Svenska Dagbladet tar fram barnet inom dig…

Bästa läsare!

Bilden här ovan kommer från Merit Wagers offentliga Facebook-sida. Jag tycker att bilden illustrerar ett tämligen stort fel med de svenska systemmedierna. Själva rubriken skriker ”fake news” så att det är bortom sans. Den saken är helt uppenbart uppenbart även på långt avstånd.

Det som är mindre uppenbart är de djupare dimensionerna av hur SvD och andra nyhetstidningar bevakar manifestationen som genomförs av de illegala invandrarna och deras sympatisörer. I artikeln på SvD får en företrädare för sammanslutningen #ungisverige lägga ut orden, och beskriva att de som skickas tillbaka till Afghanistan kommer rekryteras till terrornätverken, och att det är Sveriges fel:

– De har ofta inget annat val, och många av de som får utvisningsbesked går under jorden här hemma. De blir utsatta och utnyttjas; det växer fram ett parallellt samhälle. Regeringen bär ett stort ansvar för utvecklingen.

SvD skriver i rubriken till sin artikel att det det råder stor rädsla och oro efter tisdagskvällens attack vid Mynttorget (en av de mest övervakade zonerna i Stockholm city):

– Våra ungdomar visade jättetålamod och reagerade mot nazisterna med kärlek och respekt. Men de är inte vuxna; många är bara barn. De blir rädda och oroliga och behöver vuxnas stöd.

Ta en titt på Svenska Dagbladets eget fotografi. Om det verkligen fanns barn i det här sällskapet så skulle fotografen sannolikt ha placerat dem så att det verkligen syntes. Men det finns inte något barn på bilden. Inte ett enda. Inte ens om man använde ordet ”barn” på det mest liberala sätt som tänkas kan. Jag har svårt att föreställa mig att någon av dessa män som är i perfekt ålder för militärtjänstgöring skulle bli rädda för en smällare?

Detta är en teater som får det att vända sig i min mage!

Om dessa personer verkligen var barn så kan man ifrågasätta varför de tillåts tillbringa nätterna utomhus utan tillsyn från ansvarig vårdnadshavare, med våldsbenägan nazister strykande runt knuten? Varför ingriper inte socialkontoret som annars ser det som sin viktigaste uppgift att se till så att inte barn far illa? Svar: Därför att det inte finns några barn i sällskapet. Ungdomar? Ja. Men inte barn. Rätt benämning är ”unga vuxna”. På sin höjd. Några ser faktiskt inte ens unga ut.

I webutgåvan av artikeln har ordet ”barn” tagits bort ur rubriken, och man använder istället bara ordet ”ensamkommande”, vilket är svårare att bemöta på ett fotografi. Men vi vet – framfört allt tack vare genom Merit Wager – att dessa människor oftast reser i grupp. Detta är SvD:s nödlösning för att försöka maskera sitt falska budskap som inte håller och som behånas av allt fler, oavsett hur tidningen än vinklar artiklarna. Påståandet att det är ”nazister” som angripit gruppen är förmodligen ytterligare en komponent som redaktionen tar till för att skapa sympati för de illegala invandrarna som ockuperar Medborgarplatsen. Inte ens polisen kan säga med klarhet vilka som attackerade torgockupanterna.

Att SvD i detta läge så ensidigt ger demonstranterna alla sympatier bevisar att man inte ägnar sig åt nyhetsjournalistik, utan istället enbart sysslar med propaganda. Varför frågar man inte polisen hur det kommer sig att man låter en massa personer utan giltigt uppehållstidstånd, sannolikt med väntande utvisningsbeslut, få husera på allmän plats i strid med den lokala ordningsstadgan? Det är tusentals SvD-läsare som vill ha en förklaring på just detta!!!

Fan!

Det faktum att vi ser vuxna afghaner som utger sig för att vara barn har jag berört i bloggposten ”Kvinnlig expert: Den afghanska brottsvågen i Europa är häpnadsväckande”.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

30 kommentarer till Svenska Dagbladet tar fram barnet inom dig…

 1. Rune skriver:

  ”Jag har svårt att föreställa mig att någon av dessa män som är i perfekt ålder för militärtjänstgöring skulle bli rädda för en smällare?”
  ———————
  Kanske till och med att de har åldern inne för att ha gjort sin första repmånad?

  • Peter Harold skriver:

   Åldern talar för det, men eftersom de är afghaner skulle vi snarare tala om veteraner hellre än om repmånad… 😉

   Jag hann bara med en enda repövning innan försvaret trodde att vi skulle ha evig fred för all framtid.

 2. bernys skriver:

  Kan det vara så att dessa ensamkommande behagar skämta med oss?
  Antag att de har kommit hit ensamma (utan familj) allihopa. För så är det nog. Alltså är de ensamkommande tycker dom. Knappast deras fel att tidningen skriver att de är ensamkommande barn. Man kan väl anta att detta är ensamkommande ungdomar? Både vuxna och barn.

  Och självklart vill både vuxna och barn slippa utvisning. Det hade ju varit för tokigt om de hade demonstrerat för att endast ensamkommande barn ej vuxna skulle få stanna. Nä så tokigt kan det inte vara.

  • Peter Harold skriver:

   Jag tror att det är fastslaget långt bortom något tvivel att dessa individer vill utnyttja vårt välfärdssystem samt den frihet som den svenska kulturen skapat. Det sistnämnda är väl acceptabelt om de kan anpassa sig till detta och försörja sig själva.

 3. hllviken skriver:

  Varför översvämmas Sverige av afghaner just nu?

  http://pbs.twimg.com/media/DGtl5TnXUAAkrAU?format=jpg

 4. hllviken skriver:

  AFGANISKA ASYLANTER I PRIDE-TÅG?!?!?

 5. hllviken skriver:

  Iransk invandrare som nog är väl insatt i saken:

  • Peter Harold skriver:

   Eftersom han inte är infödd svensk så tror jag han kommer undan med att säga sanningen…

  • Nima Gholam Ali Pour…Tack för allt ,som du skrev .Det var mycket informativt och mycket bra skrivet.Jag ska läsa de några gånger,det är alltid bra att göra. Man läste ju alltid sin hemläxa i skolan mer än en gång…man minns det betydligt bättre då.Jag har läst lite varstans här på nätet,och jag har förstått,att det är precis så,som du skriver för oss här…Det är ju helt logiskt,att de strejkar,om man har detta i åtanke Allt de har investerat förlorar de.Och i utbyte har de ingenting fått tillbaka. Deras planering blev på så vis helt värdelös…Alltså som man brukar säga: Man kunde lika gärna,ha kastat pengarna i sjön.Hur de sedan, efter hemkomsten till sitt ursprungsland,blir bemötta ,det lär vi troligtvis aldrig få veta någonting om.Förr har vi ju alltid hjälpt u-länder på plats…och så görs säkert fortfarande i många fattiga länder. Det tycker jag är den bästa lösningen för båda parter, som skänker och för de som tar emot. De flesta människor vill nog allra helst stanna kvar i det land ,där man är född.Där finns ens anhöriga och vänner och allt som man är van vid i sitt dagliga liv. Så jag hoppas,att alla länder ska se och inse,att alla mår bäst på det viset. Men som det ser ut nu,gäller det att finna en lösning på situationen och såsom det har urartat sig,i många av Europas länder nu.Det blir inte lätt,men vi måste kämpa för en fredlig värld.Just nu känns allt väldigt otryggt och framtidstron har fått sig en rejäl törn.Var och en måste försöka göra allt,för att rädda sitt land.Slutligen vill jag säga, att jag ber om välsignelse,kärleksfullhet och hopp, för alla länder på hela vår jord…/ Anne Christine von Porat.

 6. hllviken skriver:

  Egentligen vill jag banka detta i huvudet på alla PKiter men……

 7. hllviken skriver:

  MSM och högt uppsatta politiker ger en helt annan bild av Afganistan än FN´s experter!

 8. Bjarne skriver:

  Eftersom det är SvD som valt detta foto till händelsen: Kan det månne vara en medveten grej, med tanke på den läsekrets man ändå har, att påvisa diskrepansen mellan bildens vuxna personer och texten och citaten. Det ”subversiva” i bildens innehåll relaterat till textmassan kan en reflekterande läsekrets förstå !? En fin luring av SvD och oantastlig!? Tja inte vet jag säkert.

  • Mjölner skriver:

   Oantastligt?? Förbannad fake, enbart i syfte att lura reflekterande personer. Text och bild blir tillsammans ett falsarium i avsikt att förvränga verkligheten. Den här veckan tar SvD priset som den lögnaktigaste blaskan. Nästa vecka blir det ……………………..?

   • Bjarne skriver:

    Jag menar lite långsökt att när just SvD kör med samma politiskt korrekta bild (det är minderåriga man ser och de omtalas följdriktigt i texten och citeras som sådana) som nog en hel del MSM-tidningar också har på väl synlig plats, så kanske SvD förmodar att en del läsare genomskådar sammanställningen av bild och text och blir medvetna om det uppenbara i hur bild och text skär sig motsägelsefullt mot varann. SvD slipper få hugg på sig för att vara främlingsfientlig och negativ genom att (låtsas) köra korrekta racet. I massmedia som AB, DN, SR, SVT etc är det inget snack om saken, ingen dubbelbotten, inget janusansikte skymtar bakom där inte, här har vi utsatta barn som talar för sin goda sak.
    Ibland kan ironi, satir, sarkasm gömma sig i oskyldiga förklädnader.
    Jag respekterar din åsikt om SvD, inte tu tal om annat. Och jag kan ha helt fel.

 9. Sten Skott skriver:

  Men är det inte de ensamma barnens föräldrar vi ser på SvD:s framsida?
  Ett olycksfall i arbetet vid rubriksättningen bara. Verkar ju helt otroligt att en dagstidning skulle avsiktligt skriva något annat än sanningen… Och i Sverige dessutom, Den Humanitära Stormakten…
  Humanitär Stormakt… hur f-n är man funtad om man kläcker något så självförhärligande och korkat som det?
  Humanitär Vanmakt vore ett bättre epitet.

  • Benny skriver:

   Det rätta ordet är nog Humanitär vanvett som benämning på vad som pågår i Sverige. Tyvärr är det nog så att vi får fortsätta att punga ut skattepengar så länge Sverige är med i EU och rövslickarna till politiker trånar efter att få sin klapp på axeln av makten i Bryssel.

 10. Kjell T. Ring skriver:

  Polisledningen bevisar min tes om att de enbart är politruker som ska genomdriva sin agenda. En händelse att (s)amma parti avskaffade ämbetsmannaansvaret 1/1 1976 ? Ingick nog i långtidsplaneringen …

  • Peter Harold skriver:

   Tanken var att man skulle slippa bekymmer med att klantiga tjänstemän skulle sopa sina misstag under mattan och att man skulle dra lärdom av dem. Fast detta passar ju onekligen de medvetet kriminella tjänstemännen.

 11. Erik Durrant skriver:

  Inte ett enda av dessa ”barn” verkar vara under 35 år gammal!

 12. Risto Matinen skriver:

  Tja, afghanhannarna verkar tillhöra det vidrigaste invällarpacket! Om jag vore diktator för en vecka skulle dessa tillsammans med de värsta andra invällarna (araber, negrer, zigenare) förklaras fredslösa och dagen därpå betalas skottpengar för.

  Ingen andra än lågbegåvade håller med om att dessa vapen- och våldtäktsföra män är barn/ungdomdar. De är upp till 45 år, och flera av packet torde redan vara mor-/farfar. Eller har de tunga tidiga åldringsprocesser i dessa skitlönder?

  Oavsett: Ingen babbe ska släppas in i landet utan väldokumenterad resväg, giltigt pass och visum. Ingen slåpps in, utan avvisas direkt eller dödas helst.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s