Riktiga Nyheter lägger ner – just när tjänsten behövs som mest.

Bästa läsare!

Vårt vattenhål i det alternativa mediebruset – portalen som inkluderat nationalister och frihetsvänner – har efter någon dag av nazihyllningar fimpats för gott genom ett avskedsbrev signerat Kimmo Alm, grundare av sajten Riktig Nyheter.

Först av allt måste jag säga att jag gillade urvalet av sajter som fanns med på Kimmos lista. Jag kände mig hedrad att ha varit en av dem. Jag var också ganska glad över att många röstat på Skrivarens Blogg. För några veckor sedan började jag botanisera på statistikfunktionerna på Riktiga Nyheter och såg att läsarna placerat Skrivarens Blogg på plats 17. Jag bugar och skäms över den oförtjänta äran. Till saken hör att jag naturligtvis drabbas av 5 sekunders ego-boost när jag ser sådana smickrande saker. Men sen följer oftast fem dygn av prestationsångest, oftast förstärkt av det faktum att jag bara kan skriva när jag känner för det. Och nu när jag varit väldigt jäktad av privata skäl har skrivandet fått stå tillbaka. Vilket i sig är frustrerande för det finns ju en miljon saker att skriva om, och ändå kan jag inte göra mig förtjänt av den uttryckta uppskattningen.

Fast min frustration är en fis i rymden i jämförelse med hur Kimmo Alm har det. Efter att ersatt sin propagandafilm över det nationalsocialistiska ledargarnityret har han publicerat ett avskedsbrev i och med att han tänker tillbringa resten av sitt liv off-line.

Det är helt uppenbart att det går att skriva en hel bok om honom. Det tänker jag inte göra. Men jag är nyfiken på vad han ville. Riktiga Nyheter innehöll sajter och bloggar av varierande ideologisk härkomst. Nordfront, Avpixlat, Antropocene, HAX, Fria Tider, Pettersson, Tobbes Mediablogg, Helena, och inte minst vår uppkäftiga favorit Riksförbundet för politisk inkorrekthet, med många flera. Mixen förvånar.

Eftersom RN varit en publikgenerator för de utvalda bloggarna har säkert en och annan korsbefruktning inträffat. Det som dock överraskade mig var att spektrumet bestått av bloggar och sajter som å ena sidan är helt klart nynazistiska, och på den andra sidan libertarianska. Det finns inga direkta beröringspunkter mellan nationalsocialism och libertarianism, så jag har ofta undrat ”hur gick det här till?”.

Jag gissar att Kimmo tänkte att han klämmer in det som är läsvärt och inte besmittat med vänsteråsikter. Där tror jag att han lyckats.

Fast han håller inte med.

För några veckor sedan gav han uttryck för mycket skarp kritik mot de som existerar på hans sajt RN och läsarna; kritik som han upprepar i sitt avskedsbrev. Han beklagar att inga av de skribenter som han släppt fram har bidragit till att skapa den revolution som det här satans jävla landet behöver, om jag får parafrasera en formulering som jag tycker mig minnas från hans brev. Han tyckte framför allt inte om de bloggar som läsarna röstat upp, inte minst därför att de underlåter att identifiera judarna som det största problemet i världen. Måhända kan man uppfatta att Skrivarens Blogg också har den inställningen genom att säga ”sionister” istället för ”judar” (på den grunden att skillnaden har betydelse).

Kimmo nämner i förbifarten att han varken attackerats av Antifa eller fängslats av polisen, nästan i ett tonfall av sorg. Jag önskar att Kimmo skulle använda denna avundsvärda arbetsro. Det är inte kul att leva under en fatwa från den autonoma vänstern (eller som i mitt fall av svenska hobbyislamister). Det är inte kul att bli jagad av polisen som silar mygg och sväljer kameler i sin jakt på brott utan offer. Ändå vill han åstadkomma någonting som borde resultera i just dessa reaktioner.

Min tolkning är att han förväntat sig att vi bloggare som presenterats via portalen RN skulle ha gaddat samman oss vid det här laget och bildat en milis som skjuter av alla politiker och deporterar varenda icke-arier. Well, kalla mig för bleeding heart liberal, men jag gjorde ett försök att skildra hur vi skulle kunna hejda folkutbytet på en mer humanistisk och rättsligt korrekt metod, inspirerad av Hans-Hermann Hoppes resonemang om ett privatiserat Östtyskland. Jag anser att tillämpa den starkes makt är fel väg att gå om man skall skapa ett frihetligt samhälle. Vi behöver inte 15’000 brunskjortor som jagar 1’500’000 muslimer ut ur landet, och sen i bara farten gör sig av med alla andra som inte viftar lydigt med naziflaggorna. Jag tror inte ens att metoden är effektiv, utan snarare kontraproduktiv.

Den pamplett jag skapade talade istället sig varm för omdanandet av ett Sverige som grundar sig på frihetliga principer, där religiöst tyranni jämställs med socialistisk tyranni, och att alla envar med stöd utifrån en ny frihetlig konstitution har rätt att försvara sina liv och sin egendom. Skulle vi gå på den linjen kan inte staten ägna sig åt det fördärvliga folkutbytet, och vi kan rädda den svenska kulturen utan att behöva ägna oss åt massmord och tyranni.

Visst, jag håller med om att det är frustrerande att inte ens sunda frihetsideal vinner terräng i Sverige. Men vad vinner frihetsfrågan om jag klär mig med dynamit i bältet och blåser mig upp i luften tillsammans med Stefan Löfvén? Ingenting. Det är bara kontraproduktivt.

Maktskiftet måste ske genom en massiv men våldsfri folkprotest som lamslår de styrande. Vi behöver inte 15’000 beväpnade brunskjortor som begår mord på Sveriges fiender, utan vi istället 15’000 svenskar som bildar en kedja runt riksdagen och regeringshögkvarteret, och som gör revolution mot staten med syfte att föra tillbaka makten till folket. Sveriges grundlag anger att makten utgår från svenska folket. Vad som behövs nu är at folket tar tillbaka makten. Folket måste meddela staten att lånetiden är slut.

Jag vet inte hur möjligheten är att någon entusiast kan ta över Riktiga Nyheter och fortsätta driva den utan sionistiskt inflytande. Men helt klart är den en portal i linje med vad jag beskrev för några år sedan om framtidens nyhetsförmedling.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Sociala medier. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Riktiga Nyheter lägger ner – just när tjänsten behövs som mest.

 1. Mjölner skriver:

  Det är ta mej fan inte min avsikt att vända andra kinden till om det utdelas smällar. Börjar fienden att tillämpa våld får han skylla sig själv, jag ämnar försvara mig och min omgivning. Det är stor synd att Riktiga Nyheter försvinner, men livet måste gå vidare. Att Kimmo känner en viss besvikelse med kommentarerna har mitt medhåll, det är nästan omöjligt att ens väcka den minsta lilla vilja till verkligt motstånd mot etablissemanget. Kommentarsutrymmet i de flesta s. k. rumsrena bloggarna består med några få undantag av formliga doktorsavhandlingar i ämnen som ekonomi samhällsplanering, juridik, konst, musik, litteratur och boktips samt en massa trams om klimathotet. Någon ambition till uppror saknas enligt min uppfattning. Med stridsropet, MÅ FAN TA SVETSARN borde etablissemanget omringas avsättas och interneras. Någonstans har jag skrivit, svensken reagerar först när han stirrar in i en vapenmynning. Det känns mycket sorgligt just nu.

  • Peter Harold skriver:

   Vi är grodorna i det behagligt ljumma vattnet som långsamt blir varmare och varmare…

   Jag tror att ett fel som Kimmo gör – om min misstanke är korrekt – är att han jobbar ensam. Det är alltid svårt att utveckla någonting helt solo.

  • robinshadowes skriver:

   Jag har ofta också dragits med av hans förtvivlan i sina egenkomponerade rants. Förstår att han bor i ett mycket mer kulturberikat område än det jag själv bor i. Han betalar avsevärt högre blatteskatt än mig. Att bli utsatt för detta tjatter och oljud 24/7 måste vara otroligt nedbrytande för en människa som saknar det gamla Sveriges tystnad och lugn och ro. Jag önskar också en revolution i mina mörkare stunder och förtvivlar över svenskens dumhet. Faktum är att de flesta föredrar att fortsätta blunda än att se verkligheten som den är. Som jag förstått det är det sånt som fått honom att vilja gå offline. Om han sedan verkligen flyttar långt ut i skogen eller inte, kan inte jag veta. Jag känner honom inte mer än genom ett fåtal texter.

   • Peter Harold skriver:

    Det enda jag vet är att han inte längre bor där han är mantalsskriven. I vart fall var det vad han påstod sist jag hade kontakt med honom ifjol.

    • robinshadowes skriver:

     Genom hans texter har jag fått intrycket av att han är aningen manodepressiv. Om det stämmer så är han förmodligen i värsta fasen just nu. Att flytta ut i skogen kan nog vara det värsta som händer i ett sådant läge. Förvisso slipper han aptjattret och hör fågelkvitter istället. Men risken är väl överhängande att han efter en tid bara hänger sig i en gran.

     • Peter Harold skriver:

      Jag tror att det blir en tall i så fall. Jättesvårt att hänga sig i granar… Inte för att jag testat, men det ser bökigt ut. 😉 Ja, jag delar din syn på hans diagnos. Jag tror att han skulle behöva bra vänner.

      • Björngunnar skriver:

       Jag har efter att ha tänkt gran också kommit fram till att tall är bättre.
       På ryska lär sosnovybor dels vara ett kärnkraftverk sydväst om St Petersburg, men även betyda dårhus.
       Det var en ryska som berättade det för mig.
       Susna betyder tall.
       Och jag hittade en kontaktsajt till Kimmo, bättre än tall eller dårhus.
       https://www.pageviser.com/www/sosnovybor-ykt.ru

 2. hllviken skriver:

  De som använt tjänsten en tid, vet vilka bloggar som intresserar –
  då hittar man dit på egen hand.

 3. Sture skriver:

  Det som händer i Sverige (och Europa) står och faller med USA. Om den av vissa så hatade Donald Trump lyckas besegra ”the Deep State” (etablissemanget, politiker, bankmaffia etc,) så kommer detta att få stora återverkningar på hela världen – även Sverige. Och jag tror faktiskt att det är därifrån förändringen kommer att komma. Personligen tror jag att Trump kommer att få 8 regeringsår och under denna tid kommer det att kunna hända mycket.
  Först skall Hillery Clinton åtalas – hon kommer att fällas och hamna i fängelse. Därefter blir det viktigt att skärskåda Obama, gärna först ett kongressförhör under ed till satt börja med – då blir det redan kaotiskt. Sedan kan man börja dra i trådarna för vem som egentligen skapade 9/11. När man kommit så långt är det full storm. Donald Trump har det amerikanska folket med sig i allt större grad ju längre tiden lider och han kommer att vinna 2020 om man lyckas förhindra allt demokratiskt valfusk. Man kommer naturligtvis att försöka lönnmörda honom, men jag tror att de kommer att misslyckas – trots flera försök.

  • Mjölner skriver:

   Det är mycket långt dit. Skall vi under tiden sitta och titta på? Skall vi rösta på nuvarande politikergarnityr för ytterligare fyra års galenskap i väntan på att USA skall ge oss fri biljett till framtiden. Tror inte det är rätt taktik. Sveriges etniska medborgare måste hjälpa till.

  • Peter Harold skriver:

   Ett åtal mot Hillary (och gärna hennes man samt alla som är associerade till deras stiftelse) vore önskvärt. Men det kommer inte att hända. Man har redan lagt grunden för en långsiktig kampanj som skall göra Chelsea Clinton till president. Och detta är sanktionerat av the Deep State.

 4. Björngunnar skriver:

  Ja det var en förlust för den riktiga oppositionen att Kimmo hoppade av.
  Såklart kan man önska att svensken vaknade fortare men nu blir resultatet saktare utan Riktiga nyheter.
  Jag ser ett samband emellan nationalsocialistiska sajter och frihetliga, målet är detsamma frihet från judarna eller zionisterna, kalla det vilket man vill.
  Jag sympatiserar med bägge två men tror samtidigt att judarna/zionister a aldrig släpper greppet frivilligt.
  Och aldrig har jag hört talas om att nazister tvingat någon, te. x att vifta med flaggor.
  Tittar man på filmer och bilder från tredje riket så ser man inte människor som spelar hänförda och lyckliga, det kan omöjligt röra sig om miljontals människor som hotats till ren hänförelse.
  I Sovjetunionen var det inte bara hot som styrde utan miljontals mord för att röja undan människor är ett faktum.
  Tillika att Sovjetunionen var finansierat av judar ifrån Jewyork och att eliten i stort sett bestod av judar, liksom de som styr Sverige idag.
  En detalj i min favoritroman, Mästaren och Margarita, huvudpersonen som är intagen på mentalsjukhus sattes på medicinering av judarna för att bryta ner hans psyke, så till den grad att djävulen själv beklagade personen, de har gjort ett grundligt arbete sa han.
  Därmed inte sagt att Hitler var en alltigenom perfekt människa, Rommel sa ju att ”der mann must weck”.
  Sen får man också förstå att knappast någon människa har utsatts för så mycket lögner som Hitler.
  Gasningen av 6.000.000 miljoner judar är ett typexempel, när i verkligheten som pastor Wiliamsson säger, inte en enda jude gasats.
  Det kanske inte är så att svenskar som viftar med regnbågsflaggor har blivit hotade direkt men vill man nå en position i dagens Sverige så kan man omöjligt ta avstånd från böglobbyn.
  Nu är det Ryssland som hotas genom aggressivt bemötande och med militärbaser runt sina gränser.
  Ryssarna hotar den judiska drömmen om världsherravälde, Iran, Kina och en del andra nationer kan räknas dit, dock inte Sverige som är genuint Zioniststyrt.
  Vad Kimmo behöver är en nationalistisk tjej, tyvärr är de rätt sällsynta, desto vanligare är batikhäxorna.

 5. Martin Larsson skriver:

  Folkbildning är viktigt. Här snappar jag upp nåt om pastor Williamson och hittar detta på Wikipedia:
  ”Since the late 1980s, Williamson has been accused of Holocaust denial.[45][49][50][53][54] Citing the Leuchter report,[52] Williamson has denied that millions of Jews were murdered in Nazi concentration camps and the existence of Nazi gas chambers[12][55][56] and praised Holocaust denier Ernst Zündel.[45][46][49][50] During an interview on Swedish television recorded in November 2008, he stated: ”I believe that the historical evidence is strongly against, is hugely against six million Jews having been deliberately gassed in gas chambers as a deliberate policy of Adolf Hitler”,[56] and ”I think that 200,000 to 300,000 Jews perished in Nazi concentration camps, but none of them in gas chambers.”[12][55][57]”

  https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Williamson_(bishop)

  Staten Israel fortsätter att använda ”sex miljoner ihjälgasade judar i koncentrationsläger” fastän siffran ”6 miljoner” bevisligen är falsk.

  Så hur gör man för att ifrågasätta mytbildningen utan att få antisemit tryckt ned i halsen?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s