Några reflektioner kring Avpixlats anti-antisemitiska veckofestival (del 3)

Bästa läsare

Jag hade faktiskt någonstans i bakhuvudet att detta tema skulle bli en trilogi, även om vi nu är inne på slutet av den andra veckan för Avpixlats Jew-gate och deras anti-antisemitiska festival.

Det jag hade tänkt att göra var att göra en liten djupdykning i källorna till Rolf Malms numera avpublicerade krönika om det judiska inflytandet vid utformningen av Sverige som ett multikulturellt land (eller ”kulturpluralistiskt” som dåtidens politiker och opinionsbildare kallade det), inte minst därför att Malms formuleringar är under stundom identiska med tidigare (anonymt) publicerade texter på Internet.

En anledning till att jag från början ville ägna en tredje blogpostning åt detta perspektiv var för att visa mitt intresse för saken, utan att mina inlägg skall uppfattas som personlig kritik mot Avpixlatredaktionen i allmänhet och den lillvuxne John Gustavsson i synnerhet.

Men det var innan han publicerade sin senaste krönika. Å majj gadd. Sitt still i båten, ungjäkel!

Krönikan har rubriken ”Länge leve splittringen” och tar avstamp i det faktum att många är bl. a. fly förbannade på Avpixlat efter att ha censurerat Rolf Malm i två omgångar. Fast John formulerar problemet på ett annat vis:

”Splittring” har blivit ett modeord inom den Sverigevänliga rörelsen på senare tid känns det som.
[…]
Det senaste exemplet som fått den här debatten att blossa upp på nytt är Ingrid Carlqvist. Jag har stött på ett antal Sverigedemokrater som trots att de fullkomligt tar avstånd från förintelseförnekelse på allvar menar att vi ändå måste stå bakom Carlqvist för att hon är ”en av oss” och ”vi får inte splittra rörelsen”.

Hur skall vi tolka detta? Ja, det finns bara en tolkning, och det är att John Gustavsson pekar ut Ingrid Carlqvist som antisemit, vilket är lika syndfullt som att ”dyka upp” i en debatt om en splittrad Sverigevänlig rörelse.

Rolf Malm nämns inte, varför jag anar att denna s.k. krönika av John har till syfte att flytta bort fokus från de egna misstag som redaktionen begått (och här kan man diskutera om det största misstaget var att låta Malm få publicera sin krönika från början om man är rädd för att reta judar, eller att redaktionen så flagrant vek sig för en så fördärvlig organisation som Expo och de yttrandefrihetsfientliga varelserna på SKAM, jag menar SKMA).

John Gustavsson följer härefter upp med anekdoter om hur SD var ett parti som först tillät skinnskallar att bli medlemmar, och efter att ha blivit av med dessa slängde man ut de s.k. etno-antionalisterna, följt av kuppen där Jimmie Åkesson vann över ”bunkergänget” och SD äntligen vann svenska folkets hjärtan.

Med andra ord: John menar här att smutskastningskampanjen mot Ingrid Carlqvist är lika nödvändigt som när man slängde ut nationalsocialister och rasister ut ur SD.

Nej, smutskastningskampanjen mot Ingrid Carlqvist är bara nödvändig för att stigmatisera en tämligen enkel fråga: varför får man granska och ifrågasätta alla andra historiska skeenden utom Förintelsen under andra världskriget? Johns svar är inlindat, men betyder i korthet: Man får inte ifrågasätta förintelsen för det är antisemitism. Spelar inte någon roll hur frågan lyder. Antisemitism, antisemitism och antisemitism.

Vid det här laget studsar John omkring i roddbåten så att ringarna på vattnet övergår till vågor och befinner sig blott ett ögonblick från att gå i kvav:

Jag måste också säga att jag finner det besynnerligt att etno-nationalister, konspirationsteoretiker och förintelseförnekare (ofta samma personer) är så besatta av att få vara med i SD. Om jag och mina likasinnade nu är ”sionisthoror” som är anställda av George Soros, varför vill ni vara med i samma parti som oss? Ni menar ju att SD skulle få dubbelt så många röster om man bara tog bladet från munnen och började prata om judefrågan, centralbankskonspirationen, Bilderberggruppen och Gud vet vad mer… så varför inte lämna oss ”smygglobalister” i vårt eget parti och starta ett eget? Efteråt när det partiet tar nästan alla SD:s väljare (utom vi som står på Soros lönelista) och fler därtill, så kan ni gapskratta åt oss. Varför envisas med att vi ska vara ”eniga” – ni hatar oss ju?

Jag undrar om John förstår hur han förolämpar sina kanske mest begåvade och pålästa läsare?

Visst, det är tämligen uppenbart att han tar denna fostrande roll att tillrättavisa den trilskande parten av den Sverigevänliga rörelsen, nu en gång för alla, om inte annat så för att visa att han har framtiden för sig som Sverigedemokratisk riksdagsman.

Denna krönika med titeln ”Länge leve splittringen” är ju inte någonting annat än en hyllning till ledarskiktet i SD samt en garanti till det sionistiskt förankrade maktetablissemanget om oinskränkt lojalitet. Detta är nog mer gynnsamt för den framtida karriären än att hoppas på nedsipprande donationer från George Soros stiftelser, men det är inte de eventuella pengarna som är problemet, utan snarare SD-etablissemangets moral när de gång på gång lägger sig i samma bädd som vänsterextremisterna på Expo, för att nämna ett exempel.

Det sorgligaste är att John Gustavsson med all önskvärd tydlighet nu bekräftat att Avpixlat är ett organ för Sverigedemokraterna. Det är synd. De s.k. Sverigevänliga är inte betjänta av att få information som filtrerats på anmodan av ett riksdagsparti. Vad de Sverigevänliga behöver är ofiltrerad sanning, och det var detta som var orsaken till att Avpixlat uppstod och var framgångsrika. Nu har John försagt sig, och visat var hans lojalitet ligger. Det nya ”bunkergänget” i SD hälsar och tackar för politiskt korrekt krishantering och lovar förmodligen att inte glömma bort John när det drar ihop sig till nominering av riksdagskandidater.

För den som är trötta på SD och traditionell politik kan jag rekommendera mer frihetliga ideal, som t.ex. libertarianism, som inte skall förväxlas med sånt politiskt junk som Folkpartiet (numera kallat ”Liberalerna”) pysslar med.

Hälsar eder Peter Harold

 

Citat ur kommentarsfältet till John Gustavssons ”krönika” (ett urval):

Hans Erling Jensen (varför känner jag igen det namnet?):
” – Det blir lite Jeppe i baronens säng över dessa hatiska anti-anti-semitiska och anti-rasistiska inlägg från JG. Åsiktskorridoren verkar vara smärtande smal i Johns garage!

Helen:
” – Att snacka om konspirationsteoretiker idag är liklydigt med att själv sätta på sig foliehatten då minst 90% av de så kallade konspirationsteoriera har visat sig vara sanna genom bevis som har framkommit i olika dokument publicerade på bla Wikileaks, läckor via Snowdon, andra läckta dokument och patent mm
Skiljelinjen går här mellan människor som är beredda att ta till sig olika bevis ( dvs konspirationsteoretikerna) och de som förlitar sig på den officiella version som ges av media och som ofta saknar bevis.
Johns resonemang är ungefär lika intelligensbefriat som att påstå att vanlig main stream media alltid talar sanning trots tusentals bevis på det motsatta
.”

Corbulo:
” – Tvärtom ,ökningen berodde inte på Åkesson utan på verkligheten som gjorde valarbetet.
En katt på Åkessons plats hade varit lika framgångsrik.
Folk röstade för en mer ansvarsfull invandringspolitik. Som är det enda de vet om SD .
Ökningen sammanföll tyvärr med Åkessons nolltolerans Karlssons ändring av partiets ideologiska credo och liberaliseringen/utspädningen.

GustaWasa:
” – Det verkar som om krönikören tycker veta sig komma att ”bli” en kommande hög ledare inom SD. Med rasist kort och nazist stämpling mot andra påtalar han högt att han själv är en mäkta god person. Detta är utmärkande för en liberal.
Krönikören, är lika bra på att använda smädelser som både Bengt Westerberg och Erik Ullenhag var tillsammans, det vill inte säga lite det och det har visat sig att dessa liberaler aldrig varit några Sverigevänner. Sådant utmärker liberaler
.”

Anders Pettersson:
” – Jag håller inte med dig John Gustavsson om att folk inte röstar på dessa partier och att dom blir små i val är inte för att dom är för extrema. Det handlar om andra saker. Bland annat om att folk inte vill ”kasta bort sin röst” som man får höra väldigt ofta. I.om. att man inte mäter partier utanför riksdagen förutom FI, Nyheter Idag är den enda som mäter Piratpartiet t.ex.”

Varjag:
” – Snacka om att denne John Gustavsson har alldeles för mycket luft, han talar om att svenskar föredrar SD:s ”mjuka” linje och kastar ur sig ord som ”rasist” utan vidare. John, skall du anpassa dig efter ett kulturellt förvirrat, kulturmarxistiskt samhällsklimat för att vinna röster, eller skall du bidra till en förändring av dessa självdestruktiva idéströmningar som genomsyrat svenska folket allt för länge?

 

 

 

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

51 kommentarer till Några reflektioner kring Avpixlats anti-antisemitiska veckofestival (del 3)

 1. Sten Skott skriver:

  AP bör nog ägna sig åt skademinimering ett tag nu. Börja med att avskeda Gustavsson och ta in Carlqvist och Malm igen.
  Vi vuxna är rätt trötta på att mästras av småbarn.

 2. Mjölner skriver:

  Nyttigt med lite rejäl konsumentupplysning och varudeklaration. Jag har alltid tyckt att J Åkesson är en fjant som försökt skaffa sig slev till köttgrytorna, alltså en falsk profet tillika med Karlsson.
  Kommer inte att lägga min röst på deras parti. Gustavsson verkar vara en butterwisser.

 3. gmiksche skriver:

  För min del tycker jag att ett grundläggande fel är att förneka förintelsen. Man kan ge det ett annat namn, det har funnits tidigare ”förintelser” av liknande slag, ex vis på armenierna. Att ett mycket stort antal europeiska judar försvunnit under andra världskriget är ett faktum. Jag för min del känner ett antal judar som förlorat familjemedlemmar som förts bort, Jag har inte den minsta anledning att betvivla deras ofta mycket detaljerade uppgifter. En annan sak är att få personer har varit vittnen till vad som hänt med dem som förts bort och aldrig återfunnits. Koncentrationslägren har drivits med en rätt liten tysk personalstyrka med hjälp av ex vis ukrainare, litauer och letter. Den tyska civilbefolkningen kunde se att städerna så småningom tömdes på judar, men inte vart de tog vägen. Visst gick det rykten. Men påståendet från segermakternas sida att tyskarna ”visste” medan segermakterna själva inte ”visste” är givetvis ett lögn. Man ville nog inte veta för att inte tvingas ingripa. Det fanns ju motstridiga intressen i det fallet som i många andra. Det är ovidkommande i sammanhanget om två eller fyra eller sex miljoner judar dött för att kvalificera det som skett om ett av de värsta illdåden i modern tid.

  Utifrån den ståndpunkt jag företräder är det mycket enklare att ex vis kritisera Israels övergrepp mot den palestinska befolkningen eller den judiska dominansen inom tidningsvärlden och finansvärlden i många västländer. Som givetvis har som effekt att prioritera judiska intressen.

  Jag skulle gärna vila veta vem som utnämnd Jon Gustavsson som skribent i Avpixlat. Visst är det bra att även låta yngre personer kommer till tals. Men inte på det sättet. Det är kontraproduktivt.

  • Läsare skriver:

   Att ett mycket stort antal europeiska judar försvunnit under andra världskriget är ett faktum. 
   ________

   Ja, till Sovjetunionen, via Polen.
   Under Weimar zionistjudarna hade deras HQ i Berlin. Exakt samma zionistjudar hade deras HQ i Berlin under Hitler och dessa judar samarbetade intimt med Hitler under hela kriget. The Transfer Agreement by Edwin Black. Han är jude och det finns mängder med videos om detta.

   Zionistjudarnas plan var att få alla 450.000 judar i Tyskland att flytta till Palestina. Mycket få av judarna i Tyskland, och Västeuropa ville flytta till Palestina och därför välkomnade zionistjudarna Hitlers anti-judiska lagar och åtgärder.

   Enligt judarna själva gav sig 300.000 judar av sig från Tyskland under Hitler. Alltså vägrade 150.000 trots allt att flytta från Tyskland.

   England skall terrorbomba tyska städer. Judarna lever alltid i storstäder och alltså riskerar 150.000 judar att dö i bombmattorna. StorJudarna har koll på var småjudarna bor. Det zionistjudarna gör är att de lämnar över listor på var judarna bor i Tyskland till Gestapo, som sedan plockar in judarna och ut ur bombzonerna i Tyskland till Polen.

   Miljoner och åter miljoner tyskar förlorade hela eller delar av deras familjer utan att veta var de tog vägen. De flesta dig i Englands terrorbombningar, men detta hör du aldrig talas om. Endast judars lidande är viktigt. Eller hur?

   Du hör aldrig tyskar som gnäller och gnölar om att de förlorade deras familjer under kriget, eller hur? Endast judar, eller hur?

   ÷÷÷÷÷÷÷÷÷

   Den tyska civilbefolkningen kunde se att städerna så småningom tömdes på judar, men inte vart de tog vägen.
   _________

   Varför skulle tyskarna hålla reda på det? Vet du var alla dina granna är hela tiden? Vet du hur många som frågat: -Var tog den och den vägen egentligen? Ibland är det någon som hört att han/hon/den familjen flyttat till X-stad, men annars vet ingen säkert vad som hände, om det inte är någon släkting eller nära vän till dessa som vet.

   Zionistjudarna skiter i om tyskarna vet var deras judiska grannar tagit vägen, utom om de kan anklaga alla tyskar för att de inte vet var judarna tog vägen.

   Gestapo samlade in judar i alla västeuropeiska och Östeuropa. Att de gjorde det så effektivt var på grund av att storjudarna gav Gestapo listor på alla judar. Tysk effektivitet och judelistor från storjudarna garanterade att de flesta judar samlades in och transporterades till det bombmattefria Polen.

   Dessa judar och särskilt judar som bodde i Tyskland skall vara det tyska folket och Gestapo evig tacksamhet för att de räddade livet på de dom genom att samla in dom och skicka dom till Polen. Gestapo gjorde en gigantisk räddningsaktion helt enkelt.

  • Peter Harold skriver:

   ”Jag skulle gärna vila veta vem som utnämnd Jon Gustavsson som skribent i Avpixlat. Visst är det bra att även låta yngre personer kommer till tals. ”

   Min gissning är att det är Mats Dagerlind som har den centrala rollen eftersom han ju är ansvarig utgivare.

   • gmiksche skriver:

    Tror jag inte. Han är alldeles för intelligent för att dumma sig på det sättet. Jag förutsätter att han inte vill skada sajten där han själv skriver. Det måste vara högre makter som står bakom honom.

    • robinshadowes skriver:

     Karlsson och Bjäler? Ekerötterna verkar vara på väg ut och Jimenez Åkersork verkar mest ha blivit en staffagefigur numera. Hans syfte är väl delvis att vara front utåt som svärmorsdröm.

     • gmiksche skriver:

      Jag tror inte på infiltrationsspekulationer i det här fallet. Snarare på att SD försöker ta på sig en kostym som passar för ett borgerligt samarbete. Även om SD skulle få 30 %, vilket jag tror är maximum vid 2018 års val, krävs ett samarbete med åtminstone M plus en liten revolution hos L eller att KD klarar 4 %. Det är priset SD får betala. Fast jag tycker att Malm-fallet är mycket illa skött även sett ur det perspektivet. För min del är högsta prioritet att SD får ett direkt politiskt inflytande efter nästa val. Ytterligare en fyraårsperiod som den vi upplever nu skulle vara totalt förödande. Inte minst med tanke på hur många nya medborgarskap som skulle komma att beviljas.

 4. Lasse Wilhelmson skriver:

  Tydligare kan väl SD:s roll som kontrollerad opposition knappast uttryckas. Den så kallade åsiktskorridoren som SD anser sig befinna sig i är bara en kuliss framför den som alla ”antisemiter” och ”förintelseförnekare” befinner sig i. Kulissen skymmer orsaken till problemen, nämligen den anglosionistiska makteliten, där den judiska maffian har en dominerande roll, som barnmorskor till den så kallade terrorismen, genomförare av de nykoloniala krigen, samt iniitieringen och understödjandet av massmigrationen som syftar till att förstöra Europas nationer och den vita rasen.

  Det är på tiden att de som kallar sig för sverigevänner vaknar och ställer sig frågan varför det är tabu att kritisera eller bekämpa allt som har med de onämnbara att göra? Beror det på att det främsta uttrycket för Judisk makt är förmågan att förhindra att denna diskuteras? Och att detta sker med hjälp av skräck. Skräck för att bli uthängd i Media, skräck för att få ett epitet smetat på ryggen, skräck för att bli av med jobbet, skräck för att bli av med vänner och bekanta, skräck för allt få hembesök av Media eller Expo/Afa eller något annat fanstyg som går att komma på?

  Sverigevännerna som tror att allt är arabernas och islams fel, är maktelitens bästa vänner, eftersom de tittar åt fel håll. Av skräck, hjärntvätt eller okunnighet, välj själv.

  • Mjölner skriver:

   Lasse Wilhelmsson, tänk om alla kunde förstå hur rätt Du har. Nationalstaten Sverige utplånas inifrån medan Svenne banan med fru ägnar sig åt melodifestivalen och dylikt trams.

  • Läsare skriver:

   Småjudarna är lika rädda de för storjudarna. Jag rekommenderar dig att lyssna på Ingrid Carlqvist videon. Den är 1h 40 min och av speciellt intresse är 15 till 40 minuter. Detta är transcript från de sista minuterna av de sista minuterna av den delen:

   34:52] NEEDS PROOFING

   Ingrid: Absolutely and what I really fear, because I am sure I’m sure I know that so many, you know, normal Swedish Jews the ones who are not in the lead not chairman of the different Jewish organizations rabbis and synagogue and so until Jews I’ve talked to quite a few of them they are really really scared of what is going on THIS WEEK IN THIS GET of these Muslim mass immigration and they are scared that they’re gonna go on to be top and so on and what if you ask them peace

   can you tell me I’m a journalist can you tell me I want to write about this they will say no no no I can’t talk to you about this you have to speak to the Rabbi you have to speak to the chairman of the Jewish. Organization and so on.

   And I wonder why why are they so scared OK you can say most Swedes are scared to we don’t want to look a lot of people all Swedish don’t want to talk because.

   Never pray they will lose their jobs and sell on, but if, you know, I am in North Sea in a country and you see that things that go wrong where should you have your loyalty.

   Why if these Jews who are scared of Muslim immigration they’re scared to be beaten up and so on why don’t they go with the Swedes Why do they. Go to that the leaders of their synagogues and their organizations who are doing exactly what they are afraid of and that is something that, you know, scares me, because I will always feel that Jewish people in Sweden they were sweet they would just like OK we are not a god and so on, but we are Swedish for us don’t form and when I hear them saying that they don’t want to talk about it I have to speak to the rabbi, or some other person who is in charge of what the Jews.

   Then I get scared, because this is not this is how you build a country this is not democracy this is not, you know, solidarity between the people and it makes me scared

   • Peter Harold skriver:

    Just denna observation som Ingrid gör tycker jag är oerhört viktig. Man blir ju inte programmerad till en åskdåning bara för att man har ett visst DNA. Förmodligen är det väl inom det judiska etablissemanget man prövat sina verktyg för att kväsa oppositionella yttringar, antingen genom inlindade metoder, eller genom mer aggressiva och fysiska metoder.

  • Jonas Bangkok skriver:

   Bra sammanfattat – Instämmer hett och fullt. Samtliga tittar på bollen medan motståndarlaget redan positionerat sig i straffområdet.

   Musliminvasionen till Europa är det symptom och inte ett grundproblem. För att kunna råda bot på detta måste ganska många människor vara beredda att ifrågasätta historeskrivningen under det förra seklet – uppförsbacken är tyvärr väldigt brant.

  • Vauen skriver:

   Jag håller med till helt och hållet förstås. Det AP representerar är grundat i en psykiskt sjuk kultur som förtrycker allt och alla runt om dem. Det är penningskapandet som är grundbulten. Utan att skapa samhällets pengar kunde dom inte äga media och stat som dom gör.

   Mattias Andersson (som verkar vara den vettigaste i De Fria) skrev nyligen detta, som är en enkel introduktion i ämnet:

   ”Den som kontrollerar pengarna kontrollerar ekonomin. Idag vet vi att det är mycket lite som går att göra utan pengar, och att privata affärsbanker skapar pengar ur luft då de lånar ut till stat, företag, privatpersoner och kommuner.

   Det mesta i penningverkstaden är bluff. Bankerna sägs bland annat ha ett kapitaltäckningskrav. Det innebär att de ”måste ha tillgång till en viss mängd pengar för att låna ut pengar”. Problemet med detta är att pengarna de behöver tillgång till är samma pengar som de först skapar ur intet, sedan tar ränta på och därefter, när pengarna från räntekostnaderna åter kommit till banken, alltså kan bokföra för att täcka det ursprungliga kapitaltäckningskravet – 12 månader senare.

   Det låter helt sjukt. Men tyvärr så är det sant, och dessutom mycket värre.

   Under tiden som banken väntar på att få pengar åter på räntan så har återbetalningsskyldigheten som kunden tecknat fungerat som en inlåning i banken. Den återbetalningsskyldighet som bankkunden har till sin bank då de skapar nya pengar blir ett depositionsbevis. Banken bokför alltså en framtida återbetalning som om återbetalningen redan skett och därmed finns på bankens tillgångssida, vilket gör det möjligt för dem att sedan låna ut nya pengar – ettor och nollor – till sina kunder.

   Pengarna finns alltså inte före utlåningstillfället.

   Då pengarna i samhället hela tiden utflödar från alla företag, från staten, från kommunerna och privatpersonerna från den organiska delen av ekonomin tillbaka till bankerna som räntekostnader vid räntebetalningar (själva skälet till deflationen i realekonomin), så krävs också att fler och fler skuldsätter sig för att ha tillgång till pengar att sedan köpa hus, arbetsfordon och dylikt med.

   Somliga pantsätter då ett hus som de redan äger till dessa privata banker, så att de med huset som intäckning i bankens ägo, kan få lite mer pengar som alltså banken då skapar ur tomma luften.

   Faktum är att alla pengar som inte är kontanter – sedlar och mynt – är en kredit: Alltså att banken har samma belopp till sitt förfogande som en återbetalningsskyldighet med en räntekostnad ålagd den skuldsatte.

   Skulle en skuldsatt inte kunna betala tillbaka bankens krav på hur mycket pengar denna service – att skapa pengar – kostar, så kan situationen leda till att människor avkrävs sin bostad och sin bil, eller att ett företags tillgångar måste ut till försäljning, eller att staten minskar ”sina utgifter” och nedmonterar välfärden.

   Nu, 2016, skuldsätter sig staten 750 miljoner kronor varje dag, för att bekosta den statliga verksamheten. Och eftersom dessa pengar har en räntekostnad kräver alltså bankerna mer pengar tillbaka än vad de skapat vid utlåningstillfället.

   Då människor i regel inte förstår att pengar på så vis, som kontrollverktyg, ger bankerna en oerhörd makt och att samhället underställs bankerna likt ett självspelande piano så blir därför situationen svår att vända.

   För de flesta verksamheter tittar på sina siffror och justerar verksamheten därefter. Och krävs det ett lån för att finansiera vitala delar av samhället, så skuldsätter sig landet till privata banker.

   Inte förrän det att människor kontemplerar över vad pengar är, och inte bara över hur de kan tjäna pengar eller spendera pengar, så kommer detta att få sin vändning.

   Utvecklingsriktningen utan någon #eftertanke blir därmed evigt fortsatt befolkningstillväxt för att försörja pyramidspelet med fler skuldslavar (oavsett om det sker genom att tvinga människor på flykt från Mellanöstern för att komma hit som flyktingar eller på annat sätt), fortsatta nedskärningar i vård, omsorg, rättsväsende, försvar, skola, pensioner, löner, och fortsatt högre krav på låntagare.

   För att se en förändring måste vi bli nationellt finansiellt suveräna, och få ett allmänt betalningsmedel under samhällelig kontroll. Annars kommer folkstyre inte betyda att folket styr, utan istället betyda att folket styrs.”

   Jag har hävdat länge nu att AP (counter-jihadism) är andra sidan av samma mynt. Det var länge sedan jag gick in där. Denna AP skribent får gärna hylla splittringen, för det är han som kommer förlora. Det han företräder kan inte övertyga längre då ingen helt kan äga media som tidigare var fallet. Förtroende kan bara vinnas om man övertygar andra om att man talar sanning.

   • Risto Matinen skriver:

    Är det verkligen problemgrundat? Sverige hade en av de första riksbankerna, liksom kommunisterna såg riksbanken att ta över makten behöver inte vara sant.

    Varje Fiatvaluta ställer ut skuldsedlar. Varje sedel ( hundralapp) är en skuldsedel, till staten/banken.

  • Sture skriver:

   Lasse,
   Pia Hellertz skriver i någon av sina bokrecensioner att du påstått att Karl Marx försörjdes i skrivandet av Kapitalet av Rothschild själv och att han handleddes av av Hess i skrivandet av Kommunistiska Manifestet. På sajten EveryKindapeople.blogspot.com finns intressanta detaljer om båda dessa uppgifter: http://everykindapeople.blogspot.se/2015/01/det-amerikanska-bankkapitalet-bekostade.html#comment-form

   • Peter Harold skriver:

    För min del vet jag bara att Marx var en riktig snyltare som aldrig gjorde ett nyttigt handtag. Jag vet inte hur många vänner jag förlorat genom att hävda detta, hehe…

  • Peter Harold skriver:

   ”Tydligare kan väl SD:s roll som kontrollerad opposition knappast uttryckas.”

   Ja, medvetet eller omedvetet. Jag är personligen lite osäker i det här fallet. Visst är det praktiskt att ”äga” en opposition, men det förutsätter att den som styr ”regimen” är ägare för båda. Jag vet inte om det är så, i vart fall inte på något mer eller officiellt sätt. När jag säger ”officiellt sätt” menar jag att man skall kunna koppla enskilda personer ur de olika lägren som samverkar i lönndom eller åtminstone på en viss nivå av fördold aktivitet. Det närmsta jag kan komma i denna väg är SD-funktionärer som samverkar med Expo, och här har vi identifierat Mattias Karlsson hos SD och jan Sjunnesson för Avpixlat. Vi kan hitta en röd tråd mellan SD/Avpixlat till Expo, men vi måste också hitta någon utanför Expo som tjänar på samarbetet mellan SD/Avpixlat och Expo. Det kanske inte är frågan om en aktivitetskedja, utan snarare en ring av intressenter/aktörer man skall söka efter.

   • Martin Larsson skriver:

    Om du letar i minnet så kan du säkert komma ihåg att Bonnierägda Expressen är den tidning som har hetsat mest mot Sverigedemokraternas sympatisörer. Och det är väl känt att Sverigedemokraternas ledning har använt Expo och Researchgruppen för att röka ut medlemmar som de inte vill veta av. Eftersom Aftonbladet inte har varit lika ihärdiga som Expressen så finns det väl en ring av intressenter/aktörer som uppenbarar sig?

    • Peter Harold skriver:

     Ja, det är en väg att gå. Här skulle man ju kunna kolla upp vilka som bedrivit det redaktionella arbetet kring dessa attacker mot SD-sympatisörer, och se om det finns direkta kopplingar mellan dem och SD. Ett dilemma är ju att det är förbjudet att efterforska hur medierna fått sina uppgifter, så pressen är ganska skyddade. Fast det skulle vara skoj att se journalisternas e-post och SMS.

 5. Martin Larsson skriver:

  När man tänker efter verkar hot och underkastelse vara allt som kommer ut ur judisk kultur. Tänk på kristendomen där man bara får lov att tillbedja en Gud, judarnas Gud. Gör man inte det och på rätt sätt ja, då är Pärleporten stängd. Även om man har varit ett from lamm i hela livet. Sen har vi kulturmarxismen där könet ges 58 olika delidentiteter och ställer man inte upp på att en kvinna kan vara en man, ja då råkar man lika illa ut som den som inte tycker att en arab eller afrikan ens kan känna sig som svensk. För svensk handlar ju inte om känslor utan biologism liksom könstillhörighet.

  Nu har vi alltså börjat närma oss pudelns kärna och då börjar det brännas. Så återigen ska det hotas och underkastas och ve den som inte tror på att tyskarna var så hemska att de gjorde lampskärmar av döda judars kroppsbehållare eller flytande tvål av samma döda judars kroppsfett. För detaljerna får vi aldrig rannsaka – utan det är berättelsen som är det viktiga. Inte fakta eller sanning.

  Så vad kommer att hända när hot och underkastelse inte längre fungerar för att kuva det svenska folket? Alla brännmärkande epitet som är tänkta att stigmatisera har en tendens att vaccinera alla mot epiteten. Nåt för bolsjevikerna på Expo och SKAM, förlåt SKMA att fundera på 🙂

  • robinshadowes skriver:

   När hot inte längre hjälper omformas Expo till det nya NKVD. Då är man framme i fasen då man bara kan döda människor för att tysta dem.

  • Peter Harold skriver:

   ”Tänk på kristendomen där man bara får lov att tillbedja en Gud, judarnas Gud. Gör man inte det och på rätt sätt ja, då är Pärleporten stängd.”

   Jag måste inflika att vi förmodligen inte tillbedjer en enda gud, i vart fall inte i den svenska kristna kyrkan. Jag noterade när jag hade ett ärende till en kyrka för en tid sedan att prästen sa någonting i stil med ”välsigna oss i guds namn, Jesus Kristus och den helige anden”. Jag är enormt förvirrad när jag försöker förstå vem tusan som är den heliga anden. Varenda gång det ordet kommer upp så ser jag en antik oljelampa framför mig.

   • Sture skriver:

    Peter,
    helig kommer från ordet hel. Den ”Helige Anden” betyder att det andliga finns överallt i hela universum och är ”allestädes närvarande”. Och den helige anden når överallt på jorden precis som ljuset från solen når överallt in i alla skrymslen [eller varför inte telefonsignalen som når överallt till andra sidan jordklotet på bråkdelen av en sekund]. Det behöver inte vara svårare än så.
    Men visst, vissa saker är inte så lätta att begripa. För några år sedan fick en vetenskapsman Nobelpriset i fysik efter att ha visat att en enskild foton [som är en odelbar enhet] kunde befinna sig på två olika platser samtidigt. Fråga mig inte hur detta går till – men jag har ändå accepterat hans fynd. Man begriper inte allting, åtminstone inte om man saknar specialkunskaper.

    • Peter Harold skriver:

     Just det, den där parallellnärvaron hos fotonen var en riktigt intressant upptäckt. Om jag kunde nyttja den princip som ligger bakom den där funktionen så skulle jag kunna hanterade mina dagliga möten på jobbet betydligt lättare.

     Tack för förklaringen om den helige anden. Det är en kunskap jag faktiskt aldrig plockat upp, men nu tänds det ett Liljeholms när jag minns de där altartavlorna med strålar som sprids neråt.

 6. Risto Matinen skriver:

  Som jag skrivit förr: Antisemit, biter inte ett skvatt på mig och har aldrig gjort förr heller. Är numera antisemit, för vilken anledning skulle någon frisk icke-semit ha att vara prosemit? Möjligen kan man nöja sig med att inte bry sig om dem, som förr.

  Och apropå judar/sionister/agendajudar, de är väl de värsta antisemiterna! Deras rasbröder araberna är väl den största semitgruppen…

 7. Jonas Bangkok skriver:

  John Gustavsson flaggade upp tidigt med sitt rysshat och att vara emot Trump INNAN denne ens tillträdde som president – dvs då de flesta tänkande människor med viss gnutta av naivitet ändå hoppas lite på förändring, drain the swamp, väck med deep-state osv. Han är m a o en fullblodig zio-con redan där.

  John om någon är väl den som lyckats splittra den Sverige-vänliga oppositionen på bara ett par veckor – vilket APs besöks- och kommentarsiffror vittnar om. Begriper inte att Dagerlind släpper fram denne osnutna messerschmidt så ohindrat och frekvent.

  Nu är ju Dagerlind den ende AP-skribenten som verkar jobba heltid och leva på just AP. Väldigt många av även de osignerade nyheterna bär prägel av Dagerlinds omisskännliga stil – han jobbar nog fan dygnet runt.

  Det är föga troligt att läsardonationer räcker för att ens täcka hans utgifter – så det finns sannolikt ekonomiska incitament fölr att släppa fram sådana som lille John samt klistra israelflaggor på förstasidan, annars stryps troligen bidragskranen och Dagerlind får återgå till att vara inkomstlös dissident.

  Någon annan förklaring kan jag inte se till att han upplåter en röst åt den intellektuellt dvärgvuxne Jonte ,som nu självutnämnt verkar tro sig ha övertagit hela ledarskapet för den Sverige-vänliga rörelsen och maktberusat snickrar ihop regler för alla andra från sitt pojkrum.

  Vi får väl se hur det slutar för vår egen lille Fuhrer i takt med att APs siffror rasar.

  • Läsare skriver:

   Demonisering i media, över tid

   https://www.flashback.org/t2836726

  • Vauen skriver:

   Word!

  • Peter Harold skriver:

   ”John Gustavsson flaggade upp tidigt med sitt rysshat och att vara emot Trump INNAN denne ens tillträdde som president ”

   Tack för påminnelsen, jag hade i bakhuvudet att jag varit lite småirriterad över hans krönikor sedan längre tillbaka, men det är sällan jag brukar läsa dem.

   Vad gäller ekonomi har jag fått höra om ett antal personer som är förhållandevis kända för vad de gör på nätet med sina populära hemsidor, men det är mer regel än undantag att de måste leva på en godhjärtad flickvän för att inte svälta ihjäl. Jag skulle inte ens vilja drömma om att leva ett sådant liv, inte minst därför att man ju aldrig får se ljuset i tunneln. Det blir ju bara mörkare och mörkare.

   • Jonas Bangkok skriver:

    Browsade igenom kommentarerna till Johns senaste alster ikväll – SAMTLIGA moderatorer gaddade ihop sig och gick på honom till slut, t o m ‘Mittlandet’. Riktigt kul läsning, rekommenderas.

    Troligen har vi just bevittnat slutet på unge Herr Gustavssons kometkarriär 🙂

    • Peter Harold skriver:

     Är det hans numera mera uttryckliga anklagelser om att Ingrid Carlquist är antisemit? Jag såg igår kväll att en ”John” uppmanades att lägga fram bevis för sitt ”påstående längre ner i tråden”. Jag hittade inte hans utspel där. Helt klart har Jew-gate hos Avpixlat vuxit till någonting allvarligt. Vi kan nog tala om en allvarlig kris, kanske värre än någon uthängning i gammelmedierna.

     • Jonas Bangkok skriver:

      Japp, det är hans ‘bevis’ de reagerar på (revisionist = förnekare = antisemit = ett nytt 3e rike 0 ny förintelse). De verkar ha plockat bort just denna del nu sen Nordfront uppmärksammat det.

      Carlquist har också varit inne och röjt bland kommentarerna sen jag kollade sist – och Mittlandet har bestämt sig för att sätta ner foten och stoppa vidare eskalering av jewgate (se hans klistrade kommentar överst). Skrattfest 🙂 :
      http://avpixlat.info/2017/05/03/lange-leve-splittringen/

 8. Vauen skriver:

  Inte nog med att tyskarna mördade sexmiljoner judar (som brinner bättre än en härdsmälta), dom utsatte dem först för sport och kultur, oy vey! :

  • Peter Harold skriver:

   Fast sport är ju förnedring. Både för dem som utför och de som tittar på. Sport är skådespelet för folket så att de skall glömma eländet som politikerna skapar.

   • Vauen skriver:

    Är det inte pornografi du tänker på?

    • Peter Harold skriver:

     Nej, inte alls. De främsta förbudsförespråkarna mot pornografi återfinner vi statens sfär; det ligger så mycket i statens intresse att förbjuda porr. Däremot är staten generös med att gå i borgen för diverse idrottsprojekt, som ishallar, bollhallar, simhallar, arenor och annat jävelskap. Eftersom feminister jobbar hårt för att göra kvinnor till manshatare (ja, de jobbar hårt för att män också skall bli manshatare), plus andra orsaker som kan härledas till bl.a. normkritiskt tänkande, så har vi allt fler singelhushåll, vilket tvingar folk till mer handarbete.

 9. Mjölner skriver:

  Vilken enormt bra blogg Peter!!!! Alla får uttrycka åsikter utan att bli refuserade som till ex i i otakt och start-fristad. Har försökt kommentera förhållandet agendasionism och den av regeringen sanktionerade MENA-importen blev omedelbart refuserad utan förklaring. Buuu!

 10. Lasse Wilhelmson skriver:

  Vill bara påminna om Granskning Sveriges intervju med mig och den efterföljande diskussionen som finns redovisad i skrift nedanför. Bland annat handlar det om tankens frihet och moral. Lade upp detta härom dagen på min blogg:

  https://lassewilhelmson.wordpress.com/2016/12/01/granskning-sverige-intervjuar-lasse-wilhelmson/

  • Vauen skriver:

   Skulle gärna läsa artikeln som refereras till i början, och en länk till denne Peter Meyers.

  • Peter Harold skriver:

   Väldigt intressant intervju (ligger kvar som mp3 i mitt arkiv) och intressent resonemang i epilogen. Nu ser man ju att herr Fjälling varit publik kring några av dessa ämnen redan tidigare.

 11. Risto Matinen skriver:

  Apropå agendajudar och invasionskritiska hemsidor. Vilka fler än Avpixlat är styrda av agendajudar? Ja, Petterssons blogg är definitivt en sådan. När jag beskrev situationen i Israel med om istället Småland ockuperat, så blev jag blockerad.

  Toklandet är en hemsida som skriver många bra artiklar om pågående hypermassinvasion. Dock aldrig något om vilka som ligger bakom. Ska testa med några jude- och/eller sionistkritiska kommentarer…

  Igår slog jag ner en vägg (för första gången) mellan de två minsta sovrummen i kåken. Vi, en pensionärspar, bor i ett hus på papperet sex rum och kök. Vi behöver inte så många rum, alla fem barnen är utflugna, men vi bor billigt på landsorten, för ca sextusen per månad.

  Istället för två pyttesovrum om åtta kvadratmeter så blir det vårt nya sovrum. Så slipper jag resa en ny innervägg emot den väsnande pannan. Helt sjukt att huskonstruktören satt en värmepumpspanna direkt emot en vägg till ett sovrum utan ljudisolering. Ingen ljudisolering finns i denna kåk i innerväggarna…

  • Risto Matinen skriver:

   ”för första gången” kan missförstås. Det som avsågs var att det var för första gången jag rev en innervägg. Det var kul att gå loss med släggan, som byttes till baksidan på en yxa enär släggan är onödigt tung…

  • robinshadowes skriver:

   Bra att du slår ut väggar så där av ett annat skäl. Nämligen att annars riskerar du höra ifrån Migränverket som uppmanar dig att hyra ut överblivna rum till nyanlända skäggbarn.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s