Skall Margit Silbersteins ångest styra vår rationella syn på vad som hotar Sveriges folk?

Bästa läsare!

P.g.a. tidsbrist hinner jag inte läsa Expressens krönikör Johan Hakelius lika ofta som jag borde göra. Ja, plus det faktum att jag inte gillar att stödja skitblaskan genom att klicka på deras hemsida.

Just nu råder det krig mellan två positioner inom Bonnierkoncernen. I Expressen skriver Hakelius med full sans att Nordiska Motståndsrörelsens närvaro i Almedalen inte gjorde något större intryck på honom [LÄNK]. Den enda nazist han trodde sig ha sett där visade sig vara en av polisens bombtekniker. Detta gillade inte DN:s Margit Silberstein [LÄNK]:

Hakelius skymtade inga nazister, han fick inte napp, skrev han. Det fick jag. Jag såg de mörkklädda männen, spöken, vars skugga når långt in i mitt liv.

Hakelius hade noterat att Almedalen i praktiken var en säljmässa som av hans beskrivning att döma med måttliga inslag av politisk ideologi. Visst, vi har sett partiledarna bli intervjuade på TV, och de har hållit tal till sin redan frälsta kör. Men Almedalsveckan tycks nu handla om att näringsliv och lobbyister vill visa upp sig, förmodligen därför att man är övertygade om att ”det är i Visby det händer”. Vad som ”händer” i Visby behöver granskas med förstoringsglas med undantag för inslaget av nazister; nazisternas närvaro i Almedalen överskuggar tydligen allt – detta fastän Johan Hakelius inte kunde hitta dem när han letade. Alex Schulman hade dock bättre lycka, enligt Hakelius:

Ingen annan på plats verkade heller ha sett några nazister, att döma av stämningen. Jag hejade på min kollega Alex Schulman ett par gånger, men inte ens han verkade särskilt skakad IRL, även om han redan hade skrivit om nazisterna på torget. Jag glömde att fråga honom om det var bildspråk, eller om han faktiskt hade sett dem stå där.

Detta är en intressant fråga. Jag tror inte att Alex Schulman är judisk av börd, men det råder ingen tvekan om att han är sionist av hans egna ord att döma (när han talar om sin far och deras resor till Tel Aviv). Den som har Israel i sitt hjärta kan förmodligen utan större ansträngning skapa sig de mentala bilder som associeras till judarnas moderna historia och förföljelsen under nationalsocialisternas styre i Tyskland under 1930- och 1940-talet. Eller annan passande scen för dramaturgins skull.

Margit Silberstein är däremot född jude på riktigt, och har därför lyckats få släktens plågor i sitt blod så till den grad att hon lever med en ångest och panik som blommar upp när ett dussintal medlemmar i Nordiska Motståndsrörelsen håller torgmöte på Gotland.

Jag kunde vakna av mammas skrik om natten, hon drömde ofta mardrömmar. Auschwitz förföljde henne. Ofta brukade jag tänka att jag och min bror var en triumf över Hitler. Mammas undernärda, sargade kropp hade burit liv. […]

Mamma och pappa finns inte längre. Men det tar inte slut med dem. Förintelsen finns i mitt blodomlopp, den är en del av mig, en tung följeslagare, som påverkat hela mitt liv.

Hm. Så på grund av att Margit Silberstein drabbats av nedärvda psykiska problem skall Johan Hakelius inte få förespråka att vi skall ha proportioner när vi talar om Nordiska Motståndsrörelsens närvaro vid Almedalen? Skall vi enbart utifrån Margit Silbersteins bekvämlighetsanspråk inskränka det demokratiska samtalet och begränsa vilka åsikter en skribent skall få föra ut avseende en politisk sekts tillträde till ett publikt evenemang? Självklart är svaret nej.

Det är dessutom en del av mig som vill ifrågasätta Margit Silbersteins ”lidande” p.g.a. att NMR försöker väsnas på Gotland. Deras existens och aktivitet är tydligen alltid en god ursäkt att ännu en gång få manifestera hur synd hon tycker om sig själv och sin släkt. Denna självömkan blir störande, inte minst med tanke på den okänslighet som hon hyser mot andras åsikter.

Jag var skakad. Och ja, jag hörde stöveltrampen, de som plågat mamma på natten. Till skillnad från Hakelius ville jag inte vara med om något spännande i Almedalen. Det var inte alls spännande att känna en rädsla inför besöket. Jag var rädd för att jag, som synts i tv, skulle bli igenkänd av dem, som inte anser mig värd att andas deras luft. De som förnekar det som är sant, att jag berövats min historia och mina rottrådar, de som förnekar gasen och krematorierna. De som förnekar Auschwitz, mitt livs förbannelse. Jag var rädd för dem och jag var rädd för mina egna känslor.

Betänk en sak som är fakta: Ingen av de individer som representerade Nordiska Motståndsrörelsen i Visby är skyldiga till Margit Silbersteins far- och morföräldrars död. Med största sannolikhet var ingen av dem ens född när Margit själv föddes i Norrköping 1950.

En annan aspekt är att Margit med sin text beskyller dessa personer för att ha avsikt att skada henne ifall hon kommit promenerande genom Visby. Notera särskilt att hon säger ”Jag var rädd för att jag, som synts i tv, skulle bli igenkänd av dem”. Minns det när du läser vad hon skriver lite längre ner i sin text som kritiserar Hakelius:

Senare på eftermiddagen gick jag till köpcentret, en liten bit utanför murarna i Visby. Där stod de, som Hakelius inte kunde hitta, och delade ut sin tidning Nordfront. Tänk att de ville ge sin antisemitiska propaganda till en judinna. Jag sa det till mannen som räckte fram tidningen mot mig. Han var helt nollställd. Det kanske var första gången han såg en livs levande judinna i ögonen. Jag fick napp. Det fick inte Hakelius.

Tänk att de ville ge sin ”antisemitiska propaganda till en judinna”, en från TV och press känd judinna som nyss sa i sin text att hon var livrädd för att bli igenkänd av dessa vålnader från Auschwitz som smugit sig in i hennes blodomlopp (eller i vart fall in i hennes hjärna), och därför säger till nazisten att hon är judinna! OMG!

Ett problem med judiska personer som skapar texter om sig själva och om Förintelsen – uppenbarligen oavsett vilket perspektiv de valt – inte kan få historien att gå ihop. Det dyker alltid upp en eller flera självmotsägelser, utöver sådana abstraktioner som att ha fått andra individers lidande överför i sitt eget blodomlopp. Hur många generation skall detta lidande bli överfört innan detta pjämmel tar slut?

Det är hög tid att sluta tillmäta denna typ av artiklar från Margit Silberstein och hennes likar någon större vikt. Det är hög tid att sluta lyfta upp deras ”ärvda” kval på piedestal. Vi kan inte acceptera att dessa historier om ärvd smärta från Förintelsen – baserade på fantasier och föreställningar om vålnader i politiska motståndares skepnad – skall tillåtas sätta begränsningar av yttrandefriheten, både för de som förespråkar demokrati och de som är kritiker.

I övrigt anser jag att Nordiska Motståndsrörelsen utgör ett betydligt mindre hot för nationens säkerhet än vad de närvarande riksdagspartierna är i riksdagen. Framför allt är de ett hot mot svenska folket. Ett hot som man måste börja ta på allt större allvar.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet, Medierna. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Skall Margit Silbersteins ångest styra vår rationella syn på vad som hotar Sveriges folk?

 1. hllviken skriver:

  Detta behövde verkligen sägas, Peter!
  Mycket väl formulerat!

 2. Sten Skott skriver:

  Det finns större folkmord som Margit skulle kunna känna i blodomloppet om hon var lite mindre självcentrerad:

  ”You must understand, the leading Bolsheviks who took over Russia were not Russians. They hated Russians. They hated Christians. Driven by ethnic hatred they tortured and slaughtered millions of Russians without a shred of human remorse. It cannot be overstated. Bolshevism committed the greatest human slaughter of all time. The fact that most of the world is ignorant and uncaring about this enormous crime is proof that the global media is in the hands of the perpetrators.”

  Aleksandr Solzhenitsyn

  • Peter Harold skriver:

   Hm, detta är sant. Vilket skulle ge mig en anledning till tandagnisslan varje gång jag ser socialister och kommunister eftersom bolsjevikerna och deras efterföljare förföljde mina morföräldrar.

   Fast jag verkar ha mitt blodomlopp i bättre skick än Margit.

 3. hllviken skriver:

  Alla icke-judar har verkligen anledning att frukta dominans av den folkgrupp Silberstein och Schulman tillhör!
  Alla behöver sann historia!

 4. Mjölner skriver:

  Käringen är totalförvirrad. Född 1950 och hör stöveltramp. Varför får dessa människor hålla på med sitt mama och papa gasades i Auschwitz. Kriget slutade f. f. 1945 och den tyska nationen fick sannerligen betala med ränta. Vad vill de ”egentligen” med sitt gnäll om vad som hände i tyska koncentrationsläger för 75 år sedan. Sionisterna och judarna är medskapare av NWO-agendan och globaliseringsideerna och bidrar därmed till nuvarande turbulens i världen. Vi vita har genomskådat judarnas doktrin om utplånande av den vita rasen. Skämmas räcker inte, men håll käft om nazism.

 5. Ove-Britt och jag. skriver:

  Det judarna gör mot den kristna vita befolkningen i världen är hundra resor värre. Är det den slutgiltiga lösningen som pågår mot oss? Ja dess värre!

 6. minnesdagen skriver:

  Det handlar om ett ständigt projicerande av den egna ondskan på andra. Margit Silbersteins ångest är den skuld hon känner för Holodomor och det pågående folkmordet på europas vita befolkning. Vägen mot hegemoni – så att profetiorna uppfylls. Hon kanske inte ens vet det själv, och isåfall kallas det förträngning.
  Att förtränga och projicera – det är förintelsen i ett nötskal. Historierna om den egna offerrollen behövs för att dom skall kunna leva någorlunda sorglöst med detta pågående projekt och samtidigt kunna se andra människor i ögonen.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s