Fatemeh Khavari – Vänsterpartiets första bostadsminister?

Bästa läsare!

Den kvinnliga kravställningsgeneralen Fatemeh Khavari skrev för en tid sedan följande på sitt Twitter-konto:

under 2018/2019blir bristen på arbetskraft inom bygg och installationsområdet än mer tydlig.och det ä mer än 30000 unga och duktiga arbetskrafter som har jobbat hela sina liv inom bygg. Men Sverige ska utvisa de efter 2år till kriget i AFG!inte klokt va?

Mer än 30’000 unga duktiga som jobbat hela sina liv inom bygg…? Vilka är det hon talar om? Är det de s.k. ensamkommande barnen från Afghanistan som hon säger sig företräda?

Det enda sättet jag kan få ihop ekvationen på är att de 16-åriga afghaner som söker asyl och utbildning i Sverige har jobbat i 16 år i byggsvängen. Det innebär med en smula realism att de skulle vara omkring 32 år gamla egentligen. Jag vill påstå att i många fall är detta sannolikt. Ja, sannolikt att de är 32. Om de varit i byggsvängen på riktigt törs jag inte uttala mig om.

Lite längre ner bland kommentarerna följer hon upp med att ”de inte är utbildade” men ”har jättemycket erfarenhet” och ”läser i yrkesprogram  i 2/5 år”. Ja, socialdemokraterna med miljöpartiet har bestämt sig för att alla dessa yngre illegala migranter från Afghanistan som söker till gymnasiet skall få uppehållstillstånd här. Låt oss ponera att dessa söker till byggtekniska programmet och går klart utbildningen, då är de redo att börja betala tillbaka skulden till samhället år 2020-2021. Utom då de som går ”bygg” i 5 år enligt kavata Khavari, de kommer inte ut på byggmarknaden förrän 2023-2024.

Siffran 30’000 är ganska intressant. Trettiotusen unga utländska män i den ålder som är lämplig för vapentjänst med ett naivt gott öga från myndigheter och statsapparat, fastän de kommer från ett land som Sverige bedriver militär verksamhet i – vilket är en hädelse för många afghaner.

Jag vill inte låta som en olyckskorp, men få grupper har som de afghanska varit så intensiva i sina krav på vad svenska samhället skall göra för dem. Så vad kommer hända ifall de inte längre får de förmåner de kräver p.g.a. att t.ex. svenska statens finanser inte mäktar med? Strejk på byggarbetsplatsen? Nej, de kommer nog se till att staten betalar.

En annan sak som bekymrar mig är också hur denna Fatemeh Khavari höjs till skyarna av vänsterpolitiker och kulturtomtar. Jag vill inte vara henne missunnsam, men jag anser inte att hon kan bli en bra politiker för Sverige och Sveriges folk. Det handlar inte enbart om hennes ständiga kravlista, vilket är illa nog, utan också om att hon är övertygad om politikens kraft. D.v.s. att tvinga på andra människor ens egna önskemål och vilja.

Fatemeh Khavari är en socialist. Och socialism ”fungerar” bara så länge man kan tvinga andra att betala. Fatemeh Khavari är den typ av socialist som kommer prioritera sig själv även när det bara återstår mer än smulor. Att hon har 30’000 landsmän som är potentiellt villiga att ställa upp bakom henne den dag kakorna är slut – som tack för att hon övertygade politikerna att generöst ge dem uppehållstillstånd – det gör mig väldigt nervös. Och även om vi inte drabbas av inbördeskrig så är tanken på henne som bostadsminister föga lockande.

De medverkande i filmen har ingenting med Khavaris Twitter att göra, men är ett förslag på vad som kan menas med livslång erfarenhet inom byggbranschen fastän man är tonåring…

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

32 kommentarer till Fatemeh Khavari – Vänsterpartiets första bostadsminister?

 1. zanning skriver:

  Jag är så jävla trött på denna Fatemeh Khavari! Varför vågar inte en enda s k journalist ifrågasätta och ställa några frågor till henne? Några exempel på frågor borde vara dessa:
  1) När kom du till Sverige och varifrån?
  För jag vägrar tro att en som kommit från en grotta i ”AFG” på två år kan lära sig så bra svenska.
  2) Hur gammal är du egentligen?
  För jag vägrar tro att en 17-årig tjej skulle kunna så mycket om svensk politik och kunna styra så många hormonstinna ”AFG-ynglingar” med påstådd islam som sin religion.
  3) Vem vilka har lärt upp dig till att låta exakt som en vänstermupp ur FI?
  För jag vägrar tro att hon fick denna utbildning i sin grotta i ”AFG”.

 2. Anders Svensson skriver:

  Efternamnet lär betyda ”främling” på hens hemspråk … så antagligen är det en fake identitet.
  Någon borde jämföra hens dna med ”broderns”. Vad jag förstår så bor han inte tillsammans med ”sina kvinnor” vilket bör vara helt uteslutet i en hederskultur. Det enkla och naturliga är naturligtvis att fråga iranierna vad hen heter och vilka som ingår i familjen … men men tabu är tabu och die dumme schweden betalar ju så gärna …

 3. hllviken skriver:

  ”Afganmännen har jobbat hela sitt liv inom bygg…” 🙂

 4. hllviken skriver:

  P. opponerar sig mot Fatemehs påstående att afganmännen är kompetenta och flitiga:

 5. hllviken skriver:

  Hög andel afganhannar döms för våldtäkt….

 6. hllviken skriver:

  Det verkar som härskarklassen planerar att placera de invandrade männen i byggsektorn… bra, där finns rekorderliga äldre herrar som kan uppfostra dem 🙂

 7. Risto Matinen skriver:

  Bekänner att jag numera har svårt att avgöra vilka invällare jag avskyr mest. Är det svartingar eller ljugande skäggbarn från Apganistan? Som inte ens väller in ifrån Apganistan, utan de flesta torde välla in ifrån Iran, Pakistan och andra skitländer…

  När jag på stan eller i butiker och ser dessa avskum, vill jag döda! Tror att det beror på min ökade halt av testosteron. Det behövs inget argument emot invällarinvasionen, om du är man och frisk. Är du man och inte frisk, skaffa dig mer testosteron!

  Felväsendet i landet dömer svenskar till häst mot folkgrupp. Skäggbarn från ovan nämnt land är plötsligt en ”folkgrupp”.

 8. hllviken skriver:

  Afganhannarna har vunnit en del svenskors hjärtan och deras sociala samvaro bekostas av svenska skattebetalare…

  • Peter Harold skriver:

   Så rörande…

   Om dessa kramsugna kulturtanter betalade deras logi, mat, utbildning med egna pengar så skulle jag kanske ge grönt ljus – i respekt för att de får bränna sina egna pengar på vad de vill. Har inte tanterna råd så kan de gå samman och finansiera ett skäggbarn gemensamt, och låta honom återgälda dem enligt schema. Eller ge honom viagra och lite inspirerade länkar så han kan prestera multipelt samma dag.

 9. hllviken skriver:

  Kurtisen är mycket annorlunda jämfört med svenska seder –

  • bernys skriver:

   År 2015 kom 41 tusen afghaner till Sverige. Drygt hälften av dessa var ”ensamkommande barn”. Många av afghanerna har jobbat sen 11-12 års åldern.
   När de kommer till Sverige så skickas de först till skolan 2-3 år under asylprocessen. Sen skickas man ut eller också skickas man till ytterligare ett antal år i skolan.

   Fatima tycker detta är helt vansinnigt när man har folk som kan jobba och vill jobba.
   Men nu befinner hon sig i Sverige. Här bygger vi inte hur som helst. Man måste ha tillstånd. Att bygga, det är komplicerade grejer det. Dessutom räcker det inte att man har afghansk byggerfarenhet. Man måste ha en svensk studentexamen också.

 10. Om hen lyckas bli bostadsminister så är det dåligt för oss svenskar. Hen kommer givetvis gynna sin egen folkgrupp. Risken är väl väldigt stor för massvräkningar av gammelsvenskar för att bereda plats för ”ensamkommande” och deras kedjeinvandring.

 11. Mjölner skriver:

  Fräcka djävlar! Varför måste de afghanska ”byggjobbarna” och danspojkarna komma hit och klaga på Sverige och tala om för oss vad vi skall göra. Åk hem och hjälp till i ert eget land att bygga upp infrastrukturen ifall ni är så skickliga och erfarna byggjobbare som ni skryter om. Ge fan i att komma till ett för er vilt främmande land, som ni inte är välkomna till. Att vara stor i truten och ställa villkor skall praktiseras i hemlandet inte i Sverige. Vad har taleshenen för kön? Inte kan väl ett feminint hen ha något rätt att uttala sig enligt muslimska lagar. Kvinnan tige i församlingen, otrogna kvinnor stenas, bögar hängs. Varför får detta och allt annat elände pågå utan att svenska folket reagerar? Regering, riksdag, Hanna Stjärne:s gäng, globalister, postmarxistiska och fascistiska element, måste bäras ut och kastas i Strömmen där det kalla vattnet borde väcka upp en del från den landsförgörande koman. Om den lille dryge Johansson, han med Napoleonkomplexet, med anhang drunknar i tumultet, skulle nog få sörja.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s