Eritreanska välfärdsflyktingar vållade dödlig trafikolycka för att komma till Storbritannien

Bästa läsare!

Jag har vissa funderingar på att göra en avstickare till London i samband med ett besök i Amsterdam nu under sommaren. Jag skulle väldigt gärna vilja se Pink Floyd-utställningen som pågår över sommaren. I den planen skulle det ingå en resa under ytan av La Manche, d.v.s. Engelska kanalen. Men för att komma tull kanaltunneln måste man åka till Calais vilket ser ut att vara det farligaste avsnittet i hela färdplanen.

I natt avled en polsk skåpbilsförare sedan han kört in i en lastbil som stannat på grund av väghinder som en grupp välfärdsflyktingar lagt ut över motorvägen A16 i Guemp (en och en halv mil från Calais). Syftet med hindret är att få ner hastigheten på långtradarna så att gärningsmännen kan klättra upp på flaket och ta sig över till Storbritannien som illegala invandrare. Polisen genomsökte de lastbilar som fastnat i hindret och arresterade nio stycken eritreaner som gömt sig bland lasten.

Om detta berättar medier runt om i världen i artiklar som beskriver att myndigheterna befarat sedan länge att dylika olyckor skall inträffa p.g.a. de hänsynslösa migranterna. Ja, utom svenska medier då…

Föraren av den polskregistrerade skåpbilen (en numera oigenkännlig Renault Master) har inte identifierats eftersom liket är så pass sönderbränt. Personen förmodas ha avlidit omedelbart i kraschen. Väghindren som välfärdsflyktingarna lägger ut består av trästockar och större grenar, och denna metod har praktiserats sedan 2014 utan att de franska myndigheterna fått stopp på vansinnesdåden. Det läger som man tidigare fällt (med bl.a. grävmaskiner) och som härbärgerade tusentals individer (uppskattningsvis 8’000 personer enligt lokal polis) är på väg att byggas upp igen.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Bil & trafik. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Eritreanska välfärdsflyktingar vållade dödlig trafikolycka för att komma till Storbritannien

 1. Vauen skriver:

  https://www.theguardian.com/world/2017/jun/20/van-driver-dies-crash-calais-refugees-blockade

  “I want to put the Le Touquet border deal back on the table. It must be renegotiated, especially the parts that deal with the fate of isolated child migrants,” Macron told French television. “There is no easy solution to the migrant crisis. If there was one, it would have been found.”

  Jösses, sluta erbjuda dem belöning för att ta sig hit kanske?!

  • Peter Harold skriver:

   ”There is no easy solution to the migrant crisis.”

   Jag tror att han menar ” – Vi har inte den osynliga världsregeringens medgivande att göra någonting effektivt åt hypermigrationen, även om Australien föregått med ett utmärkt exempel”…

 2. Risto Matinen skriver:

  Varför kalla asylparasiterna för ”välfärdsflyktingar”? Garanterat färre än tre procent av asylsökande kan kallas flyktingar. Ingen blir något för att det upprepas!

  För mig är det obegripligt att asylparasiterna inte dödas av gränsbevakningen, när de väljer att försöka passera gränserna till EU med våld. Eller varför tvingas inte smugglarfartygen tillbaka till Afrika, istället för till Italien och Malta? Eller det enklaste: Sänks!

  Varför försvaras inte EU:s gränser av dessa sydländer? De vet att asylpacket vill och tar sig till oss i norr som inte heller vill ha dem, förutom PK/Folkmordsmarxisterna. De skitländerna i EU ska inte få skicka sitt invällt av slödder vidare. Vill eller kan de inte hålla gränsen, så ska det förbli deras eget problem. De ska inte kunna skicka negrer m.fl. till oss pga av det, eller inget skäl alls!

  Den förr gigantiska Balkanrutten för invällarna stängdes främst av det lilla landet Makedonien bestämde sig för det självklara: Hålla babbar utanför!

  Italien och Malta är numera transitländerna. Låt asylpacket stanna där! Numera väller det det in i vårt land tretusen asylparaister med flyg ifrån dessa misskötta länder. Som vi ska försörja för evigt!? Aldrig i helvete…

  Det finns ingen godtagbar anledning att asylpacket ska transfereras hit, eftersom gränsen ska givetvis försvaras där den finns. I Grekland, Italien, osv…

  • robinshadowes skriver:

   Uppenbart att det behövs ledare av vår kaliber som är redo att ta i med hårdhandskarna mot packet. Personligen är jag beredd på att i ett senare skede bli ställd inför rätta för brott mot mänskligheten. Men den risken är jag beredd att ta. Vår kontinent är illa ute och är inte behjälpt av något mjäkigt daltande.

  • Peter Harold skriver:

   ”Varför kalla asylparasiterna för ”välfärdsflyktingar”?”

   Låt mig vara ärlig. Jag använder ordet för att det skall vara möjligt för läsare att återpublicera dessa (nyhetsmässiga) inlägg på Facebook utan att personerna ska bli bannade. Så jag har dessvärre tvingats att hyfsa till mitt språk. Vi lever inte i ett land som medger yttrandefrihet. Men alla vet vad vi talar om, och jag har inga inskränkningar i klarspråk när vi är i kommentarsfältet.

   • Risto Matinen skriver:

    Det var inte dig jag menade, utan i allmänhet…

    Dock bör man aldrig använda ordet ”flykting” i sammanhanget, eftersom det är en propagandalögn. Om det korrekta ordet ”parasit” känns för svårt för att provocera PK/Folkmordsmarxisterna, kan ”emigrant” eller ”invällare” brukas.

 3. Mjölner skriver:

  Om jag var miljardär utrustade jag en eller flera kanonbåtar eller lätta kryssare och ägnade all min tid att sticka hål på gummibåtar och smuggelpråmar som den italienska maffian sponsrar.
  Trafiken i medelhavet söder om Italien tycks vara helt laglös och utan övervakning. Det verkar riskfritt att utöva piratverksamhet där. EU-patrasket som startat eländet sover sött i bänkarna.

  • Peter Harold skriver:

   ”EU-patrasket som startat eländet sover sött i bänkarna.”

   Onekligen känns det som att någon medvetet bromsar alla insatser som skulle behövas för att få hejd på eländet. Och under tiden reser vår patetiske statsminister omkring och läxar upp alla länder som vill bevara sig själva.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s