Moderaterna undrar varför sossarna höjer skatten. Är de idioter, eller…?

Bästa läsare!

Stockholmsmoderaterna passar på att klaga på att sossarna inför skatt på elektronik. I ett videoklipp radar man upp regeringens nya skatter samt de befintliga skatter som nu höjts. Stockholmsmoderaterna frågar retoriskt varför regeringen höjer skatterna med 64 miljarder.

Jag klagar ofta på mitt dåliga minne, men frågan är om inte våra politiker har det ännu sämre ställt med förmågan att komma ihåg saker och ting. Jodå, regeringen (sossar och miljöpartister) skall kritiseras för att de transfererar pengar från skattebetalarna till staten. Ingen tvekan om saken; skatt är stöld. Men nu handlar det inte enbart om att sossar och miljöpartister är genuint onda människor, alternativt osedvanligt korkade (även om jag inte bestrider detta påstående), utan faktiskt om att staten har utgifter som skapats genom politiska beslut. Som t.ex. kostnaderna för den svenska invandringspolitiken.

Det är faktiskt skamligt att moderaterna – eller något av allianspartierna – klagar på att sossarna höjer skatten för att täcka kostnaderna för den politik som de tidigare moderatledda regeringen bedrev i samarbete med Miljöpartiet. Reinfeldt-ministärens programförklaring om att Sverige skulle bli en humanitär stormakt resulterade i en hypermigration i och med att välfärdssuktande främlingar utnyttjade den flyktingvåg som uppstått sedan USA och NATO vänt upp och ner på Mellersta östern.

Varken regeringen Reinfeldt eller Löfvén kan urskulda sig med att de inte kunde ana någonting. Den komplexa problematiken med invandringspolitiken har existerat redan innan den massiva migrationsvågen 2015. Kunskap om att invandring utgör en kostnad för samhället har varit känt och uppenbart, till och med specificerat på respektive grupp av invandrare. Man har alltid vetat att det är lättare att sätta en ingenjör från Österrike i arbete än en fårskötare från Somalia. Vi har faktiskt inte fått några specifika nya etniciteter med okända egenskaper till Sverige än de som redan sökt sig hit; det är bara numerären som förändrats. Allt tal om att invandring är en lönsam affär för staten är medvetna lögner.

Förvisso utgör invandringsfrågan och integrationsfrågan ett komplext ämne med många parametrar, men det har inte saknats expertis att bedöma de förväntade konsekvenserna. Det har än mindre saknats erfarenheter som borde ha hjälpt beslutsfattarna om d eönskat lyssna.

Vad som däremot saknats är förnuft och försiktighet när det gäller den politiska styrningen av dessa frågor. Moderaterna tillsammans med de övriga allianspartierna lade både förnuft och försiktighet åt sidan för att blockera Sverigedemokraterna från att anta rollen av ett vågmästarparti, och efter senaste valet har socialdemokraterna fått makten på nåder av ett allt mer passivit och irrelevant (M).

Det finns ju förstås en lösning på det finansiella problem som staten ställts inför p.g.a. förd politik. Man slutar att betala. Det är ingen mänsklig rättighet att bo i vårt land på andras bekostnad. Och ”andra” är i detta fall de svenska skattebetalarna, den enda grupp som hittills exponeras för regeringens fientliga handlingar som yttrar sig i bl.a. ökat skatteuttag, och som på sikt kommer försätta landet i en djup ekonomisk kris. Och invandringseländet är inte det enda bottenlösa hål som man använder våra pengar till att fylla upp med.

Fy fan för politikerna.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Moderaterna undrar varför sossarna höjer skatten. Är de idioter, eller…?

 1. Mjölner skriver:

  Det är mer än frustrerande att vårt svenska folk inte har förmåga att lägga ihop två+två.En fråga? Vi som av olika skäl inte kan emigrera kan väl inte skattevägra utan rättsliga påföljder. De välbärgade ekonomiskt tryggade och högt utbildade medborgarna flyr landet vi som blir kvar får bära bördan. Jag kan som pensionär intyga att det finns inte någon marginal kvar för fortsatt välgörenhet d.v.s. försörja hela norra Afrika. Den Svenska politikermaffian springer EU:s, Natos och globalisternas skumma ärenden. Mr Soros sköter invasionen över medelhavet med den svenska kustbevakningens medhjälp. Vidrigt! Österrike rullar fram stridsvagnar mot den Italienska gränsen i syfte att stoppa mena invasionen. Vi Svenskar skall betala mer skatt????

 2. Lars Lindeberg skriver:

  Ja Peter det enda som kommer att hjälpa är civil olydnad! Om tillräckligt många ansluter sig, vad skall regimen göra?
  Klockan är 5 över 24:00!

  http://blueshift.nu/civilmotstand-utan-vald-effektivaste-sattet-genomfora-revolution-racker-med-35-av-befolkningen/

  Det räcker inte med att bara säga!Fy Fan för Regimen!

 3. hllviken skriver:

  Är det så himla negativt med etno-stater?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s