S-pamp vill stänga alla religiösa friskolor (utom den judiska naturligtvis)

Bästa läsare!

Hur står det till med värdegrunden hos det socialdemokratiska skolborgarrådet Olle Burell? Efter avslöjandet att Al-Azharskolans elever i Vällingby har könssegregerade ingångar i skolbussen har vi hört uttalanden från statsminister Stefan Löfvén att ”detta är inte Sverige” (Jodu, detta är 2010-talets Sverige och landets framtid, och det är bl.a. ditt fel, gubbjävel!) och nu hans partikollega i Stockholms stadshus som tycker att det är lika bra att stänga ner alla religiösa friskolor – utom en.

Bara för att rubriken handlar om religiösa förskolor bad jag en from bön:

” – Snälla rara goda gud i höjden! Jag ber för att mina fördomar inte skall besannas, och vädjar till Dig allsmäktige bossen för hela universum att trotsa min förutfattade mening och inte låta det vara en judisk friskola som skolborgarrådet försvarar,” bad jag.

Tyvärr. Gud var förmodligen off-line. Han hörde inte bön.

Det första jag tänkte när jag såg ändelsen på rubriken ” – utom en” var att skolborgarrådet manifesterar sin inkonsekventa linje genom att vilja ha kvar en judisk skola medan han lägger ner alla andra. Som han säger: ” – Religion står var och en fritt att utöva efter eget tycke men skolan [ska] vara fredad”. Eftersom svensk socialdemokrati har mycket orwellskt över sig (bl.a. läser man romanen ”1984” som en manual) så är det självklart att för den svenska valboskapsfarmen resonera om att vi alla är jämlika, men vissa jämlikare. Och dessvärre – gång på gång – finns det inget som är så jämlikt som att tillhöra Guds utvalda folk.

Varför bekräftas våra fördomar gång på gång?

Lokaltidningen Stockholm Direkt (som är fylld med vänsterorienterade skribenter, har jag noterat) beskriver på vilka grunder skolborgarrådet försvarar den judiska skolans existens:

Skolborgarrådet vill stänga alla religiösa friskolor – utom en Men Olle Burell gör i sammanhanget skillnad på den judiska Hillel-skolan. Den bör få finnas kvar även om han på kommande S-kongress lyckas övertyga sitt parti om att driva på för att ändra skollagen och därigenom få ett stopp för religiösa friskolor.

– Enligt min uppfattning är Hillelskolan inte en religiös friskola. Det är en minoritetsskola på samma sätt som den sverigefinska skolan. Den har laglig rätt att tradera sitt kulturarv på samma sätt som det svenska majoritetssamhället.

Olle Burell har enligt egen utsago fört en dialog med företrädare för Hillel-skolan i cirka två års tid där den här frågan har diskuterats.

– Jag känner jag mig trygg med att de ser på sitt uppdrag på just det här sättet, säger Olle Burell.

StockholmDirekt har sökt rektorn för Hillel-skolan men han har inte återkommit.

Kul att det svenska majoritetssamhället har rätt att ”tradera” sitt kulturarv, även om det är sällan våra politiker visar oss den erkänslan utan istället hånar oss för att bara ha fjantiga traditioner som dans kring midsommarstången, i jämförelse med andra mer coola traditioner som alla andra kulturer har. Men även om vi till vardags kan tvivla på att har rätt att ostört dyrka svensk kultur utan att bli anklagade för rasism och främlingsfientlighet, så råder det ingen tvekan om att judisk kultur aldrig får ifrågasättas eller dess utövning förhindras. Inte ens om religion alltid skall vara en privatsak, för då blir judaism istället kultur.

Men har då inte de muslimska friskolorna ett berättigande utifrån en muslimskt kulturellt perspektiv, på samma sätt som det judiska? De islamiska samfunden talar ju i alla muslimers namn – vare sig de är troende eller sekulära – utan att ta hänsyn till ifall de kommer från Pakistan, Somalia, Egypten eller Algeriet, och så vidare. Och till och med på de statligt kontrollerade muséerna får vi ju höra om islamsk kultur, att den existerar och är så framgångsrik och nyttig.

Visst, det råder ingen tvekan om att kidsen kommer bli mottagliga för värderingar som borde vara främmande i ett civiliserat svenskt samhälle eftersom de drillas i koranläsning. Går det åt helvete i deras anfäders gamla länder så kommer det att gå åt helvete även här, så tro inte att jag önskar dem det bästa.

Men jag anser att det är hyckleri av skolborgarrådet att ägna sig åt politisk kollektivbestraffning mot katolska skolan bara för att bli av med de islamistiska plantskolorna, och ändå skona den judiska skolan. Skäms, Olle!

Hälsar eder Peter Harold

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Religion. Bokmärk permalänken.

27 kommentarer till S-pamp vill stänga alla religiösa friskolor (utom den judiska naturligtvis)

 1. hllviken skriver:

  Ja – skäms Olle!

 2. Risto Matinen skriver:

  Jag vill ha en svensk skola, utan babbar! UT!

  • Peter Harold skriver:

   Du får nog resa utomlands för att finna en. Spanien kanske?

   • Risto Matinen skriver:

    Tack och lov behöver vi inte resa så långt! Det finns babbefria skolor även i vårt land. Där de har de flera km till babbarna, förvisso mest i välbärgade områden.

    Närmast ligger snarare Finland och Åland.

    Som svensk idag, som inte vill att våra barn utsätts för babbar. Vad bör/ska vi göra?

    Det enkla svaret är att kasta ut och döda babbarna och de antisvenska politikerpatrasket! Men det kommer inte att ske snart, men oundvikligen i framtiden…

    • Peter Harold skriver:

     Intressant att svenska journalistkåren – med några undantag – fick skrämselhicka av att babbar skall lottas in i de ariska skolorna på Södermalm. ”Inte bra för barnen att bussas”, heter det. Bussning duger ju åt den muslimska friskolan i Vällingby, bevisligen…

     • Anna skriver:

      Jaha? Inte bra för barnen att bussas? Är det därför alla bussarna bjuder på ståplats efter sådär kl 14 om dagarna, då alla sittplatserna är upptagna av smårumpor som slutat skolan? Ungarna åker ju redan kors och tvärs just pga att den närliggande skolan har fullt. Det är bara elever på landet som bara har en enda skola i kommunen som garanteras plats i ” närmsta skola” dvs inom 2 kilometer från hemmet. Men på landet kan det bli mil till skolan ändå. De som fått det värst och mest osäkert är ju barnen som bor i Stockholm där det finns flera skolor inom 2 kilometer. Det kan bli rena lotteriet vart man hamnar. Därav att bland annat jag sett till att flytta till annan kommun för att få rätt att ” välja” skola. Som visat sig ändå inte vara rätt… Det har ju varit rena lottdragningen redan för svenska barn. Eftersom de nyanlända barnen fått gå före på samma vis som de nyanlända familjerna fått gå före i bostadskön. Vad fasen blir det för skillnad NU då?
      Jävla stolleri!

      • Peter Harold skriver:

       Jag bara refererade till journalisternas pikanta undanflykter. Plötsligt är inget argument rasistiskt längre för att skydda sitt trygga Södermalm och Bromma villastad mot invällarna. 😉

       • Anna skriver:

        Ja det förstod jag , givetvis. Jag gjorde narr av resonemanget eftersom de ju använt det omvända argumentet så länge! Dvs att åka buss är nödvändigt och en konsekvens av ”skolvalet”. Nu menar de plötsligt tvärtom då det nu är deras barn och skolor som berörs…

     • Risto Matinen skriver:

      Läste det! Samtidigt är det konstigt att politiker- och hornalistpack, liksom övriga folkmordsmaxister som verkar för hypermassinvasionen av vapen- och våldtäktsföra män från låg-IQ länder. Tror de på allvar att de kommer att slippa undan sin egen folkmordspolitik?

      Kom att tänka på ordet främlingar. Det är ju som bekant (ordvits) alla som inte är bekanta eller närmare. De flesta svenskar är för mig främlingar. Men är inte främlingsfientlig emot dem.

      Längre tillbaks i tiden så krigade kungar/krigsherrar emot närbelägna dito i Europa. Så allmogen fick utså mycket skit. Kanske särskilt i krigen i Norden. När Sverige erövrade Skåne av Danmark så vägrade många kriga emot sina grannar. De var ju samma folk. Kanske skulle de ha varit bättre att danskarna hade fått bestämma och hela Norden enade?

      Blev en onödigt lång utläggning där, för det jag ville komma fram till är: De som vällt in i landet under de senaste dryga 30 åren är inte bara främlingar, utan superfrämlingar. Inga av dem har i Sverige att göra eller ens i Europa. Aldrig någonsin har det funnits så många fiender i landet, inte ens när Ryssland tog Åland och den östra landshalvan…

      • Anna skriver:

       Om någon är intresserad av mina iakttagelser i närområdet, alltså nya fenomen som uppstått pga att populationen ändrats så varsågod och läs:

       Fenomen nr 1: Tunnelbanan: Spärrarna i glas är nu inställda på att klämma så många som möjligt för att stävja plankandet. Man utgår alltså från att alla tänkte planka om resenären är barn, långsamma pensionärer eller bara allmänt distraherade och inte rör sig exakt som installatören hade tänkt sig. Tack för den.

       Fenomen nr 2: På söndagarna slutar alla tomror (pant/returflaske och burk- automaterna) att fungera simultant. Skumt nog är samtidigt tiggarna puts väck! De har saboterat tomrorna så att de stressade och storhandlande hushållen som burit med sig panten till affären, ger upp och svärandes ställer sina kassar med pant invid de strejkande automaterna, varpå tiggarna fyller sina blå ikea-kassar och drar iväg i chefens wolkswagensbuss och pantar i coop forums tomror som har sina tomror inne i butiken istället för utanför.

       Fenomen nr 3: Afghan-hannarna har lärt sig ett effektivt sätt att norpa med sig grejer från affärernas genom att välja självskanningskassorna. Främst från Coop eftersom personalen där har noll koll. De gör precis samma sak som på tunnelbanan, dvs först står de bredvid grinden och låtsas betala i kassan, sen när någon betalat och skannar sitt kvitto smiter de bakom och håller ena handen på grinden så att den då öppnas igen. Till följd av att grinden börjar haka upp sig när nästa betalande kund kommer och försöker skanna sitt kvitto. Det brukar ta upp emot 4 gångers skannande innan grinden öppnas. Nu låter jag som värsta pensionären som sitter och tittar på detta från en bänk, men detta hinner man se bara på den stunden som det tar att vänta i kön. Personalen ser dock ingenting… Ja, suck. Hemköp har dock större beredskap så där brukar de inte vara och ”handla” så ofta, har jag märkt.

       Fenomen nr 4: Det ligger äckliga petflaskor fyllda av någon brungul sörja lite här och var. Det är kiss som något äckelpäckel kastat för att de inte har tillgång till toalettter! Vem vet hur många stackars ungar som smittats av något skit för att de plockar upp flaskorna och likt barn- vill veta vad som är inuti… Det här har ju tiggarna fattat för länge sen så inte ens de rör de här smittohärdarna. I vanlig ordning är det vanliga människor som får lida för att en del helt saknar sunt förnuft och för att sverige deklarerat undantagstillstånd för transportanställda från utlandet som både tar jobb ifrån speditörföretag och som låter de här flask-kissande chaufförerna jobba utan att få vare sig någonstans att sova eller att få tillgång till toalett så att de sätter sig och skiter och kissar vart faan som helst. Vart finns den fiiiina och goa medmänskligheten NU då?

       Det finns ju hur många nya samhällsfenomen som helst om detta. Du kanske skulle skriva en egen grej om detta; Peter? Alla dessa vardags-irritations-moment som gör vardagen grinig? För mig är alla dessa saker bra exempel på just osvenskhet, för att definiera svenskheten som en del hävdar bara finns som en slags fantasi…

       • Risto Matinen skriver:

        Bra spaning! Dock bor ju jag i landsorten, så det är inte lika illa här. Äckelpäckelflaskor har jag inte noterat, men ska kolla om de även finns här. Dock har jag sett att numera är det nästan bara zigenarkärringar som häckar utanför våra butiker.

        I vintras, när invällarnegrerna var rejält påklädda på vår bekostnad, försökte jag testa om jag kunde identifiera dem ändå på gångstil (framåtlutande, vaggande, etc). Se på fan! Det gick finfint; rätt minst 8 ggr av 10. Ha i beaktande att det gjordes från bil där jag körde, så hade bara några tiondels till ett par sekunder på mig…

       • Peter Harold skriver:

        Jag har precis som du funderat kring detta. Och en sak som slår mig är att var kan du finna referenser till hur det var, förutom de egna gamla upplevelserna? Jo, på museerna. Men nu håller staten på att försöka omvandla våra museer så att de skall spegla ”nuet” och de nya svenskarnas historia. Jo, detta är på allvar. Staten försöker hjärntvätta oss alla att vi har det som bäst just nu, och döljer hur samhället fungerade – jag betonar ordet FUNGERADE – förr i tiden.

        Jag ägnade faktiskt min lördagspromenad åt att grubbla på ett tema.

      • Peter Harold skriver:

       Det värsta med krigen förr i tiden var nog att kungarna beskattade folket hårt för att få råd med att kriga, samt tvingade byarna att leverera soldater. Själva platserna för bataljerna var dock begränsade att blott de som stod i vägen för härtågen fick det bekymmersamt, beroende på vilken moral som praktiserades i truppen. Men geografiskt var krigen inte lika omfattande som idag.

 3. Läsare skriver:

  När det passar judarna är de sekulära och:

  Hillelskolan – Grundskola – stockholm.se

  27 mars 2017 – Föreningen Hillel, ideell förening. Grundskola med judisk inriktning.

  ______

  Judiska Hemmet

  Judiska Hemmet erbjuder en trygg ålderdom med kvalificerad vård och omsorg … Vi finns vackert beläget i Hammarbyhöjden, ca 10 minuters resa från Stockholms central.

  Föreningen Judiska Hemmet

  Föreningen Judiska Hemmet verkar aktivt för en tryggad ålderdom bland judar.

  Inga kaosblattar. Inga araber, inga negrer, inga svenskar, ENDAST JUDAR, JEW ONLY

 4. Läsare skriver:

  Local rabbi accused of infecting babies with herpes

 5. Läsare skriver:

  Onsdag 19 apr 2017 INRIKES PUBLICERAD 19 APRIL

  Skolor föreslås få lotta in elever

  Regeringens skolkommission öppnar för lottning av elever till populära skolor, erfar SVT Nyheter. När en skola har fått fler sökande än antal platser som finns, så ska det dras lott. Detta föreslås för både friskolor och till högstadiet i kommunala skolor.

  Judiska skolan kommer naturligtvis att stå först i kön. Eller?

  • Peter Harold skriver:

   Tvivelaktigt. Däremot är det tänkbart att de övriga skolorna i självutplånandets anda kommer införa särskilda kvoter för vilka som skall lottas in. Som om inte konceptet i sig självt är hjärndött.

   • Läsare skriver:

    Finns det ens en klass i grundskolan som inte har minst 20 blattar?

    Hörde Frigoliten på radion idag. -Nu jävlar skall det bli integrering. Han svor inte, men han gick på om att detta minsann var den största satsningen bla bla bla mer pengar till utsatta skolor bla bla bla bättre utbildade lärare blabla bla blablablabla blattar

    Gääääsp ….

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s