Birro faller under korsets tyngd – ännu ett offer för ”yttrandeansvaret”?

Bästa läsare!

Jag vet inte härkomsten av denna religiösa  text som jag råkade snubbla över när jag sökte inspiration för en kommentar om den f.d. krönikören Marcus Birro, men den lyder så här:

Jag släpade Mig upp; folkmassan blev vild, Jag såg ingen vän nära Mig, ingen fanns där för att trösta Mig, det var som om Min ångest växte och Jag föll till marken.

Eftersom Marcus Birro enligt sina egna ord är ”extremt självupptagen” så kanske han blir glad över att jag väljer att referera till korsfästningen av Jesus när jag nu reflekterar över hans färska avbön i Aftonbladet (via Fria Tider som jag läst).

Enligt Fria Tider skall Marcus Birro ha tagit avstånd från Sverigedemokraterna, och ”han ångrar att han hamnat i träsket”. Anledningen till hans omvändelse och återkomst till den politiskt korrekta sfären skall vara att han inte lyckas få jobb. Marcus Birro befinner sig på fel sida om ruinen brant, och söker desperat få komma in från kylan.

Några reflektioner på detta. Det första är att Marcus Birro knappast är den enda journalisten som har höga tankar om sig själv; så höga att man tror sig vara osårbar i alla lägen. Och visst, så länge man är politiskt korrekt är man som journalist ganska säker. Människosmuggling belönas med täckta rättegångskostnader, etc. Men att säga att islam utgör ett hot mot det västerländska samhället, det går naturligtvis inte för sig, hur många korrekta bevis man än anför.

Den andra reflektionen är att Marcus Birros kapitulation visar på hur pass inskränkt debattklimatet är i Sverige. Åsiktskorridoren är så trång att man inte ens kan ha sitt privatliv och privata umgänge ifred, vilket Birro har fått erfara.

Att en karriär ruineras för att man äter lunch med en politiker som representerar ett riksdagsparti känns inte bara bisarrt, utan väcker snarare frågan om vad det är för slags moral som kritikerna använder sig av? Detta är enligt min mening helt klart ett utslag för fascism – utfört av dem som kallar sig själva för antifascister – att behandla en meningsmotståndare på detta vis, i synnerhet då Birro som debattör faktiskt företräder en väldigt lågmäld grupp i det svenska samhället.

Jag tänker då här främst på att Birro talar för de dessvärre alltför få kristna i Sverige som försöker uppmärksamma omvärlden på en pågående utrotningspolitik av kristna. Medan Svenska Kyrkan ägnar all sin energi åt att försöka göra alla tjuvnyp de kan mot ovan nämnda Sverigedemokrater – bl.a. genom att politisera kyrkans verksamhet och budskap i samklang med kulturmarxistiska ideal som även råder inom den svenska journalismen – har Birro under några års tid uppmärksammat att kristna är den största förföljda religiösa gruppen i världen. Och organisationen World Watch List ger Birro rätt.

Det är ganska besynnerligt att den svenska kyrkan vurmar så intensivt för islam och öppnar sin famn för muslimska flyktingar, när det naturliga borde ha varit att kyrkan agerade för sina förföljda trosfränder i första hand.

Svenska Kyrkan har förvisso ett program som berör religiös förföljelse mot kristna. Detta program bygger på insatser i utlandet, bl.a. ”humanitärt stöd till flyktingar i Irak, Syrien och Jordanien” och dialog med organisationer som t.ex. kopterna i Egypten. Notera att Svenska Kyrkan på denna punkt är angelägen om att hjälpa till ”där borta”, alltså precis i linje med vad t.ex. Sverigedemokraterna anfört i flyktingdebatten. Vad är kyrkans motiv att inte bjuda sina trosfränder att komma till Sverige? Svenska Kyrkan ger ju alltid annars uttryck för åsikten att Sverige måste öppna upp för fler flyktingar som kommer från muslimska länder (och här menar man också muslimer)?

Biskopen Antje Jackelén beskriver med egna ord Svenska Kyrkans ointresse för sina trosfränder, till förmån för andra idéer som ligger den politiska vänstern nära hjärtat. Hon säger bl.a. i en debattartikel i DN följande:

– Det händer att stöd för kristna ställs i motsats till hjälp för utsatta människor av annan tro. Eller att hjälpen till utsatta ställs emot vårt arbete med klimatfrågorna.

Därefter följer en harang om att det inte är förenligt med Jesu ord att inte bry sig om andra trostillhörigheter, men det bör ju faktiskt också ses i skenet av att vi redan har flera biståndsorganisationer, statsapparater och internationella samfund som omhändertar flyende muslimers intressen (så till den milda grad att värdfolkets intressen i mottagarländerna får stå tillbaka, inklusive medborgarnas säkerhet). Inte minst sett ur ett svenskt perspektiv så slösar svenska staten bort mångmiljardbelopp på att bedriva en ineffektiv flyktingpolitik i linje med Antje Jackeléns marxistiska påbud.

Svenska kyrkans metod för att ”göra skillnad” för förföljda kristna runt om i världen är att ”föra hemliga samtal”, ha förbön, att ”tillsammans med goda samhällskrafter vill och behöver vi aktivera den ofta tysta och osynliggjorda majoritet av människor som motsätter sig marginaliserings- och hatmekanismer.” Denna ”tysta majoritet” tycks ha använts effektivt mot debattören Marcus Birro, som nu lärt sig ett ord som den svenska biskopen ger uttryck för i sin text, nämligen begreppet ”yttrandeansvar” som numera väger allt tyngre än yttrandefrihet.

Må biskopen brinna i helvetet.

Hälsar eder Peter Harold (varken SD:are eller religiös)

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Religion. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Birro faller under korsets tyngd – ännu ett offer för ”yttrandeansvaret”?

 1. Stig Olsson skriver:

  Det är uppenbart att SR, i artikeln som Fria Tider hänvisar till, känner sig väldigt trampade på tårna och därför skrivit på ett sätt som gör att man ska misstänka Jens Ganman för lögner och överdrifter.
  Hela artikeln stinker av detta.
  Svenska Kyrkan är ett enda stort skämt som ingen bör ta på allvar, förutom vad gäller att krypa för islamisterna.

  • Peter Harold skriver:

   Jag har åkt mycket genom Sverige på sista tiden och sett väldigt många vackra kyrkor ute i landet. Det känns förfärande att dessa byggnader nu övertagits av kulturmarxister.

 2. Sten Skott skriver:

  Jag tycker inte att biskopen ska lägga sig i om Gud fader behagar höja temperaturen med 0.8 grader sedan mitten på 1800-talet då den lilla istiden avslutades.
  I stället ska hon be en tacksamhetens bön för att han gör jorden ite beboeligare.

 3. rksmrgs skriver:

  Jodå Peter, jag är övertygad om att det är där hon kommer att hamna till sist. Och mänskligt sett är det väl det bästa för henne, eftersom det är där hon av allt att döma kommer att återfinna de flesta av sina vänner.

 4. Sture skriver:

  Antje Jackelén kommer att hamna i helvetet och där hör hon rätteligen hemma. Gud ser rakt igenom alla hennes bedrägerier, men tyvärr är det inte alla kristna som gör det. Enda anledningen till att jag som kristen ännu inte gått ur svenska kyrkan är att det är detta som jag tror Antje Jackelén vill. Då kan man nämligen göra om alla svenska kyrkor till moskéer och bedrägeriet är fullbordat.

 5. kallepelle skriver:

  Pascallidou har sin försörjning säkrad till döddagarna genom SR, men Birros ungar skall gå hungriga. Så olika det blir när kvalitetskrav inget betyder längre. Jackelen hämtas nog till helvetet först när det frusit över. Satan vill inte ha någon palatsrevolution!

 6. Vauen skriver:

  Asså ISIS et al mördar fler muslimer än någon annan folkgrupp, sen tillkommer dem som UZA bombar ihjäl, skulle kristna vara den mest förföljda folkgruppen i världen!?

  Att debattklimatet bland PK media har fått religiösa likheter är uppenbart:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Herem_(censure)

  • Peter Harold skriver:

   Eftersom det numerärt bor fler muslimer i muslimska länder än kristna, torde det ju naturligtvis vara antalsmässigt många muslimer som dödas av islamister. Men det systematiska förföljandet av kristna är påtagligt, och jag tycker att även den sekulära sfären i väst borde vara medveten om detta, eftersom det som sker där kan ske här.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s