Skattebetalarna betalar mer till RFSL än medlemmarna via sina avgifter!

Bästa läsare!

Jag hoppas innerligt att jag inte slagit fel på miniräknaren (by the way, det verkar inte lika lätt längre att hitta miniräknare i butikerna sedan mobiltelefonerna lärt sig göra allt utom att koka kaffe och fickparkera bilen). Men jag har räknat ut följande.

RFSL säger att man sedan 1950 har ”arbetat för hbtq-personers mänskliga rättigheter” [LÄNK].

Det kan vara sant; jag kan inte avgöra utifrån någon egen erfarenhet, bortsett från att jag vet genom studier i ämnet att homosexualitet avkriminaliserades år 1944 (och straffsatsen hade tagits bort redan tio år tidigare). Det enda som återstod för RFSL sett ur ett perspektiv om mänskliga rättigheter var att få bort sjukdomsstämpeln på beteendet, vilket skedde 1979. Ironiskt nog utbröt det blott något år senare en epidemi bland homosexuella, vilket mer än tidigare kopplade homosexualitet ihop med sjukdomar – AIDS.

Regeringen beskriver mänskliga rättigheter som ”regler om människors möjlighet att överleva, inbegripet föda och husrum, människors rätt till sina innersta tankar och trosuppfattningar, skydd för familjen, frihet från tortyr och slaveri, rätt till utbildning, yttrandefrihet och att delta i landets styrelse”.

Nu kan jag inte se att RFSL som organisation skall per automatik ha rätt att delta i landets styrelse. Fast om man betraktar hus Sverige ser ut idag kan man nästan tro att RFSL har ett eget rum i Rosenbad och i riksdagshuset, därav kritiken om homosex-lobbyn.

Sveriges skattebetalare – och dödsbon – betalade under 2016 en summa av 5 361 888 kronor till RFSL för att organisationen enligt deras eget högtravande prat om mänskliga rättigheter skall kunna verka för att svenska homo- och bisexuella, transvestiter och andra med avvikande sexuell orientering skall kunna överleva, ha föda och husrum och rätt till sina innersta tankar, och allt det andra som regeringen definierar som mänskliga rättigheter.

Så 5,3 miljoner kronor för… tja, så värst många bögar och flator kan väl knappast tvingas bo på gatan på grund av sin sexuella läggning, och de bögar som är slavar är det oftast högst frivilligt… *konfunderad tankepaus* Så vad är det då RFSL spenderar dessa pengar på? Och för vems skull?

Summan som RFSL mottog är betingat organisationens medlemsantal. Under 2016 hade de 6873 medlemmar. Slår man ut beloppet som staten transfererat från skattebetalarna till lobbyingorganisationen RFSL har den sistnämnda parten erhållit 780 kronor per medlem (om jag räknat rätt). Årsavgiften för medlemskap i RFSL är SEK 100 för vuxen (d.v.s. över 26 år), och SEK 50 för ungdomar. Varje medlem är värd 830-880 kronor för organisationen; staten står för 780 av dessa pengar.

Är läget verkligen så akut för landets HBTQ-människor och deras mänskliga rättigheter så hotade att staten måste finansiera en lobbyingorganisation? Well, med fortsatt islamisering av vårt land kan jag tänka mig att hotbilden ökar, men detta problem är ju knappast något som RFSL anför.

Organisationen HBTs är den näst största bidragsmottagaren.  Organisationen är kopplad till socialdemokraterna, och är sålunda en socialdemokratisk organisation. HBTs tog under 2016 emot SEK 1 ‘180’548 och hade 608 medlemmar. Medlemsavgiften är SEK 60. Här premierar staten organisationen med SEK 1’942/medlem!

Ännu större vinnare är Öppna Moderater med 347 medlemmar och ett anslag på SEK 714’464. Här genererar varje betalande medlem 2’059 kronor för moderat homosexualitet. Den enskilde medlemmen behöver dock inte punga upp med mer än en femtiolapp eftersom han/hon/det redan betalat skatt för att försörja detta absurda rundgångssystem med bidrag till höger och vänster (vilket moderaterna en gång i tiden var motståndare till innan man drabbades av socialistisk dekadens).

Transföreningen FPES – som för övrigt mottagit en svensk fana ur kunglig majestäts hand ifjol – har 190 medlemmar och fick SEK 581’502 i anslag för 2016. Här är varje medlem värd 3’060 kronor för organisationen! Årsvsgiften är SEK för vuxna och SEK 50 för ungdomar.

Uppgifterna om anslagen till RFLS och andra HBTQ-föreningar har jag hämtat från tidskriften QX [LÄNK]. Mina uträkningar är med reservation för att jag inte är något matematiskt snille. Men det verkar ju inte någon i staten heller vara…

Jag tror inte att jag behöver formulera mig mer precist om vad jag ser som ett problem med denna typ av finansiering. Det torde nog vara tämligen uppenbart för de flesta. Detta är inte verksamhet som staten skall finansiera.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Skattebetalarna betalar mer till RFSL än medlemmarna via sina avgifter!

 1. Björngunnar skriver:

  I boken jag läser om den upplyftande medeltiden, av dagens dödgrävare kallat den mörka medeltiden, kan man läsa att straffet för utövad homosexualitet var döden.
  Jag och det har andra också påstått om mig är född i fel århundrade.
  Men hur fungerar det här med inkarnation egentligen, kan man inte inkarnera i medeltiden nästa gång?
  Isåfall skulle jobbet som inqvisitor passa mig perfekt och om jag skötte det med framgång kanske vi inte behövt uppleva nutiden i denna bizzarra tappning.

 2. Jack skriver:

  Jag skulle vilja införa en dag för den heterosexuella och arbetande befolkningen i Sverige. Det är ju ändå vi som upprätthåller samhället med vår reproduktion och vårt arbete. Ett fyrfaldigt leve för oss. Vi leve Hurra, hurra, hurra, hurra.

 3. Vauen skriver:

  Knappt 7000 personers i RFSL, det förvånade mig! Det är ju faktiskt en mycket liten organisation på det viset: Svenska Ridsportförbundet har drygt 153 400 medlemmar. Sv. Jägareförbundet ca 150 000, Sveriges schackförbund ca 37 000, Sv. Celiakiförbundet 24 000.

  Nästan ingen har nått intresse för RFSL:s frågor och är nöjda med hur det ser ut, bör vara en rimlig slutsats!?

  • robinshadowes skriver:

   Skulle man gå efter alla dessa bögparader skulle man kunna tro dom var i hundratusental. Förmodligen är de flesta i dessa parader bara vänstervridna medlöpare och lite annat löst PK-folk. Tror medlemslistan nog är rätt realistisk på hur många dom verkligen är. Sedan kan det naturligtvis finnas ytterligare ett par tusen som fortfarande är kvar i garderoben. Så från Kiruna till Falsterbo kan det kanske finnas ca 10 000 HBTQ-personer totalt i hela landet. Om man ser det så skulle det kunna vara en småstad med bara sånt folk, storlek typ Eslöv eller liknande. Men jämför man då med alla rasfrämlingar som befinner sig här är det flera städer av storlek Norrköping fullt med bara svartmusk. Men i relation till sin storlek har dom jäkligt mycket makt och inflytande.

   • Vauen skriver:

    Jag fann en FB grupp igår för kött och fisk-rökare, den hade ca 6000 medlemmar. Tänk om PK Sverige kunde samlas runt det istället, skulle bli mycket trevligare jippon imho! 😉

  • Peter Harold skriver:

   Haha! Snacka om att homosexualitet är et särintresse! Tack för perspektivet!

 4. Risto Matinen skriver:

  Tja, dessa subversiva skattemjölkare, när får de nog och när ger de upp?

  Dingla i stolpar innan?

  • Risto Matinen skriver:

   Den andra, eller egentligen den första frågan, varför skänker den antisvenska staten pengar till dessa vidriga organisationer?

   Inte ett öre till packet! Sätt skottpengar på dem istället!

 5. Björngunnar skriver:

  Ja, just så var det tänkt!
  Det finns ju back på bilen).

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s