Kommer ALLA påverkanskampanjer att analyseras, Löfvén?

I all hast!

Bästa läsare!

Det samhällsfarliga rikspuckot Stefan Löfvén som med det snaraste borde avpolletteras från sitt statsministerämbete på grunden att han utgör en risk för riket p.g.a. sin väldokumenterade inkompetens, har bestämt sig för att ta ännu ett steg i världsregimens önskade riktning för att införa ett nationellt sanningsdepartement. Han avser att inrätta en myndighet för det psykologiska försvaret av Sverige.

Stefan Löfvén har helt rätt i att det skulle behövas en eller flera psykiatriker för att rädda Sverige, och det redan under nuvarande förhållanden. Löfvén och Fredrik Reinfeldt är de första som borde underkasta sig en kunnig analys av vad som rör sig inne i deras huvuden (kalla rapporten för ”Två fallstudier i tomhet respektive ondska”), men frågan är om inte de flesta riksdagsledamöter vi har borde – precis som vid ett grovt brott där gärningsmannen agerat hänsynslöst – genomgå en RPU, det som kallades för ”stor rättspsykiatrisk undersökning” i domstolssammanhang.

Nå, vad skall den nya myndigheten göra då? Stefan Löfvén[SVT] :

– Det är en förutsättning för vår demokrati och vår rättsstat. Ett psykologiskt försvar handlar om att säkerställa befolkningens försvarsvilja i fred och motståndsvilja i krig.

Vackra ord. Men hur uppnår man detta, om inte med något mått av propaganda? Propaganda från statens sida.

Rent historiskt så kommer jag bara på ett enda exempel där försvarsviljan i nationen varit utsatt för ett hot. Det var när socialdemokraterna tillsammans med moderaterna och de borgerliga bestämde sig för att lägga om försvarspolitiken efter Sovjetunionens fall och reducera vår krigsmakt till några symboliska enheter som kunde användas som regionalpolitiska verktyg, samt en insatsstyrka som kan fara iväg och hjälpa NATO att bedriva krig i länder som de neo-konservativa i USA och den israeliska staten inte tål.

Är det vid något tillfälle den svenska försvarsviljan verkligen var hotad, så var det definitivt då. Och med politikernas makt försvann även vår försvarsförmåga, vilket var värre.

Jag kan inte se att riksdagen gjort den analys över det inträffade som är nödvändig i sammanhanget. Varför gjordes en så snabb materiell och numerär nedrustning av Sveriges försvar, med full medvetenhet om att vår försvarsförmåga begränsades till några kanontorn vid kusten och ett par hangarer fyllda med JAS-plan?

Var det någon yttre kraft som sade åt oss att genomföra denna nedrustning, med undantag för de trupper som skall användas för att hjälpa NATO? Finns det någon misstänkt yttre påverkanskampanj här, sett i skenet av att NATO nu framställs som frälsaren i mörkret när den svenska tigerns garnityr dragits ur, tand för tand, regemente för regemente, och nu lockas att köpa deras vapensystem? Kan det svenska värdlandsavtalet för NATO vara en ledtråd i jakten på yttre påverkan av den svenska demokratin och försvarsviljan? Någon…? Ordet är fritt.

Om regeringens absolut värsta farhågor inom säkerhetspolitiken består i  att vi kommer hamna i krig med ett Ryssland som har ockuperat Baltikum igen (våra politiker har i samma anda som när britterna lovade Polen att alltid garantera deras fred, bestämt sig för att bli indraget i baltländernas konflikter), så undrar jag varför regeringen tvivlar på svenska folkets motståndsvilja vid ett eventuellt angrepp.

Kan det vara så att svenska folket – i olika grad från individ till individ – anser att det inte är värt att riskera liv, hälsa  och egendom för att jubelidioter som Stefan Löfvén skall slippa behöva skriva med kyrilliska bokstäver på sitt jobb? För vad är det Sverige riskerar vid en rysk ockupation av vårt land? Att vår kulturmarxistiska halvstatliga kyrka måste säga att Jesus är en man? Att vi förbjuds att agera transportkompani åt NATO i utlandet? Att vi inte ens får ha NATO:s atomvapen i vårt land? Att vi för att kunna upprätthålla den inre säkerheten måste upphöra med massinvandring från länder med islamisk maktdominans? Att vi inte längre får köpa norsk och holländsk olja med övervärderad petrodollar, utan skall förlita oss på den billigare ryska naturgasen och deras olja? För inte är det väl så att regeringen menar att Tyskland är det stora hotet? Nej, det är ju bara Ryssland som gäller.

Fast ingen skall låta sig luras av regeringens argument om det påstådda hotet mot svensk demokrati (som ju demonteras efter alla anvisningar från Bryssel). Vad det i själva verket handlar om är att skapa en politisk infrastruktur så att statsmakten kan ge sig rätt att agera mot oönskade politiska yttringar. Ett verktyg som med lätt påbyggnad kan resultera i att den politiska censuren återinförs.

Man vill sålunda t.ex. ta sig rätten att agera om en eller flera medborgare framställer statsmakten som en löjeväckande aktör som bara har sitt eget bästa för ögonen – undertecknad ser sig som ett exempel på en sådan medborgare – och kunna intervenera genom att (utan krav på bevis) peka ut dessa åsiktsyttringar som kopplade till ”influensförsök av utländsk makt”. Myndigheten kommer (alltjämt utan att behöva presentera konkreta bevis) hävda att någon med ryska IP-nummer skriver artiklar på svenska, och att dessa sprids vidare och ”skapar eko i sociala medier av infiltratörens lydiga svans”, eller motsvarande formulering.

Kommer Stefan Löfvéns embryo till Sanningsdepartementet att ge akt på influensförsök från NATO och EU vad gäller utgången av våra allmänna val till riksdagen i Sverige? Jag tvivlar. SVT/SR:s återpublicering av CFR-styrda CNN räknas inte in som ”influens av utländsk makt”, det behöver väl knappast sägas. De står ju för demokrati, fastän de är propagandaverktyg för den aggressivaste staten i hela världen…

NATO och EU har alla ingångar till Sveriges riksdag och regering. Sveriges riksdag och regering har dock bestämt sig för att sätta dialogen med Ryssland på sparlåga, och detta som en följd av pågående sanktioner mot Ryssland sedan den ryska federationen accepterade Krims begäran om anslutning efter den lokala folkomröstningen. Sveriges regering väljer medvetet (på order av USA och EU, glöm inte det!) att satsa mindre på dialog med Ryssland, och mer på misstänkliggörande och misstro.

Till och med en 12-årig skolelev kan ju se att detta beteende inte på något vis kan främja säkerheten i norra Europa.

Avslutningsvis vill jag dock ställa Stefan Löfvén den uppriktiga frågan: Vilka partier tror du att Rysslands regering ämnar stödja för att få bort NATO från Sverige och ta bort skurkstämpeln på Ryssland? Sorry, men möjligtvis med undantag för Vänsterpartiet ser jag inte att nuvarande attityd skulle kunna förändras, och jag har väldigt svårt att det liberala och konservativa Ryssland skulle vilja stödja ett gammalt kommunistparti i Sverige.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till Kommer ALLA påverkanskampanjer att analyseras, Löfvén?

 1. gmiksche skriver:

  Kollade just DN och Expressen. De vill ju så gääärna att vi går med i Nato men tvingas erkänna att folkopinionen inte hänger med. Tvärtom, motståndet mot att gå med har ökat på sistone. Känns tryggt.

  • Peter Harold skriver:

   Då kan vi räkna med att de kommer agera så att vi blir mer benägna att gå med i NATO. Enda hoppet är om folket i försvarsmakten har hjärna att se vad som kommer hända i så fall, och ställer sig på vår sida.

   • gmiksche skriver:

    Jag tror inte de har någon chans. Splittringen inom S är för stor. Idag var det Schori som drog åt fel/rätt håll. Det finns fortfarande för många gamnelsossar som spjärnar emot. Och tiden för att få oss med i Nato rinner iväg p g av omröstningen i FN. Wallström vänder inte på klacken. När/om Sverige har röstat med FN-majoriteten, vilket jag tror kommer ske, då är det kört. SD är ju emot, fast det döljs rätt väl i media.

 2. SasjaL skriver:

  Sverige var en gång i vetenskaplig framkant med att få fram atomvapen. När närmanden gjordes mot medlemsskap i NATO, så var ett av USA:s krav att vi skulle lägga ner berörd forskning och så blev det, men det stannade inte där. Den lag som genomfördes här, förbjöd även all forskning inom kärnkraftsområdet helt. Om inte, så hade vi sedan länge varit oberoende och självförsörjande av obegränsad billig el. De nyare typerna av kärnkraft [thorium/gen.4] har därför ingen möjlighet att bli utvecklade här. Detta trots lägre pris och betydligt bättre säkerhet än tidigare generationer. Vi behöver inte heller gräva ner kärnbränsle, som felaktigt betecknats som ‘kärnavfall’ (Gen.1-3 får ut max ~5% av energiinnehållet, medan de nyare hamnar på ~100% och ‘avfallet’ är sedan helt ofarligt att hantera.). ‘Miljörörelsen’ saknar dessvärre kunskaper, då de lever i en ‘värld’ där alla kkv betraktas som typ gen.1 (ex. Tjernobl, där egentliga orsaken till haveriet var klåfingrig forskning utan nödvändig tankeverksamhet …)

 3. Andersson skriver:

  Troligen hinner inte Stefan Löfven genomföra det till detta val, men i framtiden kommer den röstberättigade befolkningen få uppsöka en sanningskommission och sätta sig med en sanningskommissarie och efter intervjun om man blir godkänd tilldelas röstkort samt den röstsedel för det godkända partiet man sympatiserar med och skall rösta på. Det finns stora fördelar med detta system eftersom man kan påbörja regeringsbildningen minst en månad innan valet och man minimerar risken med väljare som har svårt att ta till sig MSMs budskap och därför kan rösta fel. Det största hot som finns mot demokratin är tysta väljare som röstar fel. De som pratar kan man alltid döma för åsiktsbrott.

 4. hllviken skriver:

  PAY PAL CENSURERAR ÅSIKTER!

  • SasjaL skriver:

   Finns det någon som fortfarande frivilligt använder PayPal?

   Har fått mitt konto där kapat via säkerhetshål i deras system två gånger. Förövarna vid båda tillfällena kom åt att nyttja mitt kreditkort indirekt. Hade tur vid båda gångerna, då själv jag använt kortet nära i tid. Vid det senare tillfället hade jag använt kortet hemma i en butik och drygt 45 minuter senare dök den första av fem transaktioner upp. Alla inom genomförda inom loppet av 1,5 timme och på pizzerior i London, med belopp mellan £200-300 resp.. Det var inte lika svårt att övertyga PP om problemet, som det var vid första tillfället.

   Att själv fixa till det, genom att ta bort kreditkortsnumret eller stänga kontot helt är inte det lättaste …

   • Hur avslutar man kontot korrekt då? Vill minnas att det var rätt krångligt med Bajsboken också.

    • SasjaL skriver:

     Tröttnade på att hitta rätt i röran, men lyckades till slut att byta kortnumret till ett falskt och använder inte kontot längre. Den som vill hacka få skylla sig själv … PP inser inte heller att det är många länders lagar att ta hänsyn till och följa på Internet. Krasst äger dom inte rätt att skapa regler, som är i strid med någon lag. Det säger sig självt. Här i Sverige gäller att man har rätt att avsluta ett konto enkelt, vilket då inte respekteras utav PP.

     När jag köper något på Internet och PP nyttjas, så är det inte ovanligt att de försöker att styra så att köpet sker via kontot. Backar då och nyttjar ett debitkort (via Forex, har även ett debitkort hos SHB, men det fungerar inte på Internet och i parkeringsautomater, trots att det skall gå … Forex-kortet gör att jag slipper att ta med mig kreditkortet utomlands.)

     • gmiksche skriver:

      När de tar foten från klaveret är riskenatt det blir en falsk slutackord.

     • Lennart skriver:

      Jag har inga pengar på Pay-Pal kontot utan använder det bara för direkt betalning, via överföring från konto i bank. Senaste gången gick det bra och jag köpte boken The Bad War – The Truth Never Taught About World War II”.
      Författarens hemsida :
      http://www.tomatobubble.com/worldwarii.html

      • SasjaL skriver:

       Bra. Se upp bara om du skulle hamna i en situation där en återbetalning skall ske via kontot, då PP inte är intresserade utav att returnera pengarna till något kreditkonto. Om det händer, är lösningen att gå på den som du betalat för din(a) vara/-or eller tjänst(er) och tydligt förmedla att PP:s förfarande inte är acceptabelt. Hos PP får man bara pengarna tillgodo, vilket jag ser som icke rumsrent (de tjänar naturligtvis pengar på att egenmäktigt ‘låna’ andras pengar …).

 5. Det finns ett mycket användarvänligt VPB-program på Chromes web store som heter Hola. Fungerar så vitt jag vet även på Firefox och Vivaldi. Byt till rysk IP. 🙂

 6. hllviken skriver:

  SVT och SR har varit en enda lång påverkanskampanj från början tills nu. Dagliga mer eller mindre subtila verklighetsförvrängningar. Ett färskt exempel:

  Fakta: mässlingsutbrottet i Gbg startade med att en svårt sjuk man från Sydeuropa (enligt rykten tiggare) uppsökte en vårdcentral där. Vad som hände sedan är känt hos allmänheten.

  ArabSVT ”upplyste” så här:

 7. hllviken skriver:

  Komplettera gärna även med ”Korrumperad Säkerhetspolitik” på
  http://anthropocene.live

 8. Mjölner skriver:

  Det var en rejäl drapa Peter fått till. Det värsta och viktigaste kom med i texten. I sitt argumenterande för sanningsministeriet sade posören Löfven ett par saker som ofrivilligt ger Putin och Ryssland en fjäder i hatten. Det är utomordentligt skickligt att från Moskva kunna tillsätta amerikanska presidenter nominera franska dito samt styra omröstningen om Brexit. Putin måtte bli överraskad och glad att besitta sådana trollkonster. När det gäller Nato har regeringen trampat i klaveret och står kvar med foten. Man har begravt frågan i en utredning som skall bli klar efter valet. USA:s försvarsminister Jim Mattis har varnat den svenska regeringen för att ratificera FN konventionen om kärnvapenförbud i ett ”hemligt” brev. Återstår att se vad den eminenta politiska nomenklaturan tänker sig för lösning när man är tvungen att ta bort foten från klaveret.

 9. Lennart skriver:

  Sverige och Europa har varit utsatta för psykologisk krigföring om ”Holocaust” sedan andra världskriget utan att svenska myndigheter har ingripit mot denna propaganda. Särskilt ungdomar blir andligt sjuka och mentalt förgiftade. Ska det bli ändring nu genom psykologiska försvaret? Man kan alltid hoppas!
  I dagarna rapporteras att tysk kanadensiska revisionisten Monica Schaefer blivit arresterad i Tyskland då hon som åhörare bevistade en inkvisitorisk rättegång mot advokaten Sylvia Stolz.

  https://codoh.com/library/document/5214/?lang=en
  https://codoh.com/library/document/5209/?lang=en

  Monica Schaefer blev arresterad enbart för denna video, som var en hyllning till hennes mor!
  ”Sorry Mom , I Was Wrong about The Holocaust”

 10. hllviken skriver:

  Hanif Bali om förslag till lagändring gällande yttrandefriheten:

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s