[Sionismen och yttrandefriheten, del 87] Lokalpolitiker försöker stoppa Roger Waters-konserter

Bästa läsare!

Det pågår ett intensivt arbete bland sionistiska lobbyister för att försöka hindra att den forne Pink Floyd-medlemmen Roger Waters skall kunna genomföra alla sina spelningar under pågående USA-turné.

I Miami har organisationen Greater Miami Jewish Federation publicerat en annons med rubriken ”Anti-Semitism and Hatred are Not Welcome in Miami” där man uppmanar företag som sponsrar/samarbetar med Roger Waters spelning i staden nu ikväll att backa ur. ” – Mr. Waters, your vile messages of anti-Semitism, anti-Zionism and hatred are not welcome in this community.”

Det ”antisemitiska” som Roger Waters kritiseras för är hans stöd till rörelsen ”Boycott, Divestment and Sanctions movement” som förespråkar en bojkott mot den israeliska staten i protest mot landets ockupation av Västbanken. Waters uppmanar olika band att inte uppträda i Israel förrän landet återlämnar ockuperat territorium.

I New York City försöker man få två kommande konserter som Waters skall håll på Nassau Coliseum i september inställda. Rabbinen Anchelle Perl uppger att bojkotten mot Israel som Waters propagerar för är olämplig eftersom inte bara judarna drabbas, utan även alla andra:

” – Jag skulle vilja säga att det bästa vore ifall personen ifråga [Roger Waters, min anm.] kom ut på ett mycket öppet sätt och förklarade att han begått ett misstag med hela det här. Det skulle föra oss samman mycket bättre”, menar Perl.

Den judiska lobbying- och aktivistgruppen ADL gick år 2013 ut med kravet att Roger Waters måste upphöra med att använda ”judiska bilder” på sina konserter, inklusive Davidsstjärnan på en uppblåsbar gris som svävade intill ett dollartecken samt en hammare och en skära, och hotade med att vidta ytterligare åtgärder ifall inte rockstjärnan ändrade sin approach.

Det lokala åklagarämbetet i Nassau har lovat att se ifall man kan anmäla de företag som är kopplade till Roger Waters konserter i september eftersom en lokal förordning förbjuder samarbete med företag som står bakom bojkottrörelsen som Roger Waters stödjer.

Så här långt tycks inte den judiska kritiken mot Roger Waters bitit särskilt hårt. Hans senaste (och sista?) soloalbum ”Is this the Life we really want?” har fått mycket positiv kritik, pendlande mellan 3,5-4 i de flesta skivrecensioner (undertecknad delar också ut en stark 4:a, men mer om det i ett annat sammanhang). Den pågående ”Us+Them”-turnén innehåller en hel del tjuvnyp mot Donald Trump, men också en hel del samhällskritik som drabbats av minnesförlust av det faktum att Barack Obama förledde sina väljare under två presidentval med löftet ”Change” när han i praktiken fortsatte den neo-konservativt influerade imperialistiska världspolitiken.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till [Sionismen och yttrandefriheten, del 87] Lokalpolitiker försöker stoppa Roger Waters-konserter

 1. hllviken skriver:

  Denna starka lobbygrupp har drivit till åtal en ”antisemitisk” bild på Twitter i Sverige:

  http://www.friatider.se/talas-f-r-bild-p-twitter

 2. Risto Matinen skriver:

  Öh, försöker rannsaka mitt gamla minne om dubbla negationer, särskilt på engelska. R Water är inte så bra på engelska där. Han skrev bl,a.:

  We dont need no thought control

  Men om han vill det jag vill, dvs tvärtom han skrev, borde han ha uttryckt sig:

  We dont need thought control!

  Fick förklarat av en översättare att det är underklasspråk, att köra med felaktiga dubbel negationer…

  Tja, annars superkonstigt än att nationalsocialistiska judar (sionizter) opponerar sig.

  • Peter Harold skriver:

   Det där är en intressant iakttagelse. Jag tror att jag skrivit något om detta, men förmodligen ligger det i utkastmappen eftersom jag inte hittade referensmaterialet som inspirerade min text. Jag vill minnas att Waters förklarat att menat att han inte ville ha ”icke-undervisning”, fast hans ursäkt skiter ju sig på raden ”don’t need no thought conntrol”.

   Bäst på ”arbetarklasspråk” i Sverige är dock Mona Sahlin. Hennes publicerade citat i tidningarna brukar ofta vara korrigerade utifrån vad hon egentligen menade, enligt någon journalist som föredrog att vara anonym.

 3. Robin Shadowes skriver:

  Har hört albumet ett par gånger på Second Life samt nån enstaka låt från albumet. Jag var inte så fokuserad på texterna, utan lyssnade mest på musiken. Då jag inte hade så höga förväntningar från början blev jag dock positivt överraskad. Om det nu blir hans sista album så kan både han och hans gamla band sluta med flaggan i topp mer eller mindre.

  • Peter Harold skriver:

   Det fanns många musikaliska referenser till Pink Floyd, mycket från tiden runt mitten av 1970-talet, men också soundet från ”The Final Cut”. Vi kan t.ex. flera gånger höra trummisen spela samma rytmer som Nick Mason spelade under; jag tänker framför allt på ”Picture That” som för tankarna till någonting från ”Animals”-albumet och instrumentallåten ”One of These Days”. Fast någonting som slog mig är att albumet inte har några minnesvärda gitarrsolon. Istället är det generöst bruk av stråkar och syntar. Tyvärr minimalt med Hammond B3, fast det hade väl kanske betraktats som alltför Floydskt.

 4. Mjölner skriver:

  Är tyvärr för gammal att kommentera Pink Floyd. I mitten på 70-talet befann jag mig i dansbands- svängen. OT En skämtare på twitter meddelar att MP och F! planerar samgående inför 2018 det nya arbetsnamnet blir FIMP! Det gäller att hålla pipan glödande.

  • Risto Matinen skriver:

   Hur sabla gammal är du i så fall? Som min mor, snart 90?

   Inget fel med det, men hoppas du har ett gott minne. Det tänker jag utnyttja i sommar enär min mor och hennes systrar snart går ur tiden, och jag tillhör de få som kan föra deras minnen vidare…

   Våra förfäder skapade landet. Vi är skyldiga dem att lämna det vidare till våra barn och barnbarn. Inga invällare ska äta upp vårt….

 5. Vauen skriver:


  Mycket bra film!

 6. Ping: Roger Waters talar ut i RT – sionister försöker upprepa McCarthyismen. | Peter Harold – Skrivarens blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s