Cissi Wallin – en dålig mor eller en dålig Metroskribent?

Bästa läsare!

Jag grubblar ibland över konceptet med s.k. kolumnister i gratistidningen Metro. Det är inte sällan personliga betraktelser med en och annan samtida reflektion instucken. Kort sagt, ett format som jag tror präglar de flesta hushållsbloggares skrivande.

I mitt grubblande frågar jag mig varför man upplåter utrymme för dessa trivialiteter i en nyhetstidning, som t.ex. kolumnisten Cissi Wallin. För hennes kåserier kan knappast anklagas för att innehålla mer än spår av vad som man med mycket god vilja skulle kunna kalla för nyhet? Förklaringen står nog i att dessa kolumnister är ett förmänskligande av tidningens innehåll, och eftersom det finns en mental gam-gen som äter kadaver med ögonen så vill vissa läsare läsa mer av dessa alster.

Ja, detta gäller ju de som fattar tycke för kolumnistens ord och liv. Samtidigt så väljer redaktionen kolumnister som gärna sticker ut sin haka, ty de läsare man inte vinner med förförelse kan man istället göra provocerade. Det finns faktiskt människor som medvetet följer vissa skribenter därför att de avskyr dem. För tidningen är konceptet alltså en dubbelvinst.

För min egen del är dagens bekantskap med Cissi Wallin högst tillfällig, hoppas jag. Jag läser som sagt extremt sällan Metro. I hennes text skriver hon om att hon kallat sin 2-åring för ”jävla skitunge” på allmän plats för att denna bitit henne. Hon skriver att den här kärnfamiljssommaren är allt annat än trevlig. Gör detta Cissi Wallin till en dålig mor? Svar: jag vet inte. Jag bryr mig inte. Det är upp till henne och hennes familj att ha åsikter om saken. Men tror hon att tillvaron hade varit bättre om det varit älskarens 2-åring som bitit henne oavbrutet, eller att sommaren skulle ha varit bättre om pappan till hennes eget barn varit ett ex som dragit? Be careful of what you wish for, mam!

Men Cissi Wallin deppar inte ihop. Nej, det positiva med alla rivsår och bett som hennes skitunge vållat (måste vara kul för barnet att få läsa dessa omdömen om sig sen när han eller hon blir äldre) är att Cissi ”blivit en gnutta mer immun mot de där som aldrig tar såna som Anders Borg i örat, men gärna säger åt mammor på gränsen till systemkollaps att ens unge borde ha mössa, i juli”.

Wow, där kom Anders Borg in i bilden. Lite moderat-bashing. Sååååå oväntat. Måste betyda att vi inte sett SD i medierna på ett tag. Hackordningen hos svenska ”kolumnister” är som bekant tämligen uppenbar. (Lugn, SD får sin beskärda del via Expressens opinionsmätning.)

Cissi tar Anders Borg som exempel på hur han som man ursäktas, medan alla kvinnor skall acceptera att få förmaningar från 70-åringar som inte bryr sig över att Anders Borg varit full på fest… Eller vad är hennes poäng? Ja, Cissi erkänner att hennes tankegång inte är helt sammanhängande, och det skall gudarna veta att det är precis det intryck hon ger. Hennes spya hade definitivt passat bättre som en bloggpost i Internets bakgård för de mest hängivna fansen.

Vi andra hade nog önskat att hellre få läsa nyheter, men detta är nog inte Metros starka sida som bara skriver om en popfestival (fiskevatten för ensamkommande rovdjur?).

Jag noterar för min egen del att Internet och därmed bloggosfären är en betydligt bättre plattform för nyhetsintag. Metro försöker ju inte ens. Förmodligen för att bygget är fyllt med kulturmarxister. Att så verkligen är fallet bevisades ju genom de anställdas reaktion på Mats Qvibergs skämtsamma kommentar om behovet av utrensningar. Sanningen svider (och på sedvanligt Metro-manér får sanningen ej heller får yttras).

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Medierna. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Cissi Wallin – en dålig mor eller en dålig Metroskribent?

 1. hllviken skriver:

  MER METRO–MYSKO:

  Någon hade satiriskt påstått det vänstra och då ryckte Metro ut och visade SANNINGEN 🙂

  • Peter Harold skriver:

   Herregud… ja, det skall väl vara Metro då som verkligen tror att satir är på riktigt. Jisses, jisses, jisses. De verkar ju leva i konstant nyhetstorka. Eller det är väl bara så enkelt att de inte vet vad en nyhet är för någonting.

 2. Ping: Är det verkligen klokt att fläka ut skammen på Twitter, även om det finns svin på Aftonbladet? | Peter Harold – Skrivarens blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s