Nu börjar WordPress strypa Skrivarens Blogg

Bästa läsare!

Jag fick ett varnande brev från WordPress som förklarar att jag bryter mot användarvillkoren. Med anledning av detta har man avpublicerat bloggposten där jag reflekterar över Expressens uppvaktning av ”Erik Johansson” på Granskning Sverige [LÄNK].

Någon har anmält att jag lagt ut adressen till Expressens chefredaktör Thomas Matsson, en offentlig person som känner sig väldigt hotad av att medborgarna ger honom samma uppmärksamhet som han själv riktar mot sina journalistiska byten, som t.ex. docenten.

Jag har svårt att tro att någon av de sedvanliga läsarna på Skrivarens Blogg har lämnat in någon rapport till WordPress och klagat, utan det här handlar sannolikt om en mer organiserad upprensningskampanj, kanske rent av organiserat via Expo eller annan institution som står maktetablissemanget nära. Vad detta kommer leda till återstår att se, men som vi sett utvecklingen på senare tid så arbetar etablissemanget intensivt med att tysta ner obekväma åsiktsyttringar, och jag är nog en av dem som producerar dylika åsikter.

Det är snart val – ett år kvar – och det är mycket sannolikt att etablissemanget kommer ägna den tid som är kvar till att försöka tysta så många som möjligt. För några veckor sedan uppmärksammade jag att den intressanta och informativa sajten Expomakt stängts ner av WordPress [LÄNK]. Sajten granskade de medverkande hos den vänstersajt som står den socialitiska sidan av fascismen mycket nära, och som benämns som Expo. Förmodligen jobbar man med att försöka stänga ner Skrivarens Blogg också.

Hälsar eder Peter Harold

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Sociala medier. Bokmärk permalänken.

39 kommentarer till Nu börjar WordPress strypa Skrivarens Blogg

 1. hllviken skriver:

  Kopiera och lagra hela din blogg på ett säkert ställe och informera dig om alternativ medan tid är!

  XZQ#¥¶ grrrrrrrrr…………

 2. Jonas Bangkok skriver:

  Det byggs på en hel del alternativ till Facebook, YouTube och bloggplattformar på blockchain (finns det ett svenskt ord än?) – alltså helt distribuerade plattformar som ingen ensam ägare kan kontrollera. Det gör att globala företag som t ex Google (äger YouTube) kommer att få allvarliga problem om ett par tre år – och bådar också gott för fortsatt yttrandefrihet. Detta går helt enkelt inte att stoppa utan att stänga ner internet.

  Har f ö grävt ner mig i ämnet blockchain totalt under de senaste månaderna (eller så gott det går som småbarnsförälder).- och från att ha trott att det handlar primärt om ett instrument för skatteflykt samt inköp av narkotika på internets bakgator, har jag nu begripit att det finns en hel uppsjö av fantastiska användningsområden för denna teknologi som prissätts allt högre.

 3. judaspainkiller skriver:

  Jag är med till slutet, sen får man väl googla fram dig annorstädes.(driver dagg faller regn)

 4. Risto Matinen skriver:

  Är det inte bara att svara att Thomas Mattsson är en offentlig person, och så är just det problemet klart och löst?

  Kollade in den antisvenska grisen Thomas Mattsson på W-pedia. Han är född 1971 och kunde hypotetiskt vara min son. Tack och lov inte. Trodde han var över 55, för så ser han ut. Dessutom som ett höns/könslös. Typisk representant som anitvit förrädare. Hur länge till går hönset lös, innan likviderad?

  Oavsett, bör varje mentalt frisk europé se om sitt hus, i alla avseenden. Attackerna kommer att öka, men snart är det troligen omvända roller…

  Har länge sökt alternativ till g-mail etc, dvs säker e-post, utan lyckades snokande globalister och reklamföretag. Betyder stark kryptering. Hittat, men kostat och krångligt. Just nu rekommenderar jag Tutanota. Finns i gratisversion och fungerar även med de som väljer vykorts-e-post, men då blir det givetvis krångligare.

  Firefox har valt att samarbeta med antivita agendajuden Soros om sk. fusknyheter. Soros har alltid fel! Ut med Firefox betyder det för mig, så vilken läsare bör man då välja? Tja, för min del lutar det åt Vivaldi, en variant av norska Opera. Har inte kört den än, så har inga synpunkter där ännu…

  • Jonas Bangkok skriver:

   Jag kör Firefox, men förstår inte riktigt hur Soros (eller Firefox själva) kan påverka innehållet som jag är intresserad av.

   Däremot har jag sedan länge bytt bort Google sök mot Qwant. Tar ett litet tag att vänja sig, men sen inser man att sökresultaten är bättre och mindre manipulerade.

   • Risto Matinen skriver:

    Det är förvisso Mozilla, och inte ”Eldräven” som samarbetar med Sorosråttan. Om det är bluffnyheter som ska hanteras, så är det väl bara att blocka/markera all antivit fulmedia!

    Eftersom Soros är involverad så kan man utan vidare gissa att det är tvärtom som gäller. Fakta och korrekta nyheter är det som ska motas bort.

    Om jag fattat rätt skulle det här handla om att i realtid kunna avgöra om det är sant någon skriver eller säger publicerat. Låter skumt och Orwellskt, att ens försöka. Hur det skulle kunna implementeras i en web-läsare utan grova ingrepp, vet jag inte.

   • Peter Harold skriver:

    Ja, jag provade den. Den ger en del bra träffar. tyvärr är ”News” inte i full funktion.

  • Peter Harold skriver:

   ”Är det inte bara att svara att Thomas Mattsson är en offentlig person, och så är just det problemet klart och löst?”

   Ja, jag påpekade detta, samt visade att alla adressuppgifter finns tillgängliga via Ratsit.se, men trots det ville inte WordPress stå vid sitt ord i den saken.

   Det är ingen idé för mig att bråka eftersom de har tolkningsföreträde.

 5. Andersson skriver:

  Min uppfattning är att det var betydligt vanligare förr att det framfördes kritik mot Kina och andra länder som saknade vad vi kallar demokrati att de censurerade internet och hade brister i yttrandefrihet. Har jag fel eller är det så att man inte vill kasta sten i ett glashus?

  • Jonas Bangkok skriver:

   Kritiken mot KIna baserades mest på att en rad amerikanska gloabala företag blivit utestängda från landet – t ex Google, Facebook, Twitter m fl. Detta har aldrig handlat om yttrandefrihet – lika lite som UZAs bombning av halva arabvärlden handlat om demokrati.

   • Peter Harold skriver:

    Njae, det har ju funnits ”civil” kritik från människorättsföreträdare, men jag instämmer att kritiken är betydligt tystare nu. Utgår vi från exempel som Amnesty International så är den organisationen numera ett verktyg för CFR-sfären.

    • Jonas Bangkok skriver:

     Jotack – den typen av ‘människorättsföreträdare’ finns det ju gott om häromkring –
     95% av dessa står på den amerikanska statens avlöningslista på ett eller annat sätt

     Det är sådana som t ex anser att Shinawatras står för höjden av demokrati (skönt förresten att haggan Yingluck inte ville göra sig till martyr och stack till Dubai för att shoppa mer Gucci-prylar istället)

     .Kina ska ringas in till varje pris och nästa hotspot blir Myanmar, Malaysia och tyvärr Thailand skulle jag tro.

     • Peter Harold skriver:

      Suck, Thailand är verkligen ett land som illustrerar nackdelarna med att låta politiker styra. Ja, jag har också hört något rykte om att hon skall befinna sig i arabvärlden. Thailändare är väl vana vid varmt väder…

 6. Robin Shadowes skriver:

  Eller inte. Verkar som det gick direkt i det runda arkivet. 😦

  Yes! Twitter funkar igen. 🙂
  Jag känner till en kontrajihadist som blev nerstängd av WordPress och Blogger, den senare två gånger. Sedan emigrerade han till Tumblr och så vitt jag vet är han fortfarande kvar där. Var några veckor sedan jag hälsade på sist. Men Tumblr verkar rätt säkra. Finns förstås ingen garanti att det alltid kommer förbli så. Sedan kan gott den fete grisen Mattsson få svettas.

 7. Anette skriver:

  Var glad att du nu tillhör den skara den dolda makten fruktar det bevisar att du gör ett gott arbete.
  Tack.

 8. Björngunnar skriver:

  Det är väl ingen tvekan om vem fienden är!

 9. Mjölner skriver:

  Gäller inte artikel 19 FN mänskliga rättigheter för WordPress?

  • Peter Harold skriver:

   Artikel 19 är en pappersprodukt. Om den skulle efterlevas skulle många regeringar runt om i världen vara bekymrade… 😉 WordPress som företag är naturligtvis inte förpliktigade att följa konventionen.

 10. Risto Matinen skriver:

  Tja, Peter H är kanske upptagen av egna idéer eller annat.

  Kom själv att fundera på det nya antisvenska försökssamhället. Det svenska har fungerat i hundratals år…

  I vår lilla stad har köpmännen försökt via tillställningar och rabatter öka betalningsintresset för butiker i centrum sedan minst 20 år. Visst, det finns surströmmingsklämmor som lockar frugan och mig, så i år var vi där igen.

  Nähä, det blev ingen surströmming och det var pyttelite folk på gatorna. Surströmmingen vare slut flera timmar innan. Däremot kryllade det av negrer på våra gator. De äter väl inte surströmming? Så varför var surströmmingen slut?

  Enda rimliga förklaringen jag kan komma på är: Ju fler invällare, desto färre svenskar på våra gator.

  Så ska det inte vara! Sinnessjukt! UT MED PACKET!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s