Sverige har politiska rättegångar – och det knappast till harm för etablissemanget.

Bästa läsare!

Jag vet att om jag hade lagt ner lite längre tid på att göra mer eftersökningar så skulle jag kunna åstadkomma en betydligt längre lista på rättsfall där den åtalades politiska åskådning sannolikt varit en belastning för vederbörande, och därmed påverkat utfallet negativt, antingen i form av fällande dom, eller rent generellt ha försämrat den åtalades status gentemot domare och nämndemän. Här är fyra exempel som ganska tydligt demonstrerar att Sverige tillämpar politiskt infiltrerad rättsordning/rättsoordning. D.v.s. verkställer politiska rättegångar.

Dan Park

Det första exemplet jag vill nämna är konstnären Dan Park som mer eller mindre varit punktmarkerad av det svenska rättsväsendet. Etablerade medier beskriver honom som den mest föraktade konstnären i Sverige, och räknar upp alla hans försyndelser, ofta inkluderande ett par fällande domar avseende hets mot folkgrupp.

Ett av dessa fall rör en affisch där Dan Parks gjort ett bildkollage föreställande Jallow Momodou från Afro-svenskarnas riksförbund med texten ”Vår negerslav är bortsprungen”. Park dömdes för hets mot folkgrupp fastän budskapet var personligt riktat mot Momoduo. Historien började dock inte där, utan Parks affisch var ett genmäle därför att Momodou gått ut i medierna och fördömt ett studentspex där vita studenter målats mörka och ”såldes” som ”slavar”. Momodou hade gett sig in i leken, men han tålde inte Dan Parks svar.

Sedan dess har Parks bl.a. fällts för sin plansch ”Zigenar brott är gott”. Här gör Sydsvenskans Eskil Fagerström en ganska god iakttagelse: ” – Ett vanligt retoriskt grepp i Dan Parks verk är att till synes inta den ‘goda’ sidans position, men skruva upp den till frätande maxvolym”. Som exempel nämner Fagerström hur Park gör en skylt med texten ”Entartete Kunst” (tyska: ”urartad konst”, en term använd av nazisterna i deras kamp mot ”den degenererade kulturen”) skriven i gotisk stil och ställer sig framför de som demonstrerar mot hans konstutställning vid galleri Rönnquist. [LÄNK] Det var f.ö. en utställning som resulterade i åtal och fällande dom mot Park.

Trots ett förflutet i SSU som ung har Dan Parks ingen frisedel för sin provokativa konst. Eftersom lagen om ”hets mot folkgrupp” är en gummiparagraf tillämpas den i allt större omfattning för att försöka tysta provokatörer och sätta dit vanligt folk som nyttjar vad de tror är deras yttrandefrihet. I fallet med Park är det ingen tvekan om att det hela handlar om politiska rättegångar eftersom man åtalar honom för hets mot folkgrupp emedan man är oförmögna att angripa hans konst på annat vis.

Kenth Ekeroth

Mitt andra exempel gäller SD-riksdagsmannen Kenth Ekeroth som fälldes för misshandel i samband med ett krogslagsmål. Detta är den i systemmedierna torgförda versionen. Fria Tider hade igår en artikel som handlar om att domstolen fattat sitt beslut utifrån vittnesmål från en vakt, men att det visar sig att vaktens vittnesmål inte alls stämmer överens med vad som kan ses i en övervakningsfilm. Thoralf Alfsson hade dock uppmärksammat detta redan i februari månad i sin bloggpost ”Politiskt åtal?” som har exakt den angreppsvinkel jag försöker beskriva här. [LÄNK].

Vad motiverar rätten att fälla Ekeroth? Ja, det faktum att domstolen bortser från att han blev angripen innan han svarade med en örfil visar på ett upplägg som skall leda till fällande dom. Eftersom SD har en nolltolerans mot dömda politiker inom sitt parti blir man på detta sätt automatiskt av med en av dem (i detta fall en av de mer tongivande). Och internt inom SD är man väl tacksamma eftersom Ekeroth enligt uppgift skall tillhöra den NATO-skeptiska falangen, och som uppges bromsa även denna kursändring i partiet.

Jim Olsson

Domstolen arbetar inte enbart för att fälla misshagliga personer. Den ser också till att skydda systemmedierna.

Ett av de starkaste exemplen på detta är Bonnierägda Expressen som hängde ut docent Jim Olsson med falska citat. Med stöd från enskilda donatorer stämde Jim Olsson Expressens ansvarige utgivare Thomas Mattson för förtal. Tingsrätten genomförde ett tryckfrihetsåtal, och en politiskt tillsatt jury valde att fria Expressen trots att tidningens brott var dokumenterade och till viss del erkända av tidningen. [LÄNK]

Expressen slog sig för bröstet i och med att de politiskt utsedda nämndemännen agerat grindvakt, men tidningen var redan en moralisk förlorare, och löpsedeln följande dag bekräftade det journalistiska förfallet hos Bonnier-koncernen i och med att Jim Olsson hängdes ut igen med bild som ”näthatare”.

Henrik Alexandersson

Även liberaler kan få smaka på den politiska kraften när de ställs inför skranket. Bloggaren och samhällsdebattören Henrik Alexandersson (HAX) har under några år låtit bli att skatta en del av sina tillgångar i Sverige, och nu vill svenska staten ha det som svenska staten anser är sitt och inte Henriks. Därför har HAX åtalats för skattebrott.

HAX noterade att man från åklagarsidan tagit fram en av sina starkaste generaler, och att detta kanske med anledning av att HAX ägnat sig åt politiskt krypskytte mot staten.

HAX skriver att: ” – Mentalt förberedde jag mig på att förklara varför jag anser att skatt är stöld, varför det är fel att bidra till finansieringen av dagens vanskötta och otyglade statsapparat – och varför det är rätt att sätta sig upp mot ett orättfärdigt system.” En god ambition. Det finns andra som gjort samma sak innan de låsts in.

Men i rätten kom man från åklagarsidan att föregripa HAX genom att för nämndemännen påpeka att han förmodades vara en Piratpartist.

Intressant. Har politisk tillhörighet någon relevans ifråga om ekonomiska brott (skattebrott)? Eller något brott över huvud taget? Det låter här som att åklagaren valt att presentera HAX personalia genom att associera honom med Pirate Bay som administrerat illegal fildelning, och vars huvudmän själva blev utsatta för en politiskt infiltrerad rättegång flera år tidigare).

HAX noterade åklagarens tankegång som planterades i huvudet på de politiskt tillsatta nämndemännen:

Alexandersson är piratpartist – en medlöpare till Pirate Bay, en person som sätter sig upp mot systemet, en person som hotar den samhälleliga ordningen.

Helt galen är beskrivningen kanske inte – även om just infallsvinkeln var oväntad. (Jag fildelar inte ens.) Men varför var frågan om dessa, mina förmodade politiska sympatier så viktiga att framhäva? Piratpartism har ju över huvud taget inget med målet att göra.

Svaret är uppenbart. Rättens nämndemän (lekmannadomare) är tillsatta av de politiska partierna.

Så när åklagaren förklarade att jag representerar den politiska gren av The Pirate Bay-härvan som tagit mandat i Europavalet – från de riktiga partierna – då var det uppenbart vart det hela var på väg.

Och mycket riktigt. Nämndemännen (som alltså är tillsatta av dessa politiska partier) mulnade betänkligt och undvek från den stunden ögonkontakt.

I rest my case!

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Sverige har politiska rättegångar – och det knappast till harm för etablissemanget.

  • hllviken skriver:

   Håller med om att exemplen ovan är illa behandlade av ”rättsväsendet”.

   • Peter Harold skriver:

    Eftersom rättsstaten är en del av det demokratiska systemet så är det nog naturligt att den demokratiska korruptionen också korrumperar rättsstaten. Detta kan endast åtgärdas genom att vi ändrar på lagarna.

  • Peter Harold skriver:

   Jisses, det där ger en alldeles förträfflig bild över hur banditerna med domarperuker samverkar. Intressant passus om eventuellt avgående rikspolischef Dan Eliasson. Får dock känslan att man är ur askan i elden med Götan.

 1. Björngunnar skriver:

  Dan Park är en nagel i ögat på det kommunistiska svenska kontrollsystem.
  Han må bli dömd av det systemet som själva kallar sig rätt men i mina ögon segrar han mot den judestyrda/kommunistiska bestraffningsapparaten.

  I länken citeras vår vän Bezmenov och vi befinner oss väl i tredje stadiet med god fart till det fjärde ” normalizering.

  https://josministries.prophpbb.com/topic12445.html

 2. hllviken skriver:

  Behandlingen av Dan Park uppmärksammades i många länder. Kanske vann han ändå?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s