USA:s ”Mamma-bomb” var en gåva till talibanerna.

Bästa läsare!

Jag blev lite konfunderad när jag läste att USA:s attack med en MOAB-bomb – enligt uppgift den starkaste ickenukleära bomb som någonsin används i strid – mot Islamska Staten i Afghanistan. Bomben skall enligt uppgift ha varit riktad mot ett underjordiskt fort i ett berg, och 36 IS-soldater skall ha omkommit. Islamska Staten i Afghanistan, vad är det för påhitt…?

Jodå. De finns där. Hösten 2014 slog man upp en filial i gränstrakten mellan Pakistan och Afghanistan och började värva medlemmar åt kalifatet. Och det gick förhållandevis lätt. Talibanerna hade under senare tid haft otur på slagfältet, och många talibansoldater ansåg att ledarskapet började bli tandlöst. Trots allt, talibanerna har inte några internationella ambitioner. Det har däremot IS som gladeligen ger sina soldater chans till resor och möjlighet att träffa nya människor, om denna tvetydighet ursäktas.

Under 2015 hade man ungefär 2’000 medlemmar. Talibanerna var inte alls så lyckliga över detta som man kan tro. Många soldater som behövts för de egna striderna hade nu försvunnit utomlands. Det hela slutade med att det bröt ut krig mellan IS och talibanerna i Afghanistan under sommaren 2015! Dock kom det sig att sluta så lustigt att det var talibanerna som drog den kortaste lotten och tvingades bort från flera provinser.

Med denna seger började IS att expandera ånyo. Fler soldater från Mellersta östern och västra Kina samt Pakistan började ansluta sig för att befästa kalifatets etablering i östra Afghanistan.  Och i detta läge har alltså USA bestämt sig för att använda sin 10-tonsbomb för att spränga hål i det berg där den lokala IS-truppen har sitt förråd.

Den afghanska regeringen meddelar att 36 IS-soldater dödades. Jag blev lite nyfiken på hur man kom fram till denna exakta siffra, eftersom ju en så pass kraftig bomb som denna borde ju praktiskt taget förinta alla som finns i närheten, eller hur?

Efter lite letande efter information tycks det som att man faktiskt lyckats hitta lik. Även om MOAB väger som en smärre stadsbuss och exploderar med större kraft än de flesta andra bomber så är den faktiskt inte alls helt optimal för att spränga sönder underjordiska befästningar. Den har nämligen ett tämligen begränsat djupgående. Däremot alstrar den en mycket kraftig tryckvåg, och explosionen konsumerar enorma mängder syre vilket gör att den som överlever tryckvågen istället kommer kvävas.

Det talas om att MOAB har en psykologisk effekt i och med att den genom explosionen skapar ett svampliknande moln, ungefär som en atombomb. Och militärexperter erkänner att det är just den psykologiska effekten som förmodligen är vapnets största styrka eftersom den ju bara används ovanför mark. Därav det förhållandevis låga dödstalet i IS-lägret.

Men MOAB är långt ifrån den starkaste icke-nukleära bomben. Medan den går under smeknamnet ”Mother’s of All Bombs” med sin sprängkraft på 11 ton TNT så finns det en FOAB, den ryska ”Father’s of All Bomb” som visserligen väger mindre men som har en sprängkraft på 44 ton TNT. Medan den amerikanska jumbobomben har en explosiv radie av 150 meter så har den ryska 300 meter, och värmealstringen är mycket högre. Dock har Ryssland inget flygplan som lämpar sig för att använda den här typen av bomber, och ingen FOAB-bomb har använts i strid ännu.

Många har frågat sig varför USA väljer att använda sin extremt dyra MOAB-bomb just nu, och för första gången. Rent praktiskt var bombningen av IS-fortet knappast någon gigantisk framgång som innebär större skada för terrororganisationen. Dessutom skedde attacken utan medgivande av den afghanska regeringen. Det är därför rimligt att tro att detta var den amerikanska försvarsmaktens – eller eventuellt Vita husets – senaste styrkeuppvisning gentemot Ryssland.

F.ö. kan det noteras att ett flertal av de underjordiska befästningar som finns i Afghanistan har skapats under 1980-talet med pengar från CIA som gått till entreprenören Saudi bin Laden Construction… alltså den firma som Usama bin Ladens pappa grundade.

Hälsar eder Peter Harold

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Krig & fred. Bokmärk permalänken.

46 kommentarer till USA:s ”Mamma-bomb” var en gåva till talibanerna.

 1. Benny skriver:

  Jodå, ryssarna kan fälla sina FOAB från Tupolev ”Bear” och de ska enligt vissa källor använts för att röka ut de sista saudiska wahhabisterna som gömde sig i tunnlar i Groznyj, Tjetjenien. Ryssarnas bomb är vad jag förstår en s.k termobarisk bomb dvs en aerosol med nanoteknik som bringas att explodera när den spritt ut sig över det område som ska sprängas. USA:s bomb verkar närmast primitiv i jämförelse baserat på hur man fällde den från ett långsamt Herkulesplan och ett sådant plan skulle inte ha en chans att fälla någon bomb över en någorlunda avancerad fiende med riktigt luftvärn. Givetvis är denna bombfällning propaganda, en mediaanka av stora mått och det militära syftet som sagt högst obefintligt. Men det viktiga i sammanhanget är att rustningsindustrin får tillverka mera bomber och odugliga missiler som Tomahawk eller ska vi numera kalla dom för Tamahawk?

  • Peter Harold skriver:

   Var det Tomahawk man använde mot den syriska flygbasen? Attacken beskrivs som ”spridda skurar” och inte ens hälften träffade flygbasen… hehe!

  • Jonas Bangkok skriver:

   Amerikaner i allmänhet gillar när det smäller odentligt – och bomben kom lägligt för att folk skulle glömma bort fiaskot i Syrien, där syrierna var uppe och flög igen efter 24 timmar och x antal civilister (inklusive barn) omkom då majoriteten av Tomahawkerna troligen stördes ut av ryssarna.

   USAs militärmakt är inte i närheten av vad de vill få oss att tro. Det enda krig som USA odiskutabelt vunnit på senare år är mot Grenadas poliskår. Nu väntar jag bara på att de ska ställa till det för sig i Korea också.

   • Benny skriver:

    Nu börjar det sippra ut att USA i själva verket bombat en liten by från kartan som heter Mommand Dara. Och än mer mystiskt är att hela området är avspärrat av afghanska trupper och säkerhetsexperter från USA som enligt uppgift ska sanera området. Sanera från vad? Bevis för ett folkmord eller att utarmat uran fanns i bomben? Kanske både och? T o m svenska fulmedia skriver om detta så det måste vara något man inte kommer att kunna dölja någon längre tid, annars skulle man inte nämnt detta något mer. Jag var förbryllad tidigare och är det än mer nu…förbereder man ett avsättande av Trump eftersom han inte kan anses tillräknelig? Vågar man i så fall vänta tills han gett order om ett anfall på Nordkorea…frågorna hopar sig. Och varför ska hangarfartyget gå så nära Nordkorea att deras missiler kan nå fartyget? Verkar ju helt idiotiskt med tanke på att man han nå Nordkorea med egna missiler från tryggt avstånd. Inte för att USA:s senaste attacker planerats av några genier precis men så dumma kan väl inte ens de vara om nu inte avsikten är något helt annat dvs offra hangarfartyget för ett annat syfte. Som sagt krigets vindar blåser allt starkare och de som trodde på Trump i USA och runt om i världen minskar snabbt.

 2. Jonas Bangkok skriver:

  MOAB är sannolikt den kraftigaste sprängladdning som USA har att tillgå – om man nu inte tror på kärnvapen förstås (som jag menar fortfarande aldrig använts). Man har skitat ner Jugoslavien Irak och Lybien med utarmat uran så det räcker för generationer framåt – så det kan inte vara föroreningsaspekten som hindrar.

  Titta på bilder av Hiroshima – antenner som borde smälta och träd som borde mejas ner av tryckvågen står kvar – liksom broar. Dessutom finns inget tydligt epicentrum för den påstådda kärnladdningen.

  Det går knappast att se skillnaden från Osaka, Kobe, Yokohama och andra japanska städer som napalmbombats (japanska städer inklusive Tokyo var byggda nästan helt av trä på den tiden, så napalm var ytterst effektivt och förklarar ‘tillplattningseffekten’). Hiroshima och Nagasaki blev aldrig träffade av några ‘atombomber’

  Vem som helst med ett ett någorlunda kritiskt tänkande och viss teknisk kunskap kan undersöka detta och komma fram till att kärnvapen är en ren hoax.

  Folk har rätten att bli informerade om dessa korkade lögner så de slipper vara rädda för utplånandet av jorden i en ‘kärnvapenkatastrof’.

  • Läsare skriver:

   Om kärnvapen är en bluff vet jag inte. Är svampmolnen photoshopping och radioaktiviteten en bluff menar du?

   Husen i Japan var byggda av trä, men det värsta var väl att taken var tjärade? Brinnande tjära är som napalm. Ett enkelt experiment är att ta en liten bit frigolit och tända på det. Brinner och kletar fast på allting. Ger mig fasen på att det tom kletar på en blandning av teflon och ålafett.

   Var väldigt, väldigt försiktig om du skall testa.

   • Jonas Bangkok skriver:

    Bilderna är ren fejk – börja med att titta på fotona från ‘testerna’ inför ‘atombombningarna’ i Japan 1945. Soldater som sitter utan skyddsutrustning eller ens glasögon som på picknick framför svampmoln. Skuggorna faller åt alla möjliga håll (utom från ‘detonationen’) och och kratrar från epicentrum saknas eller utgörs av ytterst små gropar.. Politiker och militära höjdare som trampar omkring i gympaskor vad som sägs vara epicentrum bara dagar efter ‘detonationen’.

    Svampmolnen är lite futtiga till en början med växer till sig med tiden (trots att storleken på ‘kärnladdningen’ är samma) då de grafiska ‘artisterna’ från Walt Disney efterhand kommer överens om hur de ska se ut. Här jobbade de: https://en.wikipedia.org/wiki/Lookout_Mountain_Air_Force_Station.

    F ö – var skulle rökmolnet komma ifrån? ‘Kärnexplosioner’ sägs ju vara uran/plutionium sammanpressat till en kritisk densitet som orsakar en kedjereaktion och exploderar okontrollerat. 1) metall exploderar inte vare sig det är uran, guld eller järn 2) var kommer dessa mäktiga smutsiga rökmoln ifrån – 20-60kg uran?

    Man misslyckades kapitalt med Manhattan-projektet och bestämde sig för att vända det till en propagandaseger istället. Av ren tillfällighet(?) kryllade det av judar även i det här bedrägeriet. Kärnenergi i kontrollerad form där man klyver atomer och bromsar upp dem genom vatten är däremot högst reell – men det leder aldrig till en explosion utan som värst överhettning.

    Modus för flygattackerna mot japanerna följer samma mönster som användes mot Tyskland – man skapade eldstormar. Ta t ex Dresden för att ta ett känt exempel, där man började med att sprängbomba hustaken för att komma åt träet på vindarna – i nästa omgång kom brandbomberna. I Japan var det mycket lättare då träet redan gick att komma åt och tjäran bidrog säkert. Jänkarnas förkärlek för napalmbombning är dock väldokumenterad.

    Jag vet att allt detta är svårt att ta till sig och vänder upp och ner på en hel del – men betrakta alla ‘etablerade’ fakta som skapades speciellt 1945-50 med stor skepsis och undersök själv. Det var en guldålder för historieförfalskning.

    • Läsare skriver:

     Du behöver inte överbevisa mig Bangkok. Efter att jag vaknade upp till den judiska konspirationen och insåg att det mest som jag fått lärt mig inte är annat än judiska propagandalögner och fått omvärdera varenda ”sanning” så är jag öppen för att omvärdera allt och då menar jag ALLT.

     Månlandningen, hur vet vi att det är sant och inte från nån studio i Hollywood? Det finns inga kärnvapen? Jag vet inte, men jag betvivlar inte att det KAN vara sant. Vilket om det stämmer skulle betyda en helt ny militär styrkeförhållande. ‘israel’ dagar som kärnvapenmakt skulle vara över.

     • Jonas Bangkok skriver:

      Jag resonerar likadant. Eftersom vi redan vet att media och makthavare ljuger om det mesta finns det anledning att ifrågasätta i stort sett allt. Inte desto mindre vill jag ha på fötterna och undersöka saker väldigt noga innan jag låter mig övertygas.

      Just frågan om kärnvapen är egentligen ganska uppenbar om man ser bakom hjärntvätten vi utsatts för i decennier.

      På drygt 70 år har vi aldrig haft några kärnvapenolyckor, inga kända stölder, inga uppskjutningar av misstag, inga terrorister som kommit över sk ‘väskbomber’ trots Sovjets kollaps och massor av pengar att tillgå – inget!
      Jämför med kärnkraftverk, som är en betydligt mindre komplicerad historia – men ändå fallerar med jämna mellanrum (eftersom den är verklig och kylssystem kan gå sönder).

      Visst ger det ett helt annat perspektiv på styrkebalansen i världen och hur mycket pengar det militärindustriella komplexet, främst i USA stjäl från skattebetalarna. Vi vet redan att de gör det även i andra sammanhang än kärnvapen.

      Det enda jag är orolig för att det förr eller senare kommer att skapas en rejäl ‘kärnvapenolycka’ för att upprätthålla lögnen. Folk låter sig inte duperas hur länge som helst.

    • Peter Harold skriver:

     Rökmolnet bildas väl av att det strömmar in luft som dras mot explosionsområdet när den tidigare luften hettats upp och pressas uppåt, då följer den nya luften med som kontaminerats med smutsen från explosionen. Eller?

     • Jonas Bangkok skriver:

      Kärnexplosioner sägs ju vara neutroner som klyver atomer och exponentiellt frigör fler neutroner som leder till en okontrollerbar frigörelse av energi (kärnexplosion) under några nanosekunder. Den ska alltså ske i alla riktningar samtidigt – sfäriskt och:

      1) generera en nanosekundsnabb ljusblixt och strålning åt alla håll. Ingen rök, ingen gas
      2) förbränna något – vad? – som ger upphov till dessa imponerande eldklot med rök (rök är ofullständig förbränning)
      3) suga IN luft från ALLA riktningar in i ‘förbränningsområdet’

      Varför skulle då luft underifrån dras in mot explosionområdet medan den ‘tidigare luften’ pressas uppåt?

      Svampmolnen är dock konsistenta med en kemisk explosion ev. kombinerad med konventionella sprängämnen – i de fall de inte är helt fejkade direkt i studion. Går att replikera i trädgården med en burk thinner (har provat själv som tonåring)

      Blev ju så mycket lättare och billigare att fejka det hela när man gick över till ‘underjordiska provsprängningar’….

      • Jonas Bangkok skriver:

       Här är en annan kul där man lagt på plana(!) ‘saturnusringar’ och påstår att det är en ‘vätebomb’.

       ”2.5x greater than expected due to the highly expensive lithium isotope producing extra tritium (”tritium bonus”) which greatly increased the yield” – ungefär som i Gillette-reklamen.

      • Peter Harold skriver:

       Vad är det som alstrar värmen då?

       • Jonas Bangkok skriver:

        Värmen i ‘explosionen’ påstås ju vara i form av gammastrålning – fotoner, eller om så vill ljus. Denna påstås uppnå mer än 1 miljon celciusgrader – alltså överstigande approximationer av temperaturen i solens korona (som ju vi kan vara överens om är rejält varmt).

        Att någon sådan temperatur inte alstrades exempelvis vid Hiroshimas ‘ground zero’, då saker o ting vaporiseras, inses ju lätt bara att bara studera bilderna ( t ex Bank of Japan, som låg 380m från ground zero, klarade sig bra och står fortfarande kvar): http://www.abodia.com/t/articles-1/images/Hiroshima%20Bank.png

        Man har heller aldrig påvisat dessa vaporiserings- eller sublimeringseffekter som ska inträffa i samband med ‘kärnvapenprov’ – bara spår som pekar på konventionella eller kemiska explosioner.

        Fotnot: det var olagligt i efterkrigs-Japan att ifrågasätta att kärnvapenexplosioner ägt rum över Hiroshima och Nagasaki (med dödsstraff i straffskalan) – redan där luktar det bekant.

        Fotnot2: om man vill fördjupa sig i gammastrålningens verkliga effekter rekommenderas en titt på allt objektivt material som finns om hälsoeffekter från händelserna i Fukushima och Tjernobyl.

        • Peter Harold skriver:

         Jag kan inte säga bu eller bä till denna teori, av den enkla anledningen att jag inte kan bedöma fakta. Däremot tycker jag ämnet är intressant.

         Jag skulle dock i sammanhanget vilja ta upp en sak, på tal om vaporisering, och det är frågan om vad som hände i WTC1 och WTC2 eftersom här finns ju ett ganska tydligt spår på vaporisering av byggnadernas metalliska beståndsdelar.

         • Jonas Bangkok skriver:

          WTC: jovisst – man hittade både smält järn i form av stelnade droppar (tyder på föregående förångning) men även molybden som har en betydligt högre smät-/kokpunkt. Dessutom hittades rester av termiter som kan framkalla dessa temperaturer (frigörs när den upphettas till runt 400 Celcius). Båda planen gick in i datahallar dit ‘boxar’ levererats tidigare – men aldrig packats upp.

          Bollyn sammanfattar det riktigt bra i den här presentationen (sidan i övrigt rekommenderas också):
          http://friasidor.is/paskbio-kriget-mot-terrorismen-forklarad/

          • Peter Harold skriver:

           Det är framför allt misstanken om att det saknades material i ruinen av WTC, och att det framfördes att detta skulle bero på en nukleär demolering inne i byggnadens grund.

  • Risto Matinen skriver:

   Nu börjar det bli löjeväckande. Om kärnvapen inte skulle existera, hur är den alternativa förklaringen för de effekter? Nä, förresten jag är inte intresserad av det för det finns betydligt viktigare att bry sig om.

   Något som talar för, förutom att inget talar för den gigantiska konspiration som måste hållits inom fysiken, många av de briljantaste människor som någonsin levat på denna planet.

   Utgångspunkten är E = mc^2

   MOAB väger ca 10 ton och har en sprängverkan på 11 ton TNT.

   Den största provsprängning av ett kärnvapen utfördes 1961 över Novaya Zemlya i Sovjetunionen. Den kallades Tsar Bomba och vägde 27 ton, och hade en sprängverkan motsvarade 57 Mton TNT. M = miljoner, dvs 57 miljoner ton TNT.

   Hur i helskotta skulle en sådan explosion kunnat simuleras?

   Vidare, hur skulle den tillhörande elektromagnetiska pulsen (EMP) simuleras?

   • Jonas Bangkok skriver:

    Då kan dessa briljanta människor höra av sig till den pensionerade civilingenjören Anders Björkman och genast kvittera ut 1 miljon euro (han är god för det kan jag intyga) – OM de kan bevisa att en kärnexplosion faktiskt är möjlig.
    http://heiwaco.tripod.com/bomb.htm

    Nu är ju givetvis allt detta superhemligt, precis som detaljerna kring bemannade månlandningar och 9/11 – till skydd för dem som även tror på sådant.

    • Risto Matinen skriver:

     Tyvärr har ”din” civilingenjör inte operativt definierat hur det ska göras. Hittade en mening, på en annan av hans sidor, som antyder vad han är ute efter:

     The first person showing that I am wrong and can demonstrate that an a-bomb works wins € 1.000.000:-.

     Kan han med det mena att det är hans påstående att kärnvapen inte finns och vill åka och se dem med egna ögon, och man måste själv smälla av ett kärnvapen eller duger det att någon annan gör det? Vilka bevis erkänner han och måste han själv närvara vid detoneringen?

     I så fall lär han inte få någon fysiker att ansöka, men kanske Trump eller någon Kim från Nordkorea inom kort?

     Om du istället använder din egen förmåga angående Tsar Bomba? Hur bar man sig åt att spränga motsvarande 57 Mton TNT? Var kom motsvarande EMP ifrån?

     • Jonas Bangkok skriver:

      Jag tänker inte ge mig in i någon vidare pajkastning – men du läser slarvigt, han beskriver reglerna här: http://heiwaco.tripod.com/chall4.htm. Vem som helst kan alltså delta.

      Hur vet du att det som sprängdes motsvarade 57 megaton TNT? Finns det någon referensskala för hur kraftig en EMP-puls från en sådan explosion ska vara? Vem upprättade skalan och uppmätte pulsen i så fall?

      Vem bevittnade denna ‘sprängning’ – som påstås ha skett över ett totalt öde Novaya Zemya? Vilka data finns det från ‘sprängningen’ – bortsett från total orealistiska bilder och ‘vittnesmål’ från piloten som mirakulöst undkom detonationen oskadd (3 min efter att han släppt ‘bomben’)?

      Här börjar det bli riktigt roligt i den ‘historiska’ beskrivningen (hur skulle man annars förklara att folk inte dog som flugor av ‘det farliga nedfallet’):
      ”Tsar Bomba was one of the “cleanest” nuclear weapons ever detonated, because the bomb’s design eliminated 97 percent of the possible fallout.”

      En riktig miljöbomb alltså 🙂

      • Risto Matinen skriver:

       Det var samma jag läste, och saknaden av en operationell definition är monumental. Så ingen lär idas försöka, utan han kan snabbt avfärdas som en foliehatt.

       Skulle någon mot förmoda försöka, så förnekar han troligen bevisen. Sedan ska det processas i Frankrike, samt saken avgöras av jurister utan någon som helst kompetens att avgöra bevisvärdet? Det står inte ens vilken instans som saken skulle prövas i. Oseriöst är bara förnamnet!

       Jag vet inte hur sådant mäts, men det behövs inte heller för min del. Läs hela länken till bomben så hittar du flera svar på dina frågor! Bl.a. ”De seismiska vågor som bildades var mätbara till och med på dess tredje varv runt jordklotet.(svensk version)

       Berätta gärna vilket alternativ som skulle vara kapabelt att skicka mätbara tryckvågorna tre varv runt jordklotet.

       Det är inte orealistiskt annat än för de som inbillar sig att kärnvapen inte finns. Planet hann flyga 45 km efter att bomben släppts. Det ansågs vara ca 50 % risk att flygarna skulle dö i uppdraget och det var nära.

       Novaja Zemlja är nästan obebott, förutom en lite ort om drygt 2000 invånare. Dit är det 45 mil från nedslagsplatsen.

       • Jonas Bangkok skriver:

        Jo, det påstås en hel massa om den där ‘bomben’ – speciellt på Wikipedia utan några riktiga källhänvisningar – men gärna rundgång i Wiki-referenser.

        Halveringen av den ‘planerade kärnladdningen’ från 100 Mton tyckte jag var extra generös – för att skona piloten (även om det fortfarande gav honom 50% chans att bli Sovjetunions hjälte postumt). Även den miljövänliga 97-procentiga reduktionen av nedfallet som kom fram lagom till testet var fin.

        Det finns dessutom inte en enda autentisk bild eller film av den här ‘kärnexplosionen’ och de som visats upp är uppenbar fejk (men säkert var ‘state of the art då och lurade de flesta). Att medvetet visa upp fejkbilder av en påstådd äkta bomb.tyder på vad jag påstår – att den aldrig fanns.

        Tror inte det finns mer att hämta i Tsarbomb-frågan, så tackar för meningsutbytet som nu är avslutat för min del.

        • Risto Matinen skriver:

         Tja, Tsarbomben är bara en av många stora kärnvapensprängningar som gjorts. Svårt att komma undan mina invändningar.

         Det har gjorts tusentals provsprängningar, vilket är ”naturligt” både för att testa det värsta vapen hitintills och för att undersöka dess effekter för att se hur man ev. kan skydda sig.

         Vore kärnvapen en bluff, så har den/de som tror/hittar på det inte endast en brant uppförsbacke, utan snarare ett lodrätt stup att kämpa emot.

         Tar de värsta hindren:

         1. Tre generationer fysiker måste upprätthålla bluffen
         2. Konspirationen omfattar minst tiotusentals människor, men troligen fler än hundratusen, under mer än 70 år, medräknat fysiker, militärer, överlevande offer, ögonvittnen, m.fl.
         3. Kostnaden för ”bluffen” har kostat flera TSEK
         4. Varför inte hellre satsa på konventionella vapen, som har bevisad verkan?
         5. Tusentals kärnladdningar har haft en sprängstyrka som aldrig tidigare kunnat åstadkommas, och som detekterats seismiskt
         6. Radioaktiva substanser som inte finns i naturen har spridits runt hela klotet
         7. EMP

         Orkar inte rabbla fler. Om du känner snubben som utlovat belöningen, så berätta för honom att han måste åstadkomma en operationell definition!

         En liten video: Declassified U.S. Nuclear Test Film #46

         • Risto Matinen skriver:

          Att jag engagerat mig i detta beror främst på att jag inte vill att Skrivarens blogg ska bli ett tillhåll för konspirationstroende. Det sänker hans trovärdighet.

          Det finns fullt med verklig dynga som hotar vår existens! Det är slöseri med tid och uppmärksamhet att hänfalla åt alla omöjliga FF och bluffar. Skrivaren
          har förmodligen varken tid, ork eller kunskap att bemöta alla stollerier, men det har jag när det gäller naturvetenskap.

          Jag betraktar det snarare att sådana som Jonas Bangkok är offer för psyops-operationer. Det testas vilka som är lämpliga att sprida eller stödja falska FF och bluffar, så att de verkliga dito, dels kan drunkna i mängden och dels få alla att framstå i dålig gager.
          Det är en mycket troligare hypotes, och sannolikt en konspiration…

 3. Risto Matinen skriver:

  Trump har numera brutit fler löften än de han höll. Bombar som en judisk proxikrigare…

  Tja, ibland blir jag deprimerad och undrar om jag har varit det i flera år?

  Att jag skriver just detta beror på att Mats på Frihetsportalen satt mina kommentarer på granskning innan de släpps igenom. Orsakad av mina kommentarer på artikeln: Sveriges beredskap är godt

  Det är verkligen illa när likasinnade överväger censur av det fria ordet…

 4. Robin Shadowes skriver:

  Efter att ha sett Hellstorm så hoppas jag vi svenskar slipper sådana bomber. Vare sig det blir en MOAB eller en FOAB.
  Eftersom mitt Twitter-konto inte verkar funka att kommentera med längre så testar jag med ett annat.

 5. Läsare skriver:

  Intressant artikel på Avpixlat. Hur Sverige blev ett invasionsland där svenskarna är andra klassens medborgare i deras eget land.

  http://avpixlat.info/2017/04/16/21-oktober-1964-sveriges-odesdag/

  • Jonas Bangkok skriver:

   Rolf Malm kommer väldigt nära kärnan, dvs sionismens inflytande på den svenska invandringspolitiken – närmare än något annat jag läst på Israelkramande AP. Blev förvånad över att han ens fick publicera det här. Locket ganska på i kommentarerna dock.

   Man kan även fråga sig hur en sådan som David Schwarz, en utblottad invandrad TBC-patient, kunde få sådant genomslag i den svenska samhällsdebatten efter att ha kuskat runt mellan diverse sanatorier i Europa i ett decennium. Hans talang måste ha varit exceptionell…

   • Läsare skriver:

    Det är ett mirakel… Är judarnas standardsvar när det är nått de inte kan förklara. När det gick bra för judarna vill säga, annars är det nazister som gör lampskärmar av judars fel.

    I Kanada berättade lilla Moshe Kroknäs att han blev gasade sex gånger, och överlevt varje gång. Han berättade det i en av de största papperstidningarna i Kanada, det är innan internet. Alla dog som flugor, utom honom. På frågan hur det kan komma sig svarade Moshe:

    Jag vet inte. Kanske gasen inte biter på små barn?

    I sanningen ett mirakel, om det var sant. Den som tror på detta judiska struntprat är efterbliven på riktigt.

    Judarnas ”multikulturella” samhälls”bygge” är samma i alla vita västländer och attacken på de vita länderna började samtidigt i mitten på 60-talet.

    Agendajudar börjar vid samma tid att attackera alla vita länder med exakt samma mål, att förstöra alla vita länder genom massinvandring av icke-kompatibla folkgrupper.

    En sak som de flesta vita inte vet är att judar är organiserade i så hög grad att ingen annan folkgrupp ens är i närheten av att vara så organiserade. Det finns hundratals, om inte tusen olika judiska organisationer, och de flesta är världsomspännande. Och nu pratar jag minst hundra år tillbaka i tiden i modern mening.

    Att det är judar som drivit fram det ”multikulturella” samhället i Sverige är odiskutabelt!

    Judarna själva erkänner att de ligger bakom och det är ju bara att läsa i DNs arkiv, där finns det svart på vitt vilka judar som drivit på hela saken.

    Isolera en agendajude från de andra agendajudarna och judens makt minskar, men ett gäng agendajudar får ett enormt inflytande i förhållande till deras antal.

    Agendajuden David Schwartz enda skäl till fame är att Bonnierjudarna gav honom obegränsat med mediatid i deras tidning DN.

    Ingen etnisk svensk kan få in en kort tiomeningars insändare i DN, men TBC-patienten som svenska folket räddade livet på har obegränsat plats att skriva i DN.

    Men inte ens det räcker för att ändra på agendan, det behövs något mycket värre. En kommenterare på Avpixlatartiklen som minns tiden skrev en mycket träffande och förklarande kommentar:

    Sven Erik Hanssonför 41

    Jag var med på den tiden.1975 beslutet var inte något som politikerna hittade utan att vara påverkade den omgivande offentliga debatten

    Det beslutet blev till under en spärreld från mediaeliten och invandrarföreträdare att ”invandrarna måste få bevara sin kultur”

    Det var då ständigt i radio och tv personer som anklagade politikerna att de inte gav tillräckligt stöd för hemspråksundervisning och liknande.

    Titta dig omkring i din tid nu och vad ser du? Alla oliktänkande som inte ligger på knä och suger in ”multikultur” käppjagas. Blir av med jobb och hem. All heder. Alla som inte rättar in sig i ledet, åt helvete med dom. Det är så judisk makt fungerar, alla som inte lyder agendajudarna käppjagas i judarnas ”media”.

    Jag minns också. Varför? Därför att jag själv tillhörde antagligen den första årskullen som blev ”erbjuden” hemspråksundervusning i grundskolan.

    Det var då som jag fattade att jag inte är svensk och troligtvis aldrig kommer att bli svensk. Jag kunde inte förklara det då men visste intuitivt att detta är inte rätt. Genom att acceptera hemspråksundervisning har du accepterat ett Vi och Dom tänkande.

    Från Avpixlatartikel: Inga Gottfarb var en av många andra judar som mycket aktivt deltog i debatten. Hon skrev 1964 i DN “Invandrare ska kunna bli sina traditioner trogna.

    Vi ska inte assimilera dem – vi ska hjälpa dem att bli ‘annorlunda svenskar’

    Vad är det om inte ett Vi och Dom tänkande?

    Agendajudarnas strategi är enkel, härska genom att söndra, det vill säga ställa grupper mot varandra. Läs igenom alla ”debatt”artiklar i DN av agendajudar och vad har de gemensamt? Det låter sååååå bra, men när du tänker igenom konsekvenserna vad får du då i sista ände? Grupper som ställs emot varandra. Och den gruppen som skriker högst får ALLTID obegränsat med mediatid, så länge det är dåligt för vita, då är alla agendajudar för det och fan ta den som säger nej. Då är du en nazist som vill gasa och göra tvål av alla sex zilljoner ”överlevare”judar igen.

    Var är vi idag? En Reinfeldt som sitter i TV4 morronsoffa och med ett leende förklarar att Sverige är ett hittepåland med hittepågränser som tillhör invandrarna.

    Reinfeldt: Invandrarna har mer rätt till Sverige än svenskarna — 20 sekunder

    Vad är det om inte att skapa ett Vi och Dom? Och på topp av det skall svensken bara hålla käften. Nu är det invandrande som bestämmer.

    • Läsare skriver:

     Två minuter.

    • Jonas Bangkok skriver:

     Vi är nog ungefär samma årgång. Jag minns också hur några klasskamrater blev motvilligt ivägsläpade till ‘hemspråksundervisning’ på 70-talet.

     Man fattade ju inte sammanhanget då, men begrep ändå att något var fel och att det fick de andra ungarna (mest juggar) att känna sig illa till mods. Och ‘hemspråket’ lärde de sig ju hemma i vilket fall.

     Man hade inte en susning om hur det skulle bli 30-40 år senare – och tur var kanske det.

    • Peter Harold skriver:

     Intressant bakgrund. Och ett ödesdigert resultat.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, jag läste den i morse. Det där är en väldigt viktig artikel. Vi måste förstå historien bakom det som händer idag.

 6. Jonas Bangkok skriver:

  @Peter ang WTC: jo jag vet att det har cirkuolerat en del teorier om nukläera sprängningar, dock utan ngt som helst belägg. Däremot finns det bilder som visar hur en projektil, konsistent med utarmat uran går genom våningen som träffades av planet strax efter.

  Värmen från denna skulle då antända termiten (termitrester har man hittat ooch finns på bild).

  Kika på Bollyns föredrag från Köpenhamn när du hinner. om du inte redan sett det – han knyter ihop det riktigt bra, bättre än någon annan jag sett – så det var 90 väl spenderade minuter.

  • Peter Harold skriver:

   Jodå, jag har lyssnat på några av hans föredrag. Han bor visst i Sverige nu?

   • Jonas Bangkok skriver:

    Japp, det tror jag han gör – han nämner i föredraget att hans hustru arbetar i Sverige.

    Väldigt påläst är han iaf och har alltid bra på fötterna, har stor respekt för honom.

    • Jonas Bangkok skriver:

     En annan intressant och korrekt reflektion som Bollyn gör är att 9/11-bluffen troligen aldrig skulle genomskådats om det skett då det var tänkt – före internets tillkomst. (jfr månpromenader och Hiroshima)

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s