London faller: Gängen angriper sina offer med svavelsyra

Bästa läsare!

Vi har hört om detta fenomen främst genom otrevliga berättelser från Indien och Bangladesh där hedersvåld tar sig i uttryck av att gärningsmännen (ofta en ex-make eller släkting) kastar frätande syra i ansiktet på sitt offer (företrädesvis ex-fruar eller andra kvinnliga släktingar). Syran dödar sällan, men lämnar så pass svåra frätskador att offren kommer ha oläkbara men för livet.

Av någon obegriplig anledning har detta tillvägagångssätt att angripa sina offer inte bara nått Storbritannien, utan har till och med utvecklat sig till en våldsepidemi i huvudstaden London.

Det som till slut väckt stora rubriker i brittisk press var att en man från Qatar blev sprayad i ansiktet med syra när två gärningsmän (som kom med moped, det ultimata flyktfordonet) försökte stjäla hans dyrbara armbandsur. Dådet inträffade i omedelbar närhet av det världsberömda varuhuset Harrods.

Förutom att det är tämligen enkelt och billigt att skaffa syra jämfört med t.ex. pistoler och andra skjutvapen så har de kriminella i staden gått över till denna metod därför att straffet blir lägre än om man skjuter någon och blir fast. Dessutom är det juridiskt förhållandevis riskfritt att inneha syra om polisen gör tillslag. Det är företrädesvis svavelsyra som man använder.

Precis som i de flesta andra västerländska länder tillåts inte hederliga medborgare i London att skydda sig med egna vapen, utan är helt utelämnade åt polisens ”förebyggande åtgärder” och utryckningar när brottet redan är ett faktum.

Sedan några år  tillbaka är engelsmännen i minoritet i sin egen huvudstad. Som en åtgärd för att få ner kriminaliteten försöker den engelska polisen att rekrytera mer personal som tillhör andra etniciteter än infödda britter.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Stadsliv. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till London faller: Gängen angriper sina offer med svavelsyra

  1. Sten Skott skriver:

    Efter några syraattacker här hemma av svartsjuka ”hedersmän” går det sedan länge inte att köpa batterisyra lika enkelt som tidigare.
    Civilisationen går framåt.

  2. Robin Shadowes skriver:

    Snart i ett kvarter nära dig, svenne.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s