Extremismnoja och feminism när den nordiske vikingen skildras

Bästa läsare!

Tidningarnas telegrambyrå rapporterar att svenska vikingar lockar turister, och efter att man insett att sådana inte funnits att uppvisa har man skapat ett alldeles nytt vikingamuseum i Stockholm (som knappt var bebott på vikingatiden…). Ett nytt tillfälle för det politiskt korrekta etablissemanget i landet att de-maskulinisera den svenska historien? Japp, you bet! [LÄNK]

Varken frustande hjältar eller hornbeklädda hjälmar. Nya museet Vikingaliv vill nyansera bilden av den mytomspunna tiden. Framför allt kvinnorna tar ett kliv framåt i den populärvetenskapliga storsatsningen.

Det handlar om en ny turistattraktion mellan Gröna Lund och Vasamuseet som skall ge ”en historiskt korrekt” bild av vikingalivet. Det gör man genom att skapa en manlig vaxfigur – enligt uppgift till 96% sann återskapelse efter DNA hämtat ur ett skelett från 900-talet – med lömskt utseende och en yxa i handen. Med andra ord, den svenska mannen var inte en hjälte, utan en osympatisk bandit.

Utställningens berättande motiv är ”Ragnhilds saga”. Den utgår från att Ragnhilds man ”misskött hushållet”, och därför måste hon skicka ut honom att jaga efter silver.

– Vi försöker levandegöra historien med människor och visa att det här samhället inte var så olikt vårt. Plundringen fanns, men också så mycket mer, som bosättningar, handel och kulturellt utbyte, säger arkeologen Mats Vänehem, som står för sagofärdens visuella utformning.

Nä, det kryllar ju av svenska män med lömskt utseende och yxan i högsta hugg… då som nu, eller vad då? Svenska män smyger ut ur sina gårdar för att plundra butiker, kaféer och restauranger ute i förorterna? De svenska männen anno 2017 plundrar hedern på de värnlösa kvinnorna och flickebarnen? Det har vi ju förstått nu.

Nå, tydligen har man i alla fall försökt att hålla en hög vetenskaplig standard, alla politiskt korrekta justeringar till trots:

Hundratals experter har arbetat tillsammans för att ge en genuin inblick i vikingalivet. Här kan man se lite av vikingakosten – nötter och korv – och till och med betrakta äkta vikingabajs.

Vad är det med kulturmarxisters ständiga fixering vid fekalier? Inte så länge sedan försökte norsk public service att övertala skolbarn att det inte är så dumt att äta upp sin egen avföring. Djuren gör ju det. [LÄNK] Eller Henrik Schyfferts ”bajsrunkande” och Özz Nöjens skitkorvar på SD:s valreklam? Well, smålänningarna säljer ju älgbajs på flaska till tyska turister, så varför inte konserverad vikingabajs också… Allt går ju att sälja med mördande reklam.

Vikingamuséets shop tänker inte sälja vad som helst. Man är riktigt noga med att produkterna inte skall kunna missbrukas för oönskade politiska budskap.

Inga hornprydda hjälmar här alltså. I gåvoshopen finns i stället bägare av kohorn, Hugin och Munin-korpar och skäftviska för tandborstning. Att hitta produkter med runor som inte använts i högerextrema syften visade sig svårt, berättar Ulf Larsson.

Initiativtagarna vill motverka att vikingen kapas av högerextrema.

Vikingar fruktade ingenting. Exakt när svensken slutade vara viking och istället bli panikslagen över att nazister kan skriva med runor vet jag inte, men frågan är om detta var det vikingamuseum som turisterna efterfrågade. Jag tror inte det.

Det är alltför uppenbart att vikingen kapats av kulturmarxisterna.

Hur länge kommer det dröja innan vikingamuséet har en specialutställning om vikingarnas homosexualitet..? Känner jag de som har Alice Bah som givmild distributör av skattebetalarnas pengar så misstänker jag att det inte kommer dröja alltför länge.

Hälsar eder Peter Harold

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Historia, Stadsliv. Bokmärk permalänken.

33 kommentarer till Extremismnoja och feminism när den nordiske vikingen skildras

 1. Anna den riktiga skriver:

  Ahhh jag blir så kåt

 2. MartinA skriver:

  Vill man ha information är internet bäst. Vill man uppleva miljöer är Uppsala högar eller Anundshögen eller dylikt bättre. Allt som ”forskare” i sverige tar i blir skit. Nog därför de är så intresserade av den.

  • Peter Harold skriver:

   Jag måste säga att jag är mer labyrintfantast än högfantast, även om jag får erkänna att de platser du nämner väcker en del tankar. Bara att bygga Anundshög med hjälp av lastbilar och lastmaskiner skulle ju faktiskt ta ett par dar. På andra sidan vägen, bortanför det gamla caféet, finns det en gammal labyrint och en tipp för schaktmassor (som man fyllde igen för att åsen skulle se orörd ut) där jag kört dumpers. Jag vet inte hur många ”Anundshögar” vi tippade ner i det gamla grustaget, men den var inte igenfylld förrän några år efter att jag slutat köra där.

   • MartinA skriver:

    Wow! Jag gillar gamla kyrkor också. Är man i Stockholm har mälaröarna mycket att besöka. Och så avslutar man med picnic där Alsnö hus låg med utsikt över mälaren.

    • Björngunnar skriver:

     Jag gjorde en tur till Nordmaling häromdan och såg många underbart vackra kyrkor, i stort sett de enda vackra byggnader som fanns att se med undantag av gamla stan i Härnösand.
     I Örnsköldsvik fanns ett hus som såg ut att vara ihopsatt av legobitar där bitarna var kontorsbaracker.
     Allt är fult nuförtiden, ju fulare desto bättre verkar det som.

     [Editerat av Peter Harold enligt anvisning]

    • Läsare skriver:

     Ja det är märkligt hur sverige under sin absolut rikaste priod byggde absolut fulast och sämst. —Martina
     _____

     Där slog du huvudet på spiken. Stockholm en perfekt högsommardag är vackert. Det var en sån dag när jag hade bestämt att jag skulle se Segels Torg i verkligheten. Var på TV hela tiden, nu var det dags att se det i verkliga livet.

     Kanonväder, på gott humör, sedan såg jag Plattan och höll fan på att få psykbryt. Det måste utom all tävling pga av avsaknad medtävlare vara Sveriges mest fula och deprimerande offentliga plats utomhus.

     Efter det gick jag till Riksdagen. Spännande .. maktens boning. Sen kom jag upp på läktarna. Nu har jag aldrig varit i Kiruna, men frånsett folkets hus i Kiruna måste Riksdagen vara Sveriges fulaste och mest deprimerande offentliga rum inomhus.

     Rivningsvansinnet på 60 och 70-talet känner alla intresserade till, men vet du vilken folkgrupp den mest gapiga och aggressiva rivningsförrspråkaren tillhör? Meier, stavning?

     Det var samma stamfolk som gapade högst och mest aggressivt om att Sverige MÅSTE öppna sina gränser på vid gavel, och bägge idioterna började mitt 60-tal. Cohen-sident?

     Titta på parlamentet i Norge och Danmark, där sitter historien i väggarna. Vackra offentliga rum. Vad gjorde Sverige med sitt parlament? Rev ut allting och slängde alla historiska referenser. Faktum är att det inte ens finns minsta lilla svensk flagga i Riksdagen, den totala självutplåningen.

     Bögsexcertifierade ”Viking museum” är bara en helt naturlig onaturligt fortsättning på självutplåningen. Vänta bara några år, då kommer det att finnas negrer som ”vikingar”.

     Svenskarna har gett sig fan på att utrota sig själva från jordens yta. Mot dumhet kämpar även Gudarna förgäves. Mot idioti finns ingen bot. Sverige har till och med sjunkit under idiotistadiet. Det går inte ens att göra satir på verkligheten, den är så bizarr att ingen satir ens kommer nära verkligheten.

     En före detta ”statsminister” som upprepade gånger säger offentligt att Sverige tillhör invandrarna. Att Sverige är ett hittepåland med hittepågränser. Hur slår du det?

     • Läsare skriver:

      MartinA Självklart, $#@ ”rättstavningskit”.

     • MartinA skriver:

      Jag skyller mer socialdemokratin och tidsandan faktiskt. Centralism, materialism, Utilitarism etcetera. Jag fick samma aha upplevels som du när jag stod på slussens tunnelbanestation. Tvärs över vattnet såg jag gamla stans hus som finns kvar flera hundra år efteråt, inramat av den ruttnande betongmonstrisitet som jag stod i.
      Slussen kanske byggdes något tidigare men sverige var ändå ojämförligt mycket rikare på trettiotalet än när de vackra husen i gamla stan byggdes.

      • Peter Harold skriver:

       Trafikplats Slussen som rivs nu såg nog betydligt fräschare ut, och var nog dessutom fräschare på riktigt, under 1940- och 1950-talet. Jag tror inte att folk bar sig åt som grisar på den tiden. Inte alls lika mycket klotter, och man hängav sig inte alls åt samma förstörelselusta som präglar dagens utomhusvistelse under kvällstid i stan.

       • MartinA skriver:

        Det jag jämförde var slussens tunnelbanestation.

        • Peter Harold skriver:

         Har du sett hur Slussens tunnelbanestation såg ut från början? På den tiden var markplan i höjd med spåren, och perrongen låg mestadels ute i det fria. Jag tycker det såg trevligt ut. Sedan dess har man byggt på med broar och kissvänliga prång… Usch, jag längtar ut på landet nu. Bilväder nu.

     • MartinA skriver:

      Riksdagshuset är ett mycket vackert hus. Men det som idag fungerar som plenissal var inte orginalhuset, det byggdes om på åttiotalet. Orginalriksdagen från 1905 finns fortfarande kvar.

      • Peter Harold skriver:

       Om jag får leka lite Messerschmitt här så tror jag att ombyggnaden började redan på 1970-talet, då man blåste ut riksbankens gamla kontor och gjorde om plenisalen.

       Jag har varit på möte i de gamla riksdagskamrarna, och jag måste säga att dessa lokaler är fan så mycket mer gemytliga än den nyvarande plenisalen. Jag undrar om flytten till de ”moderna” lokalerna kan ha påverkat besluten som riksdagsledamöterna fattat? Jag tror faktiskt det.

     • MartinA skriver:

      Jo, det är klart att svenskarna kommer bli utrotade. Men det här öppnar upp möjligheter. När allt som vi var och hela den kulturen går under så öppnas möjlighet att skpaa någonting nytt och extremt livskraftigt. Livet är ett frö med oändlig växtkraft, oavsett om den första sådden är begränsad. Det jag vill är att vi skall arbeta på att bygga en kultur genom att lita på instinkt men också hjälpa till med ett ödmjukt intellekt.

 3. Robin Shadowes skriver:

  Ett politiskt korrekt vikinga-museum är precis vad vi behöver tydligen. Turisterna kommer nog bli besvikna och de flesta svennar också. Utom de politiskt korrekta förstås som förmodligen kommer börja godhetsrunka.

 4. Lars Lindeberg skriver:

  Liten tufva stjälper ofta stort lass! Det kanske inte dröjer så länge innan regimen är arresterad!
  Galgar börjar resas och åskådarbänkar är på plats!
  Det skall bli roligt att se på jakten! Det kommer att påminna om ”De långa knivarnas natt” 1934!
  Den utlöstes också av jakten på homosexuella Ernst Röhm älskade ju stjärtgossar!
  I vilket fall som helst så vill jag vara med och hålla i repet när rättvisa skipas!
  Ja vi ser ju här hur illa de har behandlat Vikingen! Jag menar det är bara tusen år knappt som de blev kristnade! Ansgar kom in från Hamburg på 800-talet och stoppade Blotet!
  Så vi har inte helt glömt bort traditionerna!
  Nu vill de återuppliva Blotet med Kosher och Halal slakt! Det är ju det som judarna har velat hela tiden bara det att de var så få så de har sett till att få hit muslimerna som stöd!
  Det enda som skiljer är månggiftet en jude kan enligt judisk lag ha obegränsat med hustrur, det gäller fortfarande, bara det att för att lura oss hedningar och kristna så har de bara en kärring symboliskt! Det är också skälet till att juden asat in muslimerna! En muslim får ha 4 hustrur men där kommer tricket han kan ha hur många bihustrur som helst!
  Vikingen däremot hade bara en fru och det var långt innan de blev kristnade!
  Nu verkar det som varenda svensk man är kastrerad!
  Dom är med andra ord KODDALÖSA!
  Så ett par rejäla Vingaättlingar som inte är kastrerade skulle börja tugga på sköldarna och arbeta upp sig i bärsärkaraseri och slå ner varenda djävul som kom i vägen och ta makten över landet!
  Vikingarna var ju kända för sin bärsärkagång!
  Jag har varit guide i Turkiet och då visade jag Hagia Sofia ni vet den kristna kyrkan som Konstantin byggde senare ombyggd till moske!
  Där fanns namn på Värar, Vikingar inristade på räcke och väggar!
  Dessa Värar var Livgardet för Kejsaren och oerhört berömda!
  Araberna var rädda för dom!
  Osso skall dessa förbannade kommunister nervärdera dem på detta vis!
  Måtte Fan ta dom! De kommer han att göra bara jag får tag i dom!
  Hav tålamod Peter!

  https://no.wikipedia.org/wiki/V%C3%A6ring

  • Läsare skriver:

   en jude kan enligt judisk lag ha obegränsat med hustrur,
   _____

   Källa på det! Har jag aldrig hört talas om.

   Gå in i en synagoga och titta upp på långsidorna. Där är judinnas plats, på balkongen. Finns inga kvinnor på golvet i synagogan. Judinnorna har egen ingång på baksidan.

   • Lars Lindeberg skriver:

    Det är mycket du inte har hört talas om! Men du är lat osso! Läsare!
    Du kan Googla detta!
    How many wives can a jew have according to jewish law!
    Judar och muslimer gifter sig inte i vår mening! De skriver kontrakt! Det är en penningaffär!
    Legal prostitution!
    Muslimerna kan också ”gifta” sig på korttid! Ett kontrakt som varar allt från en dag till ett år och mer! Jag vet detta brukades mycket i Libanon och Syrien ja Egypten!
    Vackra kvinnor som var gifta där mannen fick ”an offer he couldnt refuse” en summa pengar och dylikt! Kvinnorna gillar ju ombyte sedan är de mycket lojala!
    Judarna har hållit sig i schack nu länge för att kunna invagga oss hedningar och kristna i säkerhet! Men du skall se så fort islam blir flertalet kommer lagarna att ändras och månggifte blir lagligt!
    Du börjar väl förstå att jag ät både jude och muslim specialist!
    Sätt igång och gör någonting!
    For Gods sake!

    • Läsare skriver:

     Lars Lindeberg vid april 27, 2017 kl. 2:29 e m

     Det är mycket du inte har hört talas om! Men du är lat osso! Läsare!
     Du kan Googla detta!
     How many wives can a jew have according to jewish law!

     *****

     Ohhhhh… en hotshit som kan allt. Jag vet det mesta om judarna. Jag aldrig läst eller hört någon jude eller någon enda av de många extremt judekloka som finns/fanns, W Pierce, David Duke, Tex Marrs, Elisabeth Dillingham, Brother Nathan etc etc etc med ett enda ord en enda gång ens antyddt att judar praktiserar eller kan ha flera fruar samtidigt.

     Men ohyfsat folk bryr jag mig inte om.

     Hejdå Då LL 😩

  • Peter Harold skriver:

   Med min sköra hälsa är det mest för den efterkommande generationens skull jag är bekymrad.

  • Mjölner skriver:

   Mycket bra skrivet Lars Lindeberg, jag vill också vara med och dra i repen.
   Vikingarna var skickliga båtbyggare och färdades vida över haven det har väl kommunisterna förträngt eller ”glömt” antar jag. Det finns en bok (288 sidor) utformad och editerad av Tre tryckare, Cagner & Co tryckt 1968 där många fil mag och fil kan och docenter beskriver vikingalivet. Hoppas den finns kvar om någon är intresserad att läsa om vikingens vardag.

 5. Lars Lindeberg skriver:

  Jag kör denna här också för att vara på den säkra sidan, när du har många bollar i luften är det svårt att komma ihåg!
  Ja så har vi det där med röv och skit, då vet du att du fått in en jude i tråden!
  Här har du svenskhataren Robban Arschberg han kommer som nummer 2!
  De ökända Bonnierjudarna är nummer 1!
  Vem Fan vill se sånt skit!
  Jo juden!

  • Sune skriver:

   Den som sa det, han var det. Juden Lars Lindeberg.

  • Karl Ottersten skriver:

   Tack, Lars Viking Lieman! Tack för att du upplyser mig om att brist på ironi kännetecknar en äkta Viking. Om någon har besudlat denne bloggen är det enligt mig ”män” av din kaliber. Peter Harolds blogg brukade vara en härlig hatfri zon. Tack vare dig och dina lumpna kommentarer är den inte längre det.

 6. Risto Matinen skriver:

  Jag hyser en förhoppning om att detta vikingamuseum inte är eller kommer att bli så illa som Skrivaren befarar. Det finns konstiga föreställningar om vikingar, såsom att de bar hjälmar med horn. Det vore som att de hade IQ lägre än negrer.

  Att kvinnor hade en hög status på vikingatiden behöver inte tolkas som feminism eller tokfeminism. Kan lika gärna tolkas som motsatsen, att här fanns inte ens då det påhittade patriarkala kvinnoförtrycket som tokfeministerna påstår.

  Nästa gång i Fjollträsk ska jag ta mig till vikingamuseumet för att skåda med egna ögon. Om det förefaller vara historieförfalskning ska de få höra mina protester!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s