TT:s kampanj för unga vuxna afghaner i Sverige

Bästa läsare!

Jag glömde ju nämna att jag observerade haschtaggen ”Vi står inte ut” i samband med den homo-/bisexuella paraden i centrala Stockholm sistlidna lördag. I det marscherande sällskapet återfanns kvinnor i gränsen till/i klimakteriet och ett antal unga vuxna män med centralasiatiskt utseende. Tanterna försökte gunga i takt till salsarytmerna från ett av de andra ekipagen, och de unga vuxna männen – av tidningarna ofta benämnda som ”ensamkommande flyktingbarn” – strosade framåt med näsan över den medhavda iPhonen.

Med tanke på att paraden i övrigt hade en hel del erotiska anspelningar var det inte svårt att göra olika tolkningar av varför dessa klimakteriekossor inte står ut inför hotet om att de unga virila männen skall försvinna ut ur landet.

Mellan 1 januari och 30 juni i år noterade FN:s ombud i Afghanistan att 1’662 civila personer dödats i konflikter i Afghanistan (och 3’581 skadats) [LÄNK]. Om denna siffra håller sig dör över 3’000 civila personer i oroligheterna i Afghanistan. Det är ändå mindre än hälften av så många som dör i trafikolyckor i det landet. Enligt WHO dog under år 2014 6’448 personer i den afghanska trafiken. Inte osannlikt mycket för ett land med 34 miljoner invånare.

Givetvis är varje enskilt dödsfall en tragedi, och skall inte förringas. Men det skall påpekas att samtidigt som TT skriver att ”det finns provinser dit det är omöjligt att återvända” så finns det bevisligen provinser där man inte riskerar att bli skjuten. Det är sålunda den afghanska regimens ansvar att ta hand om sina medborgare i de distrikt man kontrollerar. Utöver detta finns det ett stort antal provinser som det inte råder strider i, men som kontrolleras av talibanerna. Eftersom USA har förhandlingar med talibanerna (talibanerna håller nämligen på att klå jänkarna) så finns det väldigt goda möjligheter att skicka afghanska unga män även dit utan större risk för deras säkerhet.

Men naturligtvis finns det en risk att man väl åter i Afghanistan inte kan få regeringen att bjuda på en splitt ny iPhone; än mindre får man gå i skola bland blonda 13-åringar; sannolikheten att få frukost, lunch och middag serverad av uppassande personal är minimal. Jag tänker inte säga någonting om graden av hygienisk upplevelse i jämförelse med get kontra svensk batikhäxa, men jag gissar att det går på ett ut, och handlar knappast specifikt om afghanska män.

Enligt TT – i en artikel på SVT.se – har en grupp afghanska ungdomar etablerat en sittstrejk. De skriver i ett öppet brev till Migrationsverkets generaldirektör:

Är verkligen Sverige ett moraliskt land när man säger åt svenskar att inte åka till Afghanistan för att det är farligt, men man tycker det är säkert för oss unga människor att leva där. Det är inte mänskligt.

Det UD varnar för i sin generella avrådan från att resa till Afghanistan är baserat framför allt på att vi svenskar är svenskar. Icke-afghanska medborgare utgör i sig måltavlor för terror. Svenska UD varnar specifikt för risken att man kan bli kidnappad i Afghanistan. En annan risk är att UD p.g.a. situationen i Afghanistan har begränsade möjligheter att assistera eventuella hjälpbehövande svenska medborgare. Mycket av det som är hot för svenska resenärer i Afghanistan är betydligt mer hanterbara för landets egna invånare. [LÄNK]

Det som är iögonfallande är tonfallet i TT:s artikel. Man har valt att använda generaldirektörens tidigare uttalande i ett sammanhang som skall få det att framstå som att Migrationsverket inte bryr sig om de afghanska flyktingarna. Kall, okänsligt myndighetsutövandet. Och detta ställt mot de överempatiska flyktingarna som säger:

– Om [Migrationsverkets generaldirektör] kommer hit kommer vi möta honom med kärlek, för vi hatar hat. Vi flydde från hat, men vi ska ge kärlek till honom. Vi är inte dåliga för samhället, säger talespersonen Fatemeh Khavari  till TT.

Inte dåliga för samhället? När myndigheten väl kom igång med att göra medicinska undersökningar för åldersbestämningar kunde man konstatera att 3 av 4 var över 18 år gamla och därmed inte att betrakta som barn enligt svensk juridisk mening. 3 av 4 asylsökande ljög om sin ålder. Konsekvenserna av deras lögner är ett överutnyttjande av det sociala skyddsnätet i landet, oräknat det faktum att Sverige redan i grunden överdaltar med individer under 18 års ålder. Nanny-stat gentemot alla vuxna, och curling-stat gentemot alla som inte är myndiga. Det är svenska staten i ett nötskal.

Vi skall inte bemöta afghanerna med hat. Men vi skall däremot använda förnuft och förstånd. Det betyder att större delen av de afghanska välfärdsaspiranterna måste resa tillbaka dit de kom ifrån. Och batikhäxorna får hitta någonting annat som gör att de inte står ut.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till TT:s kampanj för unga vuxna afghaner i Sverige

 1. Ping: TT:s kampanj för unga vuxna afghaner i Sverige — Peter Harold – Skrivarens blogg – Life, Death and all between

 2. Jonas Bangkok skriver:

  En reflektion kring TT:s publicering – behöver man inte först ha ett jobb för att kunna strejka?

  Visst ja – de har det ju, en medelsnitts batikhäxa kräver säkert sin tribut.

 3. Mjölner skriver:

  Svensk politik är omoralisk, rutten och grymt orättvis. 2016 fick Sveriges kommuner 32 miljarder att dela ut till s. k. flyktingar. Migrationsverkets kostnader för s. k. flyktingar kostade 73 miljarder. För att en svensk fattigpensionär skulle komma över EU:s fattigdomsgräns skulle det fordras ca 1700kr per månad och person, kostnad ca 4,5 miljarder. De pengarna vill inte svetsar´n hosta upp. Inför valet 2018 bör han betänka att den pensionärsgeneration som då skall rösta icke kommer att låta sig ledas till urnorna av socialdemokratiska partifunktionärer med färdiga igenklistrade kuvert. Inte acceptera att sjuksängen placeras i korridoren. Inte heller att stöddiga ouppfostrade slynor släpper dörrar i ansiktet på oss. Samtidigt på olika bloggar diskuterar man att det bästa för landet skulle vara att behålla svetsar´n, d v s rösta på samma garnityr om och om och om igen. Undergången är nära.

  • Peter Harold skriver:

   Det vore underbart om Sveriges pensionärer gav etablissemanget ett gemensamt fulfinger och gjorde det omöjligt för de gamla partierna att bilda regering. Å andra sidan… den stora skadan är skedd – även om allt givetvis kan bli ännu sämre – och oavsett regering efter 2018 så kommer det bli svårt att backa Sverige ur den återvändsgränd man kört in i.

 4. Ove-Britt och jag. skriver:

  Man kan trösta sig med att dom som skriver alla snyftreportage om dessa så kallade flyktingar kommer aldrig bli sportjournalister.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s