Manchester 2017: Terrorträning med självmordsbombare 10 maj. Skarpt tolv dagar senare.

Bästa läsare!

Den 10 maj rapporterade BBC om en övning på allmän plats. Scenariot var att en självmordsbombare sprängde sig själv mitt i ett välbesökt shoppingcentra. [LÄNK]

A ”fake terrorist” has detonated a device simulating one that would ”kill and injure shoppers” in a mock terror attack staged at one of England’s largest shopping centres.

The explosion was part of a counter-terrorism training exercise at the Trafford Centre, Greater Manchester overnight to test the emergency response.

Och igår kväll tycks scenariot inträffat på riktigt i samma stad, närmare bestämt i Manchester Arena. Jag ville bara ha det sagt.

Mer om korrelationen mellan myndigheternas övningar och faktiska terrordåd:

https://peterharold.wordpress.com/2017/04/07/terrorovning-64-terrordad-74/

https://peterharold.wordpress.com/2017/04/09/terror-pa-drottninggatan-false-flag-eller-frukten-av-byrakratisk-russofobi/

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

65 kommentarer till Manchester 2017: Terrorträning med självmordsbombare 10 maj. Skarpt tolv dagar senare.

 1. Björngunnar skriver:

  Storebror ligger bakom men har det hänt på riktigt?

  • Peter Harold skriver:

   Storbritannien har nog ganska många villiga självmordskandidater, så sannolikheten är hög. Den intressanta frågan är dock hur kändisarna reagerade på Twitter. Det tycker i alla fall SVT… 😉

   • Björngunnar skriver:

    Nej jag tror inte på självmord skandinaver förutom drogade do och då måste man fråga sig vilka som drogade dem.
    Tyskar och japaner och i liknande situationer tror jag på men den unge araben saknar motiv, det gör däremot inte makthavarna och deras lakejer i polisen, Englands Dan Eliasson!
    Det vimlar om skrönor om muslimer och hur de tror att jungfrur väntar på andra sidan, det är inte svårt att hitta dem som sprider sådana motiv, de äger även pressen i vårt land och även globalt.
    När stog det om vilka som var förövarna vid 911och vad stog det istället?
    Jo muslimer med Bin Laden i spetsen…
    Släng ut lögnarna och hjälp muslimerna vänligt men bestämt att återvända till sina hemländer, de verkliga förövarna skall betala notan.

 2. MartinA skriver:

  Vi dissidenter kommer ha ökad tendens till konspiratoriskt tänkande eftersom den egenskap som gör oss till dissidenter är besläktad med den som fyller i händelser och förklaringar. Därför bör man ha konkretare saker än du tar upp i den här artikeln om man skall publicera en ”konspirationsteori”. Jag tycker det här var litet oansvarigt. För att vara effektiva krävs verklighetsförankring. Och det här är en svaghet i våra sinnen som du matar med väldigt litet på fötterna.

  • Peter Harold skriver:

   Som sagt, detta är en händelse som ligger i linje med ett ganska tydligt mönster, och därför länkar jag också tillbaka till de poster jag skrivit i samband med terrordådet på Drottningsgatan som innehåller referenser till liknande händelser (samt exempel på där det inte finns någon korrelation mellan övning och brott). Kan FBI skapa terrorister i USA kan andra skapa terrorister annorstädes. Det handlar om politik, men vi förväntas inte förstå hur, utan skall bara reagera på en smäll och sedan följa makthavarnas anvisningar.

   Att terrordådet vid Manchester Arena är en konspiration är odiskutabelt, sedan kan man grubbla över om islamist inspirerats av någon som vill skrämma britterna, eller ifall det är någon som hatar popmusik.

   • MartinA skriver:

    Ordmärkeri. Det var naturligtvis att göda truther-tänkandet som jag kritiserade.

    • Peter Harold skriver:

     Ja, man kan inte helt reservationslöst hävda att efter övning kommer terror, det håller jag med om. Ser vi till länder som är mer frekvent drabbade av terrordåd så lär man väl knappast ha denna korrelation. Men ser vi till dåd som äger rum hos oss i västvärlden så finns det en statistisk indikation som man borde titta närmare på. Är det så att man övar för terrorism så ofta och så utbrett att det är svårt att begå ett terrordåd där det inte redan nyligen praktiserats?

     Vad är syftet med att ställa sig frågan om varför det verkar finnas ett samband mellan övning och dåd? Jag tror att det vi är angelägna om att få klart för oss är huruvida dessa terrorhandlingar är s.k. falseflags. Den kritiskt sinnade skulle nog ställa sig frågan: Vad är beviset? Och tills vi hittar dokument finns inget bevis. Men vi har en indikation genom sambandet mellan myndigheternas beredskapsövningar och de verkställda terrordåden. Är sambandet någonting utöver en statistisk ovanlighet? Ja, i så fall måste det finnas ett orsak och verkan-förhållande här.

     Om – och jag betonar ”om” utifrån at detta är en hypotes – någon på ”vår” sida (d.v.s. någon som inte är islamist) ligger bakom planeringen av terrordådet så har denna ett antal intressen att bevaka, som t.ex. att dådet måste drabba allmänheten så att denna blir indignerad eller skräckslagen, men samtidigt måste staten genom sina myndigheter kunna agera klanderfritt. Och det sistnämnda tillser man genom att låta dådet äga rum i närtid efter en dylik krisberedskapsövning. För allmänheten skall bli rädda för terroristerna och söka trygghet genom statens försorg.

     Vad är islamisternas motiv att spränga sönder tonåringar på en musikkonsert i England? Vad vinner de på detta? Jag ser bara en enda vinnare vid varje terrordåd, och det är staten i alla dess former. Därför måste vi bevaka detta och exponera de mönster som leder till att vi medborgare får allt mindre frihet.

     • Vauen skriver:

      Korrelationen mellan dessa dåd och länder med den största judiska befolkningen är väldigt hög; USA Frankrike UK har den största judiska diasporan i världen.

      Jag är oklar på detta med varför övningar måste vara i så nära samband med själva FF. Men jag har aldrig jobbat i någon myndighet (tack o lov). Menar du att folk kommer glömma sina kunskaper och uppgifter så snabbt att man måste smida medans järnet är varmt och inte minnet sviker? Själv bär jag kunskaper som är decennier gamla, men jag kanske är konstig? 😉

      Vem som än är skyldig så vet vi vilka som vill dra nytta av händelsen:
      http://bollyn.com/#article_15932

      Du skyller på ”staten”. Är inte det ett ganska luddigt begrepp likt ”dom”. Staten är ju bara ett verktyg (kuliss) för dem som har den verkliga makten och det är väl de banker som skapar betalningsmedlen!?

      • Peter Harold skriver:

       ”Själv bär jag kunskaper som är decennier gamla, men jag kanske är konstig?”

       Jag letade i trettio minuter efter mina glasögon i morse (de låg kvar i badrummet sen igår kväll). Jag kan bara gratulera dig till ditt goda minne, hehe!

       Skämt åsido. Jag skulle nog vilja hävda att det är en stark fördel att ha en skarp händelse nära inpå en övning, i synnerhet när det är en händelse som ligger nära inpå. Jag vet hotellanläggningar som genomför brandövningar två gånger om året för att personalen skall göra exakt rätt direkt när larmet går.

       ”Du skyller på ”staten”. Är inte det ett ganska luddigt begrepp likt ”dom”.”

       Japp, det är ett luddigt begrepp, men jag har inget bättre just nu. Staten är en gråsvart massa som tränger sig in överallt och kontaminerar varenda samhällsfunktion. Sedan står det fritt för andra att framföra synpunkter om vem som kontrollerar staten, och jag är själv villig att ge bidrag till den debatten, haha! Men för mig är staten samma förtret som Ville Vessla för Ture Sventon.

     • MartinA skriver:

      Ockhams razor säger att muslimerna var muslimer en gång till.
      Poängen med terror är att den skapar en motreaktion som mobiliserar fler muslimer. När vi analyserar historia så är det svårt att få grepp om makter och ideologier och förändringar därför att vi kan aldrig få helhetsuppfattningar. När en stat sätter upp en arme, hur stor andel av de tillgänliga resurserna kommer staten faktiskt åt? Det är möjligt att muslimsk terror kan mobilisera väldigt stora andelar av den muslimska befolkningens resurser. Och att den därför är effektiv.

      • Peter Harold skriver:

       Ja, att det är muslimer som utför terrordåden råder det väl ingen tvekan om (och här bortser vi från den politiskt korrekta brasklappen om att ”terroristerna är inga riktiga muslimer”). Men de behöver vägledning för att komma någonstans, och risken finns att denna omständighet utnyttjas – och vi vet att så också sker eftersom FBI beväpnat terrorister i USA med avsikt att få dessa lagförda. Varför skulle inte en främmande säkerhetstjänst använda samma upplägg för att kunna få en påverkan på det säkerheten i en stat? Detta utesluter ju inte det faktum att islamisterna tjänar på att polariseringen eskalerar.

    • robinshadowes skriver:

     Som många redan har påpekat före mig så är det världens kamera-tätaste land och lyckades inte hindra någonting. Man bygger upp för den kommande polisstaten. Problem, reaction, solution. Ordo ab chao. Undrar om Magnus Söderman får rätt i att araben var känd sedan tidigare av antingen Scotland Yard, MI5 eller MI6. Oj då, hoppsan. Vi hade lite koll på killen men trodde aldrig han skulle flippa så där, typ.

     • Björngunnar skriver:

      Araben var född i England av libanesiska föräldrar. Av dådet att döma har han alltså inte påverkats av någon västerländsk kultur, efter ett helt liv i England. Han hade fortfarande barbarkulturen inom sig?
      Eller!
      Han var bara en av besökarna till konserten som polisen bestämde sig för att han är en bra förrövare.
      En perfekt illustration till boken 1984 …igen.

      • Peter Harold skriver:

       Libyska föräldrar, trodde jag?

       Japp, det är bara att konstatera att gärningsmannen valde radikalism, trots att han bor i en fredlig och multikulturell nation (fredlig i den bemärkelsen att vita inte vågar ge sig på invandrare). Tänk vad som sen kommer hända när välfärdsstaten inte har råd att muta dessa potentiella terrorister?

       • Vauen skriver:

        Då får dom utöva sitt våld själva. För deras etablering har skett helt och hållet tack vare beskydd under statens våldsmonopol.

     • Peter Harold skriver:

      Japp, han var känd av polisen sedan tidigare.

   • MartinA skriver:

    För övrigt, falseflag stollerier har jag sätt alldeles för mycket av. Och det gör det bara lättare för de som verkligen gör false flags att komma undan med det.
    Skotten på Maidan, gasattackerna i Syrien, är troliga false flags. I det ena fallet så kontrollerar de som skulle vinna på false flags området. I den andra så är det en prickskytt vilket torde vara den enklast tänkbara formen av false flag. Men de här grejorna med övningar innan etcetera, tror jag inte alls på. Kräver för stora konspirationer i för mjuka system. Det är typexemplet på när människors fantasi springer iväg med dem.

    • Risto Matinen skriver:

     Jag vet inte vad, men av hundratusentals verkliga terrorattentat borde väl åtminstone några hundra-tusentals attentat vara signerade Mossad och/eller CIA?

     Det gör inget att för at tvi ska invällas av parasiter och kriminella från jordens rövhål från jordens skitmänniskor…

     Om du inte älskar att vi ska utsättas för brott aldrig mer än innan! Hatar du vita och andra svenskar? Aldrig någonsin har vi varit så utsatta som nu! Lär dig döda eller låtas döda!

     • MartinA skriver:

      För all del, ett bibliotek är en bra plats att gömma en bok. Men det bloggen uppvaktar är tron att alla terrorattacker är false flag. Min kritik är att vara mycket restriktiv med att föra fram sånt eftersom vi dissidenter överlag kommer ha en tendens att övertro på den sortens förklaringar (det är därför vi är dissidenter) och att ge dem energi kommer få ännu fler av oss att tappa verklighetskontakten.

      • Peter Harold skriver:

       Ja, jag vill på intet sätt säga att det är utom allt rimligt tvivel en false flag, men samtidigt är det intressant att denna attack följer ett mönster som jag tycker börjar bli… kan man säga ”statistiskt besvärande”? Snarare vill jag säga att vi – någon – måste titta på detta. Vad som finns som ligger bakom detta fenomen återstår ju att upptäcka.

    • Peter Harold skriver:

     Det återstår en del forskning för att få klarhet i sambandet mellan övning och verkliga terrordåd. Vi vet ju inte vad som är orsak och verkan. Dock vill jag hävda att alla false flag-operationer passerar utan rättslig uppföljning.

 3. Björngunnar skriver:

  När det gäller det utvalda folket verkar minnet kort, i mängder av länder har man kommit till en och samma slutsats, de tar över och måste ut ur landet.

  http://varstundisverige.blogspot.se/2017/05/svenskar-vakna-vi-vet-vilka-fienden-ar.html?m=1

  • Peter Harold skriver:

   Svårt att verkställa med dagens juridik (och känsla för humanism).

   • Björngunnar skriver:

    Det jag inte fattar är hur man kan vara så djävla korkad att man tror på polisen och politiker.
    Uppgifter om en sk attentatsman, han var känd av polisen, hur vet man det, det som står i pressen är ju mest lögn och i bästa fall halvsanningar.
    Alla nyhetsbyråer är judiska.
    Kan man tro på Dan Elias- son?
    Det var länge sedan jag trodde på Scotland yard och Bank of England som någonting man fullt o fast kunde lita på.
    Salman Abedis är sprängd av myndigheterna och han är säkert som fadern påstår oskyldig men döda pratar inte!

    • Vauen skriver:

     Ja på vilket sätt är detta dåd tänkt att gynna muslimers situation? Hur blir något bättre av att spränga barn i bitar i ett land där muslimer generellt är välkomna?

     Han lämnade inget manifest efter sig så vi vet inte vad han egentligen tänkte (vilket ytterligare gör handlingen mindre politiskt effektiv, och lättare att utnyttja för vem som helst som har resurser). Det enda jag har hört om hans motiv kommer från pressen, och den går inte att lita på (vi VET att dom regelmässigt ljuger om såna här saker). Det som påstås är att han hatade USA (Väst) för att dom mördar (barn) i muslimska länder. Är då det smartaste han kan komma på att blint mörda västerländska barn!?

     ”Terror is theatre ..theatre´s a con trick. Do you know what that means con trick? You´ve been decived”

     @ 17:55

     • Vauen skriver:

      En sak till: Anledningen till att denna strategi funkar så bra för Israel och Väst (som beskrivs i Bollyns video) är att muslimer är så totalt värdelösa på att försvara sig. Dom som kommer till oss vill generellt hellre leva bekväma liv med statens beskydd (det är som sagt omöjligt för dem att etablera sig här annars, i och med att mission är dödfött. Våld eller mission är de två sätt som en främmande kultur kan etablera sig i ett nytt område). Trots att dom förstår dessa frågor (inkl penningreform/bankfrågan) mycket mer än européer. Den dagen staten inte längre håller dem under armarna så kommer dom helt sakna allianser i Väst. Och det är ju det som är planen; att vi ska se muslimer som våra fiender, så att vi har samma fiender som Israel.

      Muslimer borde stå på varje gathörn och informera om bankerna och israels WOT!?

      • Björngunnar skriver:

       En ganska typisk false flag attack alltså.
       Det som förvånar är att inte alla fattar.

       http://kimmoa.se/rn/visa?UID=13873833&HTTPS=1

       • Vauen skriver:

        Mycket bra intervju. Tycker ibland RDS kan bli lite svammlig, men det hölls ihop ganska bra. Och jag gillar hans ”dream team” uppställning för presidentvalskandidatur!

        • Björngunnar skriver:

         Kan ha sina fördelar att vara slarvig o lat).
         Videon var ju kanonbra men det som hade med polisens bombning på Manchesterkonserten fanns längre ner på sidan där det redogjordes bl.a om Kabballan och numerologi.
         RDS var dessutom en positiv typ och det kanske behövs, den som borde vara nervös är dagens makthavare, man kan inte direkt påstå att de har folk på sin sida som uppenbarligen var fallet i Tyskland när det begav sig.
         Vi kan jämföra med Löfvens mottagande när han skulla hålla tal, tyvärr blev det visst ett tekniskt fel på jude på SVT.

 4. Risto Matinen skriver:

  Man kan hitta vilket dag-nr efter en övning och ett terrordåd. Minst hundra gånger per år, så vad antyder det? Inget, enligt min åsikt! Det sker där man verkligen kan hålla för troligt det har med varandra att göra. Å andra sidan kan terroristerna lika gärna eller hellre slå till i direkt anslutning till dessa ”övningar” för att visa att de är meningslösa. Det som främst gäller är att sluta släppa in invällare och börja massutvisa och döda dem som sätter sig emot att åka hem/dö.

  Just detta dåd har jag ingen åsikt om

 5. Eva G-g skriver:

  Där och då fick självmordsbombaren idén serverad och presenterad.

  • Björngunnar skriver:

   Bevisa detta !
   Vilken självmordsbombare?
   Och citera inte polisen eller drottningen eller vad som står i tidningen.
   Och som Risto skriver de skall alla ut, även de som blev utslängda ur Polen.

 6. Vauen skriver:

  Pepe Escobar på FB:

  ”THE MANCHESTER-LIBYA CONNECTION IN FIVE MINUTES

  Let’s focus on Ramadan, father of the Manchester “martyr” Salman Obeidi; now that’s a nasty piece of work.

  He hails from the al-Obeidi tribe, from al Gubbah in eastern Libya. Under Gaddafi he was a Sgt. Major, very pious and Islamist-connected. He left Libya in 1991 and settled down in the Saudi Wahhabi paradise where – crucially – he trained mujahideen fighting in Afghanistan against the Najibullah government, after the Soviet retreat.

  In 1992 the mujahideen enter Kabul, as in bomb it to death, including the recently “normalized” Hekmatyar. Ramadan goes to London and then Manchester, joining the Libyan Islamist diaspora that coalesces around the Libya Islamic Fighting Group (LIFG).
  Ramadan connects with none other that Abu Anas Al-Libbi – who also lives in Manchester – and will become the brains behind the al-Qaeda attacks on Kenya and Tanzania in 1998.

  Ramadan also connects with the infamous Abdelhakim Belhaj – former mujahid in Afghanistan and VERY close to… Osama Bin Laden. Belhaj convinces Ramadan to go back to Libya.

  After the Cameron/Sarkozy/NATO “liberation” of Libya, Ramadan joins the Al Umma party, whose leader is Sami al Saadi, one of the LIFG’s top commanders, and gets very close to the Grand Mufti Sadeq al-Ghariani, the spiritual guide of hardcore Islamist militias linked to Belhaj.

  Three years ago Ramadan was part of the Islamist militia raid that re-conquered Tripoli’s airport; son Salman flew from Manchester for this one, was shot, and treated in Turkey.

  Ramadan was also part of the Benghazi Defense Brigades; a mish mash of Islamists from Katiba 17 (financed by Qatar and instrumental in the Benghazi revolt against Gaddafi) and Ansar al Sharia. You all remember what happened on 9/11, 2012; it was Ansar al Sharia operatives who attacked the US consulate in Benghazi.

  Arguably the key point in all this mess is that Ramadan profited from the MI5 rat line transporting Libyans back to the home country to fight Gaddafi. The minister in charge of authorizing this “policy”? Theresa May.

  MI5 and the British government always knew, all along, what Ramadan was all about. He was certainly an asset; the Brits were heavily involved in eastern Libya from the start. He has not been arrested; he’s now under protection, Mafia-style. His “arrest” took place – how lovely! – just as a shadow flight carrying US Special Forces landed in Misrata.

  The only missing link is why son Salman “betrayed” his al-Qaeda Dad by converting to Daesh.

  This is just an ultra-concise summary of the whole stinking-to-high-heavens scam. But you get the drift”

   • Björngunnar skriver:

    Så själva syftet skulle vara som Robinshadowes skriver att få folk att själva föreslå en kraftigare övervakning, allt beskrivet i boken 1984 från 1948?
    Men det är inte muslimerna som skall övervakas utan som i Sverige, den vite mannen?

   • Peter Harold skriver:

    Föregående övning eller inte, det börjar se ut som att det finns starka indikationer på att detta var ett terrordåd som myndigheterna släppte genom. Jag förvånas inte.

    • Vauen skriver:

     Jag vill nog säga att indikationerna är starkare än ”släppte igenom”, jag vill påstå att dom såg till att det hände. Det finns tydligen bilder på teknik som tyder på att bomben var fjärrutlöst. Såg en bild på FFWN i senaste upplagan. Staten begår krigshandlingar på den egna befolkningen genom ombud (som man aktivt hjälper) för att motivera röstboskapen att godkänna krigshandlingar i andra länder med statens resurser som skapas genom att man lånar av privata banker med ränta. Vilket ger en situation där skuldmassan aldrig kan betalas tillbaka i och med att pengarna för räntan aldrig skapades. För att bära skuldmassan importeras mängder med folk från tredje världen som kan låna mer (tex när dom ska ha hus och hem eller utblidning). Allt går runt i ett pyramidspel där man försöker göra filten längre med biten man klippte av upptill.

     Vi kan inte bli mer förslavade än såhär!

     • Peter Harold skriver:

      ”Vi kan inte bli mer förslavade än såhär!”

      Så den intressanta frågan är hur vi tar oss ut ur situationen?

      • Björngunnar skriver:

       Om det blir inflation som i Tyskland innan andra världskriget så blir den i skuld skuldfri.
       Men blir det deflation så ligger alla med större skuld risigt till.
       I vilket fall så kommer. massinvällningen att förstöra landet vilket var syftet med den.
       Det ser inte ljust ut och Sveriges politiker är alla köpta…
       Kanske gud bjuder på ett finger?

       • Peter Harold skriver:

        Inflationen i Tyskland var ju ett sätt för republiken att göra sig av med kostnaden för det orättfärdiga krigsskadeståndet, så det var ju ett avsiktligt stålbad, även om det slog med brutal kraft mot det tyska folket. Vissa gynnades dock. Ingen nämnd, ingen glömd…

        • Björngunnar skriver:

         Bankerna lånar ut till bägge sidor i ett krig och vinnaren har att pressa förloraren så att han kan betala sina skulder.
         Vapenhandlaren säljer också till bägge sidor och åtminstone förr köpte Vapenhandlaren tillbaka vapen billigt när kriget var slut.
         Krig är ett primärt intresse för banker.

      • Vauen skriver:

       För det första så tror jag det viktigaste är att inte falla för söndra och härska knepet. Vi bör använda det vapen dom vill söndra oss med mot dem själva. För det andra så är det bara upplysning som kan göra folket medvetna och få dem att ändra sitt beteende.

       • Peter Harold skriver:

        Det finns ett dilemma, och det är att en av parterna i söndra & falla-konceptet redan är på plats, och gör sin del av jobbet vare sig vi som exponeras för detta säger bu eller bä.

        • Björngunnar skriver:

         Därför behövs en stark man som folk litar på.
         I själva verket genomförs inga sådana åtgärder av den demokratiska statsapparaten, vilket inte förvånar eftersom den är köpt av utvalda intressen.

         • Peter Harold skriver:

          Det finns ingen stark man som förtjänar folkets tillit. Den naturen är ännu inte född. Därför måste maktapparaterna bekämpas.

          • Björngunnar skriver:

           Jag förstår din tanke och jag tänker ibland likadant, men…
           Om vi ser det som en gausskurva där ett fåtal är extremt olämpliga(dagens politiker med Calle Calle Bildt och Anni annilööv som skräckexempel, sedan i mitten av kurvan miljontals svenskar som skulle kunna klara uppgiften nöjaktigt, längst till höger på kurvan hittar vi den man som är mest lämpad för uppgiften och du påstår att han inte finns, men vad gör vi då?
           Väntar på att han föds eller tar den bäst lämpade.
           Svaret kommer ju an på hur mycket tid vi anser oss ha till förfogande.
           Det finns ett bästföredatum?
           Så frågan är, vilken är bäst av Skrivaren eller Fritjof. Persson?

          • Peter Harold skriver:

           Det vi måste göra är ju att beröva politikerna deras verktyg för att i demokratins namn sabba för medborgarna. Första steget – om vi nu inte skall genomföra en revolution – är att införa en ny konstitution som gör att det inte spelar så stor roll om det är Löfvén eller Lööf som bjäfsar om regeringsmakten. Då är vi inte längre sårbara om det dyker upp en ”stark man” som bangar ur och blir som sina korrupta föregångare (typ Donald Trump). En konstitution som förhindrar staten från att spendera pengar på att förinta både sitt eget folk och sin kultur. En konstitution som begränsar statens mandat till att skydda medborgarna från yttre hot. Sverige har ett läge där vi skulle kunna föregå med ett gott exempel.

          • Björngunnar skriver:

           Idéen om en stark man har ursprunget i att människor i grupp alltid faller ner i en grop som heter grupptänk, förr i tiden när Sverige styrdes av en stark man, kungen, så verkar det som att det iallafall stundtals var till folkets bästa.
           Nu har politiken länge inriktat sig på att utjämna klasskillnader och vilket är resultatet? Jo mer klasskillnad men nu blev politikerklassen våra adelsmän, riksdagshuset är det nya riddarhuset.
           Därför tror jag att vi när vi tänker ut ett politiskt system som skall ge frihet åt folk att vi beaktar den mänskliga naturen!
           Nu är vi på religionens område och jag läser just nu en bok om medeltiden där det var vanligt att kyrkan fick stora bidrag från befolkningen, både med hot om evig skärseld och löften om förböner som skulle rädda givarens själ, samtidigt som kyrkans män levde i sus och dus.
           Den mänskliga naturen kom till korta igen.
           Det verkar den göra varje gång som ett ytterligare vattentätt system uppfinnes.
           Kan det vara på det viset att människan har försetts med en onödigt stor intelligens för att kunna behärska andra individer?
           Isåfall är väl våld den enda lösningen?
           På mitt första jobb på ASEA, s utvecklingsavdelning var det en gubbe som föreslog att alla individer med stor intelligens skulle dödas.

           Men vad det skulle resultera i borde man kunna begripa nu med ovan nämnda exempel.

        • Vauen skriver:

         Svenskar är nästan totalt oorganiserade. De flesta fattar inte ens vad problemet är. De försök som finns till motstånd är ofta infiltrerade. Men framför allt finns det fortfarande en åsiktskorridor beträffande vilka ämnen och hur grundligt man får diskutera dem. Inget av de större alternativa partier, eller alternative media vi ser talar speciellt öppet om WOT eller bankreform eller 9/11. Det gör att debatten blir polariserad helt automatiskt. Om folk kände till lite mer bakgrund så insåg de snart att vi alla sitter i samma båt.

         Muslimer, som mer ofta är politiskt medvetna är köpta av makten (via staten) dom med. Dom tycker det är trevligare att vara någorlunda polare med ”staten” som ger dem bidrag och beskydd (under statens våldsmonopol) så dom kan breda ut sin kultur i ett nytt geografiskt område. Nästan inga svenskar vill ha mer religion i sina liv.

         Ingen av dessa parter är speciellt imponerande. Båda kommer falla och krascha in varandra när de som styr politiken (bankerna) drar undan mattan.

         • Peter Harold skriver:

          ”Om folk kände till lite mer bakgrund så insåg de snart att vi alla sitter i samma båt.”

          Plus: …och är lika maktlösa.

          • Vauen skriver:

           Bara så länge dom låter någon annan producera deras betalningsmedel. Återtog dom denna rättighet så kunde vi själva styra politiken genom staten.

          • Peter Harold skriver:

           Vi medborgare skulle kunna styra tillvaron bättre ifall vi fimpade både politiker och bankkartellerna från mynttillverkningsprocessen. Vi lever i 2000-talet och kan ha digitala prislappar som talar om vad varan kostar i SEK, EUR, NOK, bitcoin, silverdaler eller vad helst folk önskar handla med.

         • Björngunnar skriver:

          Men enligt Jung så finns ett kollektivt undermedvetande även om media har gjort sitt bästa för att sudda ut det.
          WOT, jag måste fråga, World of tanks, ett tvspel, det kände grabben till…

 7. Vauen skriver:

  Visa på Medium.com

  Bra artikel. Beskriver bla att islamister försökte blida eget säkerhetsföretag för att kunna sända beväpnade terrorister till utlandet. Tyvärr så pekar författaren bara på Saudi Arabiens medverkande, det finns fler aktörer som vi vet.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s