Pink Floyd, Ullevi 2013? Den konserten missade jag…

Bästa läsare!

Stampen-ägda Göteborgs-Posten påstår att ljudet var högt när Pink Floyd spelade i Ullevi 2013. Det är nog ett påstående GP är tämligen ensamma om.

Pink Floyd gjorde sin sista spelning som band den 2 juli 2005. Pink Floyd har förvisso spelat på Ullevi, men det var den 27 augusti 1994 (inte en siffra rätt i det årtal GP anger). Bildbevis på gruppens framträdande återfinns här:

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Musik. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Pink Floyd, Ullevi 2013? Den konserten missade jag…

 1. hllviken skriver:

  FAKENEWS igen!

 2. Risto Matinen skriver:

  Här gissar jag att det mer var klantighet och inte direkt ljug som vanligt.

  Enda gången jag befunnit mig på en plats med skadligt högt ljud var i oktober 1972 när Santana uppträdde i Fjollträsk. Trots att vi stod längst bak i hallen och att jag höll för öronen i en stor del av konserten, ringde det i öronen i flera dagar efteråt.

  En lindrig ljudnivå och annat kan avnjutas här: https://www.youtube.com/watch?v=jYOWgwFsGEw

  Vet inte vad det är för fel på mig längre angående ljud? Efter att ha varit audiofil är jag numera ljudallergiker…

  • Peter Harold skriver:

   Just det, nu ringer det en klocka i min skalle (och inte bara i dina öron). Jag har också hört talas om Satanas väldigt ljudliga konserter. Var det i Kungliga Tennishallen? Det är en del intressanta artister som spelat där under 1970-talet; David Bowie 2-3 ggr, Frank Zappa, The Who, Jethro Tull och tydligen även nyss nämnda Pink Floyd (vilket jag faktiskt inte visste, eller har förträngt).

   • Risto Matinen skriver:

    Jo, visst var K Tennishallen. När jag letade efter vilken månad konserten spelades, (mitt minne sa tidig dec, men det var den 18 nov) hittade jag någon som sålde en biljett dit. Den kostade då 25 spänn, ungefär vad en LP-skiva kostade då. Liknade biljetter till uppträdanden lär ha blivit betydligt dyrare senare utan inflationskorrigering…

    Har inte varit på så många uppträdanden. Santana var bra, men för högljudda. Den bästa känslan var nog då både Mott the Hoople och Fairport Convention spelade på V-Dala nation i Uppsala. Det var samma år, men sommaren 1972. De skulle spela var för sig till kl ca 23, men jammade ihop långt in på småtimmarna, fortfarande när jag gick hem vid ca 1-2 tiden…

  • Robin Shadowes skriver:

   Jag var med om att ELO spelade sinnessjukt högt en gång i Malmö 77-78 nånting. Det ringde i öronen minst en dag efteråt. Det var en Rainbow-konsert, också i Malmö under samma år som det ringde i öronen 2-3 dagar efteråt. Men det berodde mer på att en kille som vi döpte till Gethuet på raden framför oss ställde sig upp hela tiden. Mot slutet av konserten ledsnade vi och drog oss närmare scenen. Givetvis hamnade vi på båda sidorna där stackarna stod. Förmodligen ett mirakel att vi inte blev döva på fläcken.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s