han klantade bort resultatet, det är vad jag tror…

       • Vauen skriver:

        Läste i AB igår om hans sista timmar. Ha skulle ha varit in på en kiosk i Vårby och köpt billigt snus och varit på en pizzeria. Man kan undra varför han köpte billigt snus, varför inte dyrt snus eller cigg. Om han ska dö om en timme hade väl cigarrer på Brobergs och en middag på Operakällaren varit mer rätt?

       • Peter Harold skriver:

        Jag tvivlar lite på att lastbilen siktade på riksdagshuset av framför allt två anledningar. Det första är att det är ett väldigt långt avstånd mellan platsen där lastbilen stals och till riksdagshuset. Det pågår ett vägarbete vid Klarabergsvägen, och Sergels torgs (Plattan) frekventeras titt som tätt av polisen. Chansen/risken att de står i vägen är stor. Det är alltför många korsande gator, och risken att en annan lastbil kommer i vägen är alltför stor. Som vi såg så blockerade ju en värdetransport vägen vid Åhléns. Och även om bryggarbilen hade kommit hela vägen genom så hade det blivit stopp vid pålarna på riksbron. De skall hålla för en lastmaskin.

        Jag tror att en attack mot Sveriges Riksdag snarare skulle skapa sympati för gärningsmannen… Jag hade i vart fall fått kämpa med empatin i så fall. 😉

        Jag kan dock gå så långt att det ÄR problematiskt att terrordådet på Drottninggatan sker i direkt efter en motsvarande övning. Visst, jag är faktiskt lätt chockad över att det ännu en gång finns denna korrelation, men vi kan fortfarande inte säga hur. Det måste finnas en trigger i så fall. Gärningsmannen själv lär knappast ha surfat på Säpos hemsida för att veta att det skulle bli en övning. Om någon aktiverat gärningsmannen så är det intressant att fråga sig varför det skett i anslutning till en övning? Min gissning är att – om nu statsmakten har ett finger med i spelet – man föredrar ha ett skarpt terrordåd i så nära anslutning ett tillfälle då man testat organisationen för krishantering, med syfte att påvisa ett gott resultat. Och SVT har ju sagt att Stefan Löfvén skött sig jättebraaaa…

        • Björngunnar skriver:

         Men var det inte just så i Londonbombningarna i tunnelbanan, att Scotland yard övade samtidigt?
         Pålarna vid riksdagshuset…en lastmaskin väger kanske lika mycket, beror på storlek, men en lastbil går mer än tre gånger så fort vilket innebär att den förmodligen kommer igenom!?
         Lättare vore förstås att göra som Bin Laden o lyckas fälla tre hus med två flygplan.
         Kanske Mossad vill dela med sig några hemligheter…

 18. Pingback: Terrorattacken i Stockholm: Åhléns var inte slutmålet – det var regeringen – Blueshift

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s