Gå till politiken?

Bästa läsare!

Jag tänkte förvarna om att jag kommer gå på semester i ett par veckor. Det är givetvis min ambition att komma tillbaka helskinnad, men ingen kan ge några garantier. Jag kommer nog bara lyckas laga samman några enstaka förpostade bloggtexter som blir publicerade under tiden, men det kommer bli ganska tyst från min sida medan jag är tvingad att vara off-line.

Det jag bävar över är att varje gång jag åker utomlands så tycks Sverige ha blivit än mer uppfuckat sedan jag lämnade det. Jag minns särskilt resan till Frankrike 2015 då jag kom hem till den s.k. flyktingkrisen (märktes inget nere i Europa eller ens vid gränsen, men däremot vid Stockholms central där volontärer delade ut mat till välgödda araber och nallebjörnar till 20-åringar).

Någonting som jag tänker fundera över är om min bräckliga hälsa här kompatibel med att jobba partipolitiskt eller i någon motsvarande plattform. Listan över skäl att låta bli är lång, men jag skall ägna min lediga tid åt att grubbla över tänkbara strategier.

Vi får se.

Kommentarsfälten kommer som vanligt vara öppet. Läsarnas insatser utgör ju denna bloggs förtjänst, så att strypa det fria ordet ligger inte direkt i mitt intresse.

Till och med vår kulturminister anser ju att man skall vara till det fria ordets försvar. Ok, Alice Bah tänker då i första hand på de s.k. ”centrala aktörerna”, d.v.s. journalisterna, politikerna och konstnärerna. Dessa är ”aktörer i det fria ordets tjänst”, som vi enligt henne är beroende av för ”ett öppet och levande demokratiskt samtal”. För min egen del anser jag att medborgarnas åsikter är minst lika viktiga, och att även dessa skall höras i samhällsdebatten och betjänas av det fria ordets tjänst.

Själv tänker jag vid hemkomsten ägna en hel del energi åt att bekämpa politikernas och medieaktörernas förakt och avsky mot medborgarnas önskan att uttrycka sig fritt. Ingen skall förföljas för sina åsikters skull eller hotas till tystnad, och den rätten gäller inte bara politiker och journalister, utan även också oss vanliga människor, vars vardag och liv påverkas av just dessa maktpriviligierade yrkesgrupper.

Den som vill läsa mer om hur ordbajsaren Alice Bah har en perverterad förvriden syn på yttrandefrihet kan läsa regeringens handlingsplan här [LÄNK]. Titeln på alstret borde hellre heta ”Så här återskapar vänstern fascismen”. Jag ser fram mot att svenska folket nyttjar sin demokratiska rättighet att rösta bort detta patrask vid nästa val.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik, Privat. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Gå till politiken?

 1. Mjölner skriver:

  Önskar Dig en skön ledighet utan incidenter!

 2. hllviken skriver:

  Trevlig semester tillönskas dig och ditt sällskap! Måtte ni komma välbehållna hem!

 3. Risto Matinen skriver:

  Har du vägarna via Dalarna, är du välkommen till mig!

  Toksocialisterna är välkomna att begå kollektivt självmord, men utesluta oss friska!

 4. Björngunnar skriver:

  Trevlig resa!

  Kanske blir Du inspirerad av att se något nytt och slippa ankdammen ett tag.

 5. Robin Shadowes skriver:

  Önskar en trevlig resa utan kulturberikning. Åtminstone inte av den ironiska sorten. En genuin kulturberikning däremot som den såg ut före tvångskulturen och massinvandringen är en annan sak.

 6. Peter Harold skriver:

  Tack allesammans! 🙂

 7. Vauen skriver:

  Sicken tur jag lyckats synkronisera min semester med dig Peter, svårt att vara utan dina texter! Trevlig resa!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s