TV-skatt – en lovgivande dödsryckning hos ett samhällssystem som är dömt att gå under?

Bästa läsare!

Jag misstänker starkt att förtroendet för public service är mindre än någonsin tidigare, och det inte enbart hos sådana reaktionära typer som undertecknad, utan även hos folk i allmänhet. För man måste vara väldigt okänslig om man inte skall märka hur de statliga medieorganen ägnar sig åt propaganda och hjärntvätt. Jag hör också uttrycket ”Jag tittar inte så mycket på TV längre” allt oftare, och samtalen om ”Sett på TV” lyser allt mer med sin frånvaro på arbetsplatserna. Idag skickar man ju länkar till videoklipp om man vill dela med sig av någonting som är värt att uppmärksamma.

Jag undrar om inte ordet paradigmskifte är på sin plats för att beskriva den förändring som äger rum.

När jag kallar mig själv för reaktionär så är detta ingenting i jämförelse med statens mediepolitik och hur de statligt kontrollerade mediebolagen ser sig själva. De gillar verkligen inte att vi roar varandra med klipp som vi själva valt ut; förkovrar oss inom ämnen som inte staten tycker skall prioriteras; tar del av debatter som staten inte vill skall synas, och så vidare.

Statens medieorgan har dock en fördel; den har en etablerad infrastruktur, och den har en stab som förfogar över stora resurser. Men dessa resurser kommer från användarna i form av TV-licens och från staten i form av öronmärkta anslag. Inkomsterna från det förstnämnda är givetvis kopplat till användarnas betalningsvilja, och i takt med att allt färre nyttjar statsmediernas tjänster – eller hyser förtroende för dessa – ökar risken för minskad betalningsvilja.

Så det är ju inte förvånande att de ansvariga för statsmedierna nu vill tvinga hela svenska folket att betala för public service, vare sig vi nyttjar denna eller tycker om den. En ganska typisk attityd för den socialistiska maffia som styr vårt land, och inte verkar oppositionen särskilt benägen att få hejd på denna utveckling. Vilket leder till följdfrågan om varför vi har en opposition om den inte gör allt den kan för att förhindra socialiseringen av vårt land?

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Dumburk. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till TV-skatt – en lovgivande dödsryckning hos ett samhällssystem som är dömt att gå under?

 1. Ping: TV-skatt – en lovgivande dödsryckning hos ett samhällssystem som är dömt att gå under? — Peter Harold – Skrivarens blogg – Life, Death and all between

 2. hllviken skriver:

  ”…socialistiska maffia som VANSTYR vårt land…” eller hur?

 3. Robin Shadowes skriver:

  Om detta går igenom, vilket det givetvis kommer att göra, hoppas jag att vi i en koordinerad aktion, så många som möjligt på ett givet klockslag, kånkar ut våra tv-apparater på balkonger och hivar dom över räcket. Om tillräckligt många gör det borde det sända en signal till makten vad vi folket tycker om deras tv-skatt. Hoppas på att under min levnad får uppleva att inte en enda jävel tittar på public service eller tv överhuvudtaget. Det är ändå en massa smörja och på nätet har man större valfrihet att konsumera det man är intresserad av och i det sammanhanget är jag inte det minsta intresserad av att bli hjärntvättad.

 4. ivanbjorn skriver:

  Jag betalar ingen TV licens för att TV inte finns i mitt liv många år tillbaka och jag saknar inte denna apparat heller. Att behöva stötta denna hjärntvättande verksamhet genom en påtvingad skatt kan knappast kallas för frihet och demokratin.

 5. Vauen skriver:

  Det finns en ny Soros tydligen (om man blir inte förvånad):

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s