”Jag vill knappt säga den jävelns namn, men statsminister är han i alla fall…”

Bästa läsare!

En bekant till mig reagerade på min kommentar ” – Där passerar Löfvén” när SÄPO-bilen körde om mig före Tranebergsbron.

” – Jag vill knappt säga den jävelns namn, men statsminister är han i alla fall”, sade min bekante sammanbitet. Jag log.

Min bekante har ett förflutet från SSU. Hans medlemskap var förvisso kortvarigt, men det ägde rum under en tid då delar av den kommunala fritidsverksamheten flyttade över till en mer direkt politisk regim. Jag tror det kan ha berott på att SSU hade rätt att söka om statliga bidrag som en kommunal organisation inte hade rätt till, trots sina kostnader för aktiviteterna. Plus att SSU dessutom kunde få bidrag från kommunen för att de ”tog hand om” barnen. Med andra ord, alla var vinnare utom skattebetalarna. Som vanligt i en socialistisk demokrati. Detta var under Olof Palmes och Ingvar Carlssons tid. Min bekante växte upp i en röd familj; modern röstade på Vänsterpartiet Kommunisterna och fadern på Socialdemokraterna.

Ibland undrar jag varför socialdemokratiska väljare – eller snarare före detta socialdemokratiska väljare som det rör sig om numera – är så irriterade/arga/besvikna/ledsna över statsminister Stefan Löfvén? Jag har väldigt svårt att tro att dessa f.d. sossar gått och blivit moderater.

För mig som alltid varit icke-socialist under hela mitt liv är det enkelt att tycka illa om Stefan Löfvén, baserat på den lilla meriten att han är sosse. Det som förvärrar läget är att karln verkar vara otillräcklig för den uppgift han blivit utsedd av Sveriges riksdag (eller Bilderberggruppen) att utföra. Förlåt, varför säger jag ”verkar vara”? Det är ju uppenbart att Löfvén är det som katten släpat in i Rosenbad. Men varför kan jag göra high five med sossar om deras partiledare/statsminister när vi var fienden för trettio år sedan?

Den första misstanken är att Stefan Löfvén är så dum att klockan stannar/tapeterna krullar sig/korna sinar/kyrktornet rasar. Inte ens en sosse undgår att se att deras kejsare är spritt språngande naken trots att han prålar sig som en påfågel. Fast samtidigt kan jag inte låta bli att undra om det finns någonting mer substantiellt bakom deras kritik?

Det värsta vore ju om dessa sossar avskyr Stefan Löfvén för att de uppfattar honom som inte tillräckligt socialdemokratisk (låt oss för en stund hoppa över den självklara kommentaren att Stefan Löfvén personifierar den genuina nidbilden av en typisk sossepamp; uppblåst och inkompetent). Kanske vill dessa arga sossar att Löfvén skall vara mera vänster? Högre skatter för att kunna höja bidragen; fler pålagor på de som alltjämt kan röra sig fritt eller kalla sig ekonomiskt oberoende; krafttag mot dem som är emot tesen ”Allt åt alla!”…?

När man går in på regerings hemsida kan man fråga sig varför inte sossarna har stöd av 75% eller fler av väljarna. Hör så enkelt de kommer bekämpa arbetslösheten:

Sveriges nya jobbagenda

Sverige behöver fler jobb och fler som jobbar. Med Sveriges nya jobbagenda tar regeringen ett steg mot målet att Sverige ska ha EU:s lägsta arbetslöshet. Jobbagendan har tre delar: ”Investeringar för framtiden”, ”Fler och växande företag” samt ”Satsningar på kompetens och matchning”.

Se, regeringen har en jobbagenda! Det har ingen regering haft förr. De har skrivit ner tre saker på en papperslapp, och nu skall det bli jobb! Om inte annat borde väl detta löfte om att regeringen skall skapa fler jobb vara skäl nog för att alla sossar skall sluta sig bakom statsministern. Eller?

Fast min bekante har en egen teori om hur vi kan sänka arbetslösheten: ” – Sluta släppa in alla dessa invandrare som bara går på bidrag!”.

Jag var på vippen att köra av Tranebergsbron, vilket förmodligen inneburit slutet för denna blogg, men en comeback för mig i medierna, om än högst temporärt. Var kom den där idén ifrån??? Definitivt inte från Sveavägen 68, socialdemokraternas partihögkvarter.

Gott! Han kan inte vara Vänsterpartist i alla fall, tänkte jag belåtet för mig själv.

Stefan Löfvén representerar det nya Sverige, landet som öppnar sin famn för folk som inte bidragit med försörjning till nationen och som ställer krav på komfort i alla dess former. Sverige, landet där feministerna betraktar alla män som potentiella våldtäktsmän bara för att de har en penis. Sverige, landet som leds av en feministisk regering. Sverige, landet där reklamskyltar och affischer sprider budskap på arabiska. Sverige, landet där du kallas för nazist ifall du känner obehag när en främmande kultur slår upp sina predikotempel för att beskriva dig som ett djur som skall bekämpas eller utnyttjas. Sverige, landet som talar om att bekämpa arbetslöshet genom ”matchning” och låter migrationsverket ordna gratisflyg från Afrika och Asien för att hämta unga soldatämnen som har koranskola som grund för sin utbildning.

Nej, vi får inte reducera debatten till att bara peka på invandrarna som problemet, tänker jag snabbt för att försöka få fram en någorlunda resonabel replik på min bekantes politiskt inkorrekta kommentar.

” – Ja, det är en god början. Men jag skulle också vilja att vi gör oss av med politikerna som betalar ut alla dessa bidrag”, sade jag med ett neutralt ansiktsuttryck.

” – Haha, du tänker alltid ett steg längre än jag, Peter”, sade min bekante på ett sådant sätt att jag förmodligen började rodna, vilket min solbränna dock lyckades dölja. För en halv sekund var jag på vippen att säga någonting i stil med ” – Ja, därför gick jag aldrig med i SSU när vi var unga…”, men jag behärskade mig eftersom det var onödigt att riva upp gamla sår. Fast min bekante kom snabbt ifatt min tankegång: ” – Vi sätter dem på samma båt…!” utropade han triumferande.

SÄPO-bilen svängde in på Ulvsundavägen, sannolikt för att föra statsministern till flygplatsen för resan till Polen, medan jag och min bekante fortsatte mot Drottningholm.

Föga anade jag att Stefan Löfvén skulle nyttja sin resa till att hota med indragna EU-bidrag om polackerna fortsätter att undvika att dela den börda av migranter som Sverige och Tyskland välkomnar till Europa. Det är inte ofta man hör en sosse tala om indragna bidrag. Jag är osäker på ifall Löfvén har mandat att dra in EU-bidrag, eller om det hela är något han läst på DN.

Den forna stormakten Sverige – som en gång försökte isolera Polen i Östersjön – har återvänt som humanitär stormakt för att tvinga Polen att inte isolera sig från hypermigrationen från Mellersta östern, Asien och Afrika. Ironiskt. Fast varför kan vi inte bara låta polackerna få vara i fred och leva sina lyckliga liv utan att vi skall tvinga på dem samma lidande som oss?

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik, Stadsliv. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till ”Jag vill knappt säga den jävelns namn, men statsminister är han i alla fall…”

 1. minnesdagen skriver:

  Fast varför kan vi inte bara låta polackerna få vara i fred ?
  – ja, under det kommande folkmordet på de vita skall det inte finnas några vita länder att fly till.

  • Peter Harold skriver:

   Lustigt nog har jag gått omkring och grubblat på det där de senaste veckorna. Norge har legat bra till, men nu såg jag att de kontaminerat även Haldens fästning med kulturmarxistisk propaganda.

 2. Risto Matinen skriver:

  Rövén är en antisvensk sociopat. Har ett bättre förslag än att också försöka förstöra Polen med babbeinvasion:

  Lås in Rövén i en källare med åtta invällare; vapen- och våldtäktsföra lågIQ-män. När han går med på att kasta ut alla och inte släppa in fler, släpps Rövén ut ur sitt paradis…

 3. Sten Skott skriver:

  Vi får citera Bellman: ”Vad fan angår dej, Polens affärer, pling plingeli plång…”

 4. Lite skriver:

  Till samlingen om hur dum den onämnbare är kan vi numera med rätta lägga till ”så dum att klockstaplarna brinner.”

  Mitt stöd till Din ilskne kamrat; ur Fänrik Ståls sägner:
  ”Förtig hans ätt, nämn ej hans stam,
  Välv ej på den hans brott;
  Må ingen rodna för hans skam,
  Den drabbe honom blott.
  Den, som förrått sitt land, han har
  Ej ätt, ej stam, ej son, ej far”

 5. minnesdagen skriver:

  https://www.timeslive.co.za/news/2017-06-21-watch-stranger-snatches-child-at-johannesburg-restaurant/

  Svart man rövar bort liten vit pojke. Vad kan ha ha för planer för pojken ?
  Lyckligtvis upptäcks detta och fasttagen försöker han säga att han skojade.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4625568/Toddler-snatched-just-yards-family.html

  • Peter Harold skriver:

   Obegripligt! Jag har suttit med dottern och försökt hitta på rationella ursäkter (alltså som ett rent intellektuellt experiment), men dottern köper inte ett enda av dem. Man kan inte bara gå och sno en unge framför föräldrarnas ögon. Finns inte en enda förklaring (jag avstod från att berätta om att sydafrikanska män tror sig kunna bota sin AIDS genom att ha sex med småbarn…).

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s