I huvudet på en kulturmarxist på ETC – min snällaste reaktion.

Bästa läsare!

Jag har alltid betraktat psykologer med en skepsis som grundar sig på att de inte så sällan verkar själva vara i behov av psykisk hjälp, i vart fall de exemplar jag stött på. Vid ett tillfälle hade jag en granne som inte kändes helt solid i skallen. Jag fick tydliga psykopatvibbar av henne. Senare fick jag veta att hon var psykolog, och då förstod jag hur landet låg till med henne. Och mina s.k. fördomar mot yrkesgruppen besannades ytterligare en gång till.

Ett annat exempel är inte självupplevt, men återgivet från en nära bekant till mig som lider av panikångest. Samtalsterapi med psykolog ordinerades av läkaren, och den drabbade – som lider av stresskänslighet – ägnade vecka ut och vecka in åt att svara på frågor om sin barndom. Hur hon än försökte få psykologen om att resonera om nuvarande omständigheter i livet så återvände denne till hennes barndom, uppenbarligen fiskande efter ett trauma som inte existerade. Och ju mer patienten förklarade att barndomen varit trygg, desto mer insinuanta blev frågorna.

Men när jag på anmodan från en bekant tvingas läsa en ”essä” i kulturmarxistiska organet ETC, då inser jag att det inte bara är psykologer som har det nedsläckt på övervåningen. [LÄNK]

Det handlar i detta specifika fall om en text skriven av den tidigare avsatta teaterchefen Stina Oscarson. Hon är den relativiserande ”kulturtanten” personifierad, men jag tycker att det är att misshandla ursprunget till ordet ”essä” genom att kalla hennes alster för detta. En essä ansågs en gång i tiden vara ”en beteckning för en kort avhandling över ett vetenskapligt ämne och med populärt framställningssätt”. Vetenskapen lyser dock med sin frånvaro i denna text där huvudtesen är hennes kulturmarxistiskt färgade tyckande, och i detta fall åsikten att den islamistiska mördaren Rakhmat Akilov skall kunna jobba på COOP efter sitt avtjänade straff och hälsa på kunderna med respekt, och att kunderna skall hälsa tillbaka, fastän de vet vad han gjort.

Vad som är grunden i Stina Oscarsons tes är att många beslutsfattare vill genomföra förändringar så att det skall bli svårare för terrorister och andra vettvillingar att utföra sina gärningar. Oscarson börjar därför reflektera över Trump; över Liberalerna som vill relegera våldsamma skolelever; om avsaknaden av försoning. Hon vill att vi ”inte slår mynt av folks rädsla och stiftar lagar på känslor”, fastän hon strax innan hånat de amerikaner som vill försvara 2nd Amendment (rätten att bära vapen till självförsvar) efter att Gun Control-lobbyn vill ändra grundlagen så att bara statsmakten skall få vara beväpnad efter den senaste skolskjutningen i Florida (där myndigheterna nonchalerade alla varningar om gärningsmannen).

Stina Oscarsons mål är ett samhälle där man uppnår en ”genuin återvunnen samhörighet. Inte bara att osämjan upphör.” Samhörighet med vilka? Med de islamistiska krafter som vill förändra vårt sekulära samhälle och införa sharialagar? Med multikulturförespråkarna som vill utplåna det etniskt heterogena Sverige? Med de som ifrågasätter att det finns någonting som heter svensk kultur, men som hyllar (ibland våldsbejakande) kulturer från andra länder? Med de som anklagar invandringskritiker för att vara rasister och nazister, men som samtidigt insisterar på ”positiv särbehandling” för personer utifrån deras kön och etnicitet? Med de som skriker högt att de försvarar demokrati och frihet, men som arbetar intensivt med att begränsa yttrandefriheten för alla som inte delar deras världsbild? Nej, åt helvete med er.

Utan att förringa vad Rakhmat Akilov ställde till med på Drottninggatan för snart ett år sedan, så måste det sägas att utifrån numerär så har han dödat färre än vad den svenska kulturmarxistiska tyckar-eliten gjort genom att medvetet och med uppsåt omdana vårt land till den oroshärd den blivit idag, i lömsk allians med ett politikerskrå som präglas av inkompetens och narcissistisk godhetsnarkomani.

Genom att aktivt arbeta för samhällets upplösande i syfte att uppnå vad dessa neo-marxister är ute efter, har man verkat för att överbelasta de sociala skyddsnäten genom hypermigration (därav en komponent till den vårdkris som leder till att cancerpatienter inte får sin livsavgörande vård i tid). Man har också systematiskt engagerat sig för att etniska svenskar skall sluta reproducera sig, företrädesvis genom att framhävda andra levnadskonstellationer än heterosexualitet och en konstant fientlighet mot svenska män. De personifierar hyckleriet. ”Män är svin” kan dessa aktivister skriva i sin ena facebook-uppdatering, och sedan i nästa rad stå och krama ett 25-årigt ”ensamkommande barn” från Afghanistan.

Rakhmat Akilov begick ett terrorbrott på Drottninggatan ifjol. Detta är fakta. Även om han inte vill svara på varför så var detta ett brott inte bara mot de som drabbades där på plats, med sårade och dödade, utan det var också en gärning med syfte att skrämma oss svenskar.

Svenska medier drar sig inte för att diskutera högljutt misstanken om att det finns ryssar som systematiskt skriver elaka (men sanna) saker om Sverige på Facebook, men när det kommer till en islamistiskt orienterad terrorists dåd som riktas mot ett sekulärt land, i detta fall utfört av Rakhmat Akilov, då menar åsiktseliten att här inte finns någonting att lära, och börjar istället vurma för ”samförstånd” och att vi måste sluta upp bakom illusionen om att ”vi alla är en enda stor familj”, svensk valboskap såväl som de som valt att flytta till Sverige för att på kort sikt nyttja dess välfärdsförmåner och på lång sikt omdana det till en stat där den gamla demokratin ersätts av teokrati (sharia) i symbios med statssocialism.

Utifrån detta perspektiv skulle jag vilja göra en deal med framtida islamistiska terrorister. Please! Ge er inte på oss vanliga oskyldiga svenskar som är upptagna med att få livspusslet att gå ihop. Vänd er istället till etablissemanget. Spräng era bilar utanför redaktionerna och partikanslierna istället, om ni absolut måste sprida förstörelse under er jihad. Utlös bombbältena på kontoret hos dem som välkomnar er existens. Kör över riksdagen med era lastbilar istället för vanligt folk. Eller låt bli. Ni kommer förmodligen ändå få era sharialagar här på ”demokratisk” väg, i takt med den avel som bedrivs – generöst bekostad av svenska skattebetalare. Ha lite tålamod, så slipper ni riskera er egen hälsa för att kunna bli så många att vi svenskar inte kommer finna andra utvägar än att fly eller underkasta oss er seger. Staten står ändå på er sida, inte vår.

Tyvärr.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till I huvudet på en kulturmarxist på ETC – min snällaste reaktion.

 1. Rune skriver:

  Stina Oscarson minns jag från ett släktforskningsprogram som gick i TV för några år sedan. Det som slog mig angående henne var hennes torftiga bakgrund. Knappast någon familj. Trassliga relationer i barndomen mm. Man förstår att hennes knepiga bakgrund har format en knepig människa. Den kunnige kan nog googla fram programmet?

 2. Björngunnar skriver:

  Psykolog ett sammansatt ord där psyke står för själ och logos lära.
  Skapat av dåren och juden Sigmund Freud.
  Sen har vi psykiatri, do själ, +atri som betyder läka.
  Det görs, läkandet, med att ge patienten elchocker, köra i hjärnan med laserknivar eller vanliga knivar och kanske mest med psykofarmaka, själ+medicin.
  Det fungerar naturligtvis inte men patienten, den lidande blir ”lugn”, tro fan det.
  En viss självutvald folkgrupp är i USA helt dominerande inom psykiatrin , i Sverige vet jag inte men här äger de riksdagen, rättsväsendet, massmedia, bankerna, Livets ord mm.
  Glömde porrindustrin, massinvandringen, homolobbyn och svenska fd kyrkan.

  • Vauen skriver:

   ”Den tyske skolastiske filosofen Rudolph Goclenius sägs vara den som myntade begreppet ”psykologi” år 1590. Det finns de som påstår att ordet myntades av Martin Luthers medarbetare Phillip Melanchton (1497-1560). Psykologi sågs då ibland som kunskapen om själen, i den religiösa betydelsen. En tidig användning av ”psykologi” som medicinsk inriktning kan ses i Thomas Willis anatomiska verk ”De Anima Brutorum” från 1672. ”

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Psykologi

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Psykoanalys

 3. Läste om henne på Fria Tider och Demokratbloggen. Maken till oattraktiv hönshjärna får man väl leta efter. Har man tur hittar man henne aldrig. Mein gott!

 4. Mjölner skriver:

  Grismat Akilov får gärna peta hål på de feta magarna på äppeltrynet Matsson och den lille dryge skånske vätten Johansson när han lämnar buren.
  Vi minns alla manipulationerna med Sture Bergwall (Thomas Quick) och psykhäxorna
  Margit Norell, Birgitta Ståhle, typiska representanter för hjärnskrynklarskrået. Enligt ryktet ännu verksamma.Till yttermera visso skall den svenske mannen för att bli gravid nyttja kvinnans sperimer enligt pajasen Löfven. Var går gränsen för att lösdrivande psykfall måste låsas in.

  • Peter Harold skriver:

   Om vi bortser från detta med att man sätter byråkrater i arbete med att behöva skriva förordningstexter om kvinnliga spermier och manliga ägg så skulle jag nog vilja lyfta fram det resursslöseri vi riskerar att hamna i om alla lagar skall skrivas om för att passa ihop med kulturmarxisternas olika fantasikön.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s