En påminnelse om att Angela Merkel varit kommunisten Angela Kasner

Bästa läsare!

Japp, jag har inte haft mycket tid att förbereda några blogposter att publicera medan jag är bortrest. Eftersom jag är en Wall-of-Text-person så väljer jag härmed att hänvisa till att en bild säger mer än tusen ord, och det är faktiskt inte helt sällsynt att en del av mina blogposter kommer upp i den mängden.

Mer info illa beryktade Daily Mail [LÄNK] Det har påpekats att vid sistlidna G20-mötet i Hamburg gjorde medierna en hyfsat stor sak om att Angela Merkel är född i just denna stad. Som bekant låg Hamburg i dåvarande Västtyskland. Vad man inte säger någonting om är att hennes familj flyttade till Östtyskland några år efter hennes födsel. Intressant. Varför tas detta bara upp av tidningar med ”dåligt rykte”…?

Hälsar eder Peter Harold

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Medierna, Politik. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till En påminnelse om att Angela Merkel varit kommunisten Angela Kasner

 1. Jonas Bangkok skriver:

  Lite sommarlektyr om Apollo-färderna – aktuellt med tanke på att någon mindre begåvad köpare nyligen betalat 1,5 miljoner USD för en påse med ‘månstenar’:

  http://friasidor.is/apollofarderna-den-stora-bilden/

  • Peter Harold skriver:

   Intressant. Detta begränsar ju våra möjligheter.

   • Risto Matinen skriver:

    Foliehattsvarning på den artikeln! Det bekänner även författaren. Här kommer förklaringar till det foliehatten har svårt för:

    USA:s månprogram var främst, eller nästan helt och hållet, ett politiskt projekt. Kapprustningen i rymden stod mellan USA och Sovjetunionen, som mycket handlade om bärraketer för kärnvapen och i viss mån prestige. Det vetenskapliga värdet var lågt.

    Varför bara USA till månen och varför spred sig inte tekniken? Tja, det enklaste svaret är att det kostade avsevärt mer än det smakade. Näst enklast, hur kul är det att bli tvåa, och det med facit på förhand?

    Sedan undrar han: Varför tog det slut för 50 år sedan? Tja, hur många gånger ska man göra samma/liknade jättedyra utflykter? Räcker det inte med en? Det blev sex månlandningar. Jag som är/var tekniknörd blev liknöjd.
    Det utförs tester och experiment i rymden, man behöver inte befinna sig ändå på månen. Vilken extranytta har man av månfärder och månbaser? Det krassa svaret är att kongressen beviljade inga fler stulna pengar (skatt) till månresor…

    Sedan ger han en egen förklaring till frågan ovan; Det är för långt till månen, tekniken som fanns då (60-70 talen) var för dålig. Trams!

    Vidare påstås att strålningen i jordens närhet, de sk. Van-Allen bältena är för hög att kunna passeras av människor. Trams! Det är partikelstrålning som inte är särskilt hög, kapseln skyddar tillräckligt och de passerades på några timmar, men man skulle nog kunna vara där i en månad utan dödliga doser, enligt Van-Allen, om jag inte missminner mig.

    Varför tar somliga ta på sig foliehatten? Struntar de i sin trovärdighet?

    Merkel är ett politiskt odjur, en folkmordsmarxist…

    • Peter Harold skriver:

     ”Varför bara USA till månen och varför spred sig inte tekniken? Tja, det enklaste svaret är att det kostade avsevärt mer än det smakade. Näst enklast, hur kul är det att bli tvåa, och det med facit på förhand?”

     Om vi utgår från dåvarande president John F Kennedy så skulle månprojektet ha skett i samarbete med Sovjetunionen. Han och Chrustov var på väg att avsluta kalla kriget.

 2. hllviken skriver:

  SVERIGE

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s