Sydkorea: ” – Nordkoreas missiler är ganska värdelösa”

Bästa läsare!

Uppdatering i ett ämne som jag tror att vi kommer höra mer om under den närmsta framtiden.

Rubriken här ovan är en aning modifierad. Andemeningen i den är däremot helt korrekt, men ordvalet är naturligtvis lite mer sakligt formulerat.

Det hela handlar om ett uttalande från Sydkoreas underrättelsetjänst som analyserat Nordkoreas uppskjutning av en raket (KN-17) och dess bana. Man noterar att uppskjutningen skedde från en vertikal ramp, och att raketens bana därför inte kan beskrivas ha varit särskilt välplanerad med en exakt angiven nedslagsplats.

Sydkoreas underrättelsetjänst uppger att raketen skulle kunna ha en teoretisk räckvidd till Alaska, men det förutsätter att avfyringsrampen har en annan konfiguration. Att Nordkorea avfyrade raketen tämligen rakt upp i luften är en indikation på att uppskjutningen inte alls var ämnad att testa raketens precision mot mål. Att avfyra en missil är en sak; att få den att träffa sitt mål med precision är en helt annan sak.

Enligt den sydkoreanska underrättelsetjänsten finns det ingenting som tyder på att Nordkorea har teknisk förmåga till detta, eller ens kapacitet att utvärdera den delen av det ballistiska försöket. Missilens kräver ett ytterst avancerat stabiliseringssystem för detta; vad Nordkorea kan uppnå är att man kan krascha raketen inom några mils radie, och då kanske inte ens att raketen slår ner i marken i intakt skick. Med andra ord menar Sydkorea att Nordkorea inte alls har någon interkontinental raket för att befordra kärnvapen.

Hur skall Nordkorea lösa sina tekniska problem så att de får en fungerande projektil för att kunna bekämpa den imperialistiska jätten på andra sidan Stilla havet? Tja, en möjlighet att skaffa ett konto på sajten Kerbal Space Program och efterlysa tips och råd på deras forum…! 😉

Som min träslöjdsläsare sa; alla sätt är bra utom de dåliga…!

Det skall dock inflikas att Israel – på tal om skurkstater – inte erkänner sitt kärnvapeninnehav (150-250 stridsspetsar) och dessutom förfogar över en missil med 650 mils räckvidd för en större atombomb eller tre mindre. Missilen heter ”Jericho III” och togs i tjänst år 2011. Några protester från Vita huset i USA? Inga som tycks haft någon inverkan.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Krig & fred. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Sydkorea: ” – Nordkoreas missiler är ganska värdelösa”

  • Peter Harold skriver:

   Jag instämmer. Det är min linje också, med reservationen för att om ”Nordkorea attackerade oss först” så skulle jag vänta med attacker tills det är uteslutet att det var en fals flag-operation.

 1. Risto Matinen skriver:

  Visst skulle man vilja se NK/nazityskland bomba UZA?

  De gjorde det.

 2. Risto Matinen skriver:

  Minns inte om någon skrivet det här tidigare, som borde ha betydelse. Koreakriget kostade en tredjedel av koreanerna dödade. Borde snarast betraktas som ett folkmordsförsök?!

  Så grymt, så det borde vara judar bakom det kriget? Jag har inga bevis med det torde finnas horder…

  • Peter Harold skriver:

   Faktiskt, det har passerat mig helt förbi antalet döda koreaner under kriget. På den tiden var de bara snedögda gulingar, sett från ett globalt perspektiv, så det var väl inte värre än att döda flugor som far omkring i köket.

   Eisenhower refererade ju till krigsindustrins politiska inflytande.

   • Risto Matinen skriver:

    Det är minst sagt lite konstigt att Koreakriget bara försvann, så där utan rannsakan ens om vad det handlade om och hur hårt det drabbade koreaner. Judisk rasism?!

    Det är sjukt hur man förklaras ”rasist” när man är vit, men inte rasist när de är mörkhyade för sina sjuka intressen. Har funderat på det. Bekänner att jag är artist! Om/när självklart betrakta skillnader som självklara och bra. De flesta arter är sämre än oss.

    Det bästa med oss är att vi ökat koldioxidmängden i atmosfären. Förvisso oavsiktligt, men ändå. Växterna har varit på svältgränsen i miljontals år. Nu har vi korrigerat det lite grann…

    Den som tror på GUD har med vårt inflytande fått vatten på sin kvarn: Vi är guds avbild, att göra planeten bättre för livet!

 3. Benny skriver:

  Ryssland beskrev Nordkoreas missil korrekt omedelbart efter dess avfyrning som en medeldistansmissil utan större precision, dvs inte alls som man påstår i väst en interkontinental missil. Man letar som vanligt efter orsaker att att starta krig mot NK med lögner precis som mot Irak.
  Varför inte bara låta NK vara i fred? I Sydkorea tar man det hela med ro och man kan misstänka att det är USA:s geopolitiska agenda mot Kina som egentligen spökar här…USA vill permanenta sin närvaro i regionen under täckmantel att man vill skydda Japan och Sydkorea vilket bara är struntprat! Befolkningarna i SK och Japan vill inget annat än att bli av med ockupanterna från USA och deras trupper.

  • D. skriver:

   Bäst av allt är att sk. kärnvapen/stridsspetsar/mm/bla bla inte funkar, ser fram emot när den kritiska massan fattar detta och att holohoax är just en hoax, då kan vi garva oss harmynta när den eviga plågan hotar med sin Samson option, moahahahahaaaaa

   • Risto Matinen skriver:

    Tja, du som inte ens tror på dessa massförstörelsevapen, får beskriva hur de uppstått. Flera tio-hundrapotenser kraftfullare konventionella bomber ska beskrivas som troliga alternativ!

    Lycka till!

    • D. skriver:

     Riktigt Risto, ”vanliga” bautasmällare finns det gott om, det andra är en vanlig judisk kontantkonfiskeringsteknik ihop med ”farlig teknik” så att kreti å pleti inte lätt kan syna bluffen.

     NASA bluffen likaså, dessa har dock flitigt använt CGI å photoshop medans kräken på 40 talet hade primitivare teknik att blåsa oss med, kolla dessa gamla filmsnuttar om provsprängningar en stund och det framgår tydligt att det bara är båg, att det absoluta bottenskrapet av tvåbeningar ( obs. ej riktiga människor ) har dessa påstådda ”avfyrningskoder” är ännu ett bevis på att allt är båg.

     2200 ”provsprängningar” sen 1945 borde lämna vissa strålande spår, vafan ryska amatörforskare bor och odlar schysst käk utanför Tjernobyl utan problem och mig veterligt har det icke förflutit 450.000 år som enligt påstående krävs för att HALVERA den sk. ”Strålningen”

     Vid intresse och lite tid Risto kolla in” Nukelies ”och Anders Björkmans sida Heiwaco i ämnet.

     Några av dom värsta massförstörelsevapen moi känner till är Tv, dagis och skola.

     Har du vägarna förbi södra Lappland så titta gärna in.

  • Peter Harold skriver:

   Japp, det är Kina som är målet. Mänskliga rättigheter har aldrig varit en verklig angelägenhet för Vita huset.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s