Har frihetliga Contra blivit ett ombud för US Deep State?

Bästa läsare!

Sedan flera år tillbaka är jag prenumerant av ett nyhetsbrev som heter Veckans Contra, utgivet av en frihetligt benämnd organisation (stiftelse) med namn Contra. Detta veckobrev, samt Henrik AlexanderssonAllvarligt talat”, var två e-postbaserade publikationer jag såg fram mot i en tid då jag insett att Moderata Samlingspartiet inte alls var så intresserade av frihetliga ideal som jag dittills trott.

I Veckans Contra hade centerpartisten Fredrik Runebert en frågelåda där han på ett förtjänstfullt och pedagogiskt sätt såg till att räta ut läsarnas frågetecken om olika ämnen. Man kan säga att detta var inkörsporten till mitt mer analytiska tänkande när det kom till politik, framför allt därför att Fredrik kom med fakta som inte var desamma som jag plockat upp i skolan/från medierna/genom partipolitiken.

På senare år har dock min aktning för Veckans Contra reducerats avsevärt. Framför allt var det under inledningen av Ukrainakrisen då VC återgav händelserna precis som om det varit självaste krigsmäklaren John McCain formulerat manuset. För min egen del hade jag redan djupa insikter om vad som skedde i Ukraina redan före krisen, och jag förvånades över att ett så frihetligt organ som VC kunde köpa EU:s och USA:s narrativ av händelserna. Okunskap?

Numera ser jag ett mönster. Framför allt ifråga om Ryssland där Contra låter mer som en neokonservativ tankesmedja än en frihetlig rörelse. Expos prat om att Contra är ”en högerextrem organisation” är bullshit, men å andra sidan är Expo själva en vänsterextrem grupp där man betraktar allt till höger om MP som Adolf, vilket är ett uttryck jag bör upprepas väldigt ofta.

Veckans Contra agiterar bl.a. för ett NATO-medlemskap, och nu senast formulerar man sig mycket hårt mot Wikileaksgrundaren Julian Assange.

Citat ur Veckans Contra nr 21, årgång 2017:

Julian Assanges verksamhet i Wikileaks är skadlig för den demokratiska världen och kan vara skadlig även för världsfreden. Mycket talar för att Assange skulle fällas för spioneri i USA. Vi skulle inte ha några invändningar om Assange greps och dömdes i USA. Det har han gjort sig förtjänt av.

Har vi fått mindre demokrati sedan Wikileaks började publicera dokument som avslöjar regeringars fulspel ovanför medborgarnas huvuden? Har vi fått mindre med demokrati sedan olika visselblåsare exponerat hur politiker och beslutsfattare talar och tänker och agerar när de tror att ingen ser? Mycket av det som avslöjats är väldigt obekväma sanningar, och även om kritikerna säger att detta tvingar diplomater att ägna sig åt självcensur av rädsla för framtida läckor kan vi konstatera att man hör sanningen av barn, fyllon och Wikileaks. Bl.a. har man exponerat korruptionen inom Demokraterna i USA, och det finns också en mängd dokument som bevisat pågående korruption inom det ryska ledarskiktet.

Dock är det sant att engelskspråkigt material dominerar hos Wikileaks. Organisationen har inga egna resurser att översätta/hantera ryskspråkiga dokument, och dessutom kanaliseras många läckor från den ryska administrationen till regimens politiska motståndare, som t.ex. Alexei Navalny. Wikileaks samarbetar därför med ryska medier, bl.a. nyhetstidningen Novaya Gazeta där den mördade Putin-kritiska journalisten Anna Politkovskaja arbetade. Novaya Gazeta grundades av bl.a. Sovjetunionens siste ledare Michail Gorbatjov (som idag betecknar sig som socialdemokrat) och oligarken Aleksandr Lebedev som även äger brittiska The Independent som publicerar artiklar som planterats av västerländsk underrättelsetjänst med syfte att besvära Rysslands regering (framför allt om Syrienkrisen).

Med tanke på vad som skrivits om Tommy Hansson som är (varit?) styrelseledamot i Stiftelsen Contra och skribent i dess tidning – bl.a. om hans sionistiska uttalanden och kopplingar till nyreligiösa Enighetskyrkan – och hans förtroendeuppdrag inom Sverigedemokraterna och det partiets omsvängning i NATO-frågan, så finns det all anledning att uppmärksamma vad som sägs i debatten, och fråga varför vissa organ som t.ex. Contra gör sina ställningstaganden. (Sedan har Tommy Hansson också förtjänster, bl.a. genom att exponera den svenska vänsterns ruttenhet.)

Contra står för nyliberalism, en frihetlig ideologi som framför allt torgfördes av moderaterna under 1980- och 1990-talet. I grund och botten handlade det om att göra sig av med den socialistiska dominansen som präglade tillvaron i Sverige, och flytta den ideologiskt genomsyrande politiska makten till den mer effektiva marknaden.  Men den svenska varianten av nyliberalism vågade aldrig ta det fullständiga steget mot den fria marknaden, utan blev istället ett verktyg för näringslivet att binda statsapparaten till att fortsätta ta pengarna från skattebetalarna och betala till företagen via ett system av bl.a. inkompetenta upphandlare av den statliga (kommunala) verksamheten.

I bästa fall har många skattekronor nyttjats mer effektivt än när staten bedrev verksamheten i egen regi, men i många fall har arrangemanget resulterat i ett slöseri orsakat av att den politiskt styrda verksamheten inte fungerat som en god beställare gentemot näringslivet. Contra har en del i detta ansvar eftersom man står bakom idén att stat skall finansiera näringslivets tjänster.

Detta går igen även i stiftelsens syn på invandring. Contra förespråkar fri rörlighet ”för folk som gör rätt för sig”, men deras motstånd mot den destruktiva invandringspolitik som förts av såväl moderaterna som socialdemokraterna tillsammans med Miljöpartiet är ringa eller obefintlig. Contra – vars sympatisörer får beskrivas som hemmahörande i det borgerliga lägret – har uppenbarligen medvetet valt att inte bekämpa de borgerliga partierna för det enorma slöseri med skattepengar som ägt rum tack vare massinvandringen. Det är förvisso Contras rätt att välja sina strider efter eget behag, men här har det funnits en samhällsfråga som har betydligt större konsekvenser för vår nation än det inbillade hotet från Ryssland.

Med risk för att jag utmålar mig själv som konspiratorisk, men jag anar ett mönster hos Contra utifrån mina alltmer ytliga genomläsningar av deras nyhetsbrev (förutom de nyss nämnda neo-konservativa dragen); jag tänker på hur man använt nyliberalism för att transferera skattemedel från stats till näringsliv (istället för den renodlade libertarianska vägen att låta medborgarna handla på en fri och oreglerad marknad); jag tänker på Contras hets mot Ryssland som går i linje med vad vår egen krigsmateriella industri – som har förgreningar rakt in i Sveriges riksdag – som vädrar guld genom nya anslag; jag tänker på Contras support för fri invandring i en tid då asylbaronerna badar i skattepengar.

Det är ingen tvekan om att svensk idédebatt behöver ett konservativt/liberalkonservativt forum som just Contra, inte minst med tanke på att det offentliga samtalet har en kraftig slagsida mot vänster (och att den nuvarande socialistiska regimen försöker vrida klockan tillbaka till 68). Men jag har efter ett par års läsande av deras nyhetsbrev funnit att kampen för frihet inte alls är så genuin som jag upplevde den från början. Framför allt när jag ser inslag som känns som om de vore hämtade från den amerikanska neokonservatismen. Jag bläddrar bland artiklarna, och grubblar över vad som är äkta frihetligt eller en kuliss, och vems intressen man skriver för, mitt eller Bofors?

Nåväl, min egen intellektuella mognad – som jag uppnått genom självständiga studier i det libertarianska lägret – medger mig att arbeta vidare på egen hand för frihetliga ideal utan att Veckans Contra längre utgör en inspirationskälla.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

25 kommentarer till Har frihetliga Contra blivit ett ombud för US Deep State?

 1. Jonas Bangkok skriver:

  Jag skulle nog sätta allting som Tommy Hansson haft med att göra i karantän. Minns hans Israel-glofierande alster på Dispatch International – aldrig har det varit tydligare att counter jihadismen varit ett instrument för sionismen. All fokus på symptomem och noll och intet på grundorsakerna.

  Frågade upprepade gånger Tommy varför det som Sverigedemokrat var så viktigt att slåss för just Israels överlevnad samtidigt som det svenska folket knappt har näsan ovanför vattenlinjen – fick aldrig något svar (antar att man blir klassad som antisemit och persona non grata bara genom att ställa frågan).

  Under tiden och ganska orelaterat – en pärla så här inför helgen från den sanningssökande ‘Karl Johansson’ på Fria Sidor: http://friasidor.is/helgbio-ska-lofven-och-schyman-satta-forsta-kvinnan-pa-manen/

  Han har förresten också ett och annat att säga om Israel – rekommenderas varmt.

  Bonusläsning från Cluesforum och relaterad till ovanstående: 46 sidor av mkt gedigen och seriös genomgång av ‘bevisen’ för ‘kärnvapentest’: http://cluesforum.info/viewtopic.php?f=28&t=452

  • Risto Matinen skriver:

   Tja, du tjatar på med långsökta antibevis för gigantiska bluffar. Det förminskar allt annat du du står för. Håller mig till enklaste nivå. Det är svårare att övertyga andra om att de blivit lurade, än motsatsen. Hur kommer det sig? Jo, genom upprepning av lögner tror de svagsinta eller även du eller jag som anser oss ha koll, att hålla med.

   Noterades fällan? Även jag och du (avsiktligt omvänt), som anser oss vara smartare och kunnigare än genomsnittet…

   • Jonas Bangkok skriver:

    Ja, jag tjatar på Risto 🙂 – nä, har ingen ambition att omvända någon – delar bara information som jag själv tycker är intressant och befriande – och som var och en kan välja att fördjupa sig i samt bilda sig en egen uppfattning om så önskas. Det är väl fair enough, tycker du inte?

    Förstår ditt resonemang, men vi kan direkt glömma uppdraget om att upplysa ‘massorna’ – runt 90% kommer alltid att gå på makthavarnas narrativ vad det än gäller. Det är först när verkligheten står innanför tröskeln hos dessa som någon ändring kommer till stånd – och då är det redan försent (jfr Sverige). Därmed faller behovet av att förenkla eller riskera ‘förminska’ budskap genom att ta upp kontroversiella åsikter.om historiska händelser som ligger djupt rotade i oss.

    Det komiska i historieförfalskning från 50-, 60- och tidiga 70-talet är att dessa programledare och grafiska artister inte var speciellt visionära. De kunde inte föreställa sig att var och en 50 år senare skulle ha tillgång till funktioner som inspelning, replay, slow motion, frame grabbing, pixelanalys, side-by-side editering etc.
    Mycket riktigt har en hel del av dessa filmer nu kommit i ‘förbättra’ HD-version’.

    Redan 25 sidor in i tråden som jag länkade förstår den normalbegävade som orkat läsa så långt att det rör sig om ren förfalskning – och då får man ställa sig frågan varför detta behov av systematisk förfalskning av verkligheten finns.

    All den makt/överlägsenhet/våldskapital som globalisterna försöker projicera på oss för att ingjuta fruktan/skräck/avsaknad av kontroll från att vi lämnar livmoderna tills vi dör rinner av som vatten på en gås om man lägger ner några timmar på detta – det är en skön känsla vill jag lova.

    .

    • Risto Matinen skriver:

     Fattar du inte kruxet? Oavsett om ”konspirationsteorin” är sann eller ej, så bör man normalt ej framföra sin tro på dem, eftersom de flesta andra kommer att betrakta dig som opålitlig.

     Ta David Icke som exempel. Visste inte ens att han fanns för ett år sedan, men han verkar vara en superkonspirationist. Han framför så mycket obevisbart trams, att man inte ens bör länka till honom.

     Ta dina nära ämnen: Nukleära bomber finns inte och människan har varken landat på månen eller tagit sig därifrån. Simpla ämnen. Vilka/vilken skulle tjäna på att ljuga om detta?

     Dessutom skulle dessa gigantiska bluffar vara utförda av tio-hundratusentals människor. Och avslöjandena av dessa bluffar har främst utförts av några hundra-tusen individer utan någon som helst kunskap om ämnet?! Via bilder och etc. Löjets skimmer är mig tydlig…

     • Jonas Bangkok skriver:

      Jodå, jag fattar kruxet – poängen är att jag inte bryr mig.

      ”Vilka/vilken skulle tjäna på att ljuga om detta? ”

      Månladningar:
      1) Upphöjer nationer (hitills endast en) som påstår sig har genomfört detta. förminskar andra, får makthavarare att se extra bra ut inför egna väljare
      2) Gyllene tillfälle att stjäla allmäna medel från skattebetalarna till enormt kostsamma ‘månprojekt’ med fladdrande USA-flaggor på den atmosfärlösa månen.

      Kärnvapen:
      Allt ovan plus maktprojicering, skrämma andra till underkastelse, erbjuda ‘beskydd’ åt egen befolkning, stjäla ännu mer pengar
      Just 1945 var det ett sätt att få Stalin att backa från planen att gå in i Japan och Västeuropa – syftet har varierat något med tiden, men grundidën är att sno pengar, ‘Geniet’ Einsteins brev till Roosevelt är ett praktexempel (”Vi tror att vi kan bygga en bomb men behöver ehh…..lite pengar”)

      ”Och avslöjandena av dessa bluffar har främst utförts av några hundra-tusen individer utan någon som helst kunskap om ämnet?! ”

      Folk i tråden som jag länkade har definitivt kunskap i ämnet analys av foto-/videomaterial. De plockar isär i samtliga originalfilmer som någonsin tagits. I speciellt svårt ens för en lekman då filmerna är på Charlie Chaplin-nivå, stumfilm med pålagt ljuddrama.

  • robinshadowes skriver:

   Har han inte även kopplingarna till Moon-sekten eller har han hoppat av där?

   • Jonas Bangkok skriver:

    Ingen aning Robin – har inte fördjupat mig i hans övriga förehavanden, men det skulle inte förvåna mig alls.

 2. Björngunnar skriver:

  Contra har en debattsida, går man in där som jag gjort och diskuterar zionismen så blir man inom kort blockad.
  Contra är ett ombud för CIA och Sverigedemokraterna vilket väl bevisar var det partiet står.
  Överkucku på debattsidan är Carl Carlsson politiker för Sd och från Lilla Edet, CC.
  Men å andra sidan , de har ingen vind i seglen , det kan tydligt urskiljas, även om det är en gissning, att inom 5 år så finns inget Contra längre.
  Men gå gärna in på deras debattsida och diskutera zionismen, personangrepp kan påräknas men Inga vettiga svar, typiskt zionister förresten.

 3. Risto Matinen skriver:

  Bekänner att jag aldrig ens hört talas om detta ”Contra”. Låter snarare, åtminstone numera, vara nära folkmordsmarxisternas vanliga antivita skit, om Skrivarens tolkning är rätt…

  Det är helt sjukt att det numera anses vara normalt att vara antivit, även i vita länder, utan att dessa superrasister attackeras fysiskt eller via rättsväsendet! Det första kan möjligen förklaras med att vita män låtit kastrera sig psykiskt och det andra att det senare blivit felväsendet!

  Tja, idag är det fredag igen och tillåter mig vara mer tramsig än en vanlig fredag, enär det varit lite extra jobbigt på låg nivå. För den som undrar ?varför jag ens skriver om sådant, så beror det på att även pytteproblem kan behöva vädras, trots gigantiska problem med hypermassinvasionen av kriminella parasiter av låg-IQ-folkslag.

  Jo, vi har en ganska stor damm på tomten. Trodde länge att vi hade tre abborrar och dito mörtar, inplanterad av en välmenande granne, men utan lov. De visade sig numerat bestå av tre stora mörtar, fyra små mörtar och fem hyfsat stora abborrar. Hur det kunnat ske vet inte jag, enär aldrig matat dem…

  Grod- och paddbeståndet har dock minskat rejält, men det borde inte räcka som förklaring av fiskbeståndets ökning.

  • Ron (GB) skriver:

   För att naturen tar hand om sig själv om den lämnas ifred…?

   Firrarna i dammen har alltså INTE behövt kvittera ut fiskmats-bidrag (=du har inte matat dem). Ändå har de överlevt och förökat sig.

   Det är uppenbarligen inga socialistiska abborrar.

   • Björngunnar skriver:

    I skolan sa man att engelsmän var motsatsen till skrytsamma, exempelvis när en engelsman så att jag har ” done some sailing” så betydde det att han seglat jorden runt 4 gånger.
    Han kanske också skulle säga att hemma har jag en liten damm och då menar han en sjö i Vätterns storlek eller åtminstone Mälaren.
    Därför undrar jag hur stor Ristos damm egentligen är, han är väl inte engelsman men Bolmen då?

    • Risto Matinen skriver:

     Dammen är ca 25-30 kvm och volymen ca 15-20 kubikmeter. Således lite större än vanliga dammar, men inte i närheten av en tjärn ens…

     Just nu är dammen sänkt en dryg dm, för jag ska gjuta en liten trapp vid sittplatsen, som därefter ska stenbeläggas.

     Köpte en ny 55 W fontänpump, som enligt specifikationen nästan skulle matcha 140-wattaren jag lyckades hålla liv i tio år. Skäms, ser ut som en pyttefjant till fontän i denna damm. Får duga som pump till UV-lampan…

     • Björngunnar skriver:

      Där jag bor i norra Uppland kallas det en vattdave dvs om den finns naturligt.
      Idag har jag jagat en ko och en kviga som smitit ur hagen.
      Jagat dem med motorcykel eftersom det blir mer jämnspelt så.
      Efter att blivit jagade ett tag smet kvinnan in i hagen, tjuren gjorde ett jättehopp och knäckte två stolpar och sedan var han inne.
      De är inte dummare än att de fattar att de skall vara i inhägnaden, men de fattar också att. gubbe utan motorcykel behöver man inte bry sig om.
      Två andra gubbar o jag la nät i havet häromdan, fick närmare ett hundratal strömmingar och några skapliga abborrar och en sik.
      Så nu fick jag lära mig att fiska med nät, vill man inte ha små fiskar tar man ett nät med grövre maskor.
      Vi tog upp näten kl 6 på morgonen efter att ha lagt i dem kl 21 kvällen före, sälen hade då redan börjat äta på fiskarna i näten.

      • Risto Matinen skriver:

       ”Vattdave” har jag aldrig hört/läst förr, men jag tror dig. Här har nog en pyttebäck gått förr, men den kvävdes…

       Därifrån jag kommer finns ett ord från bondesamhället som få känner till. Gissa vad kasa betyder där?

       • Björngunnar skriver:

        Kasa, en by i Örnsköldsvik, men det skrivs ju med stor bokstav.
        Om man kör för fort och det är halt kan man kasa av vägen?
        Jag går bet…
        Jag läser en bok om medeltiden i Europa.
        Åren mellan 1200 och 1600 och många fenomen går igen idag, då fanns det både livegna och slavar, idag är vi både livegna och slavar, vi är ofria och staten äger oss och bestraffar/beskattas oss efter behag.
        Men medeltiden var ändå att föredra för att dåtidens makthavare försökte inte döda vår ras genom massimport av negrer.
        Man talar om den mörka medeltiden men vad kallar man då nutiden?
        Spanska inqvisitationen gick ut på att avslöja judar som påstod att de lämnat judendomen och blivit kristna när de i själva verket fortfarande levde enligt judendomen, marranos kallas det visst.
        Muslimerna kördes ut ur Spanien.
        Neokonservativa som de är på Contra kan också kallas marranos.
        Det är väl inte så många som tror på historian om att Bin Laden låg bakom attackerna på judarnas World trade center, de flesta av dem kan nog kallas marranos?

        • Peter Harold skriver:

         ”Spanska inqvisitationen gick ut på att avslöja judar som påstod att de lämnat judendomen och blivit kristna när de i själva verket fortfarande levde enligt judendomen, marranos kallas det visst.”

         Intressant! Är det därför som detta renhållningsarbete är så pass uppmärksammat än idag, med utelämnandet av just denna aspekt?

 4. Peter Harold skriver:

  Jag är på resande fot, vänner! Jag försöker undvika att bli galen på nyhetsflödet och ska umgås med sten, träd och mossa.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s