Varför vill Israel dölja flyghotet mot Ryssland från Islamska Staten, och varför fördömer DN Trumps agerande?

Bästa läsare!

En av de misstänkta CIA-ombuden inom svensk gammelmedia, DN:s Michael Winiarski, påstår att Donald Trump äventyrar USA:s relation till sina allierade, med anledning av att USA:s president ”läckt hemlig information till Rysslands regering”.

Det krävs inte särskilt vid fantasi för göra en gissning vilken allierad nation som Bonnierägda Dagens Nyheter syftar på, och saken handlar om det sedan i början av april uppmärksammade hotet om att Islamska Statens globala terrornätverk utvecklat en bomb som kan placeras inuti en bärbar dator. Det är av den anledningen som vissa resenärer ombeds vid säkerhetskontroll sätta igång sina bärbara datorer för att visa att den fungerar som en sådan. Skåpmat, med andra ord.

Winiarski skriver i DN:

Det dröjde dock inte länge förrän Trump själv twittrade vad som i praktiken bekräftade sanningshalten i avslöjandena: – Som president ville jag dela med mig fakta avseende terrorism och flygsäkerhet till Ryssland, vilket jag har absolut rätt till.

Utöver Trumps eget medgivande har skandalen bekräftats av såväl Reuters som New York Times. Ögonvittnen – höga tjänstemän i Vita huset – har berättat att Trump med sina gäster, Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov och Washingtonambassadören Sergej Kisljak, diskuterat en hemlig operation riktad mot IS.

Presidentens lösa prat riskerar enligt tidningen att blottställa källan – ett USA-allierat land i Mellanöstern som hade fått löfte om att uppgifterna inte skulle föras vidare.

Stackars lilla sorgliga Israel som fick sin information om Islamska Staten spridd till Ryssland, det land som till skillnad från NATO-alliansen tämligen snabbt och effektivt fick IS att göra reträtt genom insatser som koordinerades med ett USA som skrämdes till aktion av Putin. Det framgår dock inte vad Vita husets skvallrande tjänstemän var höga på.

Sedan försöker Michael Winiarski begå karaktärsmord på Donald Trump som han uppenbarligen aldrig gillat. Om Winiarski får betalt för att inte gilla Trump skall jag inte spekulera öppet om; samma sak skall jag inte spekulera i om Winiarski får fler lönecheckar utskrivna av andra än chefen Peter Woldemorski för det syftet. Men till och med vänsterhängda medborgarjournalister som Jinge har lyft fram Michael Winiarski som en av det amerikanska maktetablissemangets språkrör i Sverige i bloggposten ”DN:s Michael Winiarski – en journalistisk katastrof” redan år 2008.

Så vad är då det känsliga i att Donald Trump haft coctailparty i Ovala Rummet tillsammans med Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov? Jo, att Trump berättat om alla möjliga hot som hans underrättelsetjänst ”briefar” honom om. Och enligt Trumps egen twittertumme ansåg han uppenbarligen att Ryssland gott och väl kan få slippa se sina passagerarplan sprängda i luften av islamisterna.

”Det USA-allierade landet i Mellersta östern” skall ha fått garantier om att deras uppgifter inte skulle spridas eftersom det skulle avslöja att Israel har spioner i IS. Well, då var det väl dumt av Washington Post (som DN systematiskt kopierar från på daglig basis, och vars ägare sponsras av CIA) och New York Times att publicera uppgifterna om samtalet i Vita huset. Naturligtvis skulle inte dessa tidningar skriva någonting om saken om uppgifterna verkligen varit till harm för Israel, det förstår till och med en tolvåring. Amerikanska systemmedier praktiserar blackout när det passar (klassiskt exempel var Bill Clintons sexskandaler som man dolde in i det längsta). Men detta är återigen en ingrediens att smutskasta Donald Trump i hopp om att få honom avsatt.

Att Israel har förbindelser med Islamska Staten är uppenbart. Israel har vid flera tillfällen angripit den syriska arméns styrkor när de befunnit sig i position att hota IS, och de israeliska militärsjukhusen vid gränsen har nästan uteslutande bara behandlat skadade IS-soldater under ”humanitär fana”. Islamska Staten har fört krig i Syrien och Irak under ett par års tid, men låtit bli Israel, vars befolkning under alla andra omständigheter är avskydda av islamister.

Det faktum att israeliska organisationer har publicerat filmmaterial från IS innan terroristerna själva hunnit lägga upp detta på internet är bevis nog för en pågående kommunikation mellan de två s.k. fienderna som försöker förstöra Syrien.

Hälsar eder Peter Harold

LÄNKAR:
CNN om planen att spränga plan med bärbara datorer.

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Krig & fred, Politik. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Varför vill Israel dölja flyghotet mot Ryssland från Islamska Staten, och varför fördömer DN Trumps agerande?

  1. Andersson skriver:

    Det kanske är mossads Q som lämnat över datorerna till IS?

  2. robinshadowes skriver:

    Lord Voldemortski? Den judiska varianten av den onde supertrollkarlen?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s