Stockholms stad slösar inte i onödan på nationaldagsfirandet…

Bästa läsare!

Var om inte i Sveriges huvudstad skall man fira landets nationaldag? Det var i alla fall så jag tänkte. Sedan ett antal år tillbaka har svenska flaggans dag blivit helgdag och nationaldag. Med andra ord, det är som gjort för att svenska folket skall kunna gå ur stugan och visa sin fosterlandskärlek, åtminstone någon grad i jämförelse med det norska firandet av syttonde maj.

För att få en överskådlig bild av vad denna festliga dag har att erbjuda gick jag in på Stockholms stads hemsida. De skriver lovande på följande sätt:

Fira nationaldagen i Stockholm

Sveriges nationaldag den 6 juni firas med massor av festligheter runtom i staden. Det bjuds på musik, lekar och uppträdanden för att fira nationaldagen.

Musik. Lekar. Uppträdande. Men var är paraden? Var är karnevalen?Var är knugen? Var är flygvapnets uppvisningsflygande rote? Var kommer man ställa ut alla uppfinningar och andra innovationer som gjorde vårt land till det som förstörts idag av socialismen? Var är stoltheten över att vara född i detta land???!!!

När alla i landet med  bokstavssexuell läggning möts under en vecka spärras huvudstaden av – åtminstone under en av dessa dagar –  för att bereda plats åt en karnevalsliknande parad med 98%-igt nakna människor som skall kunna torrjucka uppe på lastbilsflaken i fullständig trygghet. Mest påklädda under detta evenemang är de medverkande poliserna som dagen till ära svingar jumbodildos istället för tjänstebatongen. Nåja, deltagandet i sig är nog så dekadent av myndigheten. Under 2016 skall man tydligen förfogat över en budget på 13 miljoner kronor. Så stadshuset vet minsann hur man skall festa loss i Stockholm.

Så vad erbjuder då Stockholm stad under den 6 juni, rikets egen särskilda bemärkelsedag?

Under rubriken ”Här kan du fira nationaldagen i Stockholms stad” får vi en lista på elva stycken platser inom kommunens gränser; elva stycken platser som inte riktigt skvallrar om någon överansträngning  av firandet. Vi läser namn som ”Solursparken”, ”Parkleken Blacken”, ”Bandängens parklek”, ”Rågdalens parklek”… ja, inte direkt några ställen som jag på rak arm kan gissa var de ligger, och några inbillade jag mig var skämt. Jag klickar på länken till Rågdalens parklek för att ta reda på hur 6 juni skall firas där. Jag möts av följande meddelande:

ÅTKOMST NEKAD
403
DU HAR INTE BEHÖRIGHET TILL SIDAN

Nä, det vore ju skam om jag som skattebetalare skulle få veta vad man tänker sätta sprätt på mina pengar, och vald metod från stadsförvaltningens sida.

Två platser på listan känner jag igen. Humlegården och Rålambshovsparken. Ingenstans av dem kommer det finnas någon parad eller flyguppvisningar, men gott och väl teater för barnen, samt ansiktsmålning, salsa, beachvolley och wushu. Vid Smedsuddsbadet skall man våga sig på att ha karibiskt diskotek inpå småtimmarna. Men det finns en attraktion som riktigt får mig att kissa i byxorna av upphetsning:

Du kan även träffa Kungsholmens stadsdelsnämnd eller hänga med ungdomsrådet.

Åh, vilken tur att det är allmän helgdag så att jag slipper jobba och kan träffa Kungsholmens stadsdelsnämnd istället!  Mug shots på nämndens ledamöter återfinns här [LÄNK]. Seriöst, vem vill umgås med politiker? Blotta tanken från stadens sida visar på ogenerad hybris!

Evenemanget i Rålambshov anges ske i samarbete med ”Utsikt”, men det finns ingen information om vad det är för en slags organisation. Jag misstänker att de inte är några högerextremister i alla fall…

Om Stockholms stad misslyckas kapitalt med att marknadsföra aktiviteterna i Rågsdals parklek så har man i vart fall kostat på med en riktig hemsida för nationaldagsfirandet i Rinkeby. Med webadressen 6junirinkeby.se möts vi av budskapet:

Ett gemensamt firande ger oss nationell samhörighet,
fred samt respekt för de mänskliga rättigheterna.
Oavsett religion eller ursprung!

Men texten finns långt under följande bild som välkomnar besökarna av hemsidan. En bild publicerad på en sajt som Stockholms stad länkar till, med socialdemokraternas logotyp väl synlig.

Med tanke på att det till skillnad från hur det annars ser ut i Rinkeby torg törs jag påstå att det närmast råder en ”vithetschock” på första parkett framför kravallstängslet. Lustigt att de har ett kravallstängsel i Rinkeby just det ögonblick när det inte behövs där…

Något program för nationaldagsfirandet i Rinkeby presenteras inte på den påkostade hemsidan, men gott och väl några tacksamma ord till sajtens supporters, bl.a Arbetsförmedlingen, ABF, Kommunal(-arbetarförbundet) och Qibbla Halal Kött Ab samt bostadsföretagen i området. Lite besynnerligt att man inte ens den 5 juni kan marknadsföra vad evenemanget skall omfatta, trots piffig layout med massor av bilder på svenska politiker som marknadsför ”Järvaandan”. Men det är kanske bäst att ingen etnisk svensk lockas dit och provocerar de rasifierade invånarna.

Måhända har någon läsare ett bra förslag på hur en dag som denna skall firas?

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Stadsliv. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Stockholms stad slösar inte i onödan på nationaldagsfirandet…

 1. robinshadowes skriver:

  Om nu Götet är Sveas framstjärt. Vad är då inte staden på andra sidan? Har du tänkt på det, bäste skrivare? 😉

 2. Anonym skriver:

  Instämmer helt i denna välskrivna artikel!

  Utgå från att ZOG har nästan oinskränkt makt över Stockholm –
  då stämmer allt!

  • Peter Harold skriver:

   Jag tror vi för stunden får nöja oss med någonting som är mindre abstrakt, och istället peka på kulturmarxismen. Det blir lättare på så sätt eftersom det är tydligare att identifiera folk efter deras uttalade värderingar än att försöka peka på de osynliga trådarna ovanför marionettdockan. Vi kan inte bekämpa ZOG genom att hänvisa till den i egenskap av konspirationsteori, men ZOG kommer få en käpp i sitt hjul när vi lyckas bekämpa kulturmarxisterna.

 3. Vauen skriver:

  Läste en artikel på Timbro idag om detta. Den här dagen är totalt konstgjord, det är därför ingen firar. Tycker bilden från Rinkeby säger allt om hur plastig vår nationaldag är!

  Var ut en sväng för att handla och såg att det var lite firande i en park. Det bjöds på flicka med gitarr som sjöng på engelska. En genre jag avskyr normalt och speciellt om det är på vår nationaldag. Folk var dock väldigt sansade och satt och fikade, och det är ju bland det svenskaste som finns!

 4. Lasse Wilhelmson skriver:

  En granne och jag var de enda som hissat en svensk flagga inom synhåll. De flesta har inte ens en flaggstång. Däremot har de kalhuggit sin tomt, plattat ut den, byggt ett stort trädäck vid huset, satt upp en hoppställning till barnen och inte sällan anlagt en swimmingpool, trots att det finns två allmänna bad inom 1 km. En tomt ser ut som en djungel, har en näckrosdam och ett hönshus. Varje morgon gal tuppen i protest mot det som sker med Sverige, men budskapet går inte fram. Man är nog inte i tiden längre …

  • Peter Harold skriver:

   Jag tror att jag också skulle odla näckrosor ifall jag vore en villaägare som drabbats av swimmingpool. Dock kan jag förstå att folk hellre badar i egen pool än nyttjar den allmänna, vilken ockuperas av individer med varierande snuskiga egenskaper.

   Trädäck vet jag är praktiskt, fast jag skulle nog hellre föredra den stenlagda uteplatsen som min farfar gjorde framför sitt hus. Han använde stenplattor med grus gjutet på, vasst som fan när jag gick barfota som barn, men nu har de nötts ner och springorna fyllts med mjuk mossa. 🙂

 5. Pingback: Varför kunde inte heteronormbrytarnas föräldrar gjort det som deras barn vill ska ske numera…? | Peter Harold – Skrivarens blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s