Vem har regisserat Annie Lööfs framgångssaga? frågade den grånande läroverksadjunkten.

Bästa läsare!

Jag kallar honom för ”Den grånande läroverksadjunkten” eftersom jag tycker att han ser ut som en sådan, men vad han sysslar med i det civila livet är för mig okänt. Via en gemensam bekant politiker gav han uttryck för en häpenhet som var större än vad hans minspel egentligen gav uttryck för. Grånade läroverksadjunkter är enligt in mening personer som sett det mesta och är så luttrade att ingenting kan få dem att bli förbluffade. Men det var det här med Centern som han inte kunde förstå.

Läroverksadjunkten hade iakttagit att den ena tidningen efter den andra börjat att anta en ”pro-Lööf”-attityd, som han kallade det. Då han resonerade i termer som känns snarlika de som jag gav uttryck för i bloggposten ”Varför går det så hackigt för Moderaterna? Fråga pressen! ” så bestämde jag mig för att konfrontera hans mening med ”pro-Lööf”.

Och svaret blev till min förtjusning ett sådant resonemang som föll mig helt och hållet i smaken. Läroverksadjunkten råkade ha noterat samma faktum som jag, nämligen att demokratiska partiet instruerat journalister och redaktörer att lyfta fram kandidater som Carson och Trump på den republikanska sidan för att dessa skulle bli lättare att vinna över för Hillary (det kan t.o.m. vara jag som lyft fram detta för honom, men jag skall inte försöka skryta; det finns nog fler som läser Infowars, haha!). Detta fenomen måste nämnas om man skall förstå att medierna är en rörelse, på gränsen till en organisatorisk enhet inom politiken.

Tittar man på rubrikerna – i synnerhet under de sista månaderna – finner man en strid ström av hyllningar till centerledaren Annie Lööf: ”Lööf går hem hos företagare”. ”Annie Lööfs hot mot Löfven inför nästa val”. ”Väljarna: Annie Lööf är Alliansens ledare”. ”Annie Lööf förfärad över Spicers uttalande”. ”Annie Lööf fiskar lax”. Med andra ord, ser man till vilka tillfällen som Lööf får komma fram i medieljuset så kan man se att här finns ett mönster.

Den nuvarande Allians-ledaren Anna Kinberg-Batra (nu stavade jag namnet rätt?) får inte alls lika fina räkmackor serverade: ”Vämjeligt, Kinberg Batra! ”. ”Anna Kinberg Batra: Vi behöver bli bättre”. ”Vikande stöd för Anna Kinberg Batra inför ödestalet i Karlstad”. ”M-toppar kräver ny partiledare”.

Det finns ett begrepp som kallas för nyhetsdramaturgi. Denna består i likhet med de klassiska reglerna för en berättelse om boven, offret och hjälten. Detta begrepp används oftast för att beskriva upplägget av rollfördelningen för att skapa ett drama som väcker läsarens engagemang i en enskild artikel. Men vad är det som säger att nyhetsdramaturgi inte kan skapas för en mer långsträckt period? Politik är ju trots allt en följetong. Vi har bevisligen demokraternas försök att manipulera väljarna med hjälp av medierna vid presidentvalet ifjol, och vi har detta fenomen med Annie Lööf i Sverige som för några år sedan var ett närmast skadeskjutet djur, och hennes parti dinglade runt 4%-gränsen. Det enda som har hänt i praktiken är att C liksom M är i opposition. I opposition kan man återigen lova guld och gröna skogar, men finns det någon substantiell förändring hos Annie Lööf och hennes parti sedan man hade regeringsmakten senast?

Enligt den grånande läroverksadjunkten gör det inte det. Centerpartiet har inte genomgått någon förnyelseprocess. Det enda är att Annie Lööf är ett mer exponerat ansikte för partiet, och hon slipper allt oftare kritiska frågor som exponerar partiets politiska (och interna) tillkortakommanden. Det senare exemplifierar den grånande läroverksadjunkten med att centerledningen inte har kontakt med verkligheten ute i landet. Med andra ord, man sitter i Stockholm och talar om att utplåna SD genom att påbjuda tvärtom-politik, samtidigt som centerpartisterna ute i landsbygden har en lite mer konservativ syn på hur Sverige skall se ut.

Naturligtvis tar svenska systemmedier inte parti för centerpartisterna ute i landsbygden, utan väljer istället att lyfta fram den hippa Annie Lööf, SD:s stora skräck. På köpet ger man Annie Lööf en styrka att negligera den konservativa gamla falangen i partiet (”som ändå skall dö ut inom något år, men helst inte före nästa val eftersom vi behöver deras röster”, som någon anmärkte sarkastiskt).

Mönstret är så tydligt. Och det har blivit ännu tydligare sedan Anna Kinberg Batra umgicks – temporärt – med tanken att acceptera SD:s hjälp med att fälla sossarnas budget. Det finns grader av politiskt självmord, och Anna Kinberg Batra valde att den halvsnabba metoden. Sedan dess har hon praktiskt taget upphört att betraktas som en statsministerkandidat. Det här beror på medierna – inte på Annie Lööfs kvalifikationer, menade den grånande läroverksadjunkten.

Men han nöjde sig inte med detta. Svenska systemmedier (av honom kallat MSM) är över lag vänster. Varför skulle en vänstervriden mediebransch lyfta fram Annie Lööf när de hellre ser att Stefan Löfvén fortsätter att regera, kanske tillsammans med både Miljöpartiet och Feministiskt Initiativ?

Och här skall jag erkänna att den grånande läroverksadjunkten tänkt ett steg längre än undertecknad. Annie Lööf är – hur man än väljer att se på saken – en kvinna. Det är hennes kvinnliga egenskaper som lyfts fram när man talar om partiledaren som person. Hon är inte den trista träbocken Jan Björklund som ingen lyssnar på längre, utan hon är den kvinnliga centerledaren. Men journalisterna med vänstersympatier – och de är i majoritet – kommer självfallet inte lyfta fram henne hela vägen till statsministerposten.

Någonstans innan – kanske strax efter årsskiftet – kommer medieetablissemanget att krossa henne. Tills dess skall mycket fokus ha lagts på att Sverige behöver en kvinnlig statsminister, och Annie Lööf kommer vara alternativet. Men sen kommer man punktera hennes ballong. Väljarna kommer dock fortfarande vara fokuserade på att det är dags för en kvinna, och fler ledande kvinnor i regeringen, men de kommer inte identifiera Anna Kinberg Batra som den kvinnogestalt de vill rösta på. Istället kommer systemmedierna att lyfta fram Feministiskt Initiativ i allt högre grad, och man kommer att framställa det partiet som ”rumsrena” och ”ansvarsfulla”.

Under tiden – sedan luften börjat gå ur Lööf – skall systemmedierna komma att beskriva det borgerliga blocket som splittrat och oförmöget att regera. De som vill att kvinnor skall få politiskt inflytande kommer inte längre stödja Annie Lööf, och de kommer inte heller vända sig till Ebba Busch-Thoor (eller vad hon nu heter, fan, svensk politik har blivit svårstavat). Därmed kommer FI att komma in i riksdagen och utnyttja sin förmodade vågmästarroll till att ställa villkor på den socialistiska regeringen som tillträder 2018.

Teorin är intressant. Det tråkiga för min egen del är att 2018 blir ännu ett val där vi sunda tänkande skattebetalare inte kommer rösta för ett parti som har en bra politik, utan vi kommer som vanligt få rösta emot ett ännu sämre parti/block.

Varför måste demokrati vara som en kronisk åkomma?

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till Vem har regisserat Annie Lööfs framgångssaga? frågade den grånande läroverksadjunkten.

 1. Risto Matinen skriver:

  Ja, den grånande har där tänkt längre än jag. Den sionistiska MSM har gissningsvis valt just C (Centralamassinvasionspartiet) för att de tydligast vill göra svenskar till en pytteminoritet i sitt egna land (40 miljoner invånare vill de ha, varav >30 M babbar). C har ett långt CV i samarbetet med asocilademokraterna för att förstöra landsbygden och utplåna svenska bönder. Ren och skär ondska!

  A Lööf är dessutom en riktig nolla. Så hon betraktas förmodligen som ofarlig, ifall deras vurmande för henne skulle stegras över deras kontroll.

 2. Peter skriver:

  Vad Annie Lööf verkligen säger: https://www.youtube.com/watch?v=CibdF1_sYbc

  Annie Lööf: ”I Sverige är det förbjudet att bedriva verksamhet med kriminellt syfte.”: https://www.youtube.com/watch?v=EVjbUJiqU_o

  Sedan måste man ställa sig frågan: Hur in i helv… kan man bli partiledare vid 28 års ålder – utan att ha haft ett riktigt arbete tidigare?

  • Peter Harold skriver:

   Jag saknar fortfarande Gotens blogg, även om det är nog så underhållande ämnen som läggs fram via gotens twitter.

   Jag tror inte att den grånande läroverksadjunkten vågar ta till sig denna insikt. Tyvärr.

 3. Läsare skriver:

  (((De))) judar som äger ”media” väljer ut vilka som skall vara valbara. Det är inte svårare än så.

  Agendajudarnas mål är att utrota den vita rasen. Första steget mot det målet är att göra alla vita till en fysisk minoritet i deras eget land.

  Sverige kommer att nå point of no return inom max tio år från nu. De flesta som skriver och läser här kommer alltså se med egna ögon när svensken blir en minoritet i Sverige.

  Anni Lööw är en ung flicka utan livserfarenhet. Fridolin är en yngling som inte är torr bakom öronen, och han är utbildningsminister. Kuta Inte är ”kultur”minister, utan livserfarenhet. En svetsarlärling är ”statsminister”. En totalt inkompetent är polis”chef”. En by idiot är ”försvarsminister”.

  En efterbliven 12-åring kan bli chef för Systembolaget. Det är nästintill omöjligt att driva bolaget och få minus i kassan.

  De som styr ser Sverige som Systembolaget, det vill säga omöjligt att köra i konkurs. Men om man gett sig fan på att förstöra Sverige, då går det och det är det vi ser idag.

  Sverige importerar två ghetton om året. 20 procent av Malmös budget är pengar som tas utanför kommunens kassa. Minst 80 procent av Rinkeby kassa är pengar som tas utanför Rinkeby. En dag tar överskottskassorna och vita svenskar som sköter så enkla saker som sophämtningen Slut och då går det snabbt.

  • Peter Harold skriver:

   Det otäcka är att Fridolin är praktiskt taget uppvuxen – om man nu kan beskriva honom som vuxen öht – med en destruktiv ideologi.

   Jag tror att fler inser vad som håller på att ske. Men vi vågar inte göra något. Det är kanske till och med så att vi inte vet vad vi skall göra. Vilka val har vi? Inte många som är lagliga.

   • Lars Lindeberg skriver:

    Jovisst har vi lagliga åtgärder att vidta! Vi börjar med att organisera oss! Ja ställer upp! Allting har alltid börjat med en eller några stycken!
    Därefter får vi se hur vi skall tackla det!
    Jag tror de börjar bli skitnödiga nu!
    Det är bara till att sätta igång!

    • Peter Harold skriver:

     Mitt förslag från härom året var att bilda en mänsklig ring runt riksdagshuset.

     • Lars Lindeberg skriver:

      Ja ett bra förslag Peter! Civil olydnad! Det räcker om 3% av befolkningen ställer upp för att fälla regimen!
      Att regimen är olaglig är helt klart! Kriminell!
      Med rättvisan på vår sida vinner vi utan tvekan!
      Det ligger i luften! Det står skrivet på väggarna!
      Det är bara till att köra igång!
      Raka rör!

      • Peter Harold skriver:

       Fast blir det regn så ställer vi in, eller hur…? 😉

       • Lars Lindeberg skriver:

        Så klart! He he he!

        • Lars Lindeberg skriver:

         Ja du Peter det ser ut att komma igång! Jag skall börja med att göra upp arresteringslistor!

         • Peter Harold skriver:

          Intressant! Och så säger de att man blir mer stoisk med åldern, hehe! Ja, att Sverige islamiseras ser jag som något föga önskvärt, det är sant.

          • Lars Lindeberg skriver:

           Ja jag har lång erfarenhet av muslimska länder och muslimer, jag kom till Egypten 1960 sen dess har jag kommit och gått samt jobbat i muslimska länder 10 år! Varit gift med en kristen Syrianska i 35 år! Min hustru är ägare till 265 donum i Syrien! Studerat islam vid Lunds Universitet i 4 år! Varit i Saudi men kom inte in i Mecka! Så jag vet vad det innebär! Islam är!
           Ett satans skit!
           Om nu muslimerna vill leva under islam varför åker de då inte hem, tillbaka!
           Men judarna har ett syfte med att importera islam typ judeparet Göran och Anitra med hjälp av Barbara Spectre!
           Islam har inte i Sverige att göra! Basta!

           Muslimer och judar har minst tre saker gemensamt!

           1. Omskärelsen. denna barbariska rit som kristna är emot!
           2. Halal, kosher, denna djurplågande slakt som också hör hemma i barbariet!
           3, Månggiftet eller polygami, en jude kan enligt lag ha obegränsat med hustrur ingen gräns! En muslim kan ha 4 lagligt men obegränsat med bihustrur eller konkubiner! Det enda de tänker på är att ligga med kvinnor! Ja en hel del föredrar analt också med unga pojkar både judar och muslimer!
           Detta vill nu judarna att det skall bli norm och med muslimernas hjälp när de blir flertalet!
           INNAN VAR DE FÖRSVINNANDE FÅ!

           De flesta svenskar vet inte ett barrolin om islam!
           Samma är att säga om de flesta muslimer!

           I Saudi har de religiös polis som piskar folket MED PISKOR så de går in i moskéerna! När det är tid att be!
           JAG HAR SJÄLV SETT DET MED EGNA ÖGON!

           Vilken framtid Peter! Vilken framtid!

 4. Ron (GB) skriver:

  Jag har inte glömt FRA.
  Jag röstade (C) förr i världen, på Fälldins tid.
  Några fler centerröster blir det naturligtvis inte idag. Det är alldeles för sent nu.

 5. Lars Lindeberg skriver:

  Den blev så lång, jag tar om den här!
  Peter!
  Ja jag har lång erfarenhet av muslimska länder och muslimer, jag kom till Egypten 1960 sen dess har jag kommit och gått samt jobbat i muslimska länder 10 år! Varit gift med en kristen Syrianska i 35 år! Min hustru är ägare till 265 donum i Syrien! Studerat islam vid Lunds Universitet i 4 år! Varit i Saudi men kom inte in i Mecka! Så jag vet vad det innebär! Islam är!
  Ett satans skit!
  Om nu muslimerna vill leva under islam varför åker de då inte hem, tillbaka!
  Men judarna har ett syfte med att importera islam typ judeparet Göran och Anitra med hjälp av Barbara Spectre!
  Islam har inte i Sverige att göra! Basta!

  Muslimer och judar har minst tre saker gemensamt!

  1. Omskärelsen. denna barbariska rit som kristna är emot!
  2. Halal, kosher, denna djurplågande slakt som också hör hemma i barbariet!
  3, Månggiftet eller polygami, en jude kan enligt lag ha obegränsat med hustrur ingen gräns! En muslim kan ha 4 lagligt men obegränsat med bihustrur eller konkubiner! Det enda de tänker på är att ligga med kvinnor! Ja en hel del föredrar analt också med unga pojkar både judar och muslimer!
  Detta vill nu judarna att det skall bli norm och med muslimernas hjälp när de blir flertalet!
  INNAN VAR DE FÖRSVINNANDE FÅ!

  De flesta svenskar vet inte ett barrolin om islam!
  Samma är att säga om de flesta muslimer!

  I Saudi har de religiös polis som piskar folket MED PISKOR så de går in i moskéerna! När det är tid att be!
  JAG HAR SJÄLV SETT DET MED EGNA ÖGON!

  Vilken framtid Peter! Vilken framtid!

 6. Ping: Vem skulle du föredra att spänna på? Anna eller Annie? | Peter Harold – Skrivarens blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s