Förtroende för det svenska rättsväsendet? Åklagaren nobbar utredning med utpekad gärningsman i grov misshandel inför vittnen.

Bästa läsare!

I en tidigare bloggpost nämnde jag min skepsis till EU:s påstående om att vi svenskar har ett starkare förtroende för rättsväsendet idag jämfört med för 12 år sedan. Jag kan inte förstå hur någon skulle vilja ens bära en sådan åsikt. Det är ett mysterium!

Via en bekants bekant har jag snubblat över följande inlägg på sociala medier som känns ganska upprörande. Eftersom målsman gått ut med egen bild tar jag mig friheten att återpublicera hennes inlägg.

Det går inte att bevisa att den som är skyldig har gjort sig skyldig till brott 😩 Dom har inte pratat med någon av alla vittnen, dom har inte tagit in mig på förhör om vad som hänt 😔😢 det finns minst 5 vittnen + att vi har namnet på personen som gjort det. Och jag har fått hem papper från polisen där alla namnen på vittnena står, och ändå väljer dom att lägga ner det, utan att tagit kontakt med någon..!! Men det är väl så i Sverige, polisen väljer att lägga resurser på typ oss Lastbils chaufförer för lite olika ”olagliga” lampor” då jävlar kan det gå till rättegång. Och man får en bot på 500:- när rätten sagt sitt 😡 rikstadens prioritering är lite underlig iaf enligt mig!!!

En grov misshandel. Fem vittnen. En namngiven misstänkt gärningsman. Men inga förhör. Ärendet nedlagt. Svenskt rättsväsende av årsmodell 2017.

Ungdomsgäng härjar i shoppingscentra. Ordningsvakterna maktlösa och polisen vill inte ingripa av rädsla för att provocera fram kravaller.

Däremot hemlighåller man rapporter om att polismyndigheten nu betraktar att det finns ytterligare åtta ”utsatta områden” (d.v.s. stadsdelar där laglöshet råder) sedan de femton tidigare som blivit kategoriserade för bara två år sedan.

Vad gör Sveriges regering i detta läge?

Statsminister Stefan Löfvén har nyligen sagt att (S) aldrig kommer samarbeta med (SD) eftersom det skulle innebära ”ett hot mot tryggheten i samhället”. (S) kommer inte att få egen majoritet i riksdagen, så partiet är tvingat att samarbeta med andra partier. Vi kan ana att (FP) är på väg att bryta sig ut det borgerliga blocket för att stödja en ny vänsterliberal regering, ett offer man gör för att undvika att (SD) får ett uns av inflytande i rådande krisläge, och (C) kommer dagen efter valet försöka komma före (FP)…

Den intressanta frågan är inte hur det politiska etablissemanget skall hålla (SD) borta från maktutövningen. Tro mig, de har många alternativ. Nej, det som är avgörande är vad nästa regering ämnar göra för att ta landet ur den nuvarande krisen.

Som det ser ut just nu jobbar sjuklövern intensivt med att trötta ut buset i landet genom att låta dem puckla på varandra (skjuta) och skrämma bort alla anständiga och hederliga människor från deras zoner. Om den strategin kommer vara framgångsrik återstår att se. Jag personligen har mina tvivel…

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Förtroende för det svenska rättsväsendet? Åklagaren nobbar utredning med utpekad gärningsman i grov misshandel inför vittnen.

 1. Mjölner skriver:

  Rydbergs agerande följer förmodligen instruktionsboken för medlemmar i sekten Ruben&Hilda om gärningsmannen är babbe. Är han det? Nästa fråga. Vad kommer den nya regeringen hitta på efter valet 2018, beror på vilka som hamnar under spärren. Säkert är att allt fulspel som går att sätta in i kampen mot SD kommer till användning. Svetsarn gillar tydligen läget eftersom det råder total handlingsförlamning och konsensus mellan tjänstemän och ministrar. Bovarna får fria händer att göra upp om sina revirgränser medan den svenska ursprungsbefolkningen har allvarliga funderingar på att fly landet. Är det så här vi vill ha det???

  • Risto Matinen skriver:

   Nej! Så här vill inte ha det! Men andra vill, svenskhatarna!

   Vi har förmodligen inte så mycket tid på oss, för att driva invällarna härifrån och rannsaka folkförrädarna innan det blir djävligt blodigt!

   Jag som är ålderspensionär kommer att välja mellan att fly eller att döda! Lutar åt det senare, eftersom det är bättre att jag riskerar döden än våra barn och barnbarn…

   • JAN BENGTSSON skriver:

    Man kan säga att framtiden för pensionärer inte är direkt lockande,
    första stället kommunerna skär ner när kassan tryter!

   • Peter Harold skriver:

    ”Jag som är ålderspensionär kommer att välja mellan att fly eller att döda! Lutar åt det senare, eftersom det är bättre att jag riskerar döden än våra barn och barnbarn…”

    Martyrdöden! 😉

  • Peter Harold skriver:

   Kamrat 4% kommer jobba som vanligt för att inte bryta nuvarande läge.

 2. Benny skriver:

  Tja, man har redan börjat fulspelet med att indikera att valresultatet kan påverkas från främmande makt (läs Ryssland) och skulle det ske att SD får ca 30% av rösterna (inte alls orimligt) så kommer nog krav på att ogiltigförklara valet efter modell från USA. Tyvärr är folk tillräckligt korkade för att gå på en sådan billig lögn…de enda främmande makter som påverkar val och politik i Sverige är som bekant EU och USA. Att tala om sanningen om detta vill fulmedia inte alls veta av utan man kommer att fortsätta att ljuga som vanligt. Hur fulmedia som SVT jobbar fick vi exempel på häromdagen i Bert Sundströms erbarmliga ”reportage” från den dömda bedragaren Navalnyjs s.k anti-korruptionsdemonstartion som inte lockade mer än 1800 personer ( Moskva har ca 13 miljoner invånare) I sista minuten hade han uppmanat sina anhängare att inte gå till Prospekt Sacharova, där arrangörerna hade polistillstånd utan istället utmana poliskedjorna på Tverskojgatan ( nationaldagen firades där) när han märkte att nästan ingen kom på hans demonstration på Prospekt Sacharova. Detta utelämnade givetvis Bert och sedan påstod han som vanligt att Navalnyj var oppositionsledare, vilket ju är en fet lögn då kommunistpartiets Zjuganov är det i verkligheten. Bert fortsatte sedan som vanligt med att insinera en massa strunt och lite påhitt om att Navalnyj skulle få 5-6% om han ställde upp som presidentkandidat vilket är fullständigt nonsens eftersom man i Ryssland vet att han är en riktig skurk och att han knappast skulle få mer en 1% i ett val.

  • Peter Harold skriver:

   ”utan istället utmana poliskedjorna på Tverskojgatan ”

   Det här hade jag missat, även om jag anade att statsmediebolagen inte gav hela historien, som vanligt. Tack för info.

 3. Risto Matinen skriver:

  Egentligen betyder det väl också ett OK för svenskar att döda invällare rakt av! Det är avsevärt mer berättigat än något annat; såsom att invällare släpps in ens, utvisas inte ens efter grova brott emot oss som ursprungsbefolkning, etc…

  Sinnessjukt är bara förordet!

  Befinner mig i Finland. Bredbandet, det mobila, försvann i måndags. Skulle kosta lika mycket/litet som hemma. Ful-Telia hade ”föragerat” det enda bra EU-beslutet någonsin (?, dvs att normalisera roaming till samma som abonnemanglandet), och låtit trafik till asociala media såsom Facebook vara ”gratis” innan bestämmelsen/lagen kräver ikraft imorgon den 15 juni.

  Det ”lika” bredbandet försvann istället redan i måndags (12/6). KOCKO!

  DVS, något mycket sämre de jävlarna inte meddelade innan jag lämnade Absurdistan och inte ens efter att jag anlänt Finland!

  För den av ordning som undrar hur jag då kunnat sända detta, så beror det på frugans släktingar som jag berättade mina problem för, ordnade en finsk anslutning…

  • Björngunnar skriver:

   Att börja döda babbar är helt fel väg att gå, de skyldiga är ”våra” politiker.
   De har låtit sig köpas av den internationella judemakten EU, CIA, mfl.
   De har även utsatt oss för en annan livsfara genom att tillåta det aggressiva NATO komma i åtnjutande av svensk militär och mark.
   Politikerna måste bort och babbarna skall hem till sitt på ett vänligt men bestämt sätt.

 4. Mjölner skriver:

  Läs vad Joakim Lamotte skriver på SnapphanenDK

  • robinshadowes skriver:

   Podcasten Vita Pillret kallar honom för en jättebebis.

  • Jonas Bangkok skriver:

   Det är riktigt j-vla skrämmande – verkar som om svenskar i allmänhet och svenska kvinnor i synnerhet är fullkomligt fredlösa i dagens Sverige.

   Det svenska folket har blivit helt strippat på sin sammanhållning – jfr med vad som hände i Grekland när en 10-åring blev ihjälskjuten av en förlupen zigenarkula (grekerna gick man ur huse för att bränna förövarens hus).

   Här nere skulle thailändarna gå ihop i skock och göra köttfärs av vederbörande i en kort men väldigt smärtsama process. Tar inte staten lagen på allvar, så tar man lagen i egna händer.

 5. JAN BENGTSSON skriver:

  Har någon en anledning att ha ett större förtroende,
  för varken vissa delar av poliskåren, åklagarväsendet domare e nämndehen?

  Systemet är genompolitiserat o ruttet!
  I avsikt att dölja brott i vissa avseenden…

 6. Benny skriver:

  Det svenska rättsväsendet befinner sig sedan länge i fritt fall! Och än en gång så får man konstatera att media inte sköter sitt jobb, att granska makten och dess hantlangare. En reflektion…varför är svenska ”journalister” så rabiata när det gäller den påstådda rasismen som anses grassera bland befolkningen numera? Rasister och nazister bakom varje buske enligt media. Kan det vara att journalistkåren till stor del var medlöpare till Hitler-Tyskland så länge det gick bra för dom? I Pettersons blogg finns en skrämmande sammanställning på hur media och politiker från 1930-talet och framåt gjorde Sverige till rasismens högborg med rasbiologiska institut, öppen vurm för Tysklands utrotningskrig mot Sovjet m.m. Kanske tror man att svenska folket är lika naiva (korkade) som dom själv var och att man därför anser sig ha rätten att skola och tillrättavisa svenska folket från sina egna vanföreställningar. För inte f-n stod svenska journalister och politiker på barrikaderna och varnade för Hitler när det begav sig utan man hejade ivrigt på…något som man helst inte vill veta av idag.

 7. robinshadowes skriver:

  Har lagt märke till att dom trevliga kommentatorerna Anna och Sofia inte har synts till på ett bra tag. Varken här eller någon annanstans. Hoppas det inte har hänt dem någonting.

 8. kallepelle skriver:

  Ful skärskada! Någon djävul som försökt göra ett Bristol-smile. Nu går jag och vässar min kniv. Den som försöker med mig skall få en obehaglig överraskning!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s