Leverantörerna av sociala plattformar behöver styva till sig nu

Bästa läsare!

Underrättelserna om att Soundcloud nu censurerar bl.a. postcaden ”Ingrid & Conrad” skulle naturligtvis kunna tas som bevis för att aktören nu blivit kapat av den globala världsregeringen, precis som Google som numera endast på pappret påstår sig vilja värna om yttrandefriheten.

Men när jag tittar på faktarutan om Soundcloud noterar jag att bolaget har sitt säte i Berlin, Tyskland. Och just i Tyskland ämnar regeringen instifta lagar som tvingar leverantörer av sociala medier att idka självcensur för att slippa mycket höga böter. Den numera fängslade bloggkollegan Henrik Alexandersson har rapporterat om saken på sin blogg. För att slippa riskera att hamna i en situation där man blir bötfälld blir bolagens strategi att fimpa konton som man blott misstänker kan utgöra ett hot för balansräkningen, så att säga. Såvitt jag vet har det inte skett någon rättslig prövning av Ingrid och Conrads utgivning.

Vad är det bolagen går på? I Fria Tiders artikel nämns att användarna låter flagga för olämpligt innehåll, d.v.s. abuseanmälan. Det är ju inte otroligt att 100 vänsteraktivister mobiliseras att agera unisont med att använda denna abuseanmälan. Många YouTue-klipp har stoppats på detta vis. Det krävs inte någon professorstitel för att lista ut vad detta kommer resultera i.

Vad kan vi göra åt detta? Enligt mig finns det egentligen en sak som är synnerligen viktig, och det är att rensa upp i all lagstiftning som innebär hot mot yttrandefriheten. Det finns bara en garanti för yttrandefriheten, och det är att förutsättningslöst släppa den fri. Det som kallas för rasism och främlingsfientlighet – och jag inkluderar här liberal invandringskritik – kan inte bekämpas med censur, i vart fall inte förrän man fängslat tillräckligt många människor så att staten uppnått totalt förtryck. Jag är rädd för att vi dessvärre inte är många steg från att hamna där om utvecklingen fortsätter i inslagen väg.

Leverantörerna av sociala plattformar som Facebook och Soundcloud behöver styva till sig och ställa sig längst fram i kampen för yttrandefrihet.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Leverantörerna av sociala plattformar behöver styva till sig nu

 1. Björngunnar skriver:

  Den här videon är i sig intressant men där talas även om att skapa nya möjligheter när de stora aktörerna stänger ner det som inte passar vår förintelsen av det fria ordet.
  Vad har hänt HAX?
  https://www.patreon.com/themoneygps

  • P.H. skriver:

   HAX lät bli att betala skatt i Sverige för sin stiftelse. Anförde i rätten att svenska staten gör en massa dumheter med skattebetalarnas pengar, men varken domaren eller de politiskt tillsatta nämndemännen ville lyssna på det örat…

   • Björngunnar skriver:

    Haha!
    HAX verkar vara en kille i min smak.
    Rättsväsendet är frimurarstyrt!
    Ut med domaren och in med en hösäck, det blir en stor förbättring.

     • Björngunnar skriver:

      Läser just på HAX blogg.
      Han har ju helt rätt.
      Är det ett straff eller en belöning förresten?
      Ett år i finkan för att han inser hur verkligheten ser ut.
      Sedan kanske inte liberterialismen är den enda väg där fängelse hotar.
      Nationalsocialister hamnar också i fängelse vilket inte deras egna vänsterlakejer gör.

 2. hllviken skriver:

  Fienden vann krigen mot Tyskland.
  Det enda det tyska folket får bestämma över är vad de ska äta till middag!

  Härskarklassen i Tyskland = de som vann krigen dvs det tyska folkets fiender.

  Därav censurlagar som är desamma som ZOG i andra länder.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s