”Judar i Sverige”. Hjälp mig förstå logiken.

Bästa läsare!

Hjälp mig att förstå logiken. Bloggen ”Judar i Sverige” har ett tema som handlar framför allt om Bonnierfamiljens dominans inom mediebranschen i vårt land, samt uppmärksammar förekomsten av många kända mediepersonligheter som är av judisk börd.

”Judar i Sverige” skriver följande:

Det finns ca. 20 000 judar i Sverige och ungefär lika många samer. Judar utgör 0,2% av befolkningen. Den judiska familjen Bonnier äger tidningarna Dagens Nyheter, Expressen, Kvällsposten, Göteborgs-Tidningen (GT), Dagens Industri och även Svensk Filmindustri (SF), TV4-gruppen, AdLibris, Discshop.se och många andra företag, framförallt i medie- och underhållningsbranscherna. Se hela listan över Bonniers företag och varumärken. Juden Peter Hjörne med familj äger den snabbt växande mediegruppen Stampen, som äger över 25 tidningar, inklusive Göteborgs-Posten och som är verksamma inom en rad andra områden.

Härefter listar man upp Bonnier-klanens styrelseproffs och koncernledare, såsom Carl-Johan Bonnier, Jonas Bonnier, Jeanette Bonnier, Pontus Bonnier, Albert Bonnier och Hans-Jacob Bonnier, innan man går vidare med andra branschprofiler, där Peter Hjörne nämns – inte bara för att han är ägare av Stampenkoncernen (Göteborgs-Posten), utan också för att han samarbetar med Förenade Israelinsamlingen och offentligt deklarerat sitt ”självklara, långvariga engagemang för den judiska saken”. En nostalgitripp noteras i påpekandet att Jan Scherman är jude och f.d. chef för TV4.

Sedan räknar hemsidan upp kända och mindre kända journalister med judiskt påbrå. Nu skall i och för sig inte kändisskap vara det avgörande, utan snarare vad journalisten skriver, och vilken angreppsvinkel denne har. Annika Hernroth-Rothstein nämns som en Israel-propagandist;  Negar Josephi jobbar på SR; Mathan Ravid kanske inte räknas som en riktig journalist eftersom han bloggar på den hypersionistiska Svenska Kommittén mot Antisemitisms blogg, men han är inte sen att se antijudaism förklätt till Israelkritik; Peter Wolodarski kan man tro behöver inte någon presentation, men det är kanske det som verkligen skulle behövas. Vad vet vi om honom mer än att han leder agendan på Bonnier-ägda Dagens Nyheter? Vet vi vems agenda han jobbar för? Bloggen berör detta lite ytligt. Jag vill se mer av den varan.

Vidare nämns Jan Friedman, f.d. styrelseordförande i Mittmedia. Svante Weyler känner vi igen från SR. Sedan nämns Benjamin Katzeff Silberstein, som mycket riktigt är son till sina mediekända föräldrar Margit och Willy, och räknas som ”expert på Nordkorea”. Jag har ingen aning om det är sant, och jag använder andra källor för att stilla min nyfikenhet om det landet.

Jonathan Leman finns med i listan över journalister, men mitt minne säger att han inte är annat än en sionistisk aktivist. Det sägs inom vissa kretsar att han är arrogant och dryg, men det är ingenting jag uttalar mig om. Jag brukar inte kommentera folks utseende, men… det är svårt att låta bli i det här extrema fallet.

Att chefen för Judisk Krönika är jude, det var knappast otippat, och sålunda  är Jackie Jakubowski är med i listan över judiska mediepersonligheter som ”Judar I Sverige” tar upp. Sen fyller bloggen på med experter som medierna släpper fram; Jerzy Sarnecki (kriminolog med tvivelaktig kunskapsnivå, min anm.), Marian Radetzki (nationalekonom som sägs tycka att svenska språket inte är värt att bevara. Ja, så fortsätter det med Leo Lagercrantz, Steffo Thörnqvist, Isobel Hadley-Kamptz, Göran Rosenberg, Robert Ashberg, Heller Klein, Ricki Neuman (SvD), Kaj Scheuler (SvD), Nils Schwartz, Lisa Abramowicz, Naomi Abramowicz, Lars Epstein (DN), Lena Scherman (SVT), med flera. Därefter opinionsbildare som Katrin Zytomierska, Paulina Neuding, Cecilia Hagen, Chang Frick, Paula Bieler, och så vidare.

Jag undrar i mitt stilla sinne, hur många samer med höga positioner inom svensk mediebransch har inte bloggen Judar i Sverige ignorerat? Det borde ju finnas massor av samer – om det fortfarande är lagligt att kalla lappar för samer utan att bli åtalad för hets mot folkgrupp – eftersom de är lika många som judarna i Sverige.

Men nu sitter vi alltså här, läsandes en blogg om judar i Sverige. Varför finns denna blogg? Well, svaret skulle kunna finnas i systerbloggen ”Bonnierhotet” [LÄNK]. Både ”Judar i Sverige” och ”Bonnierhotet” ger uttryck för en ”konspirationsteori” om att den judiska familjen Bonnier har stor makt i Sverige; den sistnämnda säger rent ut att denna makt är ett hot mot Sverige. Man skriver att ”[…] Bonniers har hotat den fria opinionsbildningen i nästan 100 år och de har fått växa utan några som helst ingripanden eller ens offentliga debatter om deras makt. ”

Detta är ju givetvis en konspirationsteori och har absolut ingenting med verkligheten att göra…. Och för att bevisa att detta är en antisemitisk konspirationsteori har Bonniers jurister bearbetat bl.a. Google för att av-indexera bloggen ”Judar i Sverige”. Vilket Bonniers också lyckats med, nu under valåret 2018.

Hjälp mig att förstå logiken. Bonnier hävdar att det är falskt att de har för mycket makt, varför de använder den makt de säger sig inte ha för att få Google att censurera en sajt som kritiserar Bonnier för att ha för mycket makt över medievärlden. Det går inte riktigt ihop för mig. Och under tiden ylar Pjotr Wolodarski om att Ryssland utsåg Trump till USA:s president genom manipulation av presidentvalet, och försöker ge sken av att Ryssland tänker påverka valet i Sverige nu i höst. Jag oroar mig betydligt mer för att DN tänker påverka valet – det är inte bara troligt, utan till och med sant.

I övrigt är det bara att notera att Google inte står för det fria ordet. Jag uppmuntrar därmed folk att använda andra sökmotorer. Finns det möjlighet att blockera Googles annonsvisningar, så gör det.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till ”Judar i Sverige”. Hjälp mig förstå logiken.

 1. Sten Skott skriver:

  Det är rätt tydligt vilka som bestämmer, se bara knatteminister Morgan Johanssons senaste angrepp på Google för att de ska ta bort det som är misshagligt. Och vad är det då som är misshagligt? Ja inte är det islamistisk terrorism utan i stället den enda rörelse som på allvar konfronterat sionismen:
  ”–Jag tror att vi i vart fall måste utöka större press på nätjättarna. De låter material ligga kvar som är olagligt. Så kan vi inte ha det. Vi har åsiktsfrihet. Men nazism är ingen åsikt. Det är ett brott mot mänskligheten, säger Morgan Johansson i SVT:s Agenda.”

  Hur många nazister finns det i Sverige och hur många islamister? Vilka har begått terrordåd och vilka har på sin höjd delat ut flygblad?
  Men Morgan vet bättre:
  ”– Det är en sak som hänt nu är att extremisterna hittar varandra mycket lättare nu, och triggar varandra på nätet. Och till slut kan det sluta väldigt illa, som vi vet.”

  Islamisternas terror ska alltså användas för att stoppa nazister som faktiskt inte gjort en fluga förnär här i landet.
  De som bestämmer struntar i om några svenskar stryker med i terrordåd, bara ingen ifrågasätter sionismen. Tänk på Barbara Lerner Spectres uttalanden.

  Man undrar också vad det är som Morgan kallar nazism? Är det möjligen vanlig invandringskritik?

 2. hllviken skriver:

  Judar i världen – enligt Henry Makow

 3. Allah snackbar skriver:

  Vilka andra sökmotorer rekommenderas?

   • Ron (GB) skriver:

    En annan variant är att stänga av datorn och ta en kopp kaffe med grannen … förutsatt att man har en vettig granne.

    Man kan sluta titta på TV, sluta läsa tidningar, dra ur pluggen från Internet, kasta mobilerna i återvinningen.

    Varför sitter vi framför datorer och apparater?

    Kanske ut på landet. Liten skala.
    Odla något, om än aldrig så lite. Egna ägg.
    Även EN enda pyttig procents självförsörjning är bättre än ingen procents självförsörjning.

    • Peter Harold skriver:

     Jag sitter vid datorn ganska mycket, om än betydligt mindre än förr, vilket märks på bloggen. Men jag kommer ändå tillbaka till det faktum att innan vi möter upp folk på riktigt och bildar en klunga som syns, så är det Internet som är kittet mellan oss dissidenter.

     Dock är det en väldigt bra idé att odla. Ju mer man kan försörja sig själv, desto mindre moms får staten in.

 4. Anonym skriver:

  Tackar ödmjukast för tipset. Men att stänga av allt skulle bara innebära att man återgick till att vara en av de sovande folket.

 5. gmiksche skriver:

  Peter, varför glömde du de svenska romerna? Är du rasist?

 6. Mjölner skriver:

  @Peter Harold, stor guldstjärna för ditt skrivande. Tips om sökmotorer m m DuckDuckgo redan nämnt, Firefox, Open VPN, McAfee Live Safe, Wise Disc Cleaner. Open VPN finns att köpa hos Bahnhof. Försvårar indentifiering av din IP-adress via vebbplatser vid on line. McAfee och Wise Disk är program för rensning av cockies och temporära onödiga filer i Firefox mm. Firefox är gratis. McAfee och Wise Disk finns hos Elgiganten support, är inte gratis. Det RON(GB) skriver om odling är snart ett minne blott. Amerikanska försvarsdepartementet ser till att lilla Sverige intesivbesprutas med chemtrails i avsikt att ta död på allt liv. Massiva utsläpp av nanopartiklar, strontium, barium och aluminium kommer att förgifta tillvaron inom en snar framtid. Experiment med vädermanipulationer pågår med installationer kallade HAARP, LOFAR, COMBINE med antenner i alla telemaster i södra Sverige. En Superdator har installerats på Växjö Universitet för ändamålet. En IBM Blue Gene/L en s.k. PFLOPS range computer.(finns att läsa om på Wikipedia). En supermaskin (donerad av IBM) som kan beräkna floating point(flytande kommatecken 0,0000001- 10000000000,1) med hastigheten av 10/upphöjt till 15 instruktioner/sek. Det handlar om svindlande datakraft, efter tera kommer peta, exa, zetla, yotla. Iaktta himlen vid klart väder så upptäcker ni säkert moln som inte riktig hör hemma där. Högt flygande jet ritar vita linjer som ligger kvar i timmar, kan inte vara kondensationsstrimmor.

 7. hllviken skriver:

  Många frågar sig hur det gick till när de starka vikingarna försvagades och blev slavar under Rom. Det skedde på flera plan samtidigt. Den mest djupgående och omfattande transformationen blev när Europas folk underkastade sig Kristendomen. Katolska kyrkan är mitraism blandat med en historia om Jesus som anpassades till Romarrikets agenda.

  Tänk att få slavarna att tro att om de offrade allt till Kyrkan/Kungen så skulle de få komma till Paradiset efter detta livet! Alla dessa människor som slitit ihjäl sig för att 1% av Jordens befolkning nu behärskar 60% av Jordens resurser! Ja? Hur gick det till?

  En intressant detalj i skeendet visar denna video:

  • Peter Harold skriver:

   Det där hade jag inte någon aning om. Jag måste säga att vi är i behov av att studera vikingatidens historia bättre. Det finns många lärdomar att dra från deras tid, både goda som dåliga. Dessvärre är skildringen av den tidens kultur och samhällsordning begränsad till gräsbevuxna gravhögar, svårlästa runstenar och det ständiga påpekandet om att vikingarna inte hade horn på sina hjälmar. Utöver detta råder en bild av primitivt barbari, som jag känner behöver ifrågasättas.

   Den första länken fungerade inte.

 8. gmiksche skriver:

  Samma problem om vem som är vem är aktuellt globalt. Ovanstående referens ur dagens NY Times: = In an interview broadcast on NBC News over the weekend, Mr. Putin was asked about the 13 Russian citizens charged by the special counsel, Robert S. Mueller III, looking into the election interference. The question prompted a long, meandering response from Mr. Putin.
  “Maybe they are not even Russians,” Mr. Putin mused, “but Ukrainians, Tatars or Jews, but with Russian citizenship, which should also be checked. Maybe they have dual citizenship or a Green Card. Maybe the U.S. paid them for this. How can you know that? I do not know either.” =

 9. Vauen skriver:

  Det är uppenbara självmål som etablissemanget gör nuförtiden. Man får unna sig att skratta år det, även om det såklart är fruktansvärt hur det blivit. Folk lär sig generellt först när det gör riktigt ont, valboskapens IQ är jämt fördelat så samhällets utveckling styrs av medelmåttan. Demokratin måste omdanas kraftigt.

  http://helenaedlund.se/folkets-fiende/

  • Peter Harold skriver:

   Tack för länken! En sån tur att jag köpte en bok om franska revolutionen häromdagen. Den har titeln ”Franska revolutionen 1789-1804”, skriven av H. Carnot och utgiven år 1889. Boken är visserligen utgiven av Alb. Bonniers Förlag…

 10. Björngunnar skriver:

 11. Björngunnar skriver:

  Jag fann denna video intressant.
  Det är ju inget man får höra om i media precis…

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s