Vem drar i sprattelgubben Löfvéns trådar när han talar om ”digital upprustning”?

Bästa läsare!

Jag smashar den här bollen väldigt sent, och jag gör det med en uppsjö av frågetecken. Kanske finns det någon läsare som är mer initierad i ämnet och kanske kan ge svar?

Jag har läst en SvD-artikel från slutet av mars månad som ger ett referat till statsminister Stefan Löfvéns anförande på årets Folk- och Försvars rikskonferens i Sälen [LÄNK].

Det blev ju lite uppståndelse kring den konferensen eftersom någon ung sossepamp(?) hade så bråttom att komma hem till Stockholm, att han reste med taxi till huvudstaden från Sälen på medlemmarnas (eller snarare skattebetalarnas) bekostnad – dock utan att dyka upp på det möte han hade bråttom till. En taskig kombination av konferens och alkohol igen?

Jag är rädd för att den där taxinotan var en tillräckligt stark distraktion för att leda bort mina funderingar från själva sakfrågan – nämligen Sveriges säkerhet, och hur regeringen hanterar denna.

Det första hotet mot Sveriges säkerhet heter Stefan Löfvén. Eller Löfven som han stavar det. Redan det där med att en person inte ens kan stava till sitt eget namn borde få larmklockorna att ringa, men att en sådan människa dessutom kan bli statsminister är ju värre än den värsta av satir. Nåväl, vi har ju en knug som inte heller alltid lyckas stava till sitt förnamn, Cal, men det lär visst bero på dyslexi, och sådant får man ju inte skmäta om…

Grundanledningen till att Stefan Löfvén är ett säkerhetshot ligger i det påtagliga faktumet att han är en idiot. Detta sagt utan att ha för avsikt att kränka hans ära eller förolämpa. Om någon trots allt insisterar på att jag går för långt genom att kalla Stefan Löfvén för en idiot så ber jag vederbörande att utläsa ordet idiot som medelmåtta, om det känns bättre. Men han är ändå en idiot. Nå, låt oss gå vidare.

I och med att Stefan Löfvén är en idiot/medelmåtta så kan vi utgå från att han på intet vis är en innovatör. Stefan Löfvén vaknar inte upp på morgonen likt en energisk professor Balthazar som måste skynda sig att förverkliga alla sina snilleblixtar innan dagen tar slut. Jag tror visserligen det bästa om honom, nämligen att han kan knyta sina skor själv. Men resten av dagen består av att programmera honom så att han kan användas vid publika sammanhang, som t.ex. att hålla tal vid Folk- och Försvars Rikskonferens i Sälen. By the way, varför heter det inte Riskkonferens eftersom det är detta man talar om där…?

Vid årets upplaga flaggade han för – såsom medierna vill att vi ska tolka det – att Ryssland kan komma att manipulera valet 2018. Hur då? Genom att få svenska folket att rösta på Sverigedemokraterna? Eh, Stefan, du är själv en av SD:s bästa valarbetare, kanske den bästa av dem alla…!

Smittad av Hillary Clintons bittra bortförklaringar till varför hon förlorade presidentvalet mot Byggare Bob med viril kalufs så är det hotet om den ilskna ryska björnen som gäller i alla sammanhang. Seriöst, om Ryssland ö h t verkligen låg bakom ”hackerattackerna” mot Wallstreet-Demokraterna så borde ju Kreml vinna den internationella versionen av Guldspaden som delas ut till grävande journalister. Ty det var läckorna som publicerades hos Wikileaks som AVSLÖJADE den politiska korruption som präglar den första supermaktens styre, och att familjen Clinton har en betydande del i denna korruption.

Åter till idi… statsminister Stefan Löfvén. För att värja sig mot det ryska inflytandet vid nästa riksdagsval (som skall äga rum 2018, tänk vad tiden går fort när regeringen har roligt på skattebetalarnas bekostnad) så behöver Sverige enligt statsministern ”en digital upprustning och en stärkt medvetenhet om desinformation.”

Sorry, men att tro på någonting som att det skall bedrivas en valrörelse utan att det sprids desinformation är ju som att tro på tomtar och troll. En valrörelse är inget annat än en karneval för politiska humbugsmakare. Om folk verkligen blev mer medvetna om desinformation skulle de sluta köpa tidningar som Aftonbladet, Expressen och DN, och sluta lyssna och titta på SR och SVT. Och därmed skulle Stefan Löfvén sannolikt få återgå till sin lärlingsutbildning som svetsare.

Vissa saker som Löfvén sade hade utan tvekan kunnat formuleras av en salongsberusad SSU:are med inget annat manus än några understrykningar i Dagens Nyheter. Eller som i det här fallet Svenska Dagbladet, en annan USA-kontrollerad dagstidning (och med USA menar jag givetvis punkt, punkt, punkt…).

Statsministern enligt SvD:

Det globala säkerhetsläget har försämrats kraftigt, framhöll Löfven. Han varnade för en förnyad kärnvapenkapprustning mellan Ryssland och USA och pekade också på det pågående kriget i Syrien.

Jag vet inte ifall vi har fallit offer för en oengagerad journalist eller att Löfvén verkligen själv är så oengagerad när det gäller säkerhetspolitik, men ändå försöker brösta upp sig genom att ”varna” för en förnyad kärnvapenkapprustning och konstatera att det är krig i Syrien. I vilket fall som helst kan hans anförande knappast ha varit värt deltagaravgiften. Att anlita en talare som Stefan Löfvén är – om man nu är ute efter fakta – ganska meningslöst.

Jag är rädd för att det ligger långt bortom statsministerns förmåga att förklara vad han avser med ”en digital upprustning”. Det finns många frågor att ställa kring detta. Ämnar regeringen skapa ett skydd mot DDoS-attacker som drabbar myndigheter men också alternativa nyhetssajter som kommer med obekväma budskap? Eller vill regeringen ta kontroll över Internet så att man kan strypa trafiken till alternativmedierna och prioritera åtkomsten till statens och de av staten gynnade sajterna (i händelse av kris)? Tänker regeringen utöka massövervakningen på Internet, under förevändning att skydda sig mot ”påverkansförsök”?

Det behövs ett klargörande från makthavarnas sida. Eftersom valet 2018 tycks vara ett magiskt datum i sammanhanget kan vi förmoda att regeringen har planer för ett snart genomförande. Och med tanke på att Stefan Löfvén inte är professor Balthazar – och ingen annan i regeringen heller – vill jag å svenska folkets vägnar få besked om vem eller vilka som instruerar honom att genomföra ”en digital upprustning” i vårt land.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

23 kommentarer till Vem drar i sprattelgubben Löfvéns trådar när han talar om ”digital upprustning”?

 1. Haruen al-Manacka skriver:

  För mig betyder digitalt: ettor och nollor.
  Antingen rustar man upp fullt ös, eller inte alls.
  Men eftersom det ryms en ansenlig mängd nollor i detta land så blir det nog få ettor för försvaret.

 2. Anna skriver:

  Skål på rej, Peter! Fyll glaset med lingondricka du som inte dricker starkare så tar jag en Singa! 😍
  Jag tycker fortfarande att du ska slå ihop dina påsar med någon serietecknare! Jag får hursomhelst en massa skojiga bilder i skallen när jag läser din ”serie” … Hade önskar att man kunde koppla upp dig ”digitalt” och liksom omvandla dina ord till bilder…. 😸

 3. gmiksche skriver:

  För 20 år sen när internet var i sin linda hade det kanhända varit möjligt att göra det som Löfvén och Company så gärna vill. Men inte idag. Att lagföra alla som man skulle vilja tysta torde kräva enorma resurser. Sen tror jag inte att det existerar invektiv för att fullt ut karaktärisera statsministern.

 4. hllviken skriver:

  Förmodligen är det skattebetalarna i Sverige som betalar den årliga utflykten till Berlin – ”Folk och Försvars säkerhetsresa” – detta gäng reser tillsammans: Katarina Tracz + ”opinionsbildartrion” Anders Lindberg, Heidi Avellan och GunnarJonsson;

 5. hllviken skriver:

  Eftersom vi vanliga svenskar endast betalar och inte bestämmer och inte har inblick i vad makteliten håller på med – kan man endast gissa; jag tror att det blir som vanligt: det är inte det svenska folket som ska hållas säkert och försvaras utan det är något annat folks intressen som drar nytta av hela spektaklet:

  http://www.youtube.com/channel/UC9mZJYhlq3Z_aJr-ZXRok_A

 6. Jonas Bangkok skriver:

  Här kommer mer upprustning. Samtidigt strömavbrott i San Fransisco, NY och LA ”av en ren tillfällighet” – samtliga med helt olika elnätsoperatörer. Och nu detta:

  http://theduran.com/us-govt-preparing-simulate-nuke-blast-manhattan/

  False flag under uppsegling? Håll andan nästa vecka.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s