USA utvisar terrordömd kvinnoledare (för migrationsbedrägeri)

Bästa läsare!

Hon heter Rasmea Yousef Odeh och var i slutet av 1960-talet en aktivist för Folkfronten för Palestinas Befrielse. Den 21 februari 1969 exploderade en hemmagjord bomb i en butik i Jerusalem där två unga män dödades och nio andra personer skadades. Man fann även ytterligare en bomb inne i affären, men den kunde säkras innan den detonerade.

Vid en raid mot medlemmarna i organisationen fann israelisk militär att Odehs lägenhet användes som förvaring för komponenter för till tillverkning av hemmagjorda bomber, och man fann även sprängämnen. Odeh dömdes till livstids fängelse, men behövde bara sitta i 10 år eftersom hon ingick i en fångutväxling, med 100 palestinier mot en israelisk soldat som fångats i Libanon.

1995 flyttade Odeh från Jordanien till USA. I sin ansökan uppgav hon att hon var ostraffad och inte hade något kriminellt förflutet. År 2004 ansökte hon om amerikanskt medborgarskap och uppgav återigen att hon var ostraffad. Hon godkändes och antog namnet Rasmieh Joseph Steve. Hon engagerade sig i organisationen Arab American Action Network i Chicago blev sedermera biträdande VD där.

År 2004 medverkade Odeh i en timmeslång dokumentär om kvinnliga palestinier som kämpade mot den israeliska ockupationen, däribland intervjuades en person som berättade om att Odeh medverkat vid bombningarna, inklusive den mot det brittiska konsulatet i Jerusalem (vilket Odeh också dömts för).

År 2013 hann historien ifatt Odeh, och hon greps och ställdes inför rätta för att ha ljugit i sina ansökningshandlingar för uppehållstillstånd respektive medborgarskap. Domstolen fann henne skyldig och beslutade att beröva henne både uppehållstillstånd och medborgarskap, och att hon skall utvisas från landet.

Rasmea Odeh har dock varit på fri fot, och under vintern varit medorganisatör i den feministiska kampanjen ”Day Without a Woman” som ägde rum den 8 mars. Det var en aktivitet tänkt som en kvinnostrejk i skenet av Donald Trumps seger i presidentvalet, vilket feministerna beskriver som ”en attack mot alla kvinnor och det arbetande folket”.

Det påstås att utvisningen av Odeh har verkställts nu i dagarna. Hade denna historia ägt rum i Sverige så skulle Odeh vid det här laget varit ett miljöpartistiskt statsråd, alternativt partiledare.

Hoppet är inte helt ute för USA, med andra ord.

Hälsar eder Peter Harold

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till USA utvisar terrordömd kvinnoledare (för migrationsbedrägeri)

  1. Risto Matinen skriver:

    Det är olika världar! I Toksverige vill allt för allt för många onda folkmordsmarxister att återinvällande ISIS-terrorister och andra jihadister ska få gå lösa i landet, samt få förtur till både det ena och andra.

    Istället för de två självklara alternativen: Kula i hjärnprotesen eller tillbakaskickad till Assad, eller varifrån rövhålen kom…

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s