Vad vill 100’000 ilskna svenskar ha istället?

Bästa läsare!

En Facebook-grupp som är startad till polismannen Peter Springares ära har under någon tid haft ett frustrerat tonfall i en rad inlägg.

Det är begripligt att folk är upprörda. Afghanska män ockuperar allmän plats för att manifestera att de är obotliga kravmaskiner som vill garanteras uppehållstillstånd i Sverige, utöver den guldkantade tillvaron de haft på sina gratisboenden i egenskap av ”ensamkommande barn”.

En annan frustrationskälla kan vara att systemmedierna vidhåller att Sverige är ett tryggt land att leva i, samtidigt som många av oss har vänner och bekanta som berättar om hur de eller anhöriga blivit utsatta för det som i ”hysh-hysh”-samtal kallas för ”invandrarvåld” (d.v.s. där en eller flera av gärningsmännen har ickesvensk etnisk härkomst).

Kanske blev måttet mer än rågat när det avslöjades att Nacka kommun valt att buda till sig tre lägenheter i Saltsjöbaden som en syrisk bigamist skall få hyra (jag förmodar att hyran bekostas av socialförvaltningen) åt sig och sina tre fruar och 16 barn. Detta just som det samtidigt avslöjades att en hemlös svensk man som var mentalt skör kastats ut på gatan och inte fick någon hjälp av samma institution. I sammanhanget skall det sägas att staten – riksdag och regering – bestämt att kommunerna skall agera till ”flyktingarnas” fromma. Så skall det sökas efter folk att hänga upp i lyktstolpar är det i första hand i Rosenbad och på Helgeandsholmen.

Detta faktum föranleder mig att ta upp vad som sägs bland den frustrerade massan på facebook. ” – Vi är 100’000 personer, och om vi gör något tillsammans kommer det få effekt”, skrev någon kvinna som sade sig ha tröttnat.

Någon instämde och konkretiserade vad som kanske kan betraktas som en statskupp:
” – Sverige behöver en kraftfull ledare, och inte ynkryggen Stefan Löfven”. Likes-ikonerna flödade.

Visst, om 100’000 personer vandrar till Rosenbad och hänger upp Stefan Löfven i närmsta lyktstolpe så skall inte jag ställa mig i vägen. Jag kan inte heller säga att jag är vän av pöbelvälde heller, men jag ljuger om jag påstår mig inte se underhållningsvärdet i spektaklet. Min personliga mening är dock att det aldrig skall behöva gå så långt att folk vill avrätta sina politiker, utan dessa bör på egen hand inse att de som förtreondevalda utövar sin makt alltför långt från medborgarnas intressen. Avsaknaden av denna insikt beror nog dock på att politikerna (i Sverige) hyser ett enormt väljarförakt, och tror sig veta bättre än skattebetalarna hur deras pengar skall användas. Och tyvärr har tillrättavisningarna uteblivit, så politikerna fortsätter på inslagen väg.

Det jag undrar över är vad dessa 100’000 vänner till Peter Springare vill ha istället? Visst, texterna med ”SD 2018” duggar tätt där, men faktum är att SD:s opinionsmässiga framgång är mer ett symptom på Sveriges problem än en lösning. Det finns ingenting som tyder på att SD:s politiker vill förändra systemen med mer än att man önskar bromsa invandrarnas nyttjande av välfärdsförmånerna.

Tag som exempel den nu föreslagna TV-skatten. Intressant nog kan man nämna att SD själva föreslagit en TV- och radioskatt (2016/17:2210). I motionen skriver de bl.a.:

Public service-bolagen Sveriges Television och Sveriges Radio har generellt sett ett högt förtroende hos Sveriges invånare, samtidigt har vi de senaste åren kunnat notera en stor ökning av så kallade newsavoiders som söker sig till alternativa medier och känner ett minskat förtroende för public service och därmed minskade incitament att vilja bidra till public service. Det här är i grunden oroväckande för oss som tror på betydelsen av ett starkt och kvalitativt public service-utbud, […]

På punkt efter punkt står SD för en politik som återspeglar de flesta andra riksdagspartier (vilket egentligen inte bör förvåna). Det innebär att SD inte på många sätt kommer hota politikernas makt att styra över folkets vardagsliv. Precis som alla andra partier anser SD att de vet bättre än folket och den fria marknaden (marknaden är alltså interaktionen mellan konsumenter och producenter) vad vi vill ha, vad vi behöver, och vad vi skall få tillstånd till.

När man står för en politik som värnar om politikernas makt över folk och fabrik, då står man för en politik som när som helst kan skapa sådana haverier som t.ex. den svenska invandringspolitiken, integrationspolitiken, skolväsendet, omsorgen, m.m. Jag kan med eftertryck konstatera att om det finns en yrkesgrupp som är särskilt olämplig att ha makt, så är det politikerna!!!

Detta är vad jag önskar att Springares vänner kunde komma fram till, istället för att bara sätta en ny ledare på tronen som kommer fortsätta att rövkn*lla Sveriges skattebetalare.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Vad vill 100’000 ilskna svenskar ha istället?

 1. gmiksche skriver:

  Harold, du har fel. Inte bigamist utan trigamist. Jag väntar bara att någon tetragamist ska förses med lämpliga boplatser.

 2. hllviken skriver:

  Även om det funnits ett mönsterland på Jorden, kan vi inte kopiera det eftersom alla har en historia som utvecklats organiskt. Lägg därtill att det finns många som plundrat Sverige som gömt undan pengarna utomlands.
  Vi sitter i en rävsax som slagit igen.

  Jag kan tänka mig en förändringstrappa;
  steg 1/ sänk skatterna rejält och sluta strö pengar över utlänningar som inte har här att göra.
  steg 2/ avskaffa alla kommunistbidrag – att man ska ansöka om att få bidrag till ditten och datten – pengar man själv betalt in som skatt. Förtryckande cirkelgång!

 3. satira48 skriver:

  Jag är inte med i gruppen som stöder Peter Springare. Jag gick ur för jag orkade inte få halsen fullstoppad med brist på kunskap, fördomar och många gånger ren rasism.
  Jag talar alltså bara för mig själv.
  Ghadaffi redogör i sin bok från 70-talet att representativ demokrati fungerar inte utan en ytterst engagerad befolkning, och jag håller med. Representanterna faller för lobbyister och globalisternas hägrande erbjudanden om välbetalda jobb efter avslutad politisk karriär. Alltså ren korruption.
  I stället vill jag ha direktdemokrati efter väl genomförd utbildning av folket i hur ett sådant förfarande går till. Att ursäkta ett nej med att nätet inte är tillräckligt säkert, är löjligt, då både militär, banksystemet och skattemyndigheten använder internet och vi kan deklarera via nätet.
  De som inte vill engagera sig kan ge fullmakt åt en insatt person de har förtroende för, så som jag ser det finns det inga hinder för direktdemokrati i ett modernt samhälle.
  Som bonus slipper vi betala skyhöga fallskärmar och pensioner till avdankade politiker, som t.o.m uppbär dessa trots att de har andra välbetalda anställningar medan våra pensionärer i allt större antal blir hemlösa.Bara ett exempel. Vi behöver heller inte ha en massa ministrar som knappt är närvarande i Rosenbad men uppbär fulla löner. För vad?
  Det räcker med förtroendevald administrativ personal i en direktdemokrati,och grundlagens ”All makt utgår från folket” hade blivit verklighet i stället för några meningslösa ord i konstitutionen.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, det sägs en hel del i den gruppen som är sprunget mer ur känslor än förnuft eller fått sig en stunds eftertanke. Det är väl iofs ganska naturliga reaktioner, även om det tar en del nödvändigt syre från debatten. Man får scrolla länge för att hitta de läsvärda partierna.

   När det gäller att utbilda folk inför deras demokratiska insatser så är detta ett mål för alla intressenter. Frågan är var vi sätter gränsen mellan utbildning respektive propaganda?

 4. hllviken skriver:

  Här är Peter och hans följares parti!

  • Peter Harold skriver:

   Hehe, kanske inte så illa gissat. Jag har noterat att åtminstone Conrad har en aning av libertarian i sig. Jag tror han förstår problematiken med att politiker har så pass mycket makt som de har, samtidigt som vi aldrig tycks kunna få de politiker som vi helst vill ha när vi röstar. Därmed återstår att verka för ett samhälle där den politiska makten ersätts av individernas makt/frihet.

   • Risto Matinen skriver:

    Råkade se ”Conrad” i någon video, Han har konstigt nog en arabfrilla; typ ryamatta överst på skallen och rakad/superkort utanför.

    Själv har jag haft samma frilla och frisör i över 30 år: Inte riktigt snagg, utan mer hår uppe och kortare nere. Nu börjar ”munkflinten” synas, men så är jag 65+…

  • hllviken skriver:

   Hallå killar!
   Lyssnade ni inte på programmet?
   Det är Hans Lysglimt Johansen som startat ett nytt parti!

 5. Risto Matinen skriver:

  Tja, hur kommer det riktiga uppvaknandet av svenskarna att ske? Att SD inte är något ordentligt alternativ står klart för alla som är frihetligt sinnade och eller utrustad med sunt förnuft. Dock kan jag förstå de som har svårt att finna alternativ…

  Under en långpromenad idag med sonen, sa han: Statsministern kallar SD för ett högerextremt parti! Är han ett pucko? Borde han inte avgå och bekänna att han är för korkad för sin post?!

  Sablar vad turister det är i Rom! Avspärrat på många ställen med militära fordon och med minst två soldater med automatvapen i högsta hugg vid varje post. Invällartätheten är avsevärt lägre än i vår lilla stad. Gissar att vi har 20-100 fler negrer per capita än Romarna.

  • Peter Harold skriver:

   Hm, jag undrar hur Rom är på hösten? Skulle vara skoj att utforska stan när den inte är överbefolkad. Fast i ärlighetens namn är jag nog mer intresserad av landsbygden, i norra änden.

   Löfvén… vad kan man säga om honom utan att må illa, egentligen…?

   • Risto Matinen skriver:

    Det verkar vara för mycket turister året runt i Rom. Minst i januari?

    Andra halvan av vistelsen befann vi oss på landsbygden. Dock inte i norr, utan nästan rakt österut från Rom, i trakten av Alberobello. Många olivträd, fikon och senapskål/ruccola växer ”vilt” och smakar godare än köpevarianterna här. Staden (ca 11 tusen) är känd för sina små runda stenhus; trullo/trulli:

    Såg en neger i Alberobello, så troligen ca 200 ggr fler per capita i vår lilla stad än där…

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s