Ron Paul medverkar på libertariansk konferens om mordet på John F Kennedy

Bästa läsare!

Ja, det är en lockrubrik. Det officiella temat på konferensen är ”The National Security State and JFK”, men det kommer bli svårt att undvika även den del som handlar om mordet på USA:s 35:e president. Den forne kongressmannen och libertarianske presidentkandidaten Ron Paul kommer medverka, och i programmet anges att han kommer att tala om ”frihet och den nationella säkerhetsstaten”, men också dela med sig av sina tankar kring mordet på John F Kennedy.

Övriga talare är:

Jeffrey Sachs som är neutral ifråga om misstankarna mot ”the Deep State” och dess medverkan till mordet; han kommer istället att leda en diskussion om Kennedys anförande om fred vid American University i juni 1963.

Författarna Stephen Kinzer and Michael Glennon,vilka inte heller tar ställning om skuldfrågan kring presidentmordet, men som genom sina respektive böcker om bl.a. de första ledarna för ”djupstaten” i USA (Kinzer) och om amerikansk interventionism som frukten av den nationella säkerhetsstaten (Glennon) säkert ändå kan ge en god bild om det sammanhang som bröderna Kennedy verkade i (för man får ju inte glömma bort att Bobby Kennedy var justitieminister under sin bror JFK).

Douglas Horne, David Talbot, Peter Janney, Jefferson Morley, och Jacob Hornberger är samtliga författare med alster som på ett eller annat sätt handlar om presidentmordet, och de tänker tala om Kennedys kamp mot den nationella säkerhetsstaten, som bl.a. höll på att lura honom in i ett invasionskrig av Kuba samtidigt som relationen med Sovjetunionen blev allt mer kritisk. Den allmänna meningen är att Kennedy mördades p.g.a. sin utrikespolitik som hotade den krigsindustriella komplexets profit.

Men kanske är det filmregissören Oliver Stone som kommer väcka den största uppmärksamheten ifall medierna uppmärksammar konferensen; Stone regisserade långfilmen ”JFK” som bl.a. baserades på uppgifter från en person som sedermera visat sig ha haft direkt insyn i förberedelserna av mordet, dock utan att ha anat vad som skulle hända. Filmen medföljde också ett ökat allmänt intresse för utredningen av presidentmordet, vilket ledde till att flera hemligstämplade dokument blev offentliggjorda efter politiska påtryckningar inifrån den amerikanska kongressen. Stone kommer även tala om det politiska läget idag, och de paralleller som kan göras med Kennedys tid.

En av punkterna som kommer avhandlas under konferensen är bl.a. de kommande släppen av JFK-dokument som avklassificerats av myndigheterna.

Konferensen kommer att hållas den 3 juni i Dulles Marriotts konferensanläggning intill Dulles Airport (i Virginia). Visserligen är dessa faciliteter i sig lämpliga för alla slags konferenser, men just valet av en plats som bär namnet Dulles faller nog en och annan konspirationsteoretiker och konspirationsexpert mer än väl i smaken.

Allen W Dulles var chef för CIA tills han sparkades av Kennedy i november 1961. Han var under Eisenhoweradministrationen inblandad i statskuppen i Iran 1953; han och hans bror John Foster Dulles (sittande utrikesminister) var involverad i statskuppen i Guatemala 1954 som ledde till att deras klient United Fruit Company fick tillgång till stora markarealer; Dulles låg även bakom invasionen av Grisbukten som (avsiktligt) gick fel, och som skulle tvingat Kennedy in i ett invasionskrig om det inte varit för att presidenten satte stopp för detta. Kennedy skall också ha blivit medveten om att Dulles och CIA låg bakom revolten i Algeriet (där bl.a. mordet på den franske presidenten Charles de Gaulle fanns med på agendan).

Efter mordet på John F Kennedy utsågs Allen Dulles till ledamot i Warren-kommissionen av den nye presidenten Lyndon B Johnson. Det finns många uppgifter som visar att Dulles togs in i kommissionen för att filtrera bort alla vittnesmål och uppgifter som kunde peka på andra möjligheter än att Kennedy skjutits av en ensam gärningsman, Lee Harvey Oswald.

En majoritet av amerikanerna (61%) tror att någon annan än Oswald var inblandad i mordet (enligt Gallup), men det skall noteras att siffran varit högre under 1970-talet (kanske dels därför att dessa mätningar gjordes närmare mordtillfället, och dels kanske därför att Watergate-affären ökade folks skepsis för regeringar och myndigheter). Den sjunkande siffran idag kan kanske förklaras med att Kennedymordet börjar hamna allt längre bak i historien, dold bakom traumat med 11 september.

Hälsar eder Peter Harold

P.S.
För min egen del lider jag av ohälsa igen, så jag kommer nog inte kunna blogga särskilt frekvent under den närmsta framtiden.
D.S.

LÄNKAR:
Information om konferensen.

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Ron Paul medverkar på libertariansk konferens om mordet på John F Kennedy

 1. robinshadowes skriver:

  Krya på dig bäste skrivare.

 2. Hel skriver:

  Precis, krya på dig!

 3. kallepelle skriver:

  Ett tredje krya på så går det nog. Hoppas Du inte ser ut som Brez på bilden nedan! Ny konspirationsteori: Hela migrationsköret drivs av svenska batikhäxorna som plötsligt blivit haremsägare. De kalla sig Feminister och har två egna partier F!+MP Sant!

  • Peter Harold skriver:

   Tackar! Någon skönhet är jag inte (även om nyligen blev stoppad av en tjej som ville ta en selfie med mig för att jag såg ”så jäkla cool ut”).

   Någon halvt bekant till mig på Internet påpekade lite försynt att Fi kalla sin som kommentatorer var och varannan dag i radion. Varför då? Partiet är inte representerat i riksdagen, och det är befolkat av idioter och extremister, vilket ju under tidigare årtionden varit en orsak god nog för SR att kalla SD för en massa epitet.

   Jag skulle inte förvåna mig om det finns sexuella motiv för batikhäxorna att vurma för de unga männen. De borde acceptera att gud skapade alla feminister och SJW fula, för de är inte menade att föröka sig.

 4. Sture skriver:

  Peter,
  teorin om den ”ensamme mördaren” Lee Harvey Oswald är ju helknäpp. Hur kan någon överhuvudtaget ta detta på allvar. Ponera att någon ensam galning bestämt sig för att mörda president Kennedy. Är det då rimligt att tro att denne potentielle mördare skulle ta sig upp på 6:e våningen i en lagerbyggnad, öppna fönstret och skjuta presidenten väl synlig för de mängder av människor i folkhavet, som råkade vrida på huvudet, för att sedan försöka fly genom den enda flyktvägen 6 våningar ner. En sådan ”mördare” vore dum i huvudet och finns säkert inte i sinnevärlden.
  Och Lee Harvey Oswald sade ju också efteråt att han var CIA-agent. Han förstod inte att de placerat honom där för att han skulle bli ”skapegoat”.

  • Peter Harold skriver:

   Jag håller med dig till fullo. Men du lär ändå få höra en massa bortförklaringar, och framför allt kommer man bemöta argumentet med att Oswald var galen (därför används epitet som ”en ensam galning” väldigt ofta i dylika sammanhang när allmogen ombeds nöja sig med den officiella förklaringen, vare sig det är skotten i Dallas 1963 eller terrorattacken på Drottninggatan 2017).

   Det som jag finnes synnerligen märkligt är att ”den ensamme galningen” Oswald ingår i en krets som har kopplingar till både CIA och FBI, har kopplingar till den man som mördade honom, och att den enda person som gjort en djupgående intervju med ”mördarens” mördare tar livet av sig med kläder och allt i en säng som hon inte använder, etc etc. Och att inte förglömma: George HW Bush.

 5. A skriver:

  Uppriktigt ledsen Peter! Hoppas din ohälsa inte hindrar dig alldeles för länge från fortsatt författande! Du behövs mer än någonsin med din engagemang i politiska och samhällsfrågor! Jag uppskattar även din Humor! Det är en sällsynt förmåga att skriva om djupa ämnen som berör mer än bara på ytan! Vi väntar dig tillbaka! En trogen läsare……

 6. Risto Matinen skriver:

  Att JFK blev mördad av den djupa antivita staten är väl knappast hemligt längre, eller/och som sedermera kom att kallas ”konspirationsteori”, vilka de flesta saknar alla kriterier för teori!

 7. Maja Dacke skriver:

  Krypa på dig för tusan hakar!!! Du behövs ju!

  Och det finns inga ensamma galningar som begår brott … De har alltid en hejagrupp bakom sig som betalar o/e beundrar. Dessutom undrar jag hur de ska klara undan Drottninggatemarodören – att bekännelse av ett brott kan väl inte fälla någon i rätten?

  När barnen var små brukade vi leka Hitta-skatt-leken med kluriga lappar utplacerade att följa.

  • Maja Dacke skriver:

   KRYA PÅ DIG ska det ju stå! Men ibland måste man förstås krypa lite också …

   PS. Jag behöver i vissa situationer läsglasögon. Detta var en sådan.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s