Olle Reimers svar är mer logiskt än Jerlerups tugg

Bästa läsare!

Jag såg att jag och Olle Reimers har gemensamma bekanta, och jag skulle här vilja lyfta fram en kommentar han lämnade angående socialdemokraten Torbjörn Jerlerups tugg om att ”generaliserande hat mot muslimer, vita och homosexuella är lika illa. Fördomar mot de tre lika illa.” [LÄNK]

Olle svarade:

Jag tycker inte att din bloggkommentar bär logikens och insiktens prägel. Problemet är islam; inte muslimerna! De allra flesta muslimer är det därför att de är födda i muslimska länder. Islam är en religion eller – lika gärna – ideologi – som drabbar dem som bor eller är födda i muslimska samhällen hårdast. Den drabbar framför allt kvinnor som vill ha normala mänskliga rättigheter men nekas detta genom ideologin islam men också alla andra som inte vill underkasta sig ideologin islam. Tanken bakom att straffa dem som inte vill följa koranens bud påminner en hel del om ideologier som vi under det senast förlidna århundradet har bekämpat med stor kraft: (Kommunismen tycks vara populär igen i vissa kretsar, men vi kan bortse från dem tills vidare.) De allra flesta muslimer tycker att det är rätt att de som hoppar av ska dödas liksom att kvinnor ska kunna stenas. Det är ju inte så att de allra flesta skulle agera på det sättet men det visar ändå vilken sjuk lära det är som kan ha det greppet över människor. Att prata om islamofobi eller islamism i stället för att koncentrera sig på det verkliga problemet: ideologin/religionen själv; leder bara tanken fel och gynnar dem som inte ser någon anledning att reformera islam. Kanske det inte är möjligt att göra det; i så fall är det vår skyldighet att ta avstånd från den vidriga ideologin islam!

Jag kan bara – i mitt alltjämt försvagade tillstånd (men jag är nu på bättringsvägen) – hålla med Olle.

Visserligen gör Torbjörn ett tappert försök att påpeka att homofobi yttras av islamister. Men så fort muslimer ägnar sig åt homofobi och kritiseras för detta så skall denna diskussion alltid kompletteras med att ”även vita människor, i synnerhet högerextremister, praktiserar homofobi”. Av denna anledning kommer aldrig diskussionen ner på den nivån där vi frågar oss varför man ger uttryck för homofobi.

Jag personligen använder gärna uttrycket böglobbyn om den sfär av intressenter som utgör just böglobbyn. För min egen del anser jag att detta epitet är lika nödvändigt som när jag kallar The Deep State för just The Deep State (vare sig det gäller USA eller Sverige). Blir jag rasande över att Johan och Erik sodomerar varandra? Nej, inte alls. Det är deras sak. Vad de gör i sänghalmen är endast deras ensak. Blir jag rasande om Johan och Erik begär mina skattepengar för att kunna få kritisera mig för att jag tycker att det är helt i naturens ordning att man och kvinna har sex med varandra (inte så sällan i syfte att skaffa barn)? Jo, det kan du lita på. Inte en krona skall ägnas åt sådan propaganda. Men Johan och Erik får gärna betala ur egen ficka.

Andra kan ha en annan grund på vilken de kritiserar homosexualitet. En sällan framförd åsikt är att undersökningar visar på ett samband mellan sodomi och prostatacancer. Förutom misstanke om att cancern kan vara virusinducerad (och därmed också skulle gälla heterosexuella kontakter?) så misstänker man att regelbunden anal penetration kan skada prostatan hos den mottagande partnern. Denna misstanke stärks också av den omständigheten att män som cyklar mycket också i högre grad än genomsnittet drabbas av prostatacancer (hårdare varaktigt tryck mot körteln). I detta fall handlar kritiken om den sexuella aktiviteten sodomi, men inte om homosexualitet som sådan. Men att kritisera sodomi i den allmänna debatten på medicinsk grund kommer med största sannolikhet leda till att man blir brännmärkt och stämplad som homofob.

Det finns också de som kritiserar homosexualitet på religiös grund, även utifrån ett kristet perspektiv. Både Gud och Allah har ett gemensamt intresse av att de tillbedjande folken skall föröka sig och erövra jorden. Ehuru åtminstone den ena religionen nu har en ambition av att erövra terräng på den andras bekostnad så vill Allahs markpersonal att det föds fler stridskukar än bajspackarer. Den som väljer fel mister huvudet eller får en sten på detsamma.

Sedan kan det mycket riktigt finnas äkta intolerans baserat på den enkla grunden att människan är biologiskt skapad att vara attraherad av det motsatta könet. Med undantag för pojkar i åldrarna 13-25 så är människors erotiska idealpreferenser tämligen begränsade. Ett exempel på fallande intresse är att antalet kassörskor i butiken som man skulle kunna tänka sig ha sex med är begränsad, och kommer med tiden kanske upphöra helt. Övriga kassörskor kommer man att finna motbjudande. Ser man på homosexualitet utifrån detta preferensperspektiv så är det ju inte alls underligt att de flesta människor inte tycker om homosexualitet.

Torbjörn Jerleup avslutar sin bloggpost med ett inte oväntat försök att framställa sig som multitolerant:

Jag väljer att inte generalisera negativt om vita och muslimer. Jag arbetar mot homofobi, islamofobi och hat mot vita. Vad väljer du?

Översatt från floskelianska: Jerlerup väljer att inte ha en adekvat åsikt om orsak och verkan när det gäller konflikten mellan islam och resten av världen. Att kritisera islam för vad den gör både mot sina egna undersåtar och mot omvärlden är faktiskt en av de viktigaste frågorna just nu. Att definiera vad som är homofobi, islamofobi och ”hat mot vita” blir bara en meningslös lek om semantik och retorik som missar den faktiska händelseutvecklingen i världen. Och här har vi två viktiga punkter att bearbeta: Västvärldens intervention i Mellersta östern samt islams uppväckta världshärskarlusta.

Jag tycker att Olle Reimers svar sätter fingret på den ena punkten. För oss som är realister är detta viktigare än att som debattör försöka framställa sig som multitolerant.

Hälsar eder Peter Harold

P.S.
F.ö. vill jag flagga för The Family Guy-avsnittet ”The D in Apartment 23”. [Info] Det här var nog det mest angelägna avsnitt jag sett sedan bankvalvsepisoden. Handlar om ett skämt på Twitter som skapar reaktioner bortom all sans.
D.S.

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Religion. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Olle Reimers svar är mer logiskt än Jerlerups tugg

 1. Lasse Anckarman skriver:

  Så vad enskilda individer gör är alltså något de inte behöver ta ansvar för eftersom felet beror på deras religiösa tillhörighet. Med den logiken blir det alkoholens fel att enskilda individer gör dumheter i fyllan och villan. Och med samma skarpsinne måste slutsatsen dras att det är judendomens fel att Israel terroriserar den palestinska ursprungsbefolkningen. Inte sant?

  • Peter Harold skriver:

   Det är ett intressant påpekande, med den skillnaden att man som alkoholkonsument väljer att dricka och bli full, medan man som infödd muslim kan ge tusan i att praktisera religionen (och med praktisera menar jag att låta bli stena våldtagna kvinnor och avstå från att hugga huvudet av de som inte tillhör ens religion).

   När det gäller judendomens skuld ifråga om trakasserierna av den palestinska befolkningen så törs jag nog säga att vid en granskning av den saken lär nog religionen bära på en skamfylld skugga. Och dessvärre, det är mängder av judar som väljer att rösta och verkställa den politik som har sitt ursprung i sionismen. Och även om det framförs en och annan bortförklaring så är sionismen en del av judendomen. Det egna landet är ju ett av stegen mot den slutgiltiga religiösa lösningen.

   • Lasse Anckarman skriver:

    Man kan naturligtvis göra samma val när det gäller alkohol, ge tusan i att dricka och bli full. Dessutom är det så att det du räknar upp; ”stena våldtagna kvinnor och avstå från att hugga huvudet av de som inte tillhör ens religion”, de facto INTE är en del av islam. Däremot finns något som kallas wahhabism, som är bl.a. Saudiarabiens statsreligion, och bör inte förväxlas med islam.

    Naturligtvis är zionismen en del av judaismen. Det är blott en gren på samma träd, som skapades för att ena judar inför fullföljandet av den bibliska profetian om ett ”Israel” från Nilen till Eurfrat. Och man erkänner ju faktiskt helt öppet att det är en rent judisk stat, vilket gör att det är helt korrekt att påstå att ”Israel” bygger på judendomen, som har sitt ursprung i en av deras urkunder, gamla testamentet. Dock kanske det är viktigt att påpeka, som jag gör i den första meningen i ursprungskommentaren, att det handlar om individers beteende, och inte islam i sig, som Reimer felaktigt skriver, tillsammans med andra felaktigheter som inte ens är värda att kommentera. Min hälsning till honom blir därför att han bör läsa på innan han yttrar sig.

 2. Kent Forssgren skriver:

  Peter, du är inne på rätt spår, också vad gäller prostatacancer.

  JAG GILLAR ATT GRÄVA OCH JAG HITTAR.
  Jag är själv drabbad av prostatacancer.
  Behandlad med så kallad hyvling.
  Dessutom drabbad av kronisk borrelia. En sjukdom som enligt svensk sjukvård inte finns.
  Då måste man själv skaffa kunskap och bestämma behandling.
  .
  DETTA HAR JAG MISSTÄNKT EN TID.
  .
  KOLLOIDALT SILVER OCH MSM OCH ELLER ANTIBIOTIKA KAN BOTA PROSTATACANCER!?
  En nära vän har denna cancer med PSA 35.
  I samband biopsi fick han kraftig antibiotika.
  Två veckor senare var hans PSA värde 4,5!
  Jag föreslog honom att han skulle be läkaren om en sex veckors kur med antibiotika. Men han tordes inte ta upp detta med läkaren.
  Han opererades.
  Med alla biverkningar
  Operationen misslyckade.
  .
  Nu är cellgiftsbehandlingen avslutad.
  Med alla biverkningar.
  Cellgiftsbehandlingen misslyckades.
  ….

  Själv kände jag i somras att jag återigen hade en inflammation i prostatan.
  Besvären av borrelian ökade samtidigt, varför jag intensifierade den behandling jag använder mig av: kombination av rätt antibiotika, kolloidalt silver och MSM samt några örter. Framför allt Parkslide, Polygonum cuspidatum, specialisten på bot av fästingburna infektioner Stephen Harrod Buhmer´s ört nummer ett.
  Efter ett par dagar försvann besvären från prostatan.

  SÅ BÖRJADE JAG GRÄVA OCH VAD FANN JAG?
  .
  EN SVENSK INTE SÄRSKILT UPPMÄRKSAMMAD AVHANDLING I ÄMNET.
  Orsakar en bakterie prostatacancer?
  [2012-10-18] En vanlig hudbakterie som finns i prostatakörteln skulle kunna orsaka en kronisk inflammation som senare kan ge upphov till cancer, skriver Johanna Bergh Drott i den avhandling hon försvarar vid Umeå universitet den 26 oktober 2012.
  Prostatacancer är den vanligaste cancerformen i Sverige. Varje år diagnostiseras omkring 10 000 nya fall av prostatacancer och cirka 2 500 män dör av sjukdomen. Sambandet mellan tobak och lungcancer är numera välkänt, men också bakterier och virus spelar en viktig roll för olika cancersjukdomars uppkomst. Den kunskapen används idag för att exempelvis vaccinera unga kvinnor mot cancerframkallande papillomvirus. Tanken att också prostatacancer skulle kunna orsakas av en bakterie- eller virusinfektion baseras på flera studier som har visat att kronisk inflammation är mycket vanligt i prostata och att den skulle kunna bidra till cancerutvecklingen.
  I avhandlingen studeras förekomsten av mikroorganismer (bakterier, virus och svampar) i prostatavävnad för att se om de är vanligare i prostata hos män som senare fått diagnosen prostatacancer än hos andra män. Både virus och bakterier hittades i prostata. Den vanligaste bakterien var Propionibacterium acnes, som bland annat är kopplad till hudsjukdomen akne. Bland dem som senare diagnostiserades med prostatacancer var denna bakterie något vanligare än hos en kontrollgrupp.
  – Det är ett mycket intressant fynd. Den här bakterien har inte ansetts vara sjukdomsframkallande i prostata men i andra delar av kroppen vet man att den kan ge kraftig inflammation, speciellt efter operation, säger Johanna Bergh Drott.
  För att närmare undersöka om bakterien kan ge inflammation i prostata gjordes experimentstudier. Injektion av Propionibacterium acnes i prostata hos råttor ledde mycket riktigt till kronisk prostatainflammation. Djuren verkade dock så småningom kunna läka ut infektionen utan tecken på permanent skada, men medan prostata var inflammerad hittades förändringar i vävnaden som liknar dem som man ser vid förstadier till cancer.
  – Resultaten visar att bakterien kan ge en kronisk prostatainflammation hos råttor, men för att det ska uppstå cancer behövs troligtvis ytterligare faktorer, kommenterar Johanna Bergh Drott.

  http://www.medfak.umu.se/om-fakulteten/aktuellt/nyhetsvisning/orsakar-en-bakterie-prostatacancer.cid200044

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s